تبلیغات
چند رسانه ای

کیفیت صوتی 128 Kbps و 320 Kbps چه فرقی با هم دارند؟

تبلیغات
4.3
(18)

لازم نیست حتما آهنگساز یا تنظیم‌کننده باشید تا درباره ۲ کیفیت 128 کیلوبیت و 320 کیلوبیت چیزهایی شنیده باشید. همین که موزیک‌باز! باشید کفایت می‌کند، چون حتما هنگام دانلود یک قطعه موسیقی از سایت‌های ایرانی دیده‌اید که مدیر سایت به شما ۲ کیفیت 128 kbps و 320 kbps پیشنهاد می‌کند. سوال اینحاست که این ۲ کیفیت چه فرقی با هم دارند؟ آیا واقعا کیفیت ۳۲۰ نسبت به ۱۲۸ خیلی بالاتر است؟ آیا گوش انسان می‌تواند این تفاوت‌ها را تشخیص دهد؟ در این پست درباره تفاوت کیفیت 128 و 320 کیلوبایت در فرمت MP3 صحبت می‌کنم و به سوالات قبلی جواب خواهم داد. با مجله اون با مَن همراه باشید.

اینم بخونید بد نیست: بهترین نرم افزارهای آهنگسازی و تنظیم برای کامپیوتر را بشناسید

Kbps چیست؟

بهتر است قبل از هر چیزی بدانیم که kbps به چه معناست؟ kbps مخفف کلمات kilo bits per second بوده و میزان پهنای باند برای انتقال داده را مشخص می‌کند. منظور مقدار داده‌ای است که می‌تواند در هر ثانیه منتقل شود.

MP3 چیست؟

به احتمال 99% تمام آهنگ‌ها و فایل‌های صوتی که در طول روز از شبکه اینترنت دانلود می‌کنید یا به هر شکلی به دستتان می‌رسند، با فرمت MP3 منتشر شده‌اند. MP3 یک فرمت صوتی دیجیتال است که با کمترین اتلاف کیفیت در محدوده شنوایی انسان، صوتِ موردنظر را تا حد زیادی فشرده می‌کند.

الگوریتم به کار رفته در MP3 کیفیت صدا را تا حدی کاهش داده و در مقابل حجم آن را هم بسیار کم می‌کند. MP3 معمولا داده‌هایی را حذف می‌کند که شنوایی انسان به طور معمول نمی‌تواند آنها را تشخیص دهد.

اینم بخونید بد نیست: 5 روش دانلود موزیک از SoundCloud

Bitrate چیست؟

Bitrate یا بیت ریت تعداد بیت‌هایی هستند که در یک بازه زمانی مشخص می‌توانند پردازش شوند. در آثار صوتی، Bitrate کیفیت فایل صوتی با پسوند mp3 را مشخص می‌کند‌.

هر چقدر مقدار کیلوبیت در ثانیه یا kbps بیشتر باشد، قطعه صوتی با پسوند mp3 بیشتر به نسخه اورجینال خودش نزدیک خواهد بود. البته با بالاتر رفتن کیفیت به طبع حجم فایل هم ببشتر خواهد شد.

همانطور که گفتم فرمت صوتی mp3 از الگوریتم فشرده‌سازی با اتلاف داده (Lossy compression) استفاده می‌کند. حالا اگر در همین فرمت mp3 که بخشی از فرکانس‌های صوتی را حذف کرده مقدار bitrate را افزایش دهیم، کیفیت آهنگ بالاتر خواهد رفت. در ادامه به مقادیر رایج bitrate در فرمت mp3 دقت کنید:

  • 32 kbps : کیفیت پایینی دارد و معمولا به درد سخنرانی می‌خورد
  • 96 kbps : کیفیت پایینی دارد و به درد سخنرانی و پخش زنده کیفیت پایین می‌خورد
  • 128 kbps و 160 kbps : کیفیت متوسط و قابل قبولی دارند
  • 192 kbps : کیفیت نسبتا بالایی دارد
  • 256 kbps : کیفیت بسیار خوبی به حساب می‌آید
  • 320 kbps : بالاترین سطح کیفیتی است که فرمت MP3 پشتیبانی می‌کند

اینم بخونید بد نیست: سیر تا پیاز دارک وب | نحوه ورود به Dark Web + معرفی چند سایت

بررسی تفاوت کیفیت 128 و 320 | ساختار 128 kbps چیست؟

128 kbps یعنی برای پخش صدا در هر ثانیه، 128 کیلوبیت داده پردازش می‌شود. این عدد کیفیت بیت ریتِ متوسط رو به بالا به حساب می‌آید. این کیفیت حجم کمتری نسبت به ساختار 320 kbps دارد. به این خاطر که بیشتر فرکانس‌های بالا یعنی فرکانس‌های بالاتر از 16 کیلوهرتز (< 16 kHz) را حذف می‌کند.

بررسی تفاوت کیفیت 128 و 320 | ساختار 320 kbps چیست؟

320 بیشترین مقدار بیت ریتی است که می‌توانید در فرمت MP3 داشته باشید. به این ساختار که کیفیت خوبی دارد HD audio هم گفته می‌شود که HD مخفف High Definition می‌باشد. در ساختار 320 در هر ثانیه 320 کیلوبیت از قطعه صوتی پردازش می‌شود.

اینم بخونید بد نیست: بهترین برنامه‌های ویرایش عکس برای اندروید را بشناسید

تست تفاوت کیفیت 128 و 320

بهتر است کمی گوش‌هایتان را تیز کنید تا با هم یک تست انجام دهیم. در ادامه به شما سایتی را معرفی می‌کنم که اجازه می‌دهد یک قطعه صوتی را هم با کیفیت 128 و هم با کیفیت 320 امتحان کنید. برای اینکه ببینید فرقی دارند یا خیر. بعد از شما آزمون هم می‌گیرد. به این شکل که فایل صوتی را پخش کرده و شما باید تشخیص بدهید که کیفیت آن 128 است یا 320. در آخر نتیجه عملکرد خود را هم می‌توانید ببینید. در کل سایت جالبی است و توصیه می‌کنم حتما امتحانش کنید.

لینک ورود به سایت MP3ornot برای تست تفاوت کیفیت 128 و 320

آیا فرق زیادی بین کیفیت 128 و 320 وجود دارد؟

سوال سختی است. اگر بگویم واقعا فرق خیلی زیادی بین این 2 کیفیت نیست حرفم را باور می‌کنید؟ چون عوامل مختلفی در خروجی و کیفیت یک قطعه صوتی تاثیر گذار هستند. مثلا موارد زیر را ببینید:

  • بعضی از قطعات موسیقی به شکل اصولی آهنگسازی و تنظیم نمی‌شوند، مثلا ممکن است از صداهای ناهماهنگ در قطعه صوتی استفاده شود
  • بعضی از قطعات موسیقی میکس و مستر (Mix & Master) خوبی ندارند. اگر یک آهنگ به خوبی میکس نشده باشد، کیفیت 320 آن هم چندان چنگی به دل نمی‌زند
  • خیلی از افراد به پخش‌کننده‌ها و سیستم‌های صوتی حرفه‌ای دسترسی ندارند. همینطور هدفون و هندزفری خیلی از افراد کیفیت معمولی و متوسطی دارد. این هدفون‌ها نمی‌توانند ظرافت یک قطعه موسیقی را به خوبی نشان دهند.
  • قدرت شنوایی و دقت انسان‌ها با هم متفاوت است. کسی که هوش موسیقایی یا گوشی قوی دارد، بهتر می‌تواند عمق یک قطعه صوتی را درک کند.

خب تمام این موارد را گفتم تا به یک نتیجه برسم:

لزوما کیفیت 320 خیلی عالی نیست و همیشه هم کیفیت 128 افتضاح نیست.

فایل های صوتی خود را با کدام کیفیت دانلود کنیم؟ 128 یا 320؟

با توجه به مواردی که در این پست بررسی کردیم، باید تصمیم نهایی را خودتان بگیرید. اما من هم پیشنهاد خودم را می‌دهم.

اگر سلیقه و دقت خوبی در شنیدن موسیقی دارید، از یک هدفون یا اسپیکر قدرتمند استفاده می‌کنید، معمولا به موسیقی‌های باکیفیت و تمیز گوش می‌دهید و مشکلی با حافظه ذخیره سازی دستگاه خودتان ندارید، توصیه می‌کنم سراغ کیفیت 320 بروید. در غیر اینصورت به احتمال زیاد همان کیفیت 128 هم کار شما را به خوبی راه می‌اندازد.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.3 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 18

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

14 دیدگاه

  1. عجب متن عالی ای??نتیجه سرچم رو به طور کامل توی این مطلب گرفتم باید بگم که خیلی عالی بود نویسنده عزیز

    1. سلام میلاد جان.
      خیلی خوشحالم که نتیجه جستجوت رو کامل پیدا کردی و خیلی ممنونم ازت به خاطرِ این نظرِ قشنگ و دلگرمی‌ای که به من دادی 🙂

      4
      1
  2. سلام وخسته نباشید یعنی دمت گرم هرسایتی میرفتم جواب درستی نمیگرفتم ولی اینجا کامل جوابم گرفتم????

  3. سلام محمد جان
    من هم مانند سایر دوستان از این مطلب لذت بردم،
    با تشکر از زحمات و توضیحات شما، سلامت باشید ان شاء الله

    1. سلام احسان جان خوش اومدی به سایت خودت.
      خیلی خوشحالم که این مقاله واست مفید بود و استفاده کردی. حتما سایت ما رو به دوستان خودت معرفی کن و مرتب بهمون سر بزن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا