معرفی سبک ترین توزیع های لینوکس (2022) + لینک دانلود
بیایید کمی در زمان سفر کنیم و به دهه ۹۰ میلادی برگردیم، آن زمان گنو/لینوکس دوران کودکی خود را سپری میکرد و بسیار جمع و جور و کوچک بود. آن روزها منابع سختافزاری محدود بودند و کامپیوترها قدرت سختافزاری بالایی نداشتند. زمانی که لینوکس سختافزار قدرتمندی نیاز نداشت و کسی دنبال سبک ترین توزیع های لینوکس نبود.
سالها گذشتند و ویندوز XP به ویندوز 10 تبدیل شد، سر و کله لینوکسهای جذاب و خوشتیپی مثل Elementary و Mint پیدا شد، Mac OS از لحاظ طراحی و عملکرد بهتر و بهتر شد. سیستم عاملها روز به روز حجیمتر میشدند و سخت افزار و نرم افزار سعی داشتند موازی با هم قدم بردارند.
اینم بخونید بد نیست: معرفی زیباترین توزیع های لینوکس + لینک دانلود
حالا که من این مقاله را بهروزرسانی میکنم (آبان 1400) سختافزارهای نسبتا قدرتمندی در بازار هستند و این پیشرفت روز به روز ادامه دارد. اما یک نکته را نباید فراموش کنیم. خیلی از کامپیوترهای قدیمی هنوز هم در بازار وجود دارند و دست به دست میچرخند. این زبان بستهها هم نیاز به سیستم عامل دارند و خیلی مناسب نیست که سیستم عامل های مدرن را روی دستگاههای 10 یا 15 سال قبل نصب کنیم.
چرا سراغ سبک ترین توزیع های لینوکس میرویم؟
لینوکس مرتب در حال پیشرفت است. از همان دوران که لینوس توروالدز هسته لینوکس را نوشت تا امروز که گنو/لینوکس به طور گسترده استفاده میشود، این پنگوئن دوست داشتنی مرتب پیشرفت کرده است. لینوس توروالدز در مصاحبهای گفته بود:
25 سال از عمرم را روی لینوکس گذاشتم، 25 سال بعد را روی لینوکس دسکتاپ خواهم گذاشت.
این جمله نشان میدهد که توزیع های دسکتاپ لینوکس در حال بهبود هستند. اگر نیم نگاهی به آمارها داشته باشیم، میبینیم که لینوکس هنوز هم فاصله زیادی با ویندوز دارد. اما رقیب خطرناکی به حساب آمده و هر روز بهتر از قبل میشود.
اینم بخونید بد نیست: معرفی 4 توزیع برتر لینوکس برای بازی + لینک دانلود
حالا یک سوال مهم مطرح میشود:
با این پیشرفت تکنولوژی مشکل ما چیست که میخواهیم صندوقچه قدیمی خود را باز کرده و چند توزیع زیرخاکی لینوکس را بیرون بکشیم و نصب کنیم؟ اجازه بدهید جواب را 3 قسمت کنم:
1 – دستگاه شما عتیقه است (منظور قدیمی یا بسیار قدیمی است و میدانید که عتیقه معنی بدی ندارد)
مهمترین دلیلی که کاربران را به سمت نسخههای قدیمی لینوکس سوق میدهد، سخت افزار قدیمی و ضعیف است. اگر عمری از سیستم شما گذشته و دنبال یک توزیع خوب لینوکس برای کامپیوترهای قدیمی میگردید، باید اعتراف کنم که حق دارید و جای درستی آمدهاید. در ادامه میگویم چه توزیع هایی خوب هستند.
2 – دستگاه شما جدید است، اما منابع قدرتمندی ندارد
از آن حرفها بود. مگر میشود دستگاه امروزی و مدرن سختافزار قدرتمندی نداشته باشد؟ در جواب باید بگویم که چرا نشود؟ بله که میشود. اگر Raspberry Pi عزیز را بشناسید، میدانید که این کامپیوتر کوچک منابع قدرتمندی ندارد. پس گاهی در سیستم های جدید هم سراغ سبک ترین توزیع های لینوکس میرویم.
3 – دستگاه شما هم جدید است هم منابع قدرتمندی دارد. اما دلتان میخواهد سراغ سبک ترین توزیع های لینوکس بروید
بعضی وقتها مغز در برابر خواستههای ما تسلیم شده و ما با احساسات خود تصمیم میگیریم. مثلا من خودم کامپیوتر قدرتمندی دارم، اما دوست دارم توزیع های قدیمی یا سبک لینوکس را هم امتحان کنم. آیا این کار مشکلی دارد؟ تمام حرفم این است که تا صحبت از سبک ترین توزیع های لینوکس شد، نباید فکرتان سمت کامپیوترهایی برود که با نفت کار میکنند.
منظور از توزیع سبک لینوکس چیست؟
توزیعی از لینوکس که با منابع محدود اجرا میشود. غیب گفتم نه؟ اما انتظار بیشتر از این را داشتید؟ اسم این مدل توزیعها دقیقا عملکرد آنها را نشان میدهد. توزیع سبک لینوکس. یعنی ما لینوکسهایی طرف حسابیم که بعضی از ابزارهای آنها حذف شدهاند و گرافیک هم تا حدی کاهش پیدا کرده است.
اینم بخونید بد نیست: معرفی 8 توزیع برتر لینوکس برای هک و تست نفوذ + لینک دانلود
یک لیست از سبک ترین توزیع های لینوکس
1 – Tiny Core | لاغر مردنی و نحیف
Tiny core Linux که به اختصار TCL هم خوانده میشود، سبکترین توزیع لینوکس میباشد که تا امروز ساخته شده است . Tiny Core به 3 دسته کلی تقسیم میشود:
- Core: عجیبترین چیزی که تا امروز دیدهاید. یک نسخه لینوکس با حجم 16 مگابایت. تقریبا اندازه یک آهنگ 4 دقیقهای با فرمت mp3 و کیفیت 320. این توزیع رابط گرافیکی نداشته و باید با خط فرمان با هسته سیستم ارتباط برقرار کنید.
- Tiny core: این نسخه به کاربران تازه وارد توصیه میشود و برای اینکه کاربران وحشت نکنند، یک رابط کاربری گرافیکی سبک هم دارد. در Tiny core به کمک کابل میتوانید به اینترنت وصل شوید. این نسخه هنوز هم در برابر افزایش حجم مقاومت کرده و فقط 21 مگابایت حجم دارد.
- Coreplus: در اینجا شرکت سازنده آتش به مالش زده و حجم را تا 163 مگابایت بالا برده است. حالا ما میتوانیم از شبکه وایرلس استفاده کنیم و کیبردی غیر از کیبرد پیشفرض (نسخه us) داشته باشیم. این نسخه برای کاربران تازه کار بسیار ایدهآل است.
۲ – puppy Linux |وفادار و قابل اعتماد
مستقل بودن خوب است. اینکه روی پای خودتان بایستید حرف ندارد. این خصلت خوب را باید از پاپی لینوکس یاد بگیریم. ما با یک نسخه از لینوکس طرف حسابیم که از هیچ توزیع دیگری مثل دبیان یا ابونتو مشتق نشده است.
پاپی لینوکس یک سیستم عامل کامل است. ابزارهای مختلفی در آن قرار گرفتهاند و نیازهای شما را تا حد زیادی پوشش میدهند. شنیدهاید که میگویند جنگ اول به از صلح آخر است؟ نکته پایین را درباره پاپی لینوکس بدانید تا بعدا به مشکل نخورید.
از آنجایی که Puppy Linux داخل حافظه اصلی دستگاه (RAM) اجرا میشود. ممکن است تغییرات شما یا حتی دانلودهای شما در هیچ جایی ذخیره نشده و با خاموش کردن سیستم، تمام این اطلاعات از بین بروند. حواستان باشد که در این سیستم عامل چند فصل از سریال مورد علاقه خود را دانلود نکنید.
یک نکته مهم: دانلود، نصب و کار با دو سیستم عامل Tiny Core و Puppy Linux کمی مشکل است. در یک پست جدا باید درباره نصب این سیستم عامل ها در ماشین مجازی صحبت کنیم. فعلا هر سوالی داشتید در بخش نظرات مطرح کنید
3 – Lubuntu | سبک و سریع
یادش بخیر. روزهای اول که با لینوکس آشنا شدم همیشه لوبونتو و کوبونتو و زبونتو را با هم اشتباه میگرفتم. حالا خود ابونتو به کنار. نمیدانستم کدام توزیع سبکتر است و درگیر همان بحث هابیل قابیل را کشت یا قابیل هابیل را بودم. اما امروز با اطمینان میگویم که لوبونتو یکی از سبک ترین توزیع های لینوکس بوده و انتخاب بسیار خوبی به حساب میآید.
لوبونتو برعکس برادر بزرگتر خود (Ubuntu) کمتر به جان سخت افزار افتاده و منابع کمتری نوش جان میکند. Lubuntu حجم نسبتا زیادی دارد. چیزی در حدود 700 تا 800 مگابایت. سازندگان آن داشتن 1 گیگابایت Ram و پردازشگر Pentium 11 یا Celeron را برای عملکرد بهتر پیشنهاد دادهاند. این توزیع گنو/لینوکس حتی از زبونتو هم سیکتر میباشد. اگر ابونتو را دوست دارید اما دستگاه شما نمیتواند آن را اجرا کند، لوبونتو راه حلی خوبی است.
اینم بخونید بد نیست: معرفی 5 توزیع برتر لینوکس برای برنامه نویسی
۴ – Linux lite | جوان اما جسور
نهایت خلاقیت را در اسم این توزیع میبینیم! این اسم به وضوح نشان میدهد که با یک نسخه لایت و سبک سر و کار داریم. شما هم قبول دارید که Ubuntu سالها به لینوکس خدمت کرد و برادران و فرزندان زیادی داشت. یکی از این فرزندان خَلَف این توزیع، Linux Lite بود.
این توزیع در مقایسه با 3 سیستم عاملی که معرفی کردم، حجم بیشتری دارد و کمی بیشتر منابع دستگاه را درگیر میکند. اگر تا الان از ویندوز استفاده میکردید، با نصب Linux Lite چندان احساس غربت نمیکنید چون این سیستم عامل حال و هوای ویندوز 10 را دارد.
لینوکس لایت از مرورگر فایرفاکس استفاده میکند. از Thunderbird برای مدیریت ایمیلها استفاده میکند. پخشکننده اصلی آن VLC Player بوده و کاربران برای انجام کارهای گرافیکی خود میتوانند از GIMP استفاده کنند. همینطور در بحث نرمافزارهای اداری LibreOffice در اختیار شماست (شرمنده که خبری از فتوشاپ یا آفیس نیست. به هر حال آزاد بودن کمی فداکاری هم میخواهد)
اینم بخونید بد نیست: معرفی 5 توزیع برتر لینوکس برای تازه کارها (2019) + لینک دانلود
۵- Bodhi Linux | خوشمزه و لذیذ
اولین چیزی که درباره Bodhi نظرم را جلب کرد، لوگو جذاب آن بود. درست است که از روی ظاهر قضاوت کردن درست نیست و آدم نباید عقلش به چشمش باشد، اما زیبایی Bodhi Linux من یک نفر را که شگفت زده کرد. این توزیع لینوکس به جزء قشنگ بودن مزایای دیگری هم دارد. مثلا سختافزاری که در پایین آوردم کمتربن چیزی است که این توزیع برای اجرا به آن نیاز دارد:
- 500 مگاهرتز پردازنده
- 256 مگابایت حافظه RAM
- 5 گیگابایت محل ذخیره سازی
بودهی لینوکس به خوبی مستندسازی شده است و یک WIKI عالی دارد. جامعه قدرتمنی از برنامه نویسان و افراد علاقهمند پشت این توزیع هستند و پشتیانی آن حرف ندارد. مثلا اگر دوست داشتید میتوانید ترتیب یک چت فوری (Live Chat) بدهید و مشکلات خود را مطرح کنید (این کار با نرم افزار Discord انجام میشود) Bodhi انجمنهای مختلفی هم دارد که برای پرسش و پاسخ گزینه خوبی است.
بنده خدا گفت اگر سوالی دارید در نظرات پاسخ میدهم ، دریـــغ از یک خسته نباشید ، آقا یا خانم نویسنده خــســـته نباشید ، باد بیاد گردش به تنتون نمونه ، خیر ببینی از سوادت .
سلام عزیز جان …
ممنونم از شما، سلامت باشید ایشالا … این انرژی شما به ما انگیزه میده بهتر کار کنیم …
موفق باشید …
سلام.خسته نباشید.من معمولا روی هیچ سایتی نظر نمیذارم.
ولی واقعا هم از نظر نوع نوشتن هم از نظر اطلاعات خیلی عالی بود…
ممنونم♥
سلام دوست خوبم …
خیلی خوشحالم این افتخار نصیب ما شد که زیر پست ما کامنت بدید …
سلامت باشید انشالله …
سلام کدوم آیا همه ی این سیستم ها قابل نصب هستن
سلام متوجه منظورتون نشدم …
تموم توزیع هایی که معرفی کردم نسخه نصبی دارن و میتونن به عنوان یه سیستم عامل مستقل نصب بشن …
سلام مطلب باحالی بود دقیقا دنبال چنین مطلبی بودم.
آقا من یه سیستم عتیقه دارم خونه افتاده روش ویندوز xp نصبه انقدر کند شده که دیگه جرعت ندارم سمتش برم ولی وقتی با لینوکس اشنا شدم گفتم گفتم حتما سیستم عاملی با این همه شگفتی و این همه نسخه یه چیزی برا این سیستم عتیقه من هم پیدا میشه که رسیدم به مقاله شما و… که الان 2 سوال از شما دارم اول اینکه کدومش رو جایگزین xp کنم بهتره ؟ ( البته دوست دارم برنامه های افیس هم توش اجرا بشه مثل ورد یا پاورپوینت)
سوال دوم اینکه رم سیستمم 756 مگابایته و بقیه سخت افزار هم الان یادم نیست ولی یادمه gta 5 و igi2 رو باهاش بازی میکردم به نظر شما با این سخت افزار حدودی که گفتم کدوم نسخه از لینوکس بهتره ؟
سلام مجمد جان … خوشحالم که دوست داشتی و واست باحال بود …
شدیدا بهت لوبونتو رو پیشنهاد میکنم … این توزیع پشتیبانی خوبی داره و با سخت افزاری که گفتی جور درمیاد …
واسه آفیس هم باید سراغ لیبره آفیس بری … چون مجموعه آفیس واسه ویندوزه … اگه خواستی لیبره آفیس رو بریزی حتما دوباره پیام بده تا راهنماییت کنم …
موفق باشی دوست خوبم …
سلام، مرسی داداش
من الان فایل 32 بیتی یا همون x86 لوبونتو رو دانلود کردم حالا می خوام رو فلش بوتیبل کنم فقط با فرمت MBR بوتیبل میشه و با فرمت GTP نمیشه نمیدونم چیکار کنم ؟
واینکه سیستم عتیقه رو روشن کردن ویندوز XP قشنگ نابود شده بود و اینکه اصلا فلش رو شناسایی نمیکنه ؟
یه چیز دیگه اینکه تنظیمات بایوس عتیقه رمز داره منم الان رمزش یادم نیست چیکار کنم نمی تونم حالت بایوسش رو تغییر بدم راه حلی داره بتونم رمز رو دور بزنم؟
دمت گرم.❤
لوبونتو رو نصب کردم تموم
انگار کامپیوتر جون دوباره گرفت بازپ بابت مقاله ممنون.
سلام ِدوباره محمد جان …
خداروشکر که به خیر و خوشی تموم شد و موفق شدی نصبش کنی … من تازه تونستم کامنتت رو ببینم و جواب بدم …
سلام. ممنون از مطالب قشنگت.
راستش تو لینوکس تازه کارم. دنبال یه توزیع سبک و قشنگ میگردم که رو فلش نصبش کنم و رویه سیستم های با رم 512 هم روان باشه. ته کارمم با گیمپ و لیبره آفیس و کروم و 7-zip هست.
ممنون میشم یه پیشنهادی بهم بدی؟
سلام ایمان جان … سلامت باشی …
چه خوبه که داری از لینوکس استفاده میکنی …
شدیدا لوبونتو رو بهت توصیه میکنم … توزیع خیلی خوبی هست و با مقدار رَمی که گفتی سازگاره …
بازم اگه سوالی داشتی حتما باهام در میون بزار …
سلام و عرض ادب. خسته نباشید. واقعا مچکرم از بابت مطلب بسیار خوبی که گذاشتید. من به دلیل ایراداتی همچون سیستم نسبتا کند و اینکه پول ندارم ویندوز اورجینال تهیه کنم و همیشه صابون کرک و قفل شکسته ها به تنم میخوره میخوام از لینوکس استفاده کنم . ضمن اینکه من به شدت نیاز دارم نرم افزار مایا ورژن لینوکس رو نصب کنم که خوشبختانه تهیه کردم. آیا این توزیع هایی که معرفی کردید امکان نصب مایا رو داره ؟ مایا حتما باید از Open GL یا از DirectX تو ویندوز استفاده کنه.
من یک لپ تاپ دل اینسپایرون ان 4030 دارم با دو گیگ رم و سی پی یو کور ای 3 . لپ تاپ رو سال 89 خریدم . الان ویندوز 7 دارم خیلی لگ میزنه در حد اعصاب خورد کردن. من تازه میخوام وارد دنیای اینترنت (طراحی وب و نتورک و اینا نه اینکه کلا بخوام برم ببینم گوگل چیه XD ) و برنامه نویسی بشم . فعلا شاید بتونم پول کمی بزارم بدنه لپ تاپو تعمیر کنم . دنبال یه سیستم عامل سبک میگردم خیلی روون اجرا بشه بتونم کارام رو باهاش انجام بدم . وب گردی ، فیلم دیدن و شاید کار تایپ کردن و اینا. کدوم نسخه از لینوکس رو پیشنهاد میکنید؟ اصلا لینوکس رو پیشنهاد میکنید؟
بهترین پیشنهاد برای شما لینوکس هست و یکی از بهترین و سبک ترین توزیع های لینوکس antix 19.04 هست که جدیدترین نسخه فعلی اون ۲۰ مارچ ۲۰۲۰ عرضه شده هم برای ۶۴ بیت و ۳۲ بیت، خیلی راحت نصب میشه، خیلی سبکه و حتی با رم ۱۲۸ مگابایت هم جواب میده، باهاش اینترنت هم نرم افزار مشابه آفیس و فتوشاپ و زیپ و … رو جواب میگیری …
نسخه فول داره که نزدیک ۲ گیگ هست و نسخه های سبک رو هم داره، با دو گیگ رم فول رو نصب نسخه ۶۴ بیتی …
موفق باشی
سلام
من یک لپ تاپ دارم با مشخصات
(Intel Pentium M Processor (1.73GHZ
(RAM (512MB
(Hard Drive (60GB
W/LAN with Bluetooth
تصمیم گرفتم دوباره راه اندازیش کنم. ویندوز ایکس پی روش نصب بود و خیلی کند بود در اینترنت جستجو کردم که یک نسخه ایکس پی لایت روش نصب کنم که حداقل بشه باهاش کار کرد. که در جستجو ها با توزیع های لینوکس آشنا شدم. راستش فکر نمی کردم لپ تاپم نفس تازه بگیره و به اصلاح دوباره بلند بشه و دودندگی رو آغاز کنه. با نسخه lubuntu-18.04-alternate-i386 با حجم 715 مگابایت شروع کردم و از طریق فلش usb با بوت سیستم و با کلی مکافات بالاخره نصبش کردم. نتیجه غیر قابل باور بود. سرعت روان و راحتی کار با اون برام جذاب بود. اما حالا می خوام نسخه سبک 32 بیتی Ubuntu 18.04 “Bionic Beaver” با حجم 57MB رو نصب کنم. به آدرس
http://archive.ubuntu.com/ubuntu/dists/bionic/main/installer-i386/current/images/netboot/mini.iso
تمام کارهایی که در نصب lubuntu-18.04-alternate-i386 انجام دادم برای mini Ubuntu 18.04 هم انجام میدم اما در نصب با مشکل مواجه میشم.
لطفا عکس زیر را در مرورگر خود باز نمایید. و من را رهنمایی کنید.
https://pasteboard.co/J45CDdD.jpg
از هنگامی که کامپیوتر بوت می شود از سمت چپ به راست ترتیب عکس ها را ببینید . در آخرین عکس بر روی Choose a mirror of the Ubuntu archive نمی توانم نصب را ادامه دهم. مشکل از کجاست؟
با تشکر
سلام ممنون از مطالب مفيدي كه گذاشتيد.
من لپتاپم از همون عتيقه هاست. رم 2 داره، الان Lubuntu رو روي VM دارم نصب ميكنم اما هر بار روي مرحله شناسايي سخت افزار نتوورك گير ميكنه. چه بايد كرد؟
سلام خوش اومدید به سایت 🙂 سلامت باشید …
آیا تنظیماتِ Network Adapter رو موقع نصب لوبونتو روی VM تغییر دادید که ببینید از این مرحله عبور میکنه یا نه؟
و اینکه میتونید با تنظیماتِ بوت یا Boot Options کار کنید؟ احتمالا با تغییر تنظیمات این بخش بتونید از مرحله رد بشید …
منو در جریانِ مراحل نصب بزارید
سلام. خیلی خوب و جذاب نوشتین. قلم تون عالیه. یک سوال هم داشتم: برای کلاینت های شبکه مون میخوام یکی از این نسخه ها رو نصب کنم. توضیحی در خصوص شناختن درایورها ندادید. من لینوکس لایت نصب کردم، وب کم لپ تاپ رو نمیشناسه. اما صدا و گرافیک دارم. آیا روال نصب لینوکس همینه؟ البته هنوز بارکدخوان متصل نکردم. کلا امکانات کلاینت یک مرورگر، وب کم، بارکدخوان و lan هست. ضمنا جهت سرور چه نسخه لینوکس پیشنهاد میدید به لحاظ امنیت و کارایی
سلام لپ تاپ من ۳۲۰ لنوو هست حدود ۱۰میلیون خریدم که برای اینترنت و بورس از حداکثر سرعت نت استفاده کنم. الان ویندوز ۱۰ روشه اما من کارم برنامه نویسی یا کار حرفه ای نیست حتی تایپ هم نمیکنم فقط فقط سرعت نت برام مهمه بنظر شما سیستم عامل بهتر از ویندوز تن برای اینکار هست ممنون میشم منو راهنمایی کنید
سلام بهروز جان
واسه نیازت ویندوز 10 نسخه 64 بیتی و ورژن Pro یا Enterprise عالی هست. سعی کن از آپدیتهای جدید استفاده کنی.
سیستم عاملهای مطرح مثل ویندوز و لینوکس جدیدترین پروتکلهای ارتباطی و تکنیکهای اتصال به اینترنت رو تو سیستم خودشون تعریف کردن و لازم نیست نگران چیز خاصی باشی …
سلام
سوالم اینه اگر از ویندوز به لینکوس بریم هارد فرمت میشه؟؟
و برای یک سیستم با رم 2 کدوم نسخه مناسبه؟
سلام امیر جان.
راجع به سوال اولت باید بگم میتونی جوری پارتیشن بندی بکنی که کنار ویندوز لینوکس رو هم داشته باشی. بدون اینکه هاردت فرمت بشه!
راجع به سوال دوم هم به نظرم از لوبونتو استفاده کن. هم خیلی سبکه، هم یکی از بهترین توزیعهای لینوکس تو دنیاست.
موفق باشی.
سلام کامپیوتر من ویندوزش سونه با رم 2 گیگ و قدیمی هست بنظرتون کدوم لینوکس رو روش نصب کنم؟
سلام محمد جان.
به نظرم از لینوکس مینت یا توزیعِ لوبونتو استفاده کن.
سلام، من لپتاپم asus X550L core i7 هستش، هربار تلاش کردم که لینوکس مینت رو درکنار ویندوز 10 روش نصب کنم نشد که نشد، یعنی نصب میشه ولی درنهایت فقط سیستمم با یکیش بالا میاد و صفحه ای که امکان انتخاب بین ویندوز و لینوکس رو بهم بده نمایش داده نمیشه…
خیلی جاها راه حل های مختلفی ارائه دادن برای حل مشکل گراب ولی هیچ راهی روش جواب نداد… حالا تصمیم گرفتم روی پی سی عتیقهم لینوکس رو نصب کنم ولی به نرم افزارهایی مثل xcrysden یا quantum espresso نیاز دارم، این نسخه های قدیمی هم میتونن کارمو راه بندازن؟
سلام وقت بخیر.
بله مشکل بوت لودر بوده که میفرمایید خیلی از راهها رو امتحان کردید اما جواب نداده. متاسفانه خود منم موقع نصب توزیعهای لینوکس مشکلات زیادی داشتم.
برای سیستم قدیمی هم به نظرم از لوبونتو استفاده کنید. نرم افزارهایی که اسم بردید باید بدون مشکل رو این سیستم عامل اجرا بشن.
سلام رو پاپی میشه پارتیشن بندی کرد؟ رو بقیه چطور؟
با سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
خیلی جالب نوشته بودید.
من یک کامپیوتر دارم که معمولی هستش و ویندوز 10 هم به خوبی اجرا میکنه ولی میخواستم لینوکس هم امتحان کنم به نظر شما کدوم نسخه رو نصب کنم و دو تا هارد هم دارم میشه لینوکس رو روی هارد دوم بدون پاک شدن اطلاعات نصب کرد؟
سلام دوست عزیز مطالبتون واقعا عالی بود
یک سوال دارم از خدمتتون
مشخصات سیستم من شامل
پردازنده ای ام دی آتلون ایکس ۲ سری ۵۲۰۰
رم ۴گیگ ddr2
گرافیک ۱ گیگ
هارد ۸۰گیگ آی دی ایی
کدوم یک از این نسخه های لینوکس نصب کنم بهتره؟
سلام ممنونم از مطالب عالی تون
من برای اولین تجربم می خوام پاپی رو روشبیه ساز اجرا کنم ایا امکانش هست ؟
لطفا جواب بدین
سلام وقت بخیر
ببخشید من چند وقتی هست به مشکلی برخورد کردم و نتونستم حل کنم من رو سیستمم سیستم عامل ام ایکس لینوکس دارم به همراه منجارو اما تصمیم گرفتم که ام ایکس رو کامل حذف کنم اما نمیدونم تو منجارو چجوری باید این کار رو انجام بدم ممنون میشم اگه کمکی کنید
سلام
برای VPS هایی که یک هسته CPU و 1GB رم دارند هم بفرمایید
با توجه به اینکه دستمون بسته هست در تنوع انتخاب توزیع ها
مثلا چند تا دونه بیشتر نیست و ورژنشون متفاوته فقط
Ubuntu,Debian, CentOS,Alma
با تشکر فراوان
سلام ممنون از مطالب مفیدتون
من ویندوز 10 دارم و میخواستم بدونم با( 4 گیگ رم) میشه لینوکس روی مجازی ساز ریخت روی لپ تاپ فشار نمیاد؟
سلام احسان جان. میتونی لینوکس رو مجازی بالا بیاری و مشکل خاصی پیش نمیاد.
موفق باشی دوست خوبم.