تبلیغات
لینوکسویندوز

4 روش اجرای دستورات لینوکس در ویندوز

تبلیغات
3.7
(9)

سیستم عامل یک نرم افزار کاربردی و بسیار مهم برای رایانه است. یک برنامه که با شروع کار کامپیوتر، کنترل آن را بدست گرفته و سخت‌افزار را مدیریت می‌کند. وقتی صحبت از کامپیوترهای خانگی می‌شود، اهمیت سیستم عامل هم چند برابر می‌شود. چون بین کاربران کامپیوترهای خانگی افراد مبتدی هم وجود دارند. کسانی که به طور تخصصی کامپیوتر را دنبال نمی‌کنند یا علاقه‌ای به آن ندارند. در ادامه با 4 روش اجرای ترمینال لینوکس در ویندوز آشنا می‌شویم.

اینم بخونید بد نیست: معرفی 5 توزیع برتر لینوکس برای تازه کارها + لینک دانلود

لینوکسی‌ها و ویندوزی‌ها در گذر زمان

کاربران سیستم های خانگی به دنبال یک ابزار ساده و کاربردی بودند. چیزی که بدون دردسر قابل استفاده باشد. در همین حال و احوال بود که ویندوز خودش را در دل کاربران جا کرد.

خب موفقیت ویندوز تا حدودی با عقل جور درمی‌آید. تعامل با این سیستم نسبتا راحت است و کاربر با هر سطح دانشی از علوم کامپیوتر داشته باشد، می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند. همینطور نرم افزارهای متنوعی برای این سیستم عامل طراحی شده‌اند و ضعف‌های آن را تا حد زیادی جبران کرده‌اند. البته کرک شدن ویندوز و مقابله نه چندان جدی مایکروسافت با آن، یکی دیگر از دلایل موفقیت ویندوز بود.

طی این سالها، همه چیز دست به دست هم دادند تا ویندوز اختلاف زیادی با رقبایش ایجاد کند و با کنار زدن آن‌ها لقب محبوب‌ترین سیستم عامل کامپیوترهای شخصی را به خود اختصاص دهد.

اینم بخونید بد نیست: معرفی زیباترین توزیع های لینوکس + لینک دانلود

حالا سراغ لینوکس برویم. آن روزها که سر و کله لینوکس تازه پیدا شده بود، کاربران خاصی سراغش را می‌گرفتند. مثلا برنامه نویسان، متخصصین شبکه یا گیک‌های عزیز عاشق لینوکس بودند و از آن استفاده می‌کردند. گنو/لینوکس آن سال‌ها پیچیدگی‌های زیادی داشت و کار با آن تا حدودی دشوار بود. حتی بسیاری از کاربران درست نمی‌توانستند آن را نصب کنند ( یادش بخیر. قدیم اگر کسی از لینوکس استفاده می‌کرد، بین غیرکامپیوتری‌ها یک قهرمان حساب می‌شد) اما به مرور زمان ورق برگشت و لینوکس به سیستم های خانگی هم راه پیدا کرد. موضوعی که باعث شد مایکروسافت تا حدودی نگران شود و احساس خطر کند.

لینوکس و ویندوز کنار هم | عاشق و معشوق؟ دو دلباخته؟ یا شاید سیاست و تجارت؟

رابطه بین لینوکس و ویندوز طی سالهای گذشته

چند وقتی هست که اخباری مبنی بر علاقه مایکروسافت به لینوکس می‌شنوم. حتی صحبت‌ها تا آنجا بالا گرفت که شنیدیم مایکروسافت می‌خواهد یک سیستم عامل ترکیبی از ویندوز و لینوکس بسازد. به نظر من بخش زیادی از این علاقه از ترس نشات می‌گیرد. مایکروسافت در این سال‌ها نگاه کاملا تجاری به کامپیوتر داشت و همه چیز را با پول می‌سنجید. بعد سروکله چیزی به اسم لینوکس پیدا شد که هم به طور عمده رایگان بود و هم از مفاهیمی مثل آزاد بودن، متن باز بودن صحبت می‌کرد. چیزی که برای مایکروسافت تازگی داشت.

اینم بخونید بد نیست: معرفی 5 توزیع برتر لینوکس برای برنامه نویسی

از آن‌جا که بحث بحث business بوده و شوخی بردار نیست. مایکروسافت خودش را حامی و پشتیبان لینوکس نشان داد تا نظر جامعه لینوکس را جلب کند (نظر شخصی) چندسالی است که مایکروسافت از جریان‌هایی مثل Open Source و Free Software استقبال می‌کند. یک نمونه بارز آن Visual Studio Code است. مایکروسافت یک IDE را به طور کاملا رایگان و متن باز منتشر کرد تا حسن‌نیت خود را نشان دهد. اگر به محصولات و اقدامات اخیر مایکروسافت سرک بکشیم، بیشتر متوجه علاقه این غول تکنولوژی به Open Source می‌شویم.

روشهای نصب ترمینال لینوکس در ویندوز

راه‌های زیادی برای اجرای ترمینال لینوکس در ویندوز وجود دارد. اولین چیزی که به ذهن من و شما می‌رسد نصب یک توزیع مستقل لینوکس روی هارد دیسک است. اما این که مشکل شما را حل نمی‌کند. شما لینوکس را در ویندوز می‌خواهید. نه به صورت یک سیستم عامل مجزا. پس گزینه نصب لینوکس در کنار ویندوز هم از روی میز خط می‌خورد منظورم اجرای دو سیستم عامل به صورت موازی در یک دستگاه است (Doal Boot) در ادامه درباره 4 روش اجرای دستورات لینوکس در ویندوز صحبت می‌کنیم و این دو رقیب دیرینه را دوباره با هم آشتی می‌دهیم.

اینم بخونید بد نیست: معرفی 8 توزیع برتر لینوکس برای هک و تست نفوذ + لینک دانلود

روش اول؛ نصب یک نوزیع لینوکس داخل ویندوز

توحه کردید که از واژه “داخل” به جای “در کنار” استفاده کردم؟ امیدوار بودم این کلمه هیچ جای ابهامی باقی نگذارد. منظور من این نیست که یک توزیع لینوکس را کنار ویندوز نصب کنیم و کامپیوتر خود را dual boot کنیم. بلکه می‌خواهیم لینوکس را مثل یک نرم افزار داخل ویندوز نصب و اجرا کنیم.

جالب است نه؟ می‌پرسید این کار چطور انجام می‌شود؟ به کمک windows subsystem for Linux که به اختصار WSL خوانده می‌شود و به آن bash on Linux می‌گویند. با این ابزار شما به هسته لینوکس دسترسی پیدا می‌کنید. پس ما دیگر با یک شبیه ساز طرف نیستیم. به همین خاطر مشکلات شبیه سازها را هم نخواهیم داشت. معایبی مثل کند شدن دستگاه یا ارورهای رایج که در ماشین‌های مجازی اتفاق می‌افتند.

WSL | یک سیستم کامل یا فقط یک ترمینال لینوکس؟

این WSL که معرفی کردیم اجازه می‌دهد توزیع های لینوکس را مثل یک نرم افزار داخل ویندوز خود نصب کنید. البته نباید انتظار داشته باشید یک سیستم کامل به طور کامل در اختیارتان قرار بگیرد (آنطوری زیاد از حد خوش به حالمان می‌شد) در این روش ما به فقط به ترمینال لینوکس در ویندوز دسترسی داریم. یک محیط که بتوانیم دستورات خودمان را احرا کنیم و خروجی را در ویندوز ببینیم که اتفاقا چیز خوبی است. اگر لینوکس را دوست دارید باید خط فرمان را هم دوست داشته باشید (البته روش‌هایی وجود دارد که به محیط گرافیکی متصل شویم اما صحبت درباره آن خارج از حوضله این بحث است)

توزیع های محوبی مثل Ubuntu، Open Suse و کالی لینوکس برای ویندوز وجود دارند. بهترین روش دریافت آن‌ها Microsoft Store است. فروشگاه مایکروسافت را باز کنید و در قسمت جستجو نام توزیع خود را وارد کنید. بعد گزینه Get را بزنید و بعد از پایان دانلود سیستم عامل جدید را Lunch یا به اصطلاح اجرا کنید. می‌بینید که یک ترمینال زیبا در مقابلتان باز شده و منتظر دستورات شماست.

اجرای دستورات لینوکس در ویندوز 10 به کمک WSL و Store ویندوز

لطفا دقت کنید. این روش فقط در ویندوز 10 جواب می‌دهد و در ویندوزهای 7، 8 و 8.1 قابل اجرا نیست.

روش دوم؛ اجرای دستورات لینوکس با cygwin

سیگوین یک ابزار قدرتمند و بسیار مفید برای تعامل با سیستم های شبه یونیکس و گنو/لینوکس است. این برنامه 1 مگابایتی شما را از نصب سیستم عامل جدید راحت کرده و یک ترمینال لینوکس در ویندوز برایتان فراهم می‌کند. Cygwin آزاد و رایگان است. می‌توانید در گیت هاب کدهای آن را بخوانید یا تغییر دهید. همینطور چون شرکت Redhat پشت آن قرار دارد خیالتان از یک پشتیبانی خوب و مطمئن راحت باشد.

اینم بخونید بد نیست: معرفی 4 توزیع برتر لینوکس برای بازی + لینک دانلود

اما Cygwin چه هست و چه کار می‌کند؟ سیگوین شبیه ساز ترمینال لینوکس در ویندوز است. یک نرم افزار عالی برای اینکه دستورات Bash را اجرا کنید و با ترمینال لینوکس خو بگیرید. توصیه می‌کنم قبل از مهاجرت به یک توزیع واقعی لینوکس، حداقل یک بار سیگوین را امتحان کنید (البته اگر برنامه‌ای برای مهاجرت دارید. اگر در ویندوز ماندنی هستید که هیچ) داشتن این نرم افزار و کار با آن، باعث می‌شود ترستان از ترمینال لینوکس بریزد و در مواجه با یک ترمینال واقعی زهرترک نشوید. خود من مدتی از این برنامه استفاده می‌کردم و دوستش داشتم.

این خدمت شما. لینک دانلود نرم افزار Cygwin. نصب و اجرای آن کاری ندارد و توضیح اضافه نمی‌خواهد. فایل exe را دانلود کنید و بعد از چند بار Next زدن، می‌توانید طعم لینوکس را در ویندوز خود بچشید. اگر با دستورات Shell لینوکس آشنایی ندارید پیشنهاد می‌کنم بعد از نصب نرم افزار شروع به یادگیری ترمینال لینوکس بکنید.

روش سوم؛ استفاده از یک ماشین مجازی

نصب سیستم عامل روی ماشین مجازی مثل داشتن یک رابطه دوستانه طریق چت است. همه چیز واقعی به نظر می‌رسد اما در حقیقت اینطور نیست. در ماشین مجازی می‌توانیم به انواع سیستم عامل‌ها ناخنک بزنیم و از آن‌ها استفاده کنیم. اما نباید فراموش کنیم که این‌ها چیزی جزء یک تصویر یا یک خیال از سیستم اصلی نیستند (چه شاعرانه)

اینم بخونید بد نیست: معرفی سبک ترین توزیع های لینوکس + لینک دانلود

برای کار با ماشین مجازی به یک کامپیوتر قدرتمند نیاز داریم. خودتان حساب کنید که می‌خواهید یک سیستم عامل را در دل یک سیستم عامل دیگر اجرا کنید و می‌دانیم که سیستم عامل‌ها معمولا برنامه های سنگینی هستند. اما مزیت اصلی این روش راحتی کار با ماشین مجازی است. دیگر لازم نیست OS جدید خود را به کمک Boot دستگاه نصب کنید. فقط ماشین را راه بندازید تا خودش کار را پیش ببرد.

پیشنهاد من استفاده از Virtual Box است. دلایل خوبی هم برای این پیشنهاد دارم. چون اول اینکه رایگان است. دوم اینکه بسیار از VMware کم حجم‌تر است. سوم اینکه نسبت به VMware منابع کمتری استفاده می‌کند و چهارم اینکه آزاد است. لینک پایین شما را به صفحه دانلود نرم افزار از سایت اصلی هدایت می‌کند.

دانلود نرم افزار VirtualBox

اگر مشکلی در پیدا کردن لینک دانلود یا عوض کردن IP داشتید به سایت‌های دانلود ایرانی مراجعه کنید

روش چهارم؛ استفاده از git

git راه حلی برای اجرای bash در ویندوز

احتمالا Git را بشناسید. گیت یک سیستم کنترل نسخه است. به زبان ساده‌تر Git اجازه می‌دهد کاربران در فایل‌های خود تغییراتی ایجاد کنند و سایر افراد این تغییرات را ببینند. به عبارتی گیت محیطی را فراهم می‌کند که برنامه نویسان بتوانند گروهی کار کنند و کدهای خود را به اشتراک بگذارند. این سرویس توسط لینوس توروالدز عزیز خالق هسته لینوکس نوشته شد. تمام دستورات گیت در یک خط فرمان اجرا می‌شوند و چیزی که امروز به اسم Github می‌شناسیم یک نسخه گرافیکی از Git است. نرم افزار زیر اجازه اجرای دستورات گیت و همینطور دستورات لینوکس را به شما می‌دهد.

دانلود Git For Windows

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 3.7 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 9

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

12 دیدگاه

  1. به نرم افزار دیگه هم هست به اسم cmder که توش هم میتونی دستورات لینوکس و هم ویندوز رو اجرا کنی.

    1. سلام محسن جان …
      بله cmder هم عالیه … مرسی که این پیشنهاد رو به من و کاربرای تیک تاک تِک دادی …
      موفق باشی …

  2. سلام مرسی بابت مطلب فوق مفیدتون، ببخشید یه سوال نه چندان مربوط داشتم ،من پکیج هک و امنیت رو تهیه کردم که تمام ترفند ها و آموزش رو ویندوز ۷ و cmd آموزش میده ،میخواستم بدونم اون روش ها رو لینوکس (کالی) و ترمینالش جواب میدن؟ مرسی

    1. سلام مبین جان. سلامت باشی …
      دستورات ترمینال لینوکس با Command Prompt ویندوز فرق دارن چون با دو تا سیستم عامل متفاوت طرف حسابیم و متاسفانه اون آموزش تو سیستم عامل لینوکس واست خیلی کاربرد نداره …

  3. اون روش اولتون اصلا کار نمی کنه من بعد فشار دادن یکی از دکمه ها برام پنجره ی باز شده بسته میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا