تبلیغات
ویندوز

آموزش دانلود و نصب ویندوز 11 (قدم به قدم)

تبلیغات
4.7
(3)

بالاخره پس از مدت ها انتظار، مایکروسافت ویندوز 11 را رسما معرفی کرد. این توزیع از Windows نشان داد که نسبت به دیگر آپدیت‌های ویندوز، واقعا متفاوت است. از ترکیب رنگ جذاب و طراحی جدبد رابط کاربری گرفته تا ویژگی‌‌های منحصر‌به‌فرد، همه‌چیز جوری چیده شده که کاربران را مشتاق به نصب و استفاده از این ویندوز می‌کند. اگر کامپیوتر شما حداقل استانداردهای لازم برای نصب ویندوز 11 را داشته باشد، تا اواسط سال 2022 آپدیت جدید ویندوز را دریاقت خواهید کرد. اما صبرکردن تا آن روز کار راحتی نیست! در این مقاله از مجله اون با مَن، روش نصب ویندوز 11، مرحله به مرحله و با جزئیات کامل توضیح داده شده است. با نصب دستی این ویندوز، لازم نیست منتظر آپدیت مایکروسافت بمانید.

اینم بخونید بد نیست: آموزش نصب ویندوز xp از روی فلش مموری


مرحله 0: آیا می‌توانم ویندوز 11 نصب کنم؟

بهترین و سریع‌ترین راه برای جواب دادن به این سوال، نصب نرم‌افزار PC Health Check است. این نرم‌افزار را می‌توانید از سایت مایکروسافت به آدرس https://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-11#pchealthcheck دانلود و نصب کنید.

در اولین مرحله، باید توانایی کامپیوتر شما برای نصب ویندوز 11 سنجیده شود. شرایط نصب این ویندوز را می‌توانید در مقاله سیستم مورد نیاز ویندوز 11 چیست؟ پیدا کنید.

در صورتی که موفق به نصب نرم‌افزار PC Health Check نشدید، می‌توانید ویژگی‌های لازم برای نصب ویندوز 11 را در این مقاله پیدا کرده و آن‌ها را با کامپیوتر خود مقایسه کنید. اما اگر حوصله رفتن به یک صفحه جدید را ندارید، این ویژگی‌ها را به صورت خلاصه در زیر لیست کرده‌ام‌:

  • CPU: یک پردازنده 1 گیگاهرتزی دو هسته‌ای یا بالاتر روی یک پردازنده 64 بیتی سازگار
  • حافظه: 4 گیگابایت رم
  • فضای ذخیره سازی: 64 گیگابایت
  • TPM: ماژول پلتفرم مورد اعتماد (TPM) نسخه 2.0
  • کارت گرافیک: گرافیک سازگار با DirectX 12 / WDDM 2.x
  • صفحه نمایش: یک صفحه نمایش 9 اینچی یا بزرگتر، با وضوح 720p یا بالاتر

اگر کامپیوترتان را در 4 سال گذشته خریداری کرده باشید، احتمالا تمام این ویژگی‌ها را دارد.

پس از این مرحله، از سیستم خود روی یک هارد درایو یا یک سیستم بکاپ ابری، یک نسخه بکاپ تهیه کنید. اگرچه نصب ویندوز جدید هیجان‌انگیز است، اما نصب ناقص یا اشتباه آن، می‌تواند اطلاعات مهم شما را از بین ببرد.

اینم بخونید بد نیست: بیت لاکر چیست؟ چطور آن را در ویندوز فعال کنیم و نحوه ریکاوری BitLocker به چه شکل است؟


 آیا آپدیت ویندوز را دریافت کرده‌اید؟‌

اگر سیستم شما حداقل استانداردهای لازم برای نصب ویندوز 11 را دارد و ویندوز 10 روی آن نصب شده است، ممکن است آپدیت ویندوز 11 را دریافت کرده باشید. با دنبال کردن مراحل زیر از آپدیت‌هایی که برای کامپیوترتان ارسال شده آگاه شوید.

۱- از منوی Start به قسمت Settings کامپیوتر بروید.

۲- گزینه Update & Security و سپس Windows Update را انتخاب کنید.

۳- گزینه Check for updates می‌تواند آپدیت‌های جدید ویندوز را به شما نشان دهد. اگر این قسمت خالی باشد، یعنی شما هنوز آپدیت ویندوز 11 را دریافت نکرده‌اید. اما اگر گزینه download and install را مشاهده کردید، یعنی شما از بندگان برگزیده‌اید و می‌توانید ویندوز 11 را با کمترین دردسر نصب کنید 🙂 با کلیک روی این گزینه و با توجه به راهنمای گام‌به‌گام، ویندوز 10 به‌راحتی به ویندوز 11 ارتقا داده می‌شود.


نصب ویندوز 11 با استفاده از ISO

اگر در مرحله قبل آپدیت جدید ویندوز را دریافت نکرده‌اید، باید ویندوز را از ابتدا نصب کنید. بهترین روش نصب، نصب تمیز (Clean install) است. در این روش، فایل‌های قبلی به‌طور کامل از روی سیستم پاک شده و فایل‌های جدید جایگزین می‌شوند. در ادامه، روش نصب تمیز ویندوز 11 را با جزئیات کامل بررسی می‌کنیم.

1 – دانلود فایل ISO

در این روش یک فلش درایو تبدیل به وسیله‌ای برای نصب ویندوز 11 می‌شود. برای این‌ کار، ابتدا باید فایل ISO ویندوز را از منبعی مطمئن دانلود کنید. یکی از این منابع، پلتفرم insider مایکروسافت است.

اگر عضو شبکه insider نیستید، می‌توانید فایل‌های ویندوز 11 را از منابع دیگری مانند وب‌سایت uupdump.net نیز دانلود کنید. این سایت یک پلتفرم امن و قابل اعتماد برای دریافت فایل ISO است و بر خلاف insider، نیازی به ثبت نام در سایت وجود ندارد.

۱- برای دانلود فایل ISO‌ ویندوز ۱۱، به وب‌سایت uupdump.net رفته و روی گزینه Dev channel در بالای صفحه کلیک کنید.

دانلود فایل ISO برای نصب ویندوز 11

۲- لیستی از نسخه‌ههای مختلف ویندوز نمایش داده می‌شود. جدیدترین ورژن ویندوز 11 در بالای لیست قرار دارد. در ستون Architecture، دو نوع x64 و arm64 مشاهده می‌شود. اگر لپ‌تاپ ARM-powered دارید، گزینه arm64 را انتخاب کنید، در غیر اینصورت، x64 برای شما مناسب است.

اگر لپ‌تاپ ARM-powered دارید، گزینه arm64 را انتخاب کنید، در غیر اینصورت، x64 برای شما مناسب است

۳- با زدن Next به صفحه بعدی منتقل می‌شوید. جایی که باید edition ویندوز 11 را انتخاب کنید. ویندوزی که بعضی از ما روی لپ‌تاپ‌هایمان استفاده می‌کنیم از نوع Windows Home‌ است. پس تیک این گزینه را بزنید.

۴- گزینه Download and convert to ISO، فایل دریافتی شما را تبدیل به یک فایل ISO می‌کند و گزینه include updates، تمام اپدیت‌های ویندوز 11 را دانلود خواهد کرد. مطابق تصویر این دو گزینه را فعال کرده و سپس، روی گزینه نهایی، یعنی Create a download package کلیک کنید.

اینم بخونید بد نیست: آموزش رفع مشکل مخفی شدن فایل در فلش مموری و هارد دیسک در ویندوز 7، 8 و 10

2 – ساخت فایل ISO

با دانلود کردن فایل‌های ISO، کار ساخت فایل ISO تمام نمی‌شود! وقتی کار دانلود فایل‌ها از سایت UUDUMP تمام شد، نوبت به دانلود فایل‌های لازم برای ساخت iso disk image‌ می‌رسد. برای این کار باید به سراغ پکیجی که در مرحله قبل دانلود کردید بروید.

۱- فایل زیپ دانلود شده را باز کنید و محتویات آن را روی یک فولدر دیگر، از حالت فشرده خارج کنید (Extract). فایل اصلی با یک نام طولانی در قسمت دانلودهای کامپیوتر وجود دارد؛ پس بهتر است شما برای پوشه دوم، نامی کوتاه‌تر انتخاب کرده و آن را برای دسترسی بهتر روی دسکتاپ بگذارید.

یادتان باشد که نام فولدر باید بدون هیچ فاصله‌ای نوشته شود. مثلا نام win 11iso، نام مناسبی است.

۲- در فولدر جدید، روی فایلی با نام uup_download_windows دوبار کلیک کنید. اگر ویندوز خطای Security داد با کلیک روی Run anyway‌ به کار خود ادامه دهید، این فایل کاملا امن است.

در فولدر جدید، روی فایلی با نام uup_download_windows دوبار کلیک کنید

۳- در این مرحله یک صفحه command prompt باز شده و شروع به دانلود تمام فایل‌های لازم برای نصب ویندوز 11 می‌کند. حالا یک چای برای خودتان دم کنید و راحت باشید 🙂 این مرحله ممکن است تا ۱ ساعت هم طول بکشد. برای یک تعویض ویندوز تمیز و زیبا، باید حوصله به خرج دهید.

در این مرحله از نصب ویندوز 11 یک صفحه command prompt باز می شود

۴- وقتی همه فایل‌ها دانلود شد، فایل iso‌ به صورت اتوماتیک ساخته می‌شود. با فشار دادن 0 از روی صفحه کلید، از command prompt خارج می‌شوید. فایل ایزو باید داخل فولدر setup files وجود داشته باشد. ISO disc image file جدید را در همان پوشه فایل uup_download_windows که در مرحله 2 روی آن دوبار کلیک کردید، مشاهده خواهید کرد.

اینم بخونید بد نیست: حل مشکل write protected فلش مموری و MicroSD (رَم گوشی) با 5 روش

3 – فلش خود را Bootable کنید

معمولا نرم‌افزار رایگان و شناخته‌شده Rufus برای این کار معرفی می‌شود؛ اما مایکروسافت استفاده از این برنامه را برای نصب ویندوز 11 عملا غیرممکن کرده است.

Rufus به جای فایلی با فرمت FAT32 یک فایل با فرمت NTFS ایجاد می‌کند. البته این مشکل در آپدیت‌های جدید Rufus‌ حل شده است؛ اما درصورتی که به هر دلیلی نتوانستید از Rufus‌ استفاده کنید، روش جایگزینی برای آن وجود دارد.

نحوه bootable کردن فلش بدون استفاده از Rufus

۱- در مرحله اول، باید مطمئن شوید هیچ فایل مهمی روی فلش خود ندارید؛ چرا که تمام اطلاعات موجود روی فلش قرار است پاک شوند. سپس فلش را به سیستم متصل کنید.

در این مرحله نیاز به ابزار Disk Management داریم. برای دسترسی به این ابزار، در منوی استارت عبارت disk partition را تایپ کرده و با انتخاب گزینه Create and format disk partitions به منوی موردنظر بروید.

عبارت disk partition را تایپ کرده و با انتخاب گزینه Create and format disk partitions به منوی موردنظر بروید

۲- در این منو لیستی از USBها را مشاهده می‌کنید. USB خود را از بین دیگر USBها انتخاب و سپس روی هر کدام از پارتیشن‌های USB راست کلیک کنید. با کلیک روی Delete Volume، اطلاعات موجود در آن پارتیشن پاک می‌شوند.

با کلیک روی Delete Volume، اطلاعات موجود در آن پارتیشن پاک می‌شوند

۳- حالا یک USB‌ کاملا خالی دارید. روی آن یک بار راست کلیک کرده و گزینه New Simple Volume را انتخاب کنید. در این قسمت، لازم است یک پارتیشن جدید با فضای حداقل 1 گیگابایت و با فرمت FAT32 بسازید.

در این قسمت از نصب ویندوز 11 ، لازم است یک پارتیشن جدید با فضای حداقل 1 گیگابایت و با فرمت FAT32 بسازید

۴- خب، کارمان با فلش تمام شده است. حالا به سراغ فایل ISO بروید، روی آن راست کلیک کرده و گزینه Mount‌ را انتخاب کنید.

۵- با باز شدن فایل ISO می‌توانید تمام فایل‌ها و فولدر‌های داخل آن، به جز فولدر sources را به پارتیشن FAT32 فلش درایو منتقل کنید. یک فولدر با نام sources ایجاد کنید و فایل boot.wim را از فولدر sources اصلی، به آن منتقل کنید.

با باز شدن فایل ISO می‌توانید تمام فایل‌ها و فولدر‌های داخل آن، به جز فولدر sources را به پارتیشن FAT32 فلش درایو منتقل کنید

یک فولدر با نام sources ایجاد کنید و فایل boot.wim را از فولدر sources اصلی، به آن منتقل کنید.

۶- حالا یک بار دیگر تمام فابل‌ها و فولدرهای فایل ISO را در قسمت NTFS فلش درایو کپی کنید. این کار کمی زمان‌بر است؛ اما وقتی تمام شود، شما یک فلش Bootable کاربردی برای نصب ویندوز 11 دارید 🙂

حالا یک بار دیگر تمام فابل‌ها و فولدرهای فایل ISO را در قسمت NTFS فلش درایو کپی کنید

اینم بخونید بد نیست: رفع خطای windows was unable to complete the format هنگام فرمت کردن فلش مموری، رَم گوشی و هارد اکسترنال با 3 روش

4 – ویندوز 11 را تمیز نصب کنید!

اینجا دیگر غول مرحله آخر است! با انجام دقیق و با حوصله آن، بالاخره می‌توانید ویندوز 11 را روی سیستم خود ببینید. در دستورالعمل‌های این مرحله، من فلش را از Advanced Startup Options ویندوز 10 بوت کرده‌ام؛ اما شما می‌توانید با تغییر تنظیمات BIOS و انتخاب فلش به‌عنوان گزینه اول برای بوت، سیستم خود را اجرا کنید.

۱- سیستم خود را در حالت Advanced Startup Options ری‌‌استارت کنید. برای این کار کافی است هنگام کلبک روی Restart، دکمه Shift‌ را نیز فشار دهید.

راه‌های دیگری نیز برای دسترسی به Advanced Startup Options وجود دارد. در منوی Start گزینه Update & Security و سپس گزینه Recovery را انتخاب کنید. سپس در قسمت Advanced start-up، با کلیک روی Restart now، سیستم شما در حالت Advanced‌ ری‌‌استارت می‌شود.

نصب ویندوز 11 و انتخاب گزینه Recovery و Restart now

۲- گزینه Use a device در صفحه Advanced Startup سیستم شما را به سمت بوت شدن از روی فلش هدایت می‌کند. در ادامه، فلش خود را از میان گزینه‌های دیگر انتخاب کنید.

از آن‌جا که شما دو پارتیشن در فلش خود ایجاد کرده‌اید، دو گزینه مشاهده می‌کنید. گزینه بالایی باید پارتیشن NTFS باشد. اگر گزینه اول کار نکرد، دومی را انتخاب کنید.

انتخاب گزینه Use a device هنگام نصب ویندوز 11


تنظیمات نصب ویندوز 11

۳- بالاخره به مرحله نهایی نصب ویندوز رسیدیم! تنظیمات نصب در پنجره‌ای مطابق تصویر پایین نمایش داده می‌شود. در این مرحله، زبان موردنظر، TimeZone و کیبورد را انتخاب و روی گزینه Next کلیک کنید.

در این مرحله، زبان موردنظر، TimeZone و کیبورد را انتخاب و روی گزینه Next کلیک کنید

۴- در مرحله بعد، ممکن است ویندوز از شما بخواهد که Windows product key را وارد کنید. اگر ویندوز را خریده باشید Windows product key در اطلاعات محصول ذکر شده است. اما اگر آن را نخریدید کافی است گزینه I don’t have a product key را انتخاب کنید.

تقریبا همه ما از نسخه‌های کرک‌شده ویندوز استفاده می‌کنیم؛ پس انتخاب گزینه دوم را فراموش نکنید!

انتخاب لایسنس هنگام نصب ویندوز 11

۵- در این مرحله باید نوع نصب ویندوز 11 را مشخص کنید. برای نصب تمیز ویندوز و پاک‌شدن کامل ویندوز قبلی، گزینه Custom: Install Windows only (advanced) مناسب است.

تذکر: انتخاب این گزینه یعنی تمام فایل‌هایی که در درایو ویندوز شما هستند از بین خواهند رفت. پس اگر اطلاعات مهمی دارید، بهتر است قبل از نصب ویندوز از آن‌ها بکاپ بگیرید. 

۶- در این مرحله، درایو یا پارتیشن مورد نظر برای نصب ویندوز 11 انتخاب می‌شود. پس از انتخاب، گزینه Next شما را به مرحله بعدی می‌برد.

۷- و بالاخره نصب ویندوز 11 آغاز می‌شود! پس از پایان یافتن عملیات نصب Windows، سیستم شما ری‌استارت شده و می‌توانید از آخرین تکنولوژی مایکروسافت لذت ببرید 🙂

اینم بخونید بد نیست: آموزش پیدا کردن فایل های حجیم (بزرگ) در ویندوز 10 و حذف آنها


آموزش ویدئویی نصب ویندوز 11

ختم کلام | جمع‌بندی موضوع نصب ویندوز 11

همه‌چیز در حال تغیییر و نو شدن است! برای همگام شدن با این تغییرات، اهمیت آگاهی و دانش، غیرقابل انکار است.

در این مقاله، نحوه نصب ویندوز 11 را قدم به قدم بررسی کردیم، اما فرآیند نصب ویندوز، کار پیچیده‌ای است. ممکن است با ارورها یا مشکلاتی مواجه شوید که در این مقاله به آن‌ها اشاره نشده باشد. اما نگران نباشید، کافی‌ست مسئله خود را در نظرات زیر این پست بنویسید. من و همکارانم در اولین فرصت آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.7 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 3

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

مینا کریمی

همه ما، تولیدکنندگان محتوای زندگی‌مان هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا