چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنیم؟ | نحوه اتصال تلفن ثابت به کامپیوتر PC – گام به گام و تصویری
چقدر با سرعت رشد تکنولوژی هماهنگ هستید؟ به جرئت میتوانم بگویم در عصری زندگی که میکنیم که تکنولوژی به سرعتِ برق و باد در حال پیشرفت است! زندگی ما انسانها به شدت تحت تاثیر رشد تکنولوژی قرار گرفته و انجام بسیاری از کارها برایمان سادهتر از قبل شده است. در حال حاضر، یادگیری مهارتهای کامپیوتری برای هر کسی واجب است. تلفن یکی از ابزارهایی است که در سالهای گذشته پیشرفت شگفتانگیزی داشته است. زمانی که من بچه بودم، به ندرت کسی گوشی موبایل داشت؛ اما امروز که این مقاله را مینویسم، بسیاری از افراد به کمک اینترنت با هم تماس میگیرند.
به شما توصیه می کنم قبل از شروع به مطالعه این مقاله، یک نگاهی هم به مقاله معرفی شده در لینک زیر بیندازید.
• مجموعه آموزش مهارت های کاربردی کامپیوتر (ICDL) — کلیک کنید
در این آموزش یاد میگیریم چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنیم. همراه اون با من باشید 🙂
کوتاه درباره تلفن ثابت
همه ما تلفن را میشناسیم و با آن کار کردیم؛ اما شاید تا امروز خیلی به نحوه برقراری تماس تلفنی دقت نکرده باشیم. Telephone از ترکیب 2 واژه Tele (دور) و Phone (صدا) تشکیل شده است. به کمک تلفن 2 نفر از فاصله دور میتوانند با هم ارتباط برقرار کنند. وظیفه تلفن این است که صدای انسان را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل کند. این سیگنالها به کمک کابل یا سایر وسایل ارتباطی به شخصی دیگر منتقل میشوند.
سال 1876 آقای الکساندر گراهام بل (Alexander Graham Bell) اولین کسی بود که توانست دستگاهی اختراع کند که صدای انسان را با شفافیت به دستگاهی دیگر منتقل کند. به مرور زمان افراد دیگری هم به توسعه این تکنولوژی جدید کمک کردند و کمکم تلفن راه خودش را به خانه مردم پیدا کرد.
اساس کار تلفنها به این شکل است که یک میکروفن (transmitter) برای صحبت وجود دارد و یک earphone (receiver) که صدا را در مکانی دیگر تولید میکند. همچنین تلفنها یک صدای زنگ دارند تا تماس دریافتی را اعلام کند. به تلفنهای امروزی امکانات بسیار گستردهتری اضافه شده است و چیزی که خواندیم منطق کلی تماس تلفنی بود.
چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنیم؟
یکی از روشهای قدیمی اتصال تلفن ثابت به کامپیوتر با مودم Dial Up بود. شما هم صدای وصل شدن مودم دایل آپ را یادتان میآید؟ یا کارتهایی که برای اتصال به اینترنت میخریدیم؟ (یادشان بخیر!) با داشتن مودم دایل آپ و نصب نرمافزارهایی مثل Ventafax میتوانید با کامپیوتر خود تماس تلفنی برقرار کنید.
البته همه میدانیم که دیگر هیچکس در این دنیای بزرگ از تکنولوژی Dial Up برای اتصال به اینترنت استفاده نمیکند. پس این روش عملا مُرده و قابل استفاده نیست. پس راهِ اتصال تلفن ثابت به کامپیوتر چیست؟
پاسخ سوال بالا به یک تکنولوژی نسبتا جدید گره خورده است. تکنولوژیای به نامِ ویپ (VoIP). به کمک ویپ و امکاناتی که در اختیارتان میگذارد به سادگی میتوانید تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنید. یا به عبارت دیگر، میتوانید با کامپیوتر تماسهای تلفنی بگیرید. بیایید کمی بیشتر با این تکنولوژی جذاب آشنا شویم.
داخل پرانتز: فکس، روشی برای انتقال دادهها از نقطهای به نقطه دیگر در جهان است. برای مثال با یک دستگاه فکس، میتوانید مدرک تحصیلی خود را از تهران به بندرعباس فکس کنید. شاید با پیشرفت تکنولوژی و ظهور پیامرسانها تعجب کنید که چرا هنوز بعضیها از فکس استفاده میکنند. اما این روش هم مزایای خود را دارد. توصیه میکنم برای آشنایی کامل با ارسال فکس به مقاله زیر از مجله فرادرس مراجعه کنید.
• آموزش فکس با کامپیوتر — کلیک کنید
VoIP چیست؟
درباره اهمیت اینترنت نیازی نیست دوباره صحبت کنیم. فقط به این نکته اشاره کنم که اگر اینترنت نابود شود؛ میلیونها نفر انسان در دنیا بیکار میشوند و نظام اقتصادی جهانی آسیبهای بسیار جدی میبیند. اینترنت به مرور زمان در صنایع مختلف تواناییهای خود را نشان داد.
VoIP مخفف عبارتِ Voice over Internet Protocol است. البته ویپ خیلی هم جدید نیست و توسعه آن به سال 1995 برمیگردد. هدف اصلی تکنولوژی ویپ این است که ارتباطات تلفنی را متحول کند و ضعفهای اساسی سیستم را برطرف سازد. اما ویپ دقیقا چیست؟
کمی قبلتر گفتیم که تلفنهای سنتی چطور کار میکنند. این تلفنها سیگنالهای صدا را با خطوط آنالوگ ارسال میکنند. بنابراین به سیمکشی و مدارگزینی (Circuit switching) نیاز دارند تا تماسها را ایجاد و ارسال کند. همچنین یک قطعه سختافزاری به نام PBX که مخفف Private Branch Exchange است؛ افزونههای مختلفی را به شبکه عمومی تلفن اضافه میکند.
به جای ارسال صدا در شبکه سنتی مدارگزینی (سوئیچینگ مدار)، VoIP تکنولوژیای است که صدا را به سیگنالهای دیجیتال تبدیل و آنها را در شبکه منتقل میکند. صداها به بستههای دیجیتال (Packets) تبدیل و در شبکه اینترنت شما جابهجا میشوند. ویپ از پروتکل RTP که مخفف real-time protocol است استفاده میکند تا به موقع رسیدن بستهها به گیرنده را تضمین کند. در پیادهسازی VoIP هم میتوان از کابل اِتِرنِت (ethernet) استفاده کرد هم از وایفای (WiFi) با سرعت بالا.
VoIP چطور کار میکند؟
به طور کلی تکنولوژی ویپ سیگنالهای آنالوگ تلفن را به سیگنالهای دیجیتال کامپیوتری تبدیل میکند تا تماس از طریق تلفن میسر شود. در ادامه بیشتر با جزییات این تکنولوژی کاربردی آشنا میشویم:
پروتکل سیپ (SIP Protocol) و سیپ ترانکینگ (SIP Trunking)
ارسال صدا با IP به کمک پروتکلهای مختلفی انجام میشود که SIP یکی از اصلیترین آنها است و پیادهسازی VoIP را ممکن میسازد. SIP مخفف Session Initiation Protocol است و یک پروتکل ارتباطاتی برای برقراری تماسهای صوتی ویپ و سایر شکلهای محتوا مثل متن، پیامهای فوری و ویدئو به حساب میآید.
SIP trunking بر پایه پروتکل سیپ، سرویسی است که به شکل مجازی توسط ITSP (Internet Telephony Service Providers) روی بستر اینترنت شما پیادهسازی میشود و نیاز به ارتباط فیزیکی با شرکت تلفن را از بین میبرد.
داخل پرانتز: هیچ چیز مثل یک دوره آموزشی کاربردی برای یادگیری ویپ مفید نخواهد بود. فرادرس یک دوره جذاب برای آموزش ویپ طراحی کرده که مطالب جالبی را پوشش میدهد. در قدم اول شما با جزییات تکنولوژی VoIP آشنا میشوید و سپس با Elastix یک کال سنتر برای خودتان راه میاندازید. با کلیک روی لینک زیر وارد صفحه این دوره آموزشی کاربردی خواهید شد.
• برای مشاهده آموزش ویپ (VoIP) برای برقراری تماس های تلفنی در بستر وب — کلیک کنید
چه تجهیزاتی در VoIP به کار گرفته میشود؟
تا اینجای کار، در جواب سوالِ چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنیم؟ به تکنولوژی VoIP رسیدیم. حال باید ببینیم که برای راهاندازی یک شبکه ویپ چه تجهیزاتی نیاز است:
گیت وی (gateway)
گیت وی VoIP سختافزاری است که ترافیک تلفن (چه آنالوگ چه دیجیتال) را تبدیل به بستهها یا پَکتهای داده (Data Packets) میکند. به کمک این قطعه ارتباط بین زیرساخت تلفنهای قدیمی و ارتباطات مبتنی بر IP فراهم میشود.
IP Phones یا VoIP phones
IP Phones یا تلفنهای مبتنی بر شبکه، دستگاههایی هستند که به کمک آنها میتوانید در شبکه ویپ به گفتگو بپردازید. این تلفنها از نظر ظاهری، تفاوت چندانی با تلفنهایی که در خانه یا محیط کار خود استفاده میکنید ندارند. به همین خاطر استفاده از آنها برای افرادی که دانش زیادی هم در حوزه تکنولوژی ندارند، آسان خواهد بود.
تفاوت بزرگ و اساسی IP Phones با تلفنهای عادی، این است که IP Phones میتوانند به اینترنت متصل شوند؛ یا با وایفای یا Ethernet. به عبارتی این تلفنها آیپی آدرس (IP address) دارند و عضوی از شبکه به حساب میآیند.
IP-PBX یا سانترال ویپ
با خرید این دستگاه دیگر نیازی به تهیه سرور برای راهاندازی سیستم ویپ نیست. به کمک IP-PBX میتوانید به شکل متراکم و متمرکز بسیاری از تجهیزات مربوط به ویپ را یکجا داشته باشید. اینکه از سرور برای راهاندازی شبکه خود استفاده کنید یا سراغ IP-PBX بروید، بستگی به نیاز شما از سیستم تلفنی دارد.
تجهیزات ویپ میتوانند بسیار متنوعتر باشند؛ در این قسمت ما بعضی از آنها را معرفی کردیم.
مزایای VoIP یا سیستم تلفن اینترنتی چیست؟
کسبوکارهای جدید همواره به دنبال راهحلهای جدیدتر و کارآمدتر هستند. مزایای ویپ خیلی زود خودش را به صاحبان مشاغل نشان داد و این افراد متوجه تواناییهایی VoIP در راهاندازی مرکز تماس شدند. در ادامه با مهمترین مزایای ویپ آشنا میشویم:
1 – صرفهجویی در هزینهها
VoIP یک راهکار اقتصادی و بهصرفه برای راهاندازی Call Center است. به کمک ویپ میتوانید تمام تماسهای داخلی خود را در تمام شعب شرکت خود رایگان کنید.
2 – راهاندازی آسان و راحت
در مقایسه با مراکز تلفن سنتی، نصب و پیکربندی سیستم ویپ بسیار ساده است. در ویپ برخلاف سیستم تلفنهای سنتی، دیگر نیازی به سیمکشی مجدد نداریم و از همان شبکه موجود استفاده خواهد شد.
3 – صدای شفاف و باکیفیت
اوایل ظهور ویپ، کیفیت صدای تماسها بسیار پایین و نامناسب بود. با گذشت زمان، پهنای باند بیشتر شد و خودِ تکنولوژی VoIP هم پیشرفتهای قابل توجهی داشت. در حال حاضر این مشکل حل شده و کیفیت تماسها بسیار مطلوب است. در واقع یکی از بزرگترین سوالاتی که درباره سیستم ویپ برای کاربران به وجود میآید، همین بحثِ کیفیت مکالمات است. باید بگویم که هیچ جای نگرانیای وجود ندارد.
4 – امکانات پیشرفته
سیستم ویپ قابلیتهایی دارد که نمیتوانستید در تلفنهای سنتی آنها را داشته باشید یا تهیه آنها نیاز به پرداخت هزینه داشت. تنوع این امکانات زیاد است و در ادامه بعضی از آنها را مشاهده میکنید:
Call Forwarding
هنگامی که شخص موردنظر در دسترس نباشد، تماس به مقصدی دیگر فرستاد میشود تا مشتری معطل نشود.
Interactive Voice Response (IVR)
IVR هدایت تماسها را به عهده دارد. به این ترتیب مشتری با سرعت بالا به چیزی که نیاز دارد میرسد. IVR را به خوبی میشناسید؛ (برای ارتباط با مدیریت کلیدِ 1، معاونت کلیدِ 2 و غیره)
Queue یا صف
هنگامی که اپراتور در دسترس نیست، مشتری را در صف قرار میدهد تا نوبتش شود. دیگر نیازی نیست زمان اشغال بودن خط، مشتری تماس را قطع کرده و بعدا دوباره تماس بگیرد.
Music on Hold یا موسیقی انتظار
هیچکس از سکوت، پشت خط تلفن خوشش نمیآید. به همین خاطر زمانی که مشتریان منتظر هستند، با پخش یک موسیقی مناسب میتوان آنها را سرگرم کرد. (مخصوصا زمانی که در صف قرار میگیرند.)
Call Recording یا ضبط تماس
سیستم ویپ میتواند طوری تنظیم شود که به شکل خودکار تمام تماسهای شبکه را ضبط کند. چه تماسهای ورودی چه تماسهای خروجی.
آموزش اتصال تلفن ثابت به کامپیوتر با VMWare و نرم افزار Issabel
گفتیم که یکی از روشهای اتصال تلفن ثابت به کامپیوتر استفاده از ویپ است. یکی از نرمافزاری رایگان و متنباز بسیار معروف PBX در جهان ایزابل (Issabel) است. در ادامه نحوه نصب ایزابل روی ماشین مجازی VMWare را یاد میگیریم.
در قدم اول از سایت معتبرِ سورس فورج آخرین و بهروزترین نسخه ایزابل را دانلود کنید. این فایل در فرمتِ ISO است.
لینک دانلود نرمافزار ایزابل (جدیدترین نسخه)
(البته از قبل خودِ نرمافزار VMWare را هم باید روی سیستمتان نصب داشته باشید.)
آماده سازی ماشین مجازی
1 – نرمافزار VMware را باز کنید و Create a New Virtual Machine را بزنید.
2 – حال Custom را انتخاب کرده و Next را بزنید.
3 – در این بخش I will install the operating system later را انتخاب کرده و به مرحله بعد بروید.
4 – از آنجا که ایزابل روی توزیع سنت اواس لینوکس پیادهسازی شده، از لیست سیستمعاملها گزینه CentOS 7 را انتخاب کنید.
5 – حال نام ماشین مجازی و مسیر پیشنهادی برای نصب آن را انتخاب کنید.
6 – از لیست سمت چپ، CD/DVD را انتخاب کرده و از سمت راست، گزینه Use ISO image file را بزنید. سپس با زدن دکمه Browse از کامپیوتر خود فایل نرمافزار issabel را که کمی قبلتر دانلود کرده بودید انتخاب کنید.
تا اینجای کار ماشین مجازی آماده است، آن را اجرا کنید تا نصب ایزابل را آغاز کنیم.
نصب ایزابل در ماشین مجازی VMWare
1 – گزینه اول یعنی Install را انتخاب کنید.
2 – در این قسمت زبان موردنظر خود را مشخص کنید. (من از English (United States) استفاده میکنم.)
3 – در ادامه تنظیمات مربوط به زمان و تاریخ (Date & Time) و کیبورد (Keyboard) را انجام دهید.
4 – قسمتی با نامِ Software Selection وجود دارد. در آنجا Issabel with Asterisk 13 را انتخاب کنید. (نسخه Asterisk 11 هم اینجا دیده میشود.)
5 – سپس در قسمتِ System و INSTALATION DESTINATION درایو موردنظر برای نصب ایزابل را انتخاب میکنیم.
6 – بدون تغییر در تنظیماتِ Network، دکمه Begin Installation را میزنیم تا نصب ایزابل آغاز شود.
7 – هنگام نصب ایزابل با زدن گزینه ROOT PASSWORD، میتوانید برای یوزرِ root یک رمزعبور بسازید.
8 – در قدم بعدی، دیتابیس ایزابل که MariaDB نام دارد از شما پسورد میخواهد.
9 – سپس IssabelPBX از شما پسورد میخواهد.
10 – کار تمام است. حالا با وارد کردن آدرس آیپی ماشین مجازی در مرورگر خود میتوانید محیط گرافیکی ایزابل و صفحه لاگین آن را مشاهده کنید.
داخل پرانتز: کار با ایزابل پیچیدگیهای زیادی دارد. فرادرس با تهیه یک دوره مفید تقریبا 5 ساعته مباحث مختلف Issabel را پوشش داده است. برای اینکه به خوبی بتوانید مرکز تماس خود را با ایزابل راه بیندازید، دیدن این آموزش را توصیه میکنم:
• آموزش راه اندازی تلفن تحت شبکه (VOIP) با Issabel (ایزابل) — کلیک کنید
جمعبندی موضوع چگونه تلفن ثابت را به کامپیوتر وصل کنیم
در این مقاله ابتدا راجع به تلفنهای سنتی و نحوه کار آنها صحبت کردیم. سپس تکنولوژی VoIP را معرفی کرده و درباره نحوه عملکرد آن و مزایای ویپ نکاتی را بیان کردیم. در آخر هم روی ماشین مجازی VMWare ایزابل را نصب و راهاندازی کردیم.
در نهایت از شما میخواهم نظرات و سوالات خودتان را در قسمت نظرات و پایین این صفحه برایمان بنویسید. اگر هم نکتهای به نظرتان باید در این مقاله میگنجید حتما موضوع را بازگو کنید.
اینم بخونید بد نیست: آموزش ساخت شماره مجازی رایگان با اپلیکیشن و سایت + لینک دانلود
سلام سایت خوبی دارید موفق باشید