آموزش بالا بردن امنیت گوشی اندروید با 8 روش
بالا بردن امنیت گوشی اندروید، دغدغهای همیشگی و مشکلی آشنا برای تمام کسانی که با گوشی و تبلتهای اندرویدی سر و کار دارند. اگر از آن دسته افرادی هستید که کنار تلفن خود میخوابید، احتمالاً از نظر عاطفی به تلفن هوشمند خود وابسته شدهاید. حالا نباید به دنبال راهی باشیم که این عزیر کرده را از گزند هر دشمنی دور کنیم؟
بر کسی پوشیده نیست که فناوری مورد استفاده ما در صورت عدم ایمنسازی مناسب میتواند ما را هدف ویروسها و حملات سایبری قرار دهد. هنگامی که صحبت از استفاده از دستگاه اندرویدی میشود، هیچ کتابچه راهنمایی برای آموزش امنیت و بالا بردن میزان امنیت گوشی اندروید وجود ندارد.
علاوه بر این، هیچ کدام از سارقین اطلاعات بیکار ننشستهاند. سارقان با هوش سیاه همواره در حال پیدا کردن راههای جدید برای سرقت اطلاعات ما هستند. به همین خاطر لازم است تا با جدیدترین و مهمترین راههای جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصی خود آشنا شویم. در این نوشتار به بررسی راهکارهایی برای بالا بردن امنیت گوشی اندروید پرداختیم.
اگر به دنبال بالا بردن امنیت اینستاگرام هستید، این مقاله پیشنهاد میشه: 8 روش جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام
1 – نصب آنتی ویروس برای بالا بردن امنیت گوشی اندروید
نصب آنتی ویروس یکی از مهمترین مراحل برای بالا بردن امنیت گوشی اندروید است.
احتمالاً در مورد برنامههای ضد ویروس در لپتاپ یا رایانههای رومیزی (PC) شنیدهاید، اما گوشیهای شما نیز میتوانند از این نعمت ضدویروس بهرهمند شوند!
آنتیویروسها میتوانند در برابر ویروسها و تلاشهای هکران از شما محافظت کنند. برخی از نرمافزارهای ضد ویروس مانند آنتیویروس رایگان Panda نامی آشنا و مطمئن برای گوشیها و دستگاههای اندرویدی است که شما با نصب آن میتوانید، به مراتب امنیت دستگاه اندرویدی خود را بالا ببرید.
گوشیهای هوشمند گاو صندوقِ جیبی هستند که میتوانند تمام دادههای مهم و اطلاعات شخصی شما را در خود نگه دارند. رعایت این نکات امنیتی موبایل به شما کمک می کند از دستگاه خود محافظت کنید.
2 – دادههای خود را رمزگذاری کنید
گوشی هوشمند شما اطلاعات زیادی در خود جای میدهد. اگر این دستگاه گم یا دزدیده شود، ایمیلها، مخاطبین، اطلاعات مالی و اطلاعات دیگر شما میتواند در خطر باشد. برای محافظت از دادههای تلفن همراه خود، مطمئن شوید که دادهها رمزگذاری شدهاند. دادههای رمزگذاری شده به شکلی غیرقابل خواندن ذخیره می شوند. دادهها پس از رمزگذاری برای سارقان قابل درک نیستند.
اکثر تلفن ها دارای تنظیمات رمزگذاری هستند که میتوانید آنها را در منوی امنیتی فعال کنید. این کار یکی از مهمترین روشها برای بالا بردن امنیت گوشی اندروید است.
برای رمزگذاری دستگاه اندروید، ابتدا باید مطمئن شوید که دستگاه شما 80 درصد شارژ شده است. پس از آن میتوانید گوشی خود را روت کنید. البته توصیه میشود که هرگر گوشیهای اندروید خود روت نکنید. شاید بپرسید چرا؟ پاسخ سوال شما کمی پایینتر داده شده است.
پس از انجام این کار، در قسمت تنظمات گوشی به Security بروید و Encrypt Phone را انتخاب کنید. اگر برای این کار دستگاه خود را شارژ نکنید و ناگهان شارژ باطری گوشی شما تمام شود یا آن را درست روت نکنید یا در هنگام فرآیند رمزگذاری ناگهان فرایند را قطع کنید، ممکن است تمام اطلاعات خود را از دست بدهید. رمزگذاری ممکن است یک ساعت یا بیشتر طول بکشد.
3 – مراقب دانلودهای خود باشید
راه دیگر برای بالا بردن امنیت گوشیهای اندروید این است که هنگام دانلود برنامه، حتما آنها را از مارکتهای معتبر مثل Google Store یا اندروید مارکتهای معتبر فارسی مثل بازار دانلود کنید.
هکرها برای به دست آوردن اطلاعات محرمانه کاربران، برنامههای مخربی ایجاد میکنند. عموما این برنامهها را در وبسایتهای نامعتبر بارگذاری کرده و منتظر طعمه مینشینند!. برای جلوگیری از این دام، حتما به نطرات کاربران، آخرین بهروزرسانی اپلیکیشن و اطلاعات تماس توسعهدهنده نگاه کنید و اگر برنامه قابل اطمینان بود، آن را دانلود کنید. با این کار میتوانید امنیت گوشی اندرویدی خود را چندین برابر کنید.
4 – به Wifi امن وصل شوید
زیبایی دستگاههای تلفن همراه این است که ما میتوانیم در هر کجا و در هر زمان به اینترنت دسترسی داشته باشیم. یکی از اولین کارهایی که در رستوران یا خانه دوست خود انجام میدهیم، جستجوی وای فای و پرسیدن رمز آن از دوستمان است.
اما هموطنانِ عزیز؛ برای 20 دقیقه اینترنت، امنیت گوشی اندرویدی خودتان را به خطر نیندازید. استفاده از اینترنت رایگان برای همه لذتبخش است. اما یک وایفای رایگان و ناامن، میتواند دادههای مهم را از گوشی ما به سرقت ببرد.
5 – گوشی خود را روت نکنید!
جیلبریک یا روت کردن گوشی زمانی است که قفلهای امنیتی سیستم عامل گوشی خود را باز میکنید و محافظی را که سازندگان در نظر گرفتهاند حذف می کنید تا بتوانید به هر چیزی که میخواهید دسترسی داشته باشید. ممکن است وسوسه انگیز باشد که گوشی خود را برای دسترسی به فروشگاههای برنامه (اندروید مارکت) غیر از فروشگاه های رسمی، جیلبریک یا روت کنید، اما این کار شما را در معرض خطر بالایی قرار میدهد. برنامههای موجود در این فروشگاههای غیرقانونی بررسی نشدهاند و میتوانند به راحتی گوشی شما را هک کرده و اطلاعات شما را بدزدند.
اینم بخونید، برای امنیت بیشتر گوشی به کارتون میاد: جلوگیری از هک شدن واتساپ (5 روش کاربردی)
6 – سیستم عامل دستگاه خود را به روز نگه دارید
بهروزرسانی سیستمعامل اندروید، برای بهبود امکانات و امنیت گوشی انجام میشود. این آپدیت میتواند شامل هر چیزی باشد؛ از عملکرد گوشی گرفته تا امنیت آن.
اگرچه اغلب کاربران تمایل دارند بهروزرسانیهای گوشی را به آینده موکول کنند، اما مهم است که پس از انتشار هر آپدیت، گوشی خود را آپدیت کنید. این بهروزرسانیها میتواند از هر دو سیستم عامل iOS و Android در برابر تهدیدات تازه کشف شده محافظت کند.
برای بررسی اینکه آیا سیستمعامل گوشی شما بهروز است و آخرین نسخه آپدیتشده را دارید یا خیر، به «درباره تلفن» یا «عمومی» بروید و روی «بهروزرسانیهای سیستم» یا «بهروزرسانی نرمافزار» کلیک کنید.
7 – برای گوشی خود رمز بگذارید
حفاظت از امنیت گوشیهای اندروید، فقط به معنا حفاظت سایبری و نرمافزاری گوشی شما نیست. یک تهدید بالقوه دیگر، دزدیده شدن دستگاه شما است. این مسئله میتواند به سارق دسترسی کامل به اطلاعات شخصی شما را بدهد.
برای جلوگیری از این امر، حتما یک قفل روی صفحه نمایش خود داشته باشید. اینکه این رمز عبور، الگو، اثر انگشت یا تشخیص چهره باشد به شما و قابلیتهای گوشیتان بستگی دارد. این مسئله یکی از مهمترین نکات برای بالا بردن امنیت گوشی اندروید است.
هنگام فعال کردن صفحه قفل، میتوانید انتخاب کنید که تلفن تا چه مدت میتواند قبل از قفل کردن بیکار باشد و پس از این مدت صفحه آن خاموش شود. مطمئن شوید که کمترین زمان را انتخاب کنید. این کار با فعال کردن خودکار صفحه قفل حتی اگر فراموش کرده باشید آن را قفل کنید، از شما محافظت میکند. همچنین باتری شما را ذخیره میکند.
8 – رمز عبورهایی امن برای بالا بردن امنیت گوشی اندروید تنظیم کنید
تنظیم رمزهای عبور قوی روی برنامههای شما، حدس زدن آنها را برای سارقین و هکرها (و حتی فضولها) سختتر میکند 🙂 همچنین پیشنهاد میشود برای هر برنامه یک رمز عبور متفاوت تنظیم کنید. به این ترتیب اگر یک رمز عبور کشف شود، هکر به تمام اطلاعات شما دسترسی نخواهد داشت.
بر اساس گزارش Verizon Mobile Security Index 2018، تنها 39٪ از کاربران دستگاههای تلفن همراه در شرکتهای بررسی شده، رمز عبورهای پیشفرض را تغییر میدهند. همچنین تنها 38٪ کاربران از احراز هویت دو مرحلهای قوی در دستگاههای تلفن همراه خود استفاده میکنند.