معرفی 2 موتور جستجو ایرانی – یوزپلنگهای پارسی نیمه جان
با شنیدن نام موتور جستجو اولین چیزی که به ذهن ما میرسد گوگل است. خب حق هم داریم چون این سرویس به حدی خوب عمل کرده که طبیعی است امروز تبدیل به یک بخش بزرگ و تاثیرگذار در زندگی ما شود. عبارت “فلان چیز را گوگل کن” مرتب بین مردم شنیده میشود. هر جا هم که کار ما گره میخورد، قبل از هر چیز سراغ گوگل میرویم تا ببینیم این موتور جستجو چه پیشنهادهایی برای ما دارد. اما میدانید که گوگل تنها موتور جستجو در دنیا نیست و رقبایی هم دارد. در این پست قرار است رقبای ایرانی موتور جستجو گوگل را بررسی کرده و به معرفی بهترین موتورهای جستجو ایرانی بپردازیم.
اینم بخونید بد نیست: بهترین موتورهای جستجو دنیا را بشناسید
موتور جستجو وب چطور کار میکند؟
موتور جستجو وب وظیفه مشخصی دارد. کاربر وارد این سایتها شده و عبارت مورد نظر خود را در بخش جستجو وارد میکند. موتور جستجو بین میلیونها و در حالت پیشرفته بین میلیاردها هزار صفحه وبی که قبلا ایندکس شدهاند، گشته و مرتبطترین و نزدیکترین نتایج را به کاربر نشان میدهد. حالا کاربر میتواند یکی از این نتایج را باز کرده و نیاز خود را برطرف کند. جدا از سرویسهای بسیار متنوعی که موتورهای جستجو به کاربران ارائه میکنند، وظیفه اصلی آنها ارائه مرتبطترین نتایج بین صفحات وب است.
قطعی اینترنت بینالملل در پاییز سال 98
از بامداد 24 آبان ماه سال 98، طرح مدیریت مصرف سوخت توسط سران 3 قوه اجرایی شد و این موضوع آشوبها و ناامنیهایی را در کشور به دنبال داشت. بعد از این جریان شورای امنیت وارد کار شد و بنا به دستور این سازمان، اپراتورها خدمات اینترنت بینالملل را به حالت تعلیق درآوردند. به زبان ساده اینترنت بینالملل قطع شد و فقط سایتها و سرویسهای داخل کشور برای کاربران باز میشدند.
این موضوع که در نوع خود بیسابقه بود، مشکلات بسیار زیادی برای کسب و کارهای اینترنتی و مردم ایجاد کرد. مردمی که به طور عمده از طریق گوگل نیازهای اینترنتی خود را برطرف میکردند و کسب و کارهای آنلاینی که به کمک گوگل محصولات و خدمات خود را به کاربران معرفی میکردند. به دلیل از کار افتادن موتور جستجو گوگل، همه و همه با مشکلات جدی مواجه شدند.
اکثر کاربران نام دامنه یا آدرس سایتهای اینترنتی را حفط نیستند و برای ورود به سایتها از گوگل استفاده میکنند. حالا که گوگلی در کار نیست چطور پل ارتباطی بین مردم و کسب و کارها حفظ شود؟ به جز چند نفری که نام سایتهای محبوب و مورد علاقه خود را از بَرَند، بقیه چه کار کنند؟
اینم بخونید بد نیست: 9 روش تبدیل فایل پی دی اف به ورد (کاملا کاربردی)
معرفی 2 موتور جستجو معروف ایرانی (بومی)
من ایرانی هستم و همیشه از پیشرفت سرویسهای ایرانی مرتبط با تکنولوژی حمایت میکنم. قبلا هم در پستهای مختلف مجله اون با من کنار سرویسهای خارجی، محصولات ایرانی مرتبط را هم معرفی کردهام. برای مثال در پست بهترین افزونههای رایگان پشتیبانی آنلاین در وردپرس بدون دریافت هیچ هزینه یا پورسانتی سرویس رای چت را هم معرفی کردم.
ایرانیها استعداد بالایی مخصوصا در زمینه تکنولوژی دارند که اگر فرصت بدهند و به جای چوب لای چرخ کردن، پر و پال آنها را بگیرند، این استعدادها شکوفا میشود. پس تمام نقدهایی که امروز از من میشنوید از سر دلسوزی بوده و هیچ هدف خاصی را دنبال نمیکنند.
پارسی جو و یوز، 2 موتور جستجو مطرح که به عنوان موتور جستجو ایرانی یا موتور جستجو بومی از آنها یاد میکنیم، فاصله بسیار بسیار زیادی با استانداردهای روز دنیا داشته و به هیچ عنوان نمیتوانند با موتورهای جستجویی مثل یاهو، بایدو، یاندکس یا غیره رقابت کنند ( چه برسد به گوگل ) در واقع تجربه شخصی من و چند نفر از اعضای تیم ounbaman.ir هنگام استفاده از این سرویسها، تا حد بسیار زیادی تلخ بود.
بهترین فرصت موتورهای جستجو ایرانی برای دیده شدن بین مردم سوخت شد!
شما هم قبول دارید که باید به جوانها میدان داد؟ من که 100% موافقم. اما به نظرم موتورهای جستجو جوان ایرانی از این امتحان سربلند بیرون نیامده و حس خوبی به مردم ایران منتقل نکردند. زمانی که رقیبی فوقالعاده قدرتمند از رده خارج شد ( حتی برای چند روز ) این موتورهای جستجو باید به شکل جدی قابلیتهای خود را به مردم نشان میدادند. اما حیف که این اتفاق نیفتاد.
گزارشهای مختلفی که ما از کاربران سایت و دوستان خود دریافت کردیم، نشان میداد که در زمان ایجاد اختلال در شبکه اینترنت این سرویسها نه تنها خوب کار نکردند، بلکه در بیشتر مواقع از دسترس خارج میشدند. با قطع اینترنت بینالملل فرصت خوبی برای دیده شدن موتورهای جستجو ایرانی به وجود آمد که متاسفانه به دلیل کیفیت پایین خدمات آنها، این فرصت به راحتی سوخت شد.
این پست برای حل مشکل قطع اینترنت بینالملل در آبان ماه سال 1398 طراحی شده است، اما در هر زمان دیگری هم میتوانید این 2 سرویس ایرانی را محک بزنید
1 – موتور جستجو ایرانی پارسی جو
کاش میتوانستم تا جای ممکن از این سرویس تعریف کنم. حیف که عملکرد بسیار ضعیف آن دستم را بسته است. پارسی جو قدیمیترین موتور جستجو ایرانی است که در زمان نگارش این مقاله ( پاییز 98 ) نزدیک به 10 سال از تاسیس آن میگذرد. حیف که در این 10 سال هنوز هم هیچ نقطه عطف یا پیشرفتی از این سرویس مشاهده نکردم.
پارسی جو نسبت به رقیب خود یعنی یوز، از تنوع امکانات بسیار بیشتری برخوردار است. بخش جستجو این سایت شامل وب، خبر، تصویر، ویدئو، صوت، دانلود، ترجمه، نقشه و غیره شده که بسیار گسترده میباشد. با ورود به سایت اطلاعات کلی درباره آخرین مسابقات ورزشی، قیمت روز ارز، اخبار برگزیده! سیاسی، ورزشی، بینالملل و غیره در اختیار شما قرار میگیرد.
نقد یک جملهای اون با من درباره موتور جستجو پارسی جو:
قیمت دلار همه جا پیدا میشود، باید روی بالا بردن کیفیت جستجو تمرکز داشته باشند …
بهروزرسانی تابستان ۱۴۰۱: موتور جستجوی پارسی جو در دسترس نیست و غیرفعال شده است.
2 – موتور جستجو ایرانی یوز
یوز مخفف یوزپلنگ بوده و دومین گزینه در دسترس ایرانیها، برای جستجو بین میلیاردها صفحه وب است. موتور جستجوی وبی که بعد از 5 سال تلاش بالاخره در سال 93 با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات وقت، رونمایی و پردهبرداری شد.
در اولین نگاه، ظاهر این موتور جستجو شما را یاد Bing میاندازد ( با کلیک روی باکس جستجو، تصویر پس زمینه یا Background کمی تیرهتر میشود ) یوز در 4 بخش وب، تصویر، ویدئو و خبر خدمترسانی میکند و یک سری امکانات جانبی مثل ترجمه، خبرچین و غیره هم دارد.
نقد یک جملهای اون با من درباره موتور جستجو یوز:
پایداری یک سرویس حساس مثل موتور جستجو، از هر چیزی مهمتر است و یوز به هیچ عنوان پایدار نیست.
بهروزرسانی مرداد 1400:
موتور جستجوی یوز خرداد 1400 رسما غیرفعال شد. هر چند قبل از غیرفعال شدن هم چندان توفیقی نداشت!
آقای انوری عزیز مطلبتون بی غرض و مفید نوشته شده بود
و بیشتر از همه نقدهای یک جمله ای تون من را به نوشتن این نظر ترغیب کرد
زیبا وجالب در یک جمله نقد کرده بودید
سپاس