Chromecast چیست؟ چه کاربردهایی دارد و چطور مشکلات آن را رفع کنیم؟
گوگل کروم کست (Google Chromecast) قطعه سختافزاری و سیستمی است که میتوانید از آن برای ارسال و مشاهده محتوا، از یک دستگاه در دستگاه دیگر استفاده کنید. تشخیص، تنظیم و استفاده از کروم کست بسیار آسان است.
برای اینکه بدانید گوگل کروم کست چیست، چگونه کار میکند و چه کارهایی میتوانید با آن انجام دهید، با مجله اون با مَن همراه باشید تا این دانگل HDMI جادویی را بررسی کنیم.
اینم بخونید بد نیست: رفع مشکل کار نکردن اسکرول موس (Mouse Wheel) در ویندوز و نرم افزارهای کاربردی
کروم کست چیست؟
کروم کست (Cromecast) زیر مجموعهای از خانواده دانگلها (تعریف دانگل: این اصطلاح در حال حاضر بهطور کلی برای هر نوع دستگاه کوچک یا آداپتور متصل به کامپیوتر، کنسولهای بازی، تلویزیون یا سیستم دیگر بهطور عمومی استفاده میشود.) برای تلویزیون شما است که به پورت HDMI تلویزیون متصل میشود تا عملکردهای هوشمند را به تلویزیون شما اضافه کند.
گوگل اولین کروم کست را در سال 2013 راه اندازی کرد، آن را در سال 2015 با کرومکست 2 به روز کرد و دوباره در سال 2018 این دانگل با کروم کست نسل سوم آپدیت شد.
سال 2016 گوگل، Chromecast Ultra را معرفی کرد که همانند نسخههای قبلی خود کار میکند اما توانایی پخش مدیا 4K را نیز ارائه میدهد. کرومکست اولترا همچنین از اتصال اترنت (Ethernet) و Wi-Fi پشتیبانی میکند تا اطمینان حاصل کند که اتصال کافی برای دریافت انواع مدیا دارید. کروم کست اولترا قابلیت Google Stadia را روی تلویزیون شما ایجاد میکند و کاربران میتوانید از این قابلیت فوق العاده بهرهمند شوند.
سال 2020، کرومکست با Google TV راه اندازی شد و کرومکست در مسیری متفاوت قرار گرفت.
این بهروزرسانی عملکردهای ارائه شده توسط دستگاههای کروم کست قبلی را انجام میدهد. اما به لطف Google TV و کنترل از راه دور، یک رابط کاربری کامل با برنامههای بومی (تلویزیونهای خصوصی آمریکای شمالی و اروپا) ارائه میشود.
اینم بخونید بد نیست: ویروس استاکس نت چیست – هر آنچه که باید در مورد بدافزار Stuxnet بدانید
چگونگی راهاندازی کروم کست
برای اینکه کرومکست را راهاندازی کیند، باید آن را به ورودی HDMI تلویزیون یا نمایشگر وصل کنید. سپس به همین سادگی کرومکست شما آماده است، نوش جان!.
برای راهاندازی کروم کست در گوشی یا تبلت، به یک دستگاه اندروید یا دستگاه iOS سازگار با آخرین نسخه برنامه (که اکنون Google Home نامیده میشود) نیاز دارید. همچنین برای راهاندازی آن در لپتاپ یا کامپیوتر به یک رایانه با سیستم عامل ویندوز، Mac، یا Chromebook سازگار با آخرین نسخه مرورگر کروم نصب شده بر روی آن، نیاز دارید.
همچنین برای استفاده از کرومکست باید دستگاه شما حتما به اینترنت متصل باشد. در غیر اینصورت، دستگاه کار نخواهد کرد.
چگونه از کروم کست استفاده کنیم؟
تنها کاری که باید انجام دهید (پس از راه اندازیهای اولیه) این است که روی دکمه Cast از یک برنامه دارای کست فعال در رایانه یا گوشی خود مانند YouTube ضربه بزنید. پس از آن محتوا فوراً در تلویزیون یا نمایشگر شما ظاهر میشود.
هنگامی که در حال کست کردن محتوا هستید، به یاد داشته باشید که محتوای در حال پخش از طریق تلفن همراه یا رایانه شما در حال ارسال و نمایش است. پس نمایشگر در این روند دخالتی ندارد. پس اگر میخواهید ویدیویی را پخش کنید، مکث یا رد شوید، این کار را در گوشی یا رایانه خود انجام دهید.
اینم بد نیست، بخونید: آموزش حل مشکل this site can’t be reached مرورگر گوگل کروم
چگونگی رفع مشکلات Chromecast
استفاده از کروم کست تجربهای عالیست. اما ممکن است طبق گفته خواننده خوب کشورمان “اینقدر زیبایی برایت دردسر دارد“، گاهی برای این دستگاه مشکلاتی به وجود بیاید و دردسر ایجاد کند. در پایین به برخی از شایعترین مشکلات اشاره شده است:
نمیتوانید به کروم کست متصل شوید
اگر نمیتوانید کروم کست را برای اتصال در لیست اتصالات گوشی یا لپتاپ ببینید، کروم کست را دوباره راهاندازی کنید. به احتمال زیاد مشکل برطرف خواهد شد.
کروم کست به Wi-Fi شما وصل نمیشود
اگر دستگاه شما اصلاً وصل نمیشود، ممکن است برای پیدا کردن اتصال مشکل داشته باشد. بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که کرومکست را به روتر Wi-Fi خود نزدیک کنید. ممکن است با اینکار اتصال قویتر انجام شده و دستگاه متصل شود.
تلفن شما ارسال محتوا از یک برنامه سازگار با کَست (مانند یوتوب) را ارائه نمیکند
برای شروع پخش، باید نماد Cast را در برنامهای که میخواهید محتوایش را برای دستگاه دیگر ارسال کنید (معمولاً سمت راست بالای برنامه یا ویدیو) پیدا کنید.
اگر نمیتوانید آن را پیدا کنید و در برنامهای هستید که از ارسال محتوا به صورت کَست پشتیبانی میکند (مانند بوتوب یا نتفیلیکس.) احتمالاً تلفن شما به شبکه متصل نیست یا کرومکست آفلاین است.
اگر در محتوا یا برنامه نیز نماد کَست نباشد، یعنی این محتوا امکان کَست کردن ندارد.
اینم بد نیست، بخونید: اولین ربات در چه سالی ساخته شد؟ – بررسی تاریخچه ربات ها از ابتدا تاکنون
کیفیت تصویر کَست شده بد به نظر میرسد
کرومکست به طور خودکار بالاترین کیفیتی را که میتواند از جریان اتصال دریافت کند پخش میکند. اگر کیفیت تصویر ارسالی بد به نظر میرسد، احتمالاً به این دلیل است که اتصال شبکه شما عالی و مناسب احتیاجات کرومکست نیست. همچنین مطمئن شوید که تنظیمات HDMI تلویزیون شما برای کیفیتی که میخواهید پخش کنید درست و در بهترین حالت باشد.