تبلیغات
برنامه نویسی

چطور بفهمیم یک سایت از چه تکنولوژی‌هایی استفاده کرده است؟

تبلیغات
4.8
(4)

این کنجکاوی را درک می‌کنم. سایتی را دیده‌اید و دوست دارید از تکنولوژی های به کار رفته در آن سر در بیاورید. مثلا زبان برنامه نویسی سایت را تشخیص دهید. CMS به کار رفته در آن را بشناسید. بدانید از چه افزونه ها یا ابزارهایی استفاده می‌کند. سایت در کجا میزبانی می‌شود. دامنه آن به نام کیست یا کی منقضی می‌شود و غیره. در این آموزش با روش‌های تشخیص تکنولوژی سایت آشنا خواهیم شد.

اینم بخونید بد نیست: چگونه CMS سایت را تشخیص دهیم؟

داشتن این اطلاعات دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. شاید دوست دارید در سایت هدف یک آسیب‌پذیری کشف کنید یا شاید طراح هستید و می‌خواهید از آن سایت ایده بگیرید. شاید هم فقط سایت هدف را دوست دارید و می‌خواهید ببینید چطور ساخته شده است. سایت ها و ابزارهای مختلفی برای تشخیص پلتفرم سایت و فهمیدن نوع سایت وجود دارند. در این پست 7 ابزار برای تشخیص تکنولوژی سایت را خدمتتان معرفی می‌کنم.

چگونه بفهمیم یک سایت با چه زبانی نوشته شده است؟

1 – Built With

built With بهترین روش تشخیص پلتفرم سایت یا فهمیدن نوع سایت است

احتمالا معروف‌ترین و جالب‌ترین عنوان در این لیست، Built With باشد. این سایت را در پست چگونه CMS سایت را تشخیص دهیم معرفی کردم. کافیست نام سایتی که می‌خواهید را وارد کنید تا کمتر از چند ثانیه اطلاعات مناسبی به شما تحویل دهد.

این سایت بخش‌های مختلفی دارد. مثلا Analytics برای پیدا کردن ابزارهای آمارگیر سایت. Widgets برای افزونه‌ها. Content Management System که CMS را نشان می‌دهد. چیزهای دیگری مثل اطلاعات SSL، وب سرور و کتابخانه‌های JavaScript به کار رفته در سایت و … از اطلاعات ارائه شده توسط این سرویس قدرتمند است.

افزونه built with برای تشخیص تکنولوژی سایت

اگر دوست داشتید این ابزار قدرتمند همیشه دم دستتان باشد، می‌توانید افزونه آن را در کروم یا فایرفاکس نصب کنید. به کمک این پلاگین دیگر نیاز نیست Built With را باز کرده و آدرس سایت هدف را وارد کنید. کافیست روی افزونه کلیک کرده تا تکنولوژی های به کار رفته در سایت نشان داده شوند.

دانلود افزونه Built With برای گوگل کروم

دانلود افزونه Built With برای فایرفاکس

2 – WAPPALYZER

بررسی زبان برنامه نویسی سایت و تکنولوژی های به کار رفته در آن با WAPPALYZER

WAPPALYZER یک سایت زیبا و کاربردی است که اطلاعات مناسبی از زبان برنامه نویسی سایت، پایگاه داده، وب سرور، CMS، افزونه‌ها و غیره در اختیارتان می‌گذارد. بعد از این که در Box مربوطه آدرس سایت را زدید، تکنولوژی‌ها به سرعت نمایش داده می‌شوند.

اما WAPPALYZER به ظرافت و قدرتمندی Built With نیست. چون در نمایش تکنولوژی ها دسته‌بندی ندارد و به نظرم شلخته عمل کرده است. همه اطلاعات شناسایی شده کنار هم نشان داده شده و چیزی آن‌ها را از هم جدا نمی‌کند. در پایین سایت از هر دسته‌بندی بهترین آن‌ها را نشان می‌دهد. مثلا در بخش CMS وردپرس پرچمدار است یا در Web Frameworks، بوت استرپ و غیره.

افزونه WAPPALYZER برای تشخیص تکنولوژی سایت

WAPPALYZER هم مثل رقیب خود Built With، برای مرورگرهای Chrome و Firefox افزونه ساخته است. می‌توانید از این افزونه یا Extension استفاده کنید تا کارتان راحت‌تر شود. و این که WAPPALYZER آزاد و متن باز است. می‌توانید در Github کدهای آن را مشاهده و مطالعه کنید.

دانلود افزونه wappalyzer برای گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس

3 – W3Techs

به دست آوردن زبان برنامه نویسی سایت با W3Techs

W3 Techs شاید از لحاظ ظاهری و گرافیکی به جذابیت دو سایت قبلی نباشد، اما چیزی از آن ها کم نداشته و بسیار قدرتمند است. این سایت به جز تشخیص تکنولوزی سایت، قابلیت‌های دیگری هم دارد.

از آدرسی که قرار دادم وارد سایت شده و دامنه مورد نظر را وارد کنید. می‌بینید که به خوبی زبان برنامه نویسی سمت سرور و کلاینت را تشخیص می‌دهد. همینطور شرکت میزبانی سایت را و موقعیت مکانی آن سرور را مشخص می‌کند. CMS سایت، زبان نشانه‌گذاری به کار رفته، SSL، آمارگیرها، وب سرور، سیستم عامل سایت و غیره هم شناسایی می‌شوند.

4 – Netcraft

تشخیص تکنولوژی سایت با سایت قدرتمند Netcraft

شنیده‌اید که دود از کنده بلند می‌شود. Netcraft یکی از قدیمی‌ترین در بازار است که اعتبار بسیار بالایی دارد. تاسیس آن به سال 1987 در انگلیس برمی‌گردد.

اگر در حوزه امنیت کار کرده باشید این سایت را می‌شناسید. اطلاعاتی که به شما می‌دهد بیشتر جنبه امنیتی دارد. شرکت میزبانی وب، میزان خطرپذیری سایت از 1 تا 10، آدرس IP سایت، وب سرور، سیستم عامل آن، پروتکل‌های SSL/TLS، شناسایی Gzip و غیره بخشی از این اطلاعات است که در اختیارتان قرار می‌گیرد.

5 – Similar Tech

افزونه Similar Tech برای این که بفهمیم سایت با چی طراحی شده

یک سایت خوب برای تشخیص تکنولوژی به کار رفته در سایت. بعد از وارد شدن به سایت، در قسمت جستجو URL خود را وارد کنید. می‌بینید که به کمک تکنیک Ajax، اطلاعات به طور لحظه‌ای از سرور دریافت می‌شوند و نیاز به Refresh کردن صفحه نیست.

البته ممکن است اوایل کار، کار با این سایت برایتان دشوار باشد. تجربه کاربری (UX) آن برای خود من چندان جالب نبود. برای استفاده از سایت و مشاهده گزارش‌ها باید یک اکانت در سایت بسازید. همینطور اگر سایت شما شناسایی نشد می‌توانید آن را معرفی کنید تا بررسی شود.

6 – Rescan.io

افزونه rescan.io

وقتی Allora.io خودش را بازنشست کرد، از دل آن Rescan.io متولد شد. تیم توسعه آن یک سری تغییرات ایجاد کردند تا سرویس بهتری ارائه کنند. در صفحه اصلی این سایت بهترین‌های هر دسته و تعداد سایتهایی که از آن تکنولوژی استفاده می‌کنند را می‌بینید. مثلا Google Analytics در دسته Analytics بهترین بوده و بیشتر از 21.000.000 سایت اسکن شده در این سامانه، از آن استفاده می‌کنند.

این سایت نسبت به رقبای خود بسیار خلاصه‌تر و جمع و جورتر است. و این که من حس می‌کنم بعضی جاها اطلاعات نادرست و غلطی می‌دهد. حس می‌کنم هنوز این سیستم پخته نشده و جا نیفتاده است. یعنی خیلی بیشتر جای کار و پیشرفت دارد.

7 – افزونه Snovio web technology checker

افزونه Snovio web technology checker

به کمک این افزونه دیگر نیازی به بار کردن سایت و تایپ URL آن را ندارید. هر صفحه‌ای که دوست داشتید را تست کنید و با تکنولوژی‌های به کار رفته در آن آشنا شوید. این افزونه در حال حاضر فقط برای گوگل کروم وجود داشته و لینکی که من قرار دادم شما را به صفحه افزونه در کروم هدایت می‌کند.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.8 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 4

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

4 دیدگاه

    1. سلام محمود جان، سلامت باشی …
      خیلی خیلی خوشحالم که تونستی استفاده کنی ازش و مرسی که با این نظرت خستگی رو از تن ما در اوردی 🙂
      موفق باشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا