تبلیغات
معرفی و بررسی

رشته های دانشگاه هنر تهران – معرفی کامل دانشکده ها و رشته ها

تبلیغات
4.1
(42)

دانش‌آموزان قبل از انتخاب رشته تحصیلی و ورود به دانشگاه، درباره رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف کشور، تحقیق می‌کنند. کنکور هنر، مدت‌هاست که کنار سایر گروه‌های آزمایشی (ریاضی، تجربی، انسان و زبان) در حال برگزاری است. دانش‌آموزان بعد از موفقیت در کنکور، باید با یک انتخاب رشته درست، مسیر موفقیت تحصیلی خود را هموار کنند.

تعدادی دانشگاه مطرح در کشور وجود دارد که هر ساله اقدام به جذب دانشجو در رشته‌های هنری می‌کنند. یکی از مطرح‌ترین دانشگاه‌های هنری کشور، دانشگاه هنر تهران است. هنرمندان زیادی دوست دارند برای ادامه تحصیلات آکادمیک خود، در این دانشگاه پذیرش شوند. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله به معرفی کامل رشته های دانشگاه هنر تهران بپردازیم. همراهِ مجله اون با من باشید 🙂

بعد از انتخاب رشته هنری مورد نظرتان، نوبت به آموزش و تمرین می‌رسد. فرادرس با ارائه آموزش‌های متنوع در حوزه هنر، مهارت‌های شما را افزایش می‌دهد. مهم نیست در چه رشته هنری‌ای فعالیت می‌کنید، طیف آموزش‌های ارائه شده بسیار گسترده است و می‌توانید چیزهای جدیدی یاد بگیرید. توصیه می‌کنم با کلیک روی لینک زیر، وارد لیست آموزش‌های هنری فرادرس شده و یادگیری خود را ادامه دهید.

معرفی دانشگاه هنر تهران

معرفی دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران، در حال حاضر بزرگترین مرکز آموزش دانشگاهی برای فراگیری رشته‌های مختلف هنری در ایران است. تاسیس این دانشگاه به بیش از 100 سال قبل برمی‌گردد و سال 1297 شمسی شروع به کار کرده است. البته در سال 1358 پنج موسسه هنری با هم ادغام شدند و در قالب یک مرکز جامع، به فعالیت خود ادامه دادند. این 5 موسسه عبارت بودند از:

  1. دانشگاه فارابی
  2. دانشکده هنرهای تزئینی
  3. دانشکده هنرهای دراماتیک
  4. هنرستان عالی موسیقی
  5. هنرکده موسیقی ملی

سال به سال تعداد علاقه‌مندان به هنر و متقاضیان ادامه تحصیل در مقاطع مختلف لیسانس و فوق‌لیسانس رشته‌های هنر افزایش پیدا کرد. به همین خاطر سال 1370 شمسی تغییراتی در ساختار این دانشگاه به وجود آمد. نام این مرکز آموزش عالی به «دانشگاه هنر» تغییر کرد و با 4 دانشکده کار خود را ادامه داد. این 4 دانشکده عبارت بودند از:

  • هنرهای کاربردی
  • هنرهای تجسمی
  • سینما و تئاتر
  • پردیس اصفهان

در سال‌های 73 و 80 به ترتیب دانشکده موسیقی و دانشکده معماری و شهرسازی به این مرکز آموزش ملحق شدند. البته پردیس اصفهان هم از سال 79، دیگر زیرمجموعه دانشگاه هنر تهران نیست. در حال حاضر 5 دانشکده زیرمجموعه دانشگاه هنر هستند و در دو شهر تهران و کرج مشغول آموزش به دانشجویان هستند.

آشنایی با دانشکده های دانشگاه هنر تهران

در زمان نگارش این مقاله (اسفند 1400)، دانشگاه هنر تهران چندین دانشکده دارد و در هر کدام اقدام به جذب دانشجو می‌کند. برای آشنایی بیشتر با رشته های دانشگاه هنر تهران باید هر دانشکده را به شکل جداگانه معرفی و بررسی کنیم.

1. دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر تهران

دانشکده حفاظت و مرمت دانشگاه هنر تهران

پس از تغییرات متعدد سال 1394 بود که دانشکده حفاظت و مرمت با 4 رشته برای تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) معرفی شد. بعد از گذراندن مراحل قانونی این دانشکده کار خود را آغاز کرد.

رشته‌های تحصیلی مقطع فوق لیسانس:

  • مرمت اشیاء فرهنگی و تاریخی
  • مرمت و احیاء بناها و بافت های تاریخی
  • مطالعات موزه و هنرهای اسلامی

رشته‌های تحصیلی مقطع دکتری:

  • مرمت اشیاء

2. دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر تهران

یکی از قدیمی‌ترین دانشکده‌های دانشگاه هنر تهران به حساب می‌آید که از سال 1336 شمسی مشغول به کار بوده است. آن زمان این دانشکده، «اداره هنرهای دراماتیک» نام داشت و حوزه فعالیت آن مربوط به رشته‌های متعددی مثل نویسندگی، کارگردانی، بازیگری، دکور و صحنه‌آرایی می‌شد.

بعد از تغییر و تحولات مختلف، سال 1362 دانشکده سینما و تئاتر به شکل تخصصی کار خود را آغاز کرد و 6 رشته در مقاطع لیسانس و فوق‌لیسانس را به متقاضیان ارائه داد.

رشته‌های تحصیلی مقطع لیسانس:

شامل 2 گروه آموزشی می‌شود.

گروه اول: مقطع کارشناسی سینما که شامل 4 گرایش می‌شود:

  1. کارگردانی
  2. تدوین
  3. فیلمنامه‌نویسی
  4. فیلمبرداری

گروه دوم: مقطع کارشناسی تئاتر که شامل 4 گرایش می‌شود:

  1. ادبیات نمایشی
  2. بازیگری و کارگردانی
  3. نمایش عروسکی
  4. طراحی صحنه

رشته های تحصیلی مقطع فوق لیسانس:

  1. ادبیات نمایشی
  2. نمایش عروسکی
  3. سینما
  4. کارگردانی

رشته های تحصیلی مقطع دکتری:

تنها رشته دکتری تخصصی تئاتر ارائه می‌شود.

3. دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی هنر

علوم نظری و مطالعات عالی هنر یکی از جدیدترین دانشکده های هنر دانشگاه تهران به حساب می‌آید. خرداد ماه سال 1394 این دانشکده تاسیس شد. در حال حاضر 3 رشته تحصیلی در این دانشکده تدریس می‌شود و قرار است در آینده‌ای نزدیک 3 رشته دیگر هم به آن‌ها اضافه شود. رشته های دانشگاه هنر تهران در دانشکده علوم نظری به شرح زیر است:

  • رشته های تحصیلی فعلی دانشکده علوم نظری و مطالعات عالی هنر:
  1. پژوهش هنر (دکتری و کارشناسی ارشد)
  2. تاریخ تطبیقی و تحلیلی هنر(دکتری)
  3. فلسفه هنر (کارشناسی ارشد)
  • رشته های تحصیلی ای که قرار است در آینده به این دانشکده اضافه شوند:
  1. حکمت هنرهای دینی (دکتری)
  2. تاریخ هنر (دکتری)
  3. فلسفه هنر (دکتری)

4. دانشکده معماری و شهرسازی

با تغییر سبک زندگی مردم و تحولات جمعیت در جهان، رشته‌های مربوط به معماری و شهرسازی هم اهمیت بیشتری پیدا کردند. دانشگاه هنر تهران در قالب گروه‌های آموزشی مختلف، چندین رشته تحصیلی را به دانشجویان معرفی کرده است. بیایید بیشتر با گروه‌های این دانشکده و رشته های دانشگاه هنر تهران در دانشکده معماری و شهرسازی آشنا شویم:

  1. برنامه‌ریزی شهری
  2. طراحی شهری
  3. معماری
  4. معماری داخلی
  5. علم و فناوری معماری

5. دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران

دانشکده موسیقی دانشگاه هنر تهران

بعد ادغام موسسات آموزش عالی، از جمله هنرستان (1338) و هنرکده موسیقی (1350) و تشکیل مجتمع دانشگاهی هنر، رشته کارشناسی موسیقی سال 1368 ایجاد شد و تحت نظارت دانشکده هنرهای کاربردی به فعالیت خود ادامه داد.

بعد از موافقت شورای گسترش آموزش عالی در سال 1373، دانشکده موسیقی به عنوان اولین دانشکده موسیقی در تاریخ ایران با 2 رشته کارشناسی موسیقی و موسیقی نظامی ایجاد شد و در پردیس کرج استقرار یافت.

در حال حاضر گروه‌های دانشکده موسیقی دانشگاه تهران عبارتند از:

1. آهنگسازی: شامل رشته تحصیلی آهنگسازی در مقطع لیسانس و فوق لیسانس می‌شود.

2. موسیقی‌شناسی: در مقطع فوق لیسانس رشته موسیقی‌شناسی را ارائه می‌دهد.

3. نوازندگی موسیقی ایرانی: در مقطع لیسانس و فوق لیسانس رشته نوازندگی موسیقی ایرانی را ارائه می‌دهد.

4. نوازندگی موسیقی جهانی: در مقطع لیسانس و فوق لیسانس رشته نوازندگی موسیقی جهانی را ارائه می‌دهد.

5. موسیقی نظامی: شامل رشته تحصیلی موسیقی نظامی در مقطع لیسانس می‌شود.

6. دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر تهران

دانشکده هنرهای تجسمی دانشگاه هنر تهران

  1. عکاسى: (در این گروه، 2 رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد عکاسی ارائه می‌شود.)
  2. ارتباط تصویری
  3. مجسمه‌سازی
  4. نقاشی

7. دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر تهران

گروه آموزشی فرش

فرش در ایران، اهمیت بسیار زیادی دارد. وسیله‌ای که علاوه بر پوشش زمین، جنبه‌های زیبایی‌شناسی نیز در تولید و استفاده از آن مهم است. آوازه فرش‌های ایرانی در جهان پیچیده و احتمالا در فیلم‌ها، سریال‌ها یا کتاب‌های خارجی گاهی اسم فرش ایرانی را شنیده باشید.

دانشگاه هنر تهران، امکان تحصیلات آکادمیک در رشته فرش را فراهم کرده است. در این رشته، دانشجویان با مراحل تولید فرش شامل طراحی، رنگ آمیزی، شناخت مواد اولیه، ابزار، وسایل و بافت فرش آشنا می‌شوند. رشته‌های گروه فرش در دانشگاه هنر تهران عبارتند از:

  1. طراحی قالی
  2. مرمت و تکمیل
  3. رنگرزی

گروه آموزشی طراحی پارچه و لباس

سال 1347 بود که رشته طراحی پارچه در دانشگاه هنر معرفی شد. بعد از انقلاب ایران و تا سال 1372 این رشته پذیرش دانشجو نداشت. طراحی پارچه یکی از رشته های دانشگاه هنر تهران است که نزدیک به 15 سال هیچ دانشجویی نداشته است. از این سال به بعد، رشته طراحی و پارچه و لباس به شکل دائم جذب دانشجو داشت. در حال حاضر، این گرایش فقط در مقطع لیسانس در دانشگاه هنر تهران وجود دارد.

گروه آموزشی طراحی صنعتی

این گروه از سال 1365 در مقطع لیسانس و از سال 1373 در مقطع فوق لیسانس، شروع به جذب دانشجو کرد. تنها گرایش موجود در این دانشکده، طراحی صنعتی است.

گروه آموزشی صنایع دستی

صنایع دستی ایران نمونه درخشانی از فرهنگ کشورمان است. از سال 1362، مقطع لیسانس این رشته در دانشگاه هنر تعریف شد و سال 1391 مقطع فوق لیسانس نیز اضافه گردید. جدا از مباحث نظری، این گروه تمرکز زیادی روی کارهای عملی دارد. در حال حاضر 9 کارگاه مختلف عمومی و تخصصی در این دانشکده فعال هستند.

دانشگاه تهران برای راحت کردن کار کاربران، بخش جستجویی طراحی کرده که فهرست رشته‌های تحصیلی موجود در دانشگاه را در اختیار همه می‌گذارد. با فیلتر کردن مواردی مثل نام دانشکده، گروه تحصیلی، رشته و مقطع به نتایج دقیق‌تری برسید. با کلیک روی این لینک وارد صفحه مربوطه در سایت دانشگاه تهران شوید.

رشته های دانشگاه هنر تهران بدون کنکور

بعضی از افراد دوست دارند بدون کنکور در دانشگاه هنر تهران مشغول به تحصیل شوند. اما چنین چیزی امکان‌پذیر نیست. متاسفانه در زمان نگارش این مقاله (اسفند 1400)، هیچکدام از رشته های دانشگاه هنر تهران بدون کنکور پذیرش دانشجو ندارند.

شما برای ورود به این دانشکده ابتدا باید در کنکور هنر ثبت‌نام کنید. مانند سایر گروه‌های آزمایشی 2 دفترچه عمومی و تخصصی در جلسه آزمون به شما داده می‌شود.

دفترچه عمومی کنکور هنر

  1. زبان و ادبیات فارسی
  2. دین و زندگی
  3. عربی
  4. زبان انگلیسی

نکته: این دروس بین تمام گروه‌های آزمایشی کنکور سراسری مشترک است.

دفترچه تخصصی کنکور هنر

  1. درک عمومی هنر
  2. درک عمومی ریاضی و فیزیک
  3. خلاقیت نمایشی
  4. ترسیم فنی
  5. خلاقیت تصویری و تجسمی
  6. خلاقیت موسیقی
  7. خواص مواد

بعد از قبولی در کنکور سراسری، با توجه به رشته موردنظر خودتان باید در آزمون عملی (آزمون مرحله دوم) نیز شرکت کنید. جایی که مهارت‌های شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. در بیشتر رشته‌های هنری، آزمون عملی و مصاحبه وجود دارد. اما قبولی در بعضی از رشته‌ها مثل سینما یا صنایع دستی فقط با رتبه کنکور و سوابق تحصیلی ممکن است.

هنگام انتخاب رشته، حتما علاقه عمیق و قلبی خودتان را نسبت به آن رشته در نظر بگیرید. کسی که راه هنر را در پیش می‌گیرد، با عشق و علاقه جلو می‌رود. چون معمولا (تکرار می‌کنم، معمولا)، هنر ثروت زیادی به همراه ندارد.

موفقیت دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های دانشگاه هنر تهران

تعداد زیادی از هنرمندانی که هر روز آثارشان را دنبال می‌کنیم، از دانشجویان قبلی دانشگاه هنر تهران بوده‌اند. این مرکز آموزشی هنرمندان زیادی را تحویل جامعه داده و مکان مناسبی برای رشد و گسترش استعدادهای هنری افراد به حساب می‌آید. به عنوان مثال در سی و نهمین جشنواره فیلم فجر، تعدادی از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه موفق به دریافت جایزه سیمرغ بلورین در بخش‌هایی مثل بهترین فیلم، کارگردانی، فیلم‌نامه و… شدند.

بررسی دوره های آموزشی آزاد دانشگاه هنر تهران

بررسی دوره های آموزشی آزاد دانشگاه هنر تهران

دانشگاه تهران به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزشی کشور، فعالیت‌های متعددی انجام می‌دهد. این سازمان در کنار جذب دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف، اقدام به برگزاری دوره‌های آموزشی آزاد برای تمام علاقه‌مندان می‌کند.

این دوره‌ها به شکلِ حضوری (در تهران) و غیرحضوری (در تمام کشور، به شکل وبینار یا دوره‌های آنلاین) برگزار می‌شوند. ثبت‌نام در این دوره‌ها برای عموم آزاد است اما تقریبا در تمام دوره‌ها، تخفیفی برای دانشجویان دانشگاه هنر در نظر گرفته شده است. بعد از تکمیل دوره مورد نظر، دانشجویان گواهی‌ پایان دوره خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی دریافت می‌کنند.

دوره‌های آموزشی دانشگاه هنر حوزه‌های مختلفی مثل هنرهای تجسمی، هنرهای کاربردی، معماری، شهرسازی، سینما، تئاتر و… را پوشش می‌دهند.

صنایع دستی در فرهنگ کشور ما، جایگاه ویژه‌ای دارد. هنری که طی سال‌ها، نسل به نسل منتقل شده و تکامل پیدا کرده است. یکی از مباحث مهم در این حوزه، هندسه نقوش است که در هنرهای دیگری هم مثل فرش و قالی، نگارگری، کاشی‌کاری، گج‌بری و… کاربرد دارد. فرادرس در یک دوره کاربردی، طراحی و ترکیب نقوش مختلف با رعایت اصول هندسی را آموزش داده است. بعد از دیدن این دوره به خوبی با طراحی های سنتی کشورمان آشنا خواهید شد. پیشنهاد می‌کنم با کلیک روی لینک زیر، وارد صفحه این آموزش شوید:

جمع بندی معرفی و بررسی رشته های دانشگاه هنر تهران

دانشگاه هنر تهران، به عنوان بزرگترین مرکز آموزشی هنر در کشور، هر ساله نظر تعداد زیادی از هنردوستان را به خود جلب می‌کند. این دانشگاه با داشتن چندین دانشکده تخصصی، رشته‌های تحصیلی مختلفی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌کند. رشته‌هایی که در طول سال‌ها کم و زیاد شده‌اند. ما در این مقاله جدیدترین رشته های دانشگاه هنر تهران را معرفی و بررسی کردیم.

بیشتر بخوانید: شاخه های هنر – با دسته بندی های مختلف هنر آشنا شوید

این مقاله را برای دوستان هنرمند خود (مخصوصا کسانی که می‌خواهند انتخاب کنند) بفرستید. شاید در تصمیم‌گیری کمکشان کند. اگر فارغ‌التحصیل رشته‌های هنری از دانشگاه تهران یا سایر دانشگاه‌ها هستید، در قسمت نظرات تجربیات خود را برایمان بنویسید. این اطلاعات به دوستان شما کمک می‌کند انتخاب‌های بهتری داشته باشند.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.1 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 42

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

2 دیدگاه

  1. سلام خسته نباشید من رشته های دانشگاه هنر تهرانو چک کردم طراحی لباس اصلا نداره. طراحی پارچه فقط هست که !

  2. سلام وقتتون بخیر.من کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات هستم و قصد دارم تغییر رشته بدهم و وارد رشته کارشناسی ارشد فلسفه هنر بشوم برای کنکور سراسری سال ۱۴۰۲_۱۴۰۱ بایست چه منابع درسی رو مطالعه کنم ؟ و برای ثبت نام کنکور اول بایست رشته هنر رو انتخاب کنم ؟.
    لطفاً راهنمایی بفرمایید متشکرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا