نقد و بررسی بازی Call of Duty: Mobile | جذاب تکرار نشدنی
این روزها سبک بازیهای MOBA به شدت داغ است، به طوری که اکثر مارکتهای موجود را فرا گرفته است. سبک MOBA نه تنها در پلتفرم Pc بلکه در سیستم عاملهای Android و IOS پیشرفت چشم گیری داشته است. یک نمونه بارز آن، بازی Player Unknown’s Battle Grounds یا PUBG است که در زمان انتشار توانست بیش از 100 میلیون دانلود داشته باشد. در این پست به نقد و بررسی بازی Call of Duty: Mobile میپردازیم.
با گسترش پیدا کردن این ژانر، بازیهای زیادی دز این سبک ساخته شدند که به جز بازی فورتنایت (Fortnite) هیچ کدام محبوبیت زیادی پیدا نکردند.
گامی جدید برای شرکت Activision
پس از عرضه بازی Call Of Duty Modern Warfare در 3 آبان 98 شرکت اکتیویژن نسخه موبایل این بازی را به نام Call Of Duty: Mobile منتشر کرد و در همان روز ابتدایی بیش از 140 میلیون دانلود را ثبت کرد. این عدد رکورد خوبی برای یک بازی با پلتفرم موبایل است. شرکت اکتیویژن با همکاری Tencent این بازی را ساخت. بازی دارای بخشهای مختلفی همچون مالتیپلیر، battle royale و زامبی میباشد که هنوز بخش مود زامبی آن در دسترس نیست.
گرافیک بازی Call Of Duty: Mobile
گرافیک بازی با توجه به آنلاین بودن و موبایلی بودن آن از نمره خوبی برخوردار است. فیزیک کاراکترها و اسلحهها به خوبی کار شده و بازی دارای محیطی پویا است که کاربر را از بازی دلسرد نمیکند. انیمیشن شخصیتهای بازی خوب اعمال شده ولی در بعضی موارد دیده شده که بعد از مردن، کاراکتر ناپدید میشود. در کل گرافیگ بازی تا جای ممکن واقع گرایانه و پر جزییات ساخته شده است.
طراحی لوکیشن و موسیقی بازی Call Of Duty: Mobile
طراحی محیط و اسلحهها کاملا واقعی کار شدهاند، صدا گذاریها و افکتهای بصری تا حد ممکن به واقعیت نزدیک هستند، ولی برخی مواقع صدای نارنجکها همانند ترقه میباشد. موسیقی بازی، هم گام با بازی پیش میرود و حس حماسی قسمتهای قبلی Call of Duty را به پلیر منتقل میکند. بازی از تنوع نقشه خوبی برخوردار است که از یکنواختی بازی جلوگیری میکند.
بد نیست اینم بخونید: نقد و بررسی بازی Dota 2
گیمپلی و مکانهای قابل دسترس بازی Call Of Duty: Mobile
بازی Call of Duty: Mobile دارای گیمپلی جذاب و روان است که حس رضایتمندی را به Player القا میکند. بر خلاف بازیهای دیگر بازیهای شوتر، کال آف دیوتی دارای دو حالت نشانهگیری ساده و پیشرفته میباشد.
1 – سیستم نشانهگیری ساده
درحالت ساده، پلیر به راحتی میتواند بدون نشانهگیری (بدون استفاده از اسکوپ و زوم کردن) روی هدف قفل کند و به طور خودکار اسلحه شروع به شلیک کردن میکند. این سیستم نشانهگیری بیشتر برای کاربران ابتدایی است که میخواهند با بازی بیشتر آشنا شوند.
2 – سیستم نشانهگیری پیشرفته
اما در سیستم نشانه گیری پیشرفته قضیه کمی فرق میکند، به طوری که در هنگام لمس کردن گزینه تیراندازی، همزمان هم نشانهگیری میکند و هم کار تیراندازی را انجام میدهد. شما همچنین میتوانید مکان دکمههای موجود در بازی را به دلخواه جابهجا کنید به طوری که اگر چپ دست باشید مشکلی برایتان به وجود نمیآید.
در بازیهایی مانند Call of Duty: Mobile اولین و مهمترین بخش، گیمپلی آن است. سادگی و روان بودن از مزیتهای بازی کال آف دیوتی میباشد، به نحوی که شما هیچگونه پیچیدگی و نقصی در بازی مشاهده نخواهید کرد. سیستم شوتینگ بازی بدون باگ و لغزشهای بیمورد بوده و با صفحه نمایش کالیبره است.
تنوع در مَپ و مودهای بازی Call Of Duty: Mobile
در بازی Call Of Duty: Mobile شما در مپهای معروف نسخههای پیشین ایفای نقش میکنید که این تداعیگر خاطرات گیمرها با عناوین قبلی است. بخش بتل روبال بازی در لِوِل 7 برای بازیکن قابل دسترس میباشد. در واقع این بخش ترکیبی از از بازی موبایل Pubg Mobile و بخش Blackout بازی Call of Duty: Black Ops 4 است.
بخش BattleRoyale تا حد زیادی نقص دارد
از شرکت Tencent بعید بود که روی این بخش تمرکز کمتری داشته باشد، زیرا این قسمت از بازی دارای نقصهای بیشمار چه از لحاظ فنی و غیر فنی است. در بازی پابجی رانندگی با وسایل نقلیه بسیار راحت و روان است و گرافیک بازی توقعات را از یک بازی موبایلی برآورده میکند. اما در CoM این قضیه تا حدود زیادی فرق دارد، عدم کنترل مناسب بر روی وسایل نقلیه و گرافیک پایین آنها موجب نارضایتی بازیکنان از این بخش شده است.
در بازی باگهای زیادی وجود دارد که امیدواریم در بروز رسانی های آینده شاهد برطرف شدن آنها باشیم. اما ناگفته نماند این بخش داری جزییات بسیاری میباشد. شما میتوانید کلاس و سبک جنگی کاراکتر خود را مشخص کرده و به ادامه نبرد خود بپردازید.
در شخصی سازی محدودیتهای زیادی دارید
بازی دارای 4 کاراکتر است که میتوانید برای بخش مالتیپلیر و بتلرویال جداگانه آنها را انتخاب کنید، ولی بر خلاف پابجی قسمتی برای زیبا سازی کاراکترها دیده نمیشود. با این حال اسلحهها و دیگر وسایل دارای تمهای زیبا و متنوعی هستند. شما باکسب تجربه (XP) های بیشتر که با Kill های بیشتر بدست میآید میتوانید اسلحه خود را ارتقا دهید. به یاد داشته باشید هر مقدار تجربه که کسب میکنید مختص همان اسلحه میباشد. یعنی اگر با XP، M4 کسب کنید فقط میتوانید همان اسلحه را ارتقاع دهید.
اینم بخونید بد نیست: نقد و بررسی بازی Company Of Heroes 2
قسمت مالتیپلیر بازی دارای 2 حالت مختلف است
1- CORE
1-1 Frontline: در این قسمت بازیکنان در قالب تیمهای 5 نفره به رقابت میپردازند. تفاوت این قسمت در ثابت بودن نقطه شروع هر تیم است و اگر شما در جریان بازی کشته شوید از همان نقطه ابتدایی که به صورت رَندوم انتخاب شده است آغاز میکنید. قابل ذکر است که در طراحی و انداره نقشهها خوب عمل شده و برای 10 بازیکن مناسب است.
2-1 Team Deathmatch: در این بخش از بازی شما باید نگران زنده شدن مجددتان باشید، چرا که بعد از مردن، شما در محل اولیه تیم مقابل زنده میشوید. اما مزیتهایی هم دارد مثلا بعد از زنده شدن در محل تیم مقابل میتوانید با زیرکی و سرعتالعمل تیم مقابل را تار و مار کنید.
3-1 Domination: شما در این قسمت از بازی باید محلهای مشخص شدهای از نقشه را در اختیار بگیرید و برای مدت طولانی آنها را تحت تصرف خود قرار دهید. این مود از بازی دارای درگیری شدیدی است که هیجان بازی را دو چندان میکند.
4-1 Search & Destroy: تمام تلاش خود را برای کار تیمی بکنید تا از کار گذاشتن بمب توسط تیم حریف یا خنثی کردن آن، جلوگیری کنید. این بخش نیاز به هماهنگی و کمی تاکتیک جنگی دارد. این قسمت را برای افراد مبتدی توصیه نمیکنم.
2- FEATURED
1-2 Free For All: در این قسمت بازیکنان دیگر در قالب تیم نیستند و باید هر پلیر با 9 رقیب دیگر خود به طور همزمان رقابت کند. به شخصه پر استرس ترین بخش بازی Call of Duty: Mobile را همین بخش میدانم.
2-2 Gun Game: یکی دیگر از بخشها که میشود گفت برای محک زدن مهارت تیراندازی بازیکنان با اسلحههای مختلف است، Gun Game میباشد. در این قسمت هرباری که یک پلیر را میکشید بازی به طور خودکار یک اسلحه جدید به شما میدهد. زمانی کار سخت میشود که آخرین اسلحه چاقو است و در همین حین پلیری با یک تفنگ مسلسل روبروی شما قرار میگیرد، حال شما میمانید و مهارت خود.
اینم بخونید بد نیست: بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر
نقشههای بازی Call Of Duty: Mobile
- Call of Duty 4: Modern Warfare _Crash
- Call of Duty 4: Modern Warfare _Crossfire
- Killhouse
- Call of Duty: Black Ops _Firing Range
- Call of Duty: Black Ops _Hijacked
- Nuketown
- Call of Duty: Black Ops 2 _Standoff
نقد بازی Call of Duty: Mobile از دیدگاه تیم تیک تاک تِک
بازی Call of Duty: Mobile را باید اولین قدم موفقیتآمیز شرکت Activition دانست. اگر از منوی شلوغ با آیکونهای ریز آن، باگهای نسبت زیاد بازی و کم لطفیهای مشهود در بخش بَتِل رویال بگذریم باید گفت این بازی توانسته نمره خوبی را از منتقدان و کاربران خود کسب کند. ما هم مثل تمام پلیرهای این بازی بیصبرانه منتظر بهروز رسانیهای آتی آن هستیم تا با حل مشکلات بازی بتوان یک عنوان جذاب را تجربه کرد.
اینم بخونید بد نیست: نقد و بررسی بازی Tom Clancy’s Ghost Recon – Wildlands
کلام آخر
در کلام آخر نقد و بررسی بازی Call of Duty: Mobile باید گفت که صنعت بازی سازی در گوشیهای هوشمند، همچنان پا را فراتر گذاشته و در حال پیشرفتی چشمگیر است. اما باید این نکته را در نظر گرفت که این پیشرفت باید همگام با تکنولوژی روز باشد تا عامه مردم هم بتوانند در آن سهیم باشند.
اگه اشتباه نکنم شرکت Activition همون سازنده بازی Prototype بود ، بازیش فوق العاده بود ، یادش بخیر ?
سلام سامورایی عزیز. چقدر خوشحالم که دوباره پای نظرات سایت میبینمت 🙂
کاملا درست میگی. Activation بازی Prototype رو هم ساخته و گل کاشته واقعا 🙂