تبلیغات
معرفی و بررسی

بهترین موتورهای جستجو کدامند و چقدر استفاده می‌شوند؟

تبلیغات
4.8
(4)

امروز 7 تا از بهترین موتورهای جستجوگر وب را بررسی کرده و توضیحات کوتاهی درباره هر کدام ارائه می‌دهیم. در این پست دوست دارم با هم به این باور برسیم که گوگل به شدت محبوب است. قبول. اما هنوز کل دنیای موتورهای جستجو را تصاحب نکرده است. در واقع در این لیست، موتورهای جستجویی را می‌بینید که رشد خوبی داشته‌اند و بعید نیست یک روز رقیب جدی برای گوگل حساب شوند.

معرفی بهترین موتورهای جستجوگر دنیا

بهترین موتورهای جستجو و معرفی اجمالی آن‌ها

نکته: من این لیست را اواخر سال 2018 با استناد به سایت قدرتمند statcounter نوشتم. اما هیچ تضمینی نیست چند سال بعد این صفحه هنوز به این شکل باشد. من سعی می‌کنم هر چند وقت یک‌بار این لیست را آپدیت کنم و اطلاعات جدید را در اختیارتان قرار دهم.

گوگل یکه تاز موتورهای جستجوگر دنیا است

خیلی تعجب نکردید نه؟

با اینکه گوگل بعد از یاهو و بعضی از موتورهای جستجو دیگر کارش را شروع کرد. اما رشد عجیبی داشت و تمام رقبا را کنار زد.

امروز، بدون هیچ شک و شبهه‌ای گوگل شماره 1 موتورهای جستجوگر دنیاست. اما مشخص نیست تا کی پرچمدار این حوزه باقی بماند. شاید در سال 2030 با مرور این لیست تعجب کنید. شاید هم همچنان گوگل با قدرت به کارش ادامه داده باشد. به هر حال باید با جریان آب جلو بروید. حالا به بررسی بهترین موتورهای جستجو و ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازیم.

بررسی بهترین موتورهای جستجو در سال 2021 در تیک تاک تک
در این تصویر میزان استفاده از موتورهای جستجو را در از نوامبر سال 2017 تا نوامبر سال 2018 می‌بینید. گوگل با یک اختلاف عجیب نسبت به بقیه موتورهای جستجو در دنیا یکه‌تاز است. ( خط قرمز آمار گوگل است ) در واقع رقابت با گوگل در لیست بهترین موتورهای جستجو بسیار دشوار است.

۱ . موتور جستجو گوگل

شاید نیازی به گفتن نباشد اما گوگل بهترین و محبوب‌ترین موتور جستجو حال حاضر دنیاست. سرگئی برین و لری پیج در سال 1997 این موتور جستجو را نوشتند. با گذشت تقریبا 20 سال امروز گوگل روزانه بیش از 3 میلیارد جستجو را انجام می‌دهد و 92 درصد کل ترافیک جستجو را به خود اختصاص داده است. گوگل با 149 زبان به کاربران سرویس می‌دهد و به جز جستجوی متنی 22 روش دیگر برای جستجو پیشنهاد می‌دهد. (عکس، ویدئو، خبر و …)

اینم بخونید بد نیست: نحوه استعلام ارزش، قیمت یا مبلغ واقعی سهام عدالت (صورت وضعیت دارایی)

2 . موتور جستجو بینگ

بینگ دومین موتور جستجو محبوب بین کاربران دنیای اینترنت است. این Web Search Engine در تصاحب مایکروسافت بوده و هنوز راه درازی برای رسیدن به گوگل در پیش دارد. این موتور جستجو نام‌های مختلفی مثل MSN Search و Live Search را هم تجربه کرده است. بینگ با رتبه الکسا 47، در 40 زبان مختلف سرویس می‌دهد. Bing سال 2009 توسط مایکروسافت با تکنولوژی Asp.Net توسعه داده شد. سهم استفاده از Bing در دنیا 2.37 درصد است.

3 . موتور جستجو یاهو

کهنه‌کار دنیای وب که سال 1995 شروع به کار کرد. این موتور جستجو به زبان قدرتمند PHP نوشته شده و مثل بینگ در 40 زبان موجود است. یاهو هم مثل بینگ، با هر بار تازه کردن صفحه (Refresh) عکس پس‌ زمینه سایت تغییر می‌کند. این همه شباهت به بینگ به این خاطر است که از سال 2009، طبق قراردادی بینگ به جستجوی یاهو قدرت می‌بخشد. یاهو هم توان رقابتی با گوگل ندارد و به سهم 2.25 درصدی خود از بازار جستجو  قانع شده است.

4 . موتور جستجو بایدو

موتور جستجو بایدو سال 2000 در چین متولد شد. این موتور به خوبی از AI (هوش مصنوعی) استفاده می‌کند. با اینکه ترافیک زیادی در کشور چین دارد اما هنوز اختلاف فاحشی با رتبه 1 بهترین موتورهای جستجو یعنی گوگل دارد. مقر بایدو در چین است و 42.000 کارمند در آن مشغول به کار هستند. رتبه الکسا بایدو در چین 1 و در جهان 4 است که بسیار رتبه خوبی است. این موتور جستجو یک بار در سال 1388 توسط ارتش سایبری ایرانی مورد نفوذ قرار گرفت. بایدو سهم ناچیز 0.96 درصدی از دنیای جستجو دارد، اما هنوز هم یکی از بهترین موتورهای جستجوگر دنیا به حساب می‌آید.

5 . موتور جستجو یاندکس

بعید می‌دانم نام این Search Engine روسی را شنیده باشید. البته یاندکس نزدیک به 70 سرویس مختلف دارد و یکی از آن ها موتور جستجو است. این موتور در روسیه، پربازدید‌ترین موتور جستجو می‌باشد اما در جهان تنها سهم 0.63 درصدی دارد. یاندکس در ایران کاربرد گسترده‌ای ندارد و بیشتر از این مایل به صحبت درباره آن نیستیم.

اینم بخونید بد نیست: معرفی 2 موتور جستجو ایرانی – یوزپلنگ‌های پارسی نیمه جان

6 . موتور جستجو داک داک گو | یکی از آینده‌دارترین و بهترین موتورهای جستجوگر

DuckDuckGo یا DDG یک موتور جستجو خاص در دنیای اینترنت است. این موتور برخلاف سایر همکارانش رد کاربران را دنبال نکرده و به حریم خصوصی کاربرانش احترام کامل می‌گذارد. داک داک گو سال 2008، با زبان‌های پایتون، جاوااسکریپت و پرل پیاده‌سازی شد. روزانه به طور میانگین 30 میلیون جستجو را پردازش کرده و الکسا جهانی آن 227 است. بخش‌هایی از سوروس کد آن آزاد و در اختیار عموم است؛ اما هسته اصلی آن انحصاری است.

داک‌داک‌گو عزیز مورد حمایت اپل، موزیلا فایرفاکس، پروژه تور و همچنین سایت کوچک اون با مَن است.

7 . Ask.com

به این نکته مهم توجه کنید که Ask در حقیقت یک موتور جستجو نیست و یک سیستم پرسش/پاسخ آنلاین است. در سال 1996 ایجاد شد و امروز بعد از 22 سال سهم چندانی از جستجوی مردم ندارد. ASK یک Answer engine است که امروزه با یک افت نسبی در رتبه 129 الکسا قرار دارد. ثبت‌نام در این وب‌گاه مثل اکثر موتورهای جستجو اختیاری بوده و هیچ اجباری به ثبت‌نام نیست.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.8 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 4

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا