آموزش بدست آوردن آمار بازدید سایت به کمک Alexa و Rankank
شاید برای یک کاربر عادی بدست آوردن آمار بازدید سایت چیز مهمی نباشد. برای بعضی از کاربران همین که سایت مشکل آنها را به خوبی حل کند کافی است. برای این کاربران مهم نیست یک سایت روزانه یا ماهانه چقدر ورودی دارد.
اما برای ما و شما که اینترنت و سایتها را دوست داریم چطور؟ من از چندین سال قبل درگیر این موضوع بودم. مسلما تخمین بازدید روزانه یک سایت برای شما هم تبدیل به یک دغدغه شده که به این صفحه رسیدهاید.
شاید هم دنبال راه اندازی کسب و کار خودتان هستید و میخواهید ببینید سایت رقیب با رتبه الکسا مثلا ۴۴۰ ایران، چقدر بازدید روزانه، ماهانه و سالانه دارد. داشتن اطلاعات کافی از کسب و کارهای رقیب و مشابه بسیار مهم است.
اینم بخونید بد نیست: چطور بفهمیم یک سایت از چه تکنولوژیهایی استفاده کرده است؟
رابطه ترافیک سایت با درآمد سایت
البته فراموش نکنید ترافیک سایت با فروش سایت همیشه رابطه مستقیم ندارند. به این جمله بیشتر فکر کنید. همیشه سایتی که ترافیک زیادی دارد پردرآمدتر نیست. یک مثال راحت و ساده بزنم. چیزی که خودم درباره آن ساعتها فکر کردهام.
به نظر من اگر تیک تاک تک روزانه ۱۰۰ بازدیدکننده (Unique Visitor) داشته باشد اما این ۱۰۰ نفر به سایت وفادار باشند ما موفق بودهایم. تا این که هر روز ۱۰.۰۰۰ نفر وارد سایت شده اما تجربه خوبی از تعامل با سایت نداشته باشند.
البته ما فروشگاه اینترنتی نیستیم و هیچ هزینهای از کاربران دریافت نمیکنیم (به جز حمایت مالی که اختیاری است) اما برای یک فروشگاه آنلاین هم کاربر وفادار بسیار مهمتر از تعداد بازدیدکننده است.
اینم بخونید بد نیست: چگونه CMS سایت را تشخیص دهیم؟
این نکته را گفتم تا در کنار افزایش ترافیک سایت، اهمیت به کاربران و ساخت یک چیز باارزش برای آنها را فراموش نکنید.
البته معمولا سایتهای پرترافیک درآمد مناسبی هم دارند.
خب.سراغ اصل مطلب برویم. یک حقیقت تلخ راجع به بدست آوردن آمار بازدید سایت وجود دارد. من هیچ روش قطعی و مطمئنی برای آن سراغ ندارم. تمام ابزارها ما را به یک عدد نسبی رسانده و به هیچ وجه دقت و ظرافت گوگل سرچ کنسول یا گوگل آنالیتیکس را ندارند.
بدست آوردن آمار بازدید سایت به کمک الکسا
الکسا یک سیستم رتبهبندی برای سایتها بوده و از سال 1996 فعال لست. الکسا یکی از خریدهای موفق آمازون بوده و در حال حاضر متعلق به این شرکت میباشد.
احتمالا اولین چیزی که بعد از دیدن یک سایت به ذهنتان میرسد بررسی الکسای آن سایت است. برای این که جایگاه آن سایت را تشخیص دهید. البته درباره رتبه الکسا و اعتبار این رتبه حرف و حدیث زیاد است و یک پست جدا میطلبد. ما فعلا وارد آن بحث نمیشویم.
در نسخه جدید الکسا که سال ۲۰۱۹ معرفی شد یک بخشی به عنوان unique visitors تعریف شده است. از این بخش میتواتید تعداد بازدیدکنندههای یک سایت را بفهمید.
اما متاسفانه این سرویس پولی بوده و باید account الکسای خود را شارژ کنید. (البته تا ۲ هفته به طور رایگان قابل دسترس است) بعد از پرداخت هزینه در قسمت siteinfo آدرس هر سایتی که دوست داشتید را وارد کرده و آمار بازدید آنها را مشاهده کنید.
با توجه به قیمت ارز در داخل کشور، هزینه حساب پیشرفته الکسا نسبتا بالا بوده و ممکن است برای شما مقرون به صرفه نباشد
بدست آوردن آمار بازدید سایت به کمک rankank
Rankank یک سایت آمارگیر است و اطلاعات مختلفی از سایتها در اختیارتان قرار میدهد. چیزهایی مثل ترافیک دریافتی، ارزش مالی سایت (به دلار)، موقعیت مکانی سرور، آمارهای الکسا، متاتگها، اطلاعات whois و غیره.
وقتی وارد سایت شدید در قسمت جستجو آدرس سایت هدف را وارد کنید. یک گزارش برای شما ظاهر میشود که اطلاعات مختلفی دارد. در قسمت traffic and worth estimations ترافیک روزانه، ماهانه و سالانه سایت را میتوانید پیدا کنید. این یکی از کارهایی است که من برای بدست آوردن آمار بازدید سایت های ایرانی از آن استفاده میکنم.
یک نکته بسیار مهم:
آمار بازدیدی که rankank به شما میدهد به هیچ عنوان واقعی نبوده و اختلاف فاحشی با ترافیک واقعی دارد. در تمام موارد ترافیک نشان داده شده بسیار بیشتر از ترافیک واقعی سایت است. اما بعد از چندبار استفاده دستتان میآید که چقدر باید آن را کم کنید.
معمولا در سایتهای پرترافیک این آمار دقیقتر است. اما در سایتهای کوچک با بررسیای که من انجام دادم اختلاف بسیار زیاد است.
مثلا سایتی که روزانه نهایت ۵۰ نفر بازدیدکننده دارد را ۹۰۰ نفر نشان میدهد. اختلافی در حدود ۳۰ برابر. اما در سایتهای پرترافیک این اختلاف بین ۳ تا ۱۰ برابر است. مثلا سایتی که ۱۰.۰۰۰ بازدیدکننده دارد آمار بازدید واقعی آن چیزی بین ۲ تا ۳ هزار است.
میدانم که ابزار قدرتمند و دقیقی نیست اما دوست داشتم آن را با شما به اشتراک بگذارم تا شاید به دردتان بخورد. اگر ابزارهای بهتری سراغ دارید حتما در بخش نظرات معرفی کنید.
اینم بخونید بد نیست: 10 روش کسب درآمد از سایت های محتوا محور (تلخ و شیرین!)
سایت compete.com به درد ما میخورد؟
متاسفانه خیر. به درد نمیخورد چون دیگر وجود ندارد. این سایت در ۳۱ دسامبر ۲۰۱۶ تعطیل شد و بعد از ۱۵ سال فعالیت به کار خود پایان داد. تصویر زیر صفحه اصلی سایت است.
بعضی از سایتهای داخلی compete را پیشنهاد دادهاند و لازم بود اینجا اعلام کنم این سایت دیگر در دسترس نیست. بعد از ۱۵ سال تلاش اسم compete.com از لیست سایتهایی برای مشاهده آمار بازدید کنندگان یک سایت خط خورده است.
اطلاعات بسیار مفید بود خواهشا مطالب جامع تر را نیز در اختیار دنبال کنندگان قرار دهید
سلام. ممنون از حضور شما.