تبلیغات
لینوکس

معرفی 5 توزیع برتر لینوکس برای برنامه نویسی

تبلیغات
4.6
(5)

برنامه نویسی علم، هنر و مهارت سپردن کارها به کامپیوتر است. هر زبان یک سری دستورالعمل (syntax) خاص برای خودش دارد و شخص برنامه نویس با رعایت آنها به کامپیوتر می‌گوید چه کار کند. در این پست سعی کردیم هوایِ برنامه نویس‌ها را داشته باشیم و بهترین توزیع های لینوکس برای برنامه نویسی را معرفی کنیم.

در مقاله 5 توزیع برتر لینوکس برای تازه کارها گفتیم که اگر می‌خواهید تازه از ویندوز به لینوکس مهاجرت کنید چه نسخه هایی مناسب‌ ترند. اگر هیچ تجربه ای از کار با لینوکس یا برنامه نویسی در لینوکس ندارید توصیه می‌کنم نیم نگاهی به مقاله بالا بیندازید. اگر هم گیمر هستید در یک پست، 4 توزیع برتر لینوکس برای بازی را معرفی کرده‌ام که شاید دوستش داشته باشید.

سیستم عامل فقط یک ابزار برای برنامه نویسی است نه بیشتر

قبل از هر چیز یک نکته را بگویم. با نصب یک توزیع از لینوکس شما برنامه نویس یا خدای کامپیوتر نمی‌شوید. فراموش نکنید که برنامه نویسی نیاز به تمرین و تلاش زیاد دارد و با گذشت زمان شما مهارت کسب می‌کنید. نباید فکر کنید نصب یک سیستم عامل قدرتمند مثل گنو/لینوکس شما را برنامه نویس می‌کند.

اول بدانید و درک کنید که چرا می‌خواهید داخل محیط لینوکس کد بزنید. فراموش نکنید که نرم افزاری مثل Adobe Dreamweaver نسخه لینوکس ندارد و فقط برای مک و ویندوز عرضه شده است. آیا این محدودیت!!! شما را آزار نمی‌دهد؟ (البته در توزیع های لینوکس هیچ محدودیتی حس نمی‌کنید و ابزارهای فراوانی برای جایگزین کردن وجود دارند.)

زمانی که به نتیجه رسیدید یک توزیع انتخاب کنید و کدنویسی را شروع کنید. خب دلایل زیادی برای استفاده از لینوکس در برنامه نویسی وجود دارد. مثلا برای کار با پایتون لازم نیست هیچ کار خاصی انجام دهید. چون به طور پیش فرض در اکثر توزیع های لینوکس این زبان از قبل وجود دارد و نیاز به نصب هیچ ابزاری نیست.

یا انعطاف پذیری لینوکس یک دلیل مهم دیگر است. این دنیای بزرگ مرتب شما را به کندوکاو فرا می‌خواند و ذهن سرکش یک برنامه نویس را آرام می‌کند. در لینوکس شما بهتر درک می‌کنید کامپیوتر چطور کار می‌کند. این نکته در برنامه نویسی بسیار به درد می‌خورد.

اینم بخونید بد نیست: لینوکس چیست؟ چطور به وجود آمد و کجا استفاده می‌شود؟

مطمئن باشید لینوکس در برنامه نویسی شما را سرخورده نمی‌کند. با اطمینان می‌توانم بگویم ابزارهای قدرتمند و پایدار بودن این سیستم عامل برای هر توسعه دهنده لازم است. البته اگر تا امروز وابستگی زیادی به ویندوز داشته‌اید شاید برای شروع کمی اذیت شوید.

بهترین توزیع لینوکس برای برنامه نویسی

1 – بهترین توزیع لینوکس برای برنامه نویسی – Debian

بزرگترین عضو خانواده لینوکس و یک پروژه بسیار مهم در نرم افزارهای آزاد. توسعه دبیان از سال 1993 شروع شد و هنوز هم ادامه دارد. چیزی که دبیان را از توزیع های دیگر جدا می‌کند قدمت آن نیست. حتی سازگاری آن با اکثر پلتفرم ها نیست. دبیان پایه و اساس بسیاری از توزیع های موفق دنبا شد که خود آنها هم بعدا مشتقات زیادی داشتند. مثلا Ubuntu که محبوب‌ترین توزیع لینوکس در دنیاست بر پایه دبیان می‌باشد.

سایت سازنده دبیان، این پروژه را چیزی بیشتر از یک سیستم عامل خام می‌داند. آنها 51.000 بسته را داخل سیستم عامل خود قرار داده‌اند و شما هر پکیجی که دوست داشته باشید را می‌توانید نصب کنید. مهمترین دلیلی که دبیان را تبدیل به یک انتخاب عالی برای برنامه نویسی می‌کند تنوع پکیج‌ها و رفرنس بودن برای تولید سایر نسخه های لینوکس است. به نظر من Debian بهترین توزیع لینوکس برای برنامه نویسی حساب می‌شود.

2 – توزیع Fedora

فدورا آزاد و متن باز است. مثل اکثر توزیع های گنو/لینوکس. فدورا در سال 2003 معرفی شد و هر 6 ماه یک نسخه رسمی ارائه می‌کند. فدورا تمرکز خوبی روی انواع پلتفرم ها دارد. این سیستم عامل هم در سیستم های خانگی، هم در سرورها، هم در کارهای مربوط به رایانش ابری به کار گرفته می‌شود.

اما چرا فدورا را پیشنهاد کردم؟ اگر برنامه نویس هستید باید لینوس توروالدز را بشناسید. او هسته لینوکس را نوشت و یک برنامه نوییس موفق است. لینوس بارها اعلام کرده که بر روی کامپیوترهای خود از fedora استفاده می‌کند. داشتن تیم قوی پشتیبانی و حرفه‌ای بودن این توزیع، از دلایل اصلی انتخاب آن برای برنامه نویسی است.

3 – توزیع Arch

Arch توزیع کمتر شناخته شده بین کاربران است. اما این گمنامی نباید از اهمیت آن کم کند. آرچ با هدف ساخت یک توزیع ساده و سبک برای کاربران ایجاد شد. این نسخه از بیشتر ابزارهای معروف پروژه گنو اسفاده می‌کند و امکانات بسیار مناسبی برای برنامه نویسی دارد. این پروژه سال 2002 شروع به کار کرد.

آرچ لینوکس را به خاطر سبک بودن و انتشار غلطان آن توصیه می‌کنم. انتشار غلطان یعنی نیاز به آپدیت بکباره نیست و پکیج ها به مرور بروزرسانی می‌شوند. برخلاف دبیان و فدورا که هر 6 ماه یکبار یک نسخه پایدار منتشر می‌کنند. مانجارو یک توزیع محبوب و رو به رشد لینوکس است که بر پایه آرچ بوده و انتخاب مناسبی برای توسعه‌دهنگان می‌باشد.

4 – توزیع Kali

احتمالا با شنیدن نامش یاد هک و عملیات تست نفوذ افتاده باشید. عجیب هم نیست چون کالی پراستفاده ترین سیستم عامل بین امنیت‌کارهاست و تمرکز اصلی آن روی Security یا امنیت است. بیشتر هکرها از کالی استفاده می‌کنند و فراموش نکنید که هکرها برنامه‌نویس های بزرگی هستند (هکرهای واقعی)

این سیستم عامل بر پایه دبیان است و نسخه بهبود یافته Backtrack می‌باشد. سن آن به اندازه توزیع های قبلی نیست و در سال 2013 معرفی شده است اما به خوبی پشتیبانی می‌شود. بیشتز از 300 ابزار تست نفوذ به صورت پیش فرض بر روی این سیستم عامل نصب هستند. کنار تست نفوذ و کارهای امنیتی، کالی یک نسخه مناسب برای برنامه نویسی است.

5 – بهترین توزیع لینوکس برای برنامه نویسی – توزیع CentOS

سنت اواس یک شبه یونیکس دیگر است که از سال 2003 تا امروز مورد استفاده طیف وسعی از کاربران قرار گرفته است. این توزیع بر پایه Red hat بوده و از مدیر بسته RPM استفاده می‌کند. سنت اواس از چند سال قبل تا امروز محبوبیت زیادی در کامپیوترهای سرور داشته و بسیاری از وب‌گاه ها بر روی این سیستم عامل میزبانی می‌شوند.

آخرین پیشنهاد ما سنت اواس است. چون نیاز به دانش متوسطی از گنو/لینوکس دارد و به هیچ وجه برای شروع از این توزیع استفاده نکنید. اما اگر قبلا نسخه های مختلف لینوکس را امتحان کرده‌اید تجربه خوبی با سنت اواس خواهید داشت و چیزهای زیادی یاد می‌گیرید.

نکته: لینک‌های دانلودی که من گذاشتم از سایت اصلی سیستم‌عامل هاست. اگر احساس کردید دانلود در این صفحات کمی برایتان مشکل است، سایتهای ایرانی و همکاران ما تمام نسخه‌های بالا را آرشیو دارند. از سایتهای ایرانی دانلود کنید.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.6 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 5

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

2 دیدگاه

    1. سلام سینا جان …
      بله تمامِ این توزیع ها رو میتونی دانلود کنی، هم از سایت سازنده هم از سایت‌های دانلودی که داخل کشور فعال هستن …
      موفق باشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا