تبلیغات
موبایل

معرفی پوشه‌ های اندروید و بررسی وظایف هر کدام

تبلیغات
3.2
(21)

اندروید یکی از پرقدرت‌ترین سیستم عامل‌های دنیا است. گوشی اندرویدی شما شامل چندین پارتیشن و پوشه مهم است. فایل‌های مهم سیستم‌عامل اندروید، در دسترس کاربران قرار نگرفته و به راحتی نمی‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. اما در بین پوشه‌هایی که در قسمت حافظه داخلی وجود دارد، پوشه‌های مهم اندروید وجود دارد که هر کدام وظیفه مهمی را در گوشی بر عهده دارند.

مدیریت فایل اندروید، ابزار قدرتمندی برای سازماندهی فایل‌ها و پوشه‌ها گوشی شما است. در مدیریت فایل اندروید یا همان File Manager، پوشه یا فولدرهایی وجود دارد که هرکدام وظیفه مربوط به خود را برای ثبت اطلاعات و اسناد گوشی اندرویدی شما، شامل: عکس، ویدیو، فایل‌ها و … عهده‌دار هستند.

حذف هرکدام از این پوشه‌ها ممکن است دردسرساز باشد. اما خوشبختانه به جز چند پوشه، تمامی پوشه‌ها برای ادامه کار سیستم عامل حیاتی نیستند. بدین معنا که اگر ناگهان آن‌ها حذف شوند، گوشی شما از کار نخواهد افتاد. فقط ممکن است بخشی از اطلاعاتتان پاک شود.

با مجله اون با من همراه باشید تا به بررسی پوشه‌های مهم اندروید بپردازیم و وظایف هرکدام را برای شما بازگو کنیم.

اینم بد نیست بخونید: آموزش حل مشکل Android is starting optimizing app (اندروید در حال راه اندازی است)


پارتیشن‌های مهم سیستم عامل اندروید

از آنجایی که اندروید یک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است، دستگاه‌های اندرویدی نیز دارای ساختار فایل سیستمِ لینوکس هستند. در این سیستم، شش پارتیشن اصلی در هر دستگاه وجود دارد:

  1. بوت (Boot)
  2. سیستم (System)
  3. بازیابی (Recovery)
  4. داده (Data)
  5. کش (Cache)
  6. Misc

کارت‌های MicroSD نیز به عنوان پارتیشن حافظه اضافی به حساب می‌آیند.

پارتیشن‌های مهم سیستم عامل اندروید

بوت: این پارتیشن حاوی هسته ramdisk است که برای بوت شدن گوشی هنگام روشن شدن لازم است.

سیستم: این پارتیشن بعضی از فایل‌های سیستم‌عامل که به عنوان ROM نیز شناخته می‌شود را در خود جای می‌دهد. این موارد شامل رابط کاربری اندروید و برنامه‌های از پیش نصب شده می‌شود.

بازیابی یا ریکاوری: این پارتیشن یک گزینه جایگزین برای بوت شدن در سیستم‌عامل است. بدین معنا که پارتیشن بازیابی می‌تواند به کاربر امکان پشتیبان‌گیری و بازیابی پارتیشن‌های دیگر را بدهد.

داده یا Data: پارتیشن داده، دیتاهای کاربر را از اطلاعات مخاطبین و پیام‌ها گرفته تا برنامه‌ها و موسیقی را ذخیره کند. اطلاعات این بخش هنگام انجام بازنشانی و بازگشت به تنظیمات کارخانه (Factory Reset) پاک می‌شود.

حافظه پنهان یا کش: سیستم اندروید، داده‌ها برنامه پرکاربرد را در این بخش ذخیره می‌کند. این بخش می‌تواند برای رفع برخی مشکلات پاک شود. همچنین به طور خودکار در طول زمان، بازسازی و به‌روز می‌شود.

 Misc: این پارتیشن حاوی سایر اطلاعات مهم تنظیمات سیستم، مانند پیکربندی USB، کریر آی‌دی (Carrier ID)، سایر تنظیمات سخت‌افزاری و … است.

بدون دسترسی روت، کاربران اندروید فقط به پارتیشن دیتا دسترسی خواهند داشت. این قسمت، همان بخشی است که در قسمت مدیریت فایل‌‌ها خود می‌بینید و به نام حافظه داخلی یا Internal Storage نامگذاری شده است. کارت میکرو اس‌دی (حافظه رَم) شما، در صورت وجود، در زیر این پارتیشن داده دیده می‌شود که می‌توانید با برنامه فایل منیجر گوشی به آن دسترسی داشته باشید.


پوشه‌‌های مهم گوشی و تبلت اندروید کدامند؟

اکنون می‌دانیم که هنگام گردش در مدیریت فایل‌ها، به هیچ یک از فایل‌های بوت اصلی، بازیابی یا سیستم اندروید دسترسی نخواهیم داشت، بنابراین اگر پوشه‌ای در حافظه داخلی پاک کنیم، قطعا گوشی از کار نخواهد افتاد. به این علت که پارتیشن‌های اصلی در دسترس ما نیستند. با این حال، هنوز باید مراقب حذف و اضافه‌هایی که در این بخش انجام می‌دهیم باشیم، زیرا دستکاری برخی از پوشه‌ها می‌تواند باعث بی‌ثباتی در سیستم عامل گوشی ما شود.

گوشی‌هایی که نسخه اندروید مارشمالو یا نوقا دارند، دارای File Manager یا سیستم مدیریت فایل مخصوص به خود هستند که می‌توانند به پارتیشن دیتا یا داده، کامل دسترسی داشته باشند. برخی از گوشی‌ها در نسخه‌های قدیمی‌تر Android ممکن است بسته به OEM، کاوشگر فایل مخصوص خود را داشته باشند یا نداشته باشند. به عنوان مثال در تبلت‌های قدیمی لنوو، مدیریت فایل وجود ندارد و کاربران مجبور به نصب یک برنامه مدیریت فایل به صورت جداگانه بر روی تبلت خود هستند.

اگر گوشی یا تبلت شما قسمت فایل منیجر یا مدیریت فایل ندارد، می‌توانید با کلیک روی دکمه زیر لیستی از بهترین برنامه‌های مدیریت فایل را مشاهده و دانلود کنید.

App Store badges for Apple, Windows, Android and Google Play stores – Design Pieces

سه مورد از محبوب‌ترین برنامه‌های مدیریت فایل‌، ES File Explorer ،FX File Explorer و Solid Explorer هستند. این برنامه‌ها به عنوان بهترین برنامه‌های مدیریت فایل، توصیه می‌شوند.


پوشه های مهم اندروید کدام است؟

اگر حافظه داخلی شما پر شده است، ممکن است به فکر خالی کردن حافظه باشید. اما باید بدانید که چه فایل‌هایی را باید پاک کنید و چه فایل‌هایی را نباید دستکاری کنید.

به طور کلی، وقتی برنامه‌ای را پاک می‌کنید، پوشه‌های مربوط به آن نیز در حافظه داخلی شما پاک می‌شود. اما گاهی ممکن است پس از حذف یک برنامه، متوجه شوید که پوشه آن در حافظه گوشی پاک نشده است. پیشنهاد ما این است که از حذف پوشه باقی‌مانده صرف نظر کنید. به این علت که اگر حتی این پوشه، پوشه مهمی نباشد، آنقدر حجم آن کم خواهد بود که حذف آن، تاثیری در آزاد شدن حافظه گوشی ندارد.

در هنگام پاک کردن فایل‌های گوشی برای افزایش فضا، بهتر است به سراغ فایل‌های عکس، فیلم یا موسیقی خود بروید. این فایل‌ها در روند کار گوشی شما نقشی ندارند و حذف آن‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در حافظه اصلی گوشی اندرویدی، به صورت پیش فرض پوشه یا فولدرهایی وجود دارد که اطلاعات مهم شما و گوشیتان در آن‌ها ثبت و ذخیره می‌شود. در ادامه مقاله ما این پوشه‌ها را زیر ذره‌بین می‌بریم و به بررسی نقش هرکدام در گوشی اندرویدی شما می‌پردازیم.


بررسی پوشه‌های پیش فرض اندروید

معرفی پوشه های اندروید

پوشه Android

این پوشه، مکان پیش فرضی است که برای کَش برنامه و داده‌های ذخیره شده آن‌ها استفاده می‌شود. این پوشه در بَردارنده دو پوشه مهم به نام‌های Data و Obb است. حذف این پوشه اصلا توصیه نمی‌شود. زیرا انجام این کار ممکن است باعث اختلال در عملکرد برخی از برنامه‌های مهم شما شود.

پوشه Alarms, Ringtones, Notifications

این پوشه فایل‌های صوتی سفارشی را برای آلارم‌ها، آهنگ‌های زنگ و اعلان‌های گوشی ذخیره می‌کند که می‌توانند توسط برخی از برنامه‌های پیش‌فرض و برنامه‌های نصب شده توسط کاربر استفاده شوند.

پوشه Podcasts

این پوشه توسط برخی برنامه‌ها برای جدا کردن فایل‌های پادکست از بقیه فایل‌های موسیقی‌ شما استفاده می‌شود. اگر از برنامه‌های پادکست استفاده نمی‌کنید، احتمالا این پوشه را نخواهید داشت.

پوشه DCIM

تصاویر گرفته شده توسط دوربین گوشی شما در این پوشه ذخیره می‌شود. این پوشه جزیی از حافظه داخلی گوشی شما است. اگر شما تصاویر خود را روی رَم، ذخیره می‌کنید، این پوشه را در بخش حافظه Micro SD می‌توانید بیابید.

پوشه Downloads

هر چیزی که از مرورگر وب خود مانند کروم یا فایرفاکس دانلود می‌کنید، در این پوشه ذخیره می‌شود.

پوشه Pictures, Music, Movies, Video

این فولدرها همه پوشه‌های پیش‌فرض هستند که توسط برنامه‌های مختلف برای نیازهای رسانه‌ای شما استفاده می‌شوند. برخی از برنامه‌ها به شما این امکان را می‌دهند مکان‌های دیگری را برای ثبت ویدیو، موسیقی و… مشخص کنید. اما اکثر پخش‌کننده‌های فیلم و موسیقی به طور پیش فرض این پوشه‌ها را برای فایل‌های چندرسانه‌ای شناسایی می‌کنند.

اسکرین شات‌ها نیز اغلب در پوشه Pictures ذخیره می‌شوند. پوشه Pictures ممکن است در بعضی از گوشی‌ها داخل پوشه DCIM باشد.

اینم بد نیست بخونید: آموزش تغییر و نصب فونت اندروید با چند روش ساده


کدام پوشه‌های اندروید را می‌توانم حذف کنم؟

پاک کردن یکجای پوشه‌های ذکر شده به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. ممکن است پاک کردن یکی از این فولدرها، یه پاک شدن حجم زیادی از اطلاعات شما بینجامد. بهتر است از پاک کردن آن‌چه که پاک می‌کنید مطمئن باشید.

پیشنهاد می‌شود هنگام پاک کردن فولدرهای اضافی، به جای پاک کردن یک پوشه به طور کامل، محتویات پوشه را مشاهده کنید و هرآنچه که مورد نیازتان نیست را پاک کنید.

اگر حافظه گوشی شما پُر شده، بهتر است فایل‌های حجیم مانند فایل‌های ویدیو یا برنامه‌ها را برای پاک کردن انتخاب کنید.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 3.2 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 21

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

علیرضا حدیدی

زندگی همچون بادکنکی است در دستان کودکی که همیشه ترس از ترکیدن آن لذت داشتنش را از بین می‌برد از آن لذت ببر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا