تبلیغات
عمومیمطالب ویژه

واژه‌نامه تکنولوژی (Technology Dictionary) – لیست جامع اصطلاحات دنیای فناوری

تبلیغات
4.3
(3)

با کلیک روی هر حرف، به آن بخش هدایت خواهید شد.

# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

واژه‌نامه در حال به‌روزرسانی و تکمیل است…

کاراکترهای .، #، @، اعداد 1 تا 9 و…

& یا Address-of Operator: مکانیسمی در زبان برنامه‌نویسی C++ است که آدرس حافظه یک متغیر (variable) را برمی‌گرداند. این مقادیر به عنوان اشاره‌گر (pointer) نیز شناخته می‌شوند.

.CMD یا Command: به دستور مشخصی که به یک برنامه داده می‌شود تا یک کار خاص را انجام دهد، گفته می‌شود. این دستورات معمولا با کلمه یا عبارات مشخصی که به نوع سیستم‌عامل شخص بستگی دارد، شروع می‌شود و به کامپیوتر می‌گوید که چه کارهایی انجام دهد.

.CRD یا Cardfile: کاردفایل، قابلیتی است که در نسخه‌های اولیه مایکروسافت ویندوز (Microsoft Windows) قرار داشت و به کاربران اجازه می‌داد اطلاعات مختلف را در یک سری «index cards» شبیه‌سازی کنند. این قابلیت از ویندوز 1.0 تا 95 وجود داشت. Cardfile با این هدف ساخته شد که کاربران بتوانند اطلاعات تماس را مثل یک کارت‌گردون (Rolodex) استفاده کنند. کم‌کم نرم‌افزارهای مدیریت ایمیل که اجازه ذخیره اطلاعات تماس مخاطبان را هم می‌دادند، جای این قابلیت را گرفتند.

.EXE: بیشتر سیستم‌عامل‌ها با یک پسوند خاص مثل .exe فایل‌های اجرایی را تشخیص می‌دهند. با در سیستم‌عامل‌های مبتنی بر یونیکس (Unix-based) هم به کمک اطلاعات metadata که نشان می‌دهد فایل اجرایی است، این موضوع را بفهمند. بیشتر سیستم‌عامل‌ها فرآیند اجرای فایل را زمانی آغاز می‌کنند که مطمئن شوند فایل موردنظر اجرایی است. تا از اجرای توالی چند بیت (bit) به شکل تصادفی خودداری کنند.

.htaccess: یک فایل پیکربندی برای Apache HTTP Server است که به مدیران سیستم (Administrator) اجازه تغییر پوشه‌های مختلف سرور را می‌دهد. سینتکس این فایل مشابه سایر فایل‌های پیکربندی آپاچی است. پیشوند “.” در فایل .htaccess به این معناست که فایل در سیستم‌های شبه‌یونیکس (Unix-like) نشان داده نمی‌شود، مگر زمانی که دستور ls -a را اجرا کنید.

.INI File:

فایل .INI نوعی فایل است که حاوی اطلاعات پیکربندی در قالبی ساده و از پیش تعریف شده است. این فایل توسط سیستم عامل‌های ویندوز و برنامه‌های مبتنی بر ویندوز برای ذخیره اطلاعات مربوط به تنظیمات برگزیده و محیط عملیاتی کاربر استفاده می‌‍‌‌‌شود. این فایل‌ها، فایل‌های متنی ساده با ساختاری پایه هستند که از ویژگی‌ها و بخش‌هایی تشکیل شده‌اند.

.ini  نیز به معنای “initialization” است.

.MDB File Format:

ام دی بی فرمت فایل، فایل پیش‌فرض مورد استفاده در Microsoft Office Access معرفی شده تا Access 2003 است. در نسخه‌های بعدی و در سال‌های 2007 و 2010، Access  از فرمت فایل ACCDB جدیدتر به عنوان پیش‌فرض استفاده می‌کند.

پسوند فایل برای فرمت File MDB .mdb است.

.NET:

دانت نت یا همان .NET یک کتابخانه نرم‌افزاری متشکل از کلاس‌هایی است که خدمات دسترسی به داده‌ها مانند اتصال به منبع داده، اجرای دستورات در منبع داده و واکشی داده‌ها از منبع داده با پشتیبانی برای اجرای دستورات در تراکنش‌ها را ارائه می‌دهد. .NET به عنوان یک لایه سبک وزن بین منبع داده و کد قرار می‌گیرد و خدمات دسترسی به داده را با عملکرد افزایش می‌دهد.

.NET CF:

NET compact framework یا همان فریم ورک فشرده دات نت(NET CF)، زیرمجموعه ای از فریم ورک .NET است که محیطی مستقل از سخت افزار را برای اجرای برنامه‌های .NET بر روی دستگاه‌های دارای محدودیت منابع مانند personal digital assistants یا همان دستیارهای دیجیتال شخصی (PDA)، تلفن‌های همراه و ست تاپ باکس را فراهم می‌کند.

NET CF از دستگاه‌های موبایلی که با سیستم عامل Microsoft Windows CE.NET ساخته شده‌اند، پشتیبانی می‌کند.
.NET Data Provider

NET Data Provider یا همان ارائه‌دهنده داده دات‌نت، یک کتابخانه نرم‌افزاری متشکل از کلاس‌هایی است که خدمات دسترسی به داده‌ها مانند اتصال به منبع داده، اجرای دستورات در منبع داده و واکشی داده‌ها از منبع داده با پشتیبانی برای اجرای دستورات در تراکنش‌ها را ارائه می‌دهد. این به عنوان یک لایه سبک وزن بین منبع داده و کد قرار می گیرد و خدمات دسترسی به داده را با عملکرد افزایش می‌دهد.

.NET Enterprise Server

.NET Enterprise Server خانواده ای از محصولات سرور مایکروسافت است که برای ساخت، ادغام، مدیریت و اجرای برنامه‌های کاربردی سازمانی مبتنی بر وب به روشی سریع‌تر و ساده‌تر طراحی شده است.

.NET Enterprise Server دارای فناوری‌های اساسی است که می‌تواند برای ادغام سایت‌های Commerce Server با سیستم‌های اطلاعات سازمانی برای ساختن سیستم‌های مبتنی بر وب با مقیاس پذیری، قابلیت اطمینان، امنیت، عملکرد و یکپارچگی بهتر استفاده شود. محصولات .NET Enterprise Server با پیروی از استانداردهای باز مانند XML و SOAP، انعطاف پذیری و قابلیت همکاری با سایر برنامه‌ها را برای تسهیل یکپارچه سازی با چندین برنامه در چندین پلت فرم فراهم می‌کنند.

.NET Framework (.NET)

.NET framework یا فریم ورک دات نت یک فریمورک توسعه نرم افزار از شرکت مایکروسافت است. این فریم ورک یک محیط برنامه نویسی کنترل شده را فراهم می‌کند که در آن نرم افزار می‌تواند بر روی سیستم عامل‌های مبتنی بر ویندوز توسعه، نصب و اجرا شود.

ویژگی های اصلی طراحی .NET framework عبارتند از:

قابلیت همکاری: این امکان را برای برنامه‌های توسعه‌یافته NET فراهم می‌کند تا به عملکردهای برنامه‌های توسعه‌یافته خارج از NET دسترسی داشته باشند.

Common Runtime Engine: همچنین به عنوان زمان اجرا زبان رایج شناخته می شود، این به برنامه های توسعه یافته در .NET اجازه می‌دهد تا رفتارهای مشترکی را در استفاده از حافظه، مدیریت و امنیت از خود نشان دهند.

استقلال زبان: مشخصات زیرساخت زبان مشترک (CLI) امکان تبادل انواع داده‌ها را بین دو برنامه توسعه یافته به زبان های مختلف فراهم می‌کند.

کتابخانه کلاس پایه: کتابخانه‌ای از کد برای اکثر توابع رایج – که توسط برنامه نویسان برای جلوگیری از بازنویسی مکرر کد استفاده می‌شود.

سهولت استقرار: ابزارهایی برای اطمینان از سهولت نصب برنامه‌ها بدون تداخل با برنامه‌های نصب شده قبلی وجود دارد.

امنیت: برنامه‌های توسعه یافته در .NET بر اساس یک مدل امنیتی رایج هستند.

.NET Framework Configuration Tool

.NET Framework Configuration Tool  یا همان ابزار پیکربندی فریمورک دات نت (Mscorcfg.msc) یک ابزار مدیریتی است که برای مدیریت و پیکربندی مجموعه‌های .NET که در حافظه نهان اسمبلی سراسری قرار می‌گیرند، استفاده می‌شود. همچنین شما را قادر می‌سازد خط مشی امنیتی دسترسی به کد را تغییر دهید و سرویس‌های راه دور را تنظیم کنید.

این Snap-in کنسول مدیریت مایکروسافت یک رابط گرافیکی برای کاربران و مدیران فراهم می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد چندین جنبه از زمان اجرا زبان رایج، از جمله خط ‌مشی امنیتی در سطوح سازمانی، ماشین و کاربر را پیکربندی کنند.

.NET framework configuration tool در نسخه‌های 1.0 تا 3.5 چارچوب دات نت گنجانده شده است. نسخه های 4.0 و جدیدتر شامل این ابزار نمی‌شوند.

.PRD

Printer Driver (.PRD) یا همان درایور چاپگر بخشی از نرم افزار است که با چاپگر، دستگاه جانبی و کامپیوتر ارتباط برقرار می‌کند. همانطور که از نام آن پیداست، چاپگر را به انجام آنچه که از آن نیاز است هدایت می‌کند. برای مثال، این درایور چاپگر است که داده‌های چاپ‌شده را به قالبی تبدیل می‌کند که چاپگر بتواند آن را درک کند، مانند یک سری دستورالعمل که به چاپگر می‌گوید دقیقاً کجا جوهر قرار دهد و چه رنگی باید استفاده شود.

TTF

TrueType font یک استاندارد فونت است و نوع اصلی فونت است که در هر دو سیستم عامل مک و مایکروسافت ویندوز یافت می‌شود. شامل یک فایل باینری منفرد است که حاوی تعدادی جداول مربوط به چاپگر و نسخه‌های صفحه نمایش حروف چاپی است که توسط اپل و مایکروسافت توسعه داده شد.

.WAV

Waveform Audio File Format  یا همان فرمت فایل صوتی شکل موج (WAV) یک فرمت فایل صوتی است. WAV یک فرمت “نسل اول” بدون فشرده سازی در نظر گرفته می‌شود، به جز با برخی دستکاری‌ها به منظور ذخیره صدا به صورت دیجیتال استفاده و در مقایسه با فرمت هایی مانند MP3 و WMA، اندازه‌های بزرگتری دارد. این استاندارد توسط آی‌بی‌ام و مایکروسافت برای ذخیره‌سازی بیت‌استریم صوتی بر روی رایانه‌ها ایجاد شده است.

فرمت فایل صوتی شکل موج با نام WAVE نیز شناخته می شود.

@reply

این روش هنگام پاسخ دادن به کاربر از طریق فرمت: “پیام کاربری @” مانند (tictactec@)، که در آن “username” استفاده و صدا می‌شود و به اصطلاح منشن می‌گردد. این روش اولین بار در تویتر استفاده شد.

ویژگی @reply به عنوان منشن نیز شناخته می‌شود.

}

براکت ها یا Bracket یک ساختار نحوی در بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی هستند. آنها به اشکال “[]”، “()”، “{}” یا “<>” هستند. معمولاً برای نشان دادن ساختا‌های زبان برنامه نویسی مانند بلوک‌ها، فراخوانی‌های تابع یا آرایه‌های مشترک استفاده می‌شوند.

براکت‌ها به عنوان بریس نیز شناخته می‌شوند.

~

tilde (~)  یک کاراکتر در مجموعه نویسه‌های استاندارد ASCII است که روی صفحه‌ کلید معمولی رایانه ارائه می‌شود و هم در نوشتن و هم در برنامه‌نویسی رایانه نیز استفاده می‌گردد. همچنین با کد اسکی 126 مطابقت دارد.

تایلد کاربردهای مختلفی دارد. در زبان، می‌تواند به عنوان یک اصلاح کننده برای حروف خاص الفبا عمل کند. در ریاضیات، tilde اغلب نشان‌دهنده تقریب است، به‌ویژه زمانی که به صورت تکراری استفاده می‌شود، و گاهی اوقات “علامت معادل” نیز نامیده می‌شود. در عبارات منظم، tilde به عنوان یک عملگر در تطبیق الگو استفاده می‌شود، و در برنامه نویسی C، از آن به عنوان یک عملگر بیتی استفاده می‌گردد که یک نفی واحد را نشان می‌دهدبه عنوان مثال:  “bitwise NOT”

µ

Magnetic permeability یا همان نفوذپذیری مغناطیسی (μ)  توانایی یک ماده مغناطیسی برای پشتیبانی از توسعه میدان مغناطیسی است. به عبارت دیگر، نفوذپذیری مغناطیسی ثابت در تناسب بین القای مغناطیسی و شدت میدان مغناطیسی است. هرچه نفوذپذیری مغناطیسی ماده بیشتر باشد، رسانایی برای خطوط مغناطیسی نیرو بیشتر است و بالعکس. نفوذپذیری مغناطیسی یک ماده نشان می‌دهد که میدان مغناطیسی خارجی به راحتی می‌تواند نیروی جذب مغناطیسی بیشتری را در ماده ایجاد کند. واحد SI نفوذپذیری مغناطیسی هنری بر متر است.

µarch

ریزمعماری که به اختصار µarch یا uarch نامیده می‌شود، گام اول طراحی اساسی یک ریزپردازنده است. بدین معنا که شامل فناوری‌های مورد استفاده، منابع و روش‌هایی است که توسط آن‌ها پردازنده به طور فیزیکی به منظور اجرای یک مجموعه دستورالعمل خاص (ISA یا معماری مجموعه دستورالعمل) طراحی می‌شود. به بیان ساده، µarch طراحی منطقی تمام اجزای الکترونیکی و مسیرهای داده موجود در ریزپردازنده است که به روشی خاص طراحی شده است که امکان اجرای بهینه دستورالعمل‌ها را فراهم می‌کند. در دروس دانشگاهی به µarch، سازمان کامپیوتری نیز می‌گویند.

10-Gigabit Ethernet (10GbE)

اترنت 10 گیگابیتی یک فناوری مخابراتی است که بسته‌های داده را از طریق اترنت با سرعت 10 میلیارد بیت در ثانیه منتقل می‌کند. این نوآوری استفاده سنتی و آشنا از اترنت در شبکه محلی (LAN) را به حوزه بسیار وسیع‌تری از کاربرد شبکه، از جمله شبکه‌های ذخیره سازی پرسرعت (SAN)، شبکه‌های گسترده (WAN) و شبکه های شهری (MAN) گسترش داد.

اترنت 10 گیگابیتی با نام IEEE 802.3ae نیز شناخته می‌شود.

100 Gigabit Ethernet (100GbE)

اترنت 100 گیگابیتی از نسخه و سری فناوری‌های اترنت است که امکان انتقال داده‌ها را با سرعت 100 گیگابیت بر ثانیه فراهم می‌کند. اترنت 100 گیگابایت تحت کمیته استاندارد IEEE 802.3ba توسعه یافته و نگهداری می‌شود تا انتقال داده با سرعت بالا بین کانال‌ها و گره‌های (nodes) مسافت طولانی فراهم شود.

1000Base-T

1000Base-T  نوعی فناوری شبکه اترنت گیگابیتی است که از کابل‌های مسی به عنوان مسیری برای ارسال داده و رسانه استفاده می‌کند. 1000Base-T  از چهار جفت کابل جفت تابیده بدون محافظ رده 5 برای دستیابی به نرخ داده گیگابیتی استفاده می‌کند. این استاندارد به عنوان IEEE  802.3ab  تعیین شده است و امکان انتقال داده با سرعت 1 گیگابیت در ثانیه را برای فواصلی تا حدود 330 فوت فراهم می‌کند.

1000Base-T در سال 1999 به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفت و به تدریج جایگزین اترنت سریع برای شبکه‌های محلی سیمی شد. دلیل استفاده از آن نیز این است که سرعت آن 10 برابر فناوری گذشته بود. تجهیزات و کابل‌ها این فناوری بسیار شبیه به استانداردهای قبلی اترنت هستند و تا سال 2011 بسیار رایج و مقرون به صرفه بودند.

1000BASE-TX

1000BASE-TX یک استاندارد لایه فیزیکی است که توسط TIA ایجاد و مدیریت می‌شود که امکان انتقال داده‌ها را با سرعت گیگابیت بر ثانیه در کابل‌های دسته 6 و 7 فراهم می‌کند. این فناوری تحت استاندارد IEEE 802.3ab نگهداری می‌شود.

1000BASE-TX با عنوان TIA/EIA 854 نیز شناخته می‌شود.

1000BASE-X

1000BASE-X  گروهی از استانداردها برای استانداردهای لایه فیزیکی اترنت است که در استاندارد IEEE 802.3.z مشخص شده است.

این فناوری برای اتصالات اترنت گیگابیتی استفاده می‌شود که داده‌ها را عمدتاً از طریق کابل فیبر نوری و گاهی اوقات از طریق کابل مسی منتقل می‌کند.

1000BaseF

1000BaseF یک استاندارد اترنت است که سرعت ارتباطات داده 1000 مگابیت بر ثانیه و بیشتر را در شبکه‌های مبتنی بر فیبر نوری فراهم می‌کند.

1000BaseF یک مشخصات باند پایه است که در استاندارد IEEE 802.3z تعریف شده است. همچنین ممکن است این فناوری شبکه‌های فیبر نوری اترنت گیگابیتی یا gigabit Ethernet for optical fiber networks نامیده شود.

100BASE-T

100BASE-T شکل پیشرفته‌ای از اترنت 10BASE-T و یک استاندارد شبکه است که برای سرعت انتقال داده سریع تا 100 مگابیت بر ثانیه استفاده می‌شود. BASE-T 10 صد برابر سریعتر از اترنت استاندارد است و مانند اترنت استاندارد، از تکنیک تشخیص برخورد/دسترسی چندگانه Carrier Sense (CSMA/CD) استفاده می‌کند.

100BASE-T یک استاندارد رسمی IEEE 802.3u است که برای اتصال گره‌ها (nodes) هنگام ایجاد یک شبکه محلی استفاده می‌شود. در سال 1998، فناوری 100BASE-T با Gigabit Ethernet جایگزین شد.

100BASE-T به طور رسمی به عنوان اترنت سریع (Fast Ethernet) نیز شناخته می‌شود.

100GbE

اترنت 100 گیگابیتی از نسخه و سری فناوری‌های اترنت است که امکان انتقال داده‌ها را با سرعت 100 گیگابیت بر ثانیه فراهم می‌کند. اترنت 100 گیگابایت تحت کمیته استاندارد IEEE 802.3ba توسعه یافته و نگهداری می‌شود تا انتقال داده با سرعت بالا بین کانال‌ها و گره‌های (nodes) مسافت طولانی فراهم شود.

1080 Interlaced (1080i)

در فناوری اطلاعات، 1080 interlaced (1080i) اصطلاحی برای نوعی فناوری بهبود نمایشگر برای تکمیل تصاویر با وضوح بالا است. این نوع استراتژی‌ها معمولاً در پخش ویدیو استفاده می‌شوند تا نتیجه بصری بهتری را برای بینندگان ارائه دهند.

یک راه برای توضیح تکنیک 1080 interlaced این است که آن را با فرمت مشابه دیگری به نام 1080 progressive مقایسه کنید. هر دوی این‌ها با وضوح 1920×1080 پیکسل کار می‌کنند. تفاوت در این است که فرمت پیشرونده یا progressive 1080 همه پیکسل‌های روی صفحه را در یک زمان نمایش می‌دهد، اما فرمت درهم آمیخته یا interlaced دو مجموعه پیکسل را یکی پس از دیگری نمایش می‌دهد. در قالب 1080 interlaced، یک تصویر روی خطوط زوج یک میدان پیکسل پخش می‌شود و تصویر دوم خطوط فرد تصاویر پخش می‌شود. این تکنیک کمک می‌کند تا حرکت به نظر جریان داشته باشد و می‌تواند مشکلاتی مانند سوسو زدن صفحه را کاهش دهد. فرمت interlaced 1080 اغلب با سرعت 60 فریم در ثانیه پخش می‌شود.

1080i

در فناوری اطلاعات، 1080i یا interlaced 1080i اصطلاحی برای نوعی فناوری بهبود نمایشگر برای تکمیل تصاویر با وضوح بالا است. این نوع استراتژی‌ها معمولاً در پخش ویدیو استفاده می‌شوند تا نتیجه بصری بهتری را برای بینندگان ارائه دهند.

یک راه برای توضیح تکنیک 1080 interlaced این است که آن را با فرمت مشابه دیگری به نام 1080 progressive مقایسه کنید. هر دو این‌ها با وضوح 1920×1080 پیکسل کار می‌کنند. تفاوت در این است که فرمت پیشرونده یا progressive 1080 همه پیکسل‌های روی صفحه را در یک زمان نمایش می‌دهد، اما فرمت درهم آمیخته یا interlaced دو مجموعه پیکسل را یکی پس از دیگری نمایش می‌دهد. در قالب 1080 interlaced، یک تصویر روی خطوط زوج یک میدان پیکسل پخش می‌شود و تصویر دوم خطوط فرد تصاویر پخش می‌شود. این تکنیک کمک می‌کند تا حرکت به نظر جریان داشته باشد و می‌تواند مشکلاتی مانند سوسو زدن صفحه را کاهش دهد. فرمت interlaced 1080 اغلب با سرعت 60 فریم در ثانیه پخش می‌شود.

10BASE-2

10Base2 یکی از اعضای خانواده استانداردهای شبکه اترنت برای شبکه های محلی (LAN) است که از نسخه نازک تر کابل کواکسیال برای ایجاد مسیر یا رسانه شبکه استفاده می‌کند. همچنین 10BASE-2 با سرعت 10 مگابیت در ثانیه برای انجام انتقال باند پایه کار می‌کند.

10Base2 با نام‌های  تین‌سیم، تین‌نت و اترنت نازک نیز شناخته می‌شود.

10BASE5

10Base5 به استانداردی برای فناوری‌های شبکه اترنت اشاره دارد که از نسخه ضخیم‌تر کابل‌های کواکسیال استفاده می‌کند.  این فناوری قابلیت انتقال اطلاعات با سرعت 10 مگابیت بر ثانیه تا 500 متر با استفاده از انتقال باند پایه را دارد.

10Base5 با نام های Thicknet، ThickWire، اترنت ضخیم و اترنت کواکسیال ضخیم نیز شناخته می‌شود.

10GbE

اترنت 10 گیگابیتی یک فناوری مخابراتی است که بسته‌های داده را از طریق اترنت با سرعت 10 میلیارد بیت در ثانیه منتقل می‌کند. این نوآوری استفاده سنتی و آشنا از اترنت در شبکه محلی (LAN) را به حوزه بسیار وسیع‌تری از کاربرد شبکه، از جمله شبکه‌های ذخیره سازی پرسرعت (SAN)، شبکه‌های گسترده (WAN) و شبکه های شهری (MAN) گسترش داد.

10x Developer

یک Developer 10x فردی است که تصور می شود به اندازه 10 نفر دیگر در زمینه کاری خود سازنده است. توسعه دهنده 10x در یک محیط تولید، مهندسی یا طراحی نرم افزار، نتایجی 10 برابر سایر همکاران تولید می‌کند.

یک توسعه دهنده 10x به عنوان برنامه نویس 10x یا مهندس 10x نیز شناخته می‌شود.

128-Bit Encryption

128-Bit Encryption یک تکنیک رمزگذاری داده/فایل است که از یک کلید 128 بیتی برای رمزگذاری و رمزگشایی داده‌ها یا فایل‌ها استفاده می‌کند.

این روش از ایمن ترین روش‌های رمزگذاری است که در اکثر الگوریتم‌ها و فناوری‌های رمزگذاری مدرن استفاده می‌شود. رمزگذاری 128 بیتی از نظر منطقی غیرقابل شکستن در نظر گرفته می‌شود.

133T Speak

133t speak زبانی است که در اینترنت متولد شده و از کاراکترهای ASCII برای جایگزینی حروف زبان انگلیسی استفاده می‌کند. این یک زبان منحصر به فرد و ساخته شده است که نمی توان آن را با صدای بلند صحبت کرد یا با به راحتی دست نوشت. هیچ محدودیتی برای نحوه تشکیل حروف وجود ندارد، به شرطی که تا حدودی از حروف، قابل تشخیص باشند.

133T Speak در دهه 1980 با هکرهای کامپیوتری آغاز شد که می خواستند مردم به بحث هایشان در مورد هک و کرک کردن پی نبرند.

همچنین ممکن است به این زبان LEET یا LEET speak نیز گفته شود.

16-Bit

16 بیت به اندازه گیری خاصی از واحدهای حافظه یا داده با اندازه 16 بیت اشاره دارد. فناوری‌های 16 بیتی، فناوری‌هایی هستند که برای مجموعه‌های داده 16 بیتی یا با ظرفیت مدیریت داده 16 بیتی یا با ثبات‌های اندازه 16 بیتی ساخته شده‌اند. به طور کلی، دنیای فناوری بسیار فراتر از فناوری 16 بیتی رفته و به دنیای گیگابایت، ترابایت و حتی اندازه‌گیری عظیم‌تر اندازه داده‌ها پا گشوده.

1GL

زبان‌های نسل اول برنامه نویسی (1GL) گروهی از زبان‌های برنامه نویسی هستند که زبان‌های سطح ماشین، که برای برنامه نویسی کامپیوترهای نسل اول استفاده می‌شوند. دستورالعمل‌ها از طریق سوئیچ‌های پنل جلویی این رایانه‌ها، مستقیماً به CPU داده می‌شد. در ابتدا هیچ کامپایلر یا اسمبلری برای پردازش دستورالعمل‌ها در 1GL وجود نداشت.

دستورالعمل‌ها در 1GL از اعداد باینری ساخته شده‌اند که با 1 و 0 نمایش داده می‌شوند. این باعث می‌شود که زبان برای درک ماشین مناسب باشد اما تفسیر و یادگیری توسط برنامه نویس انسانی بسیار دشوارتر است.

همچنین 1GL، به عنوان زبان نسل اول شناخته می‌شود.

1NF

فرم نرمال اول (1NF) قوانین اساسی را برای عادی سازی پایگاه داده تعیین می‌کند و به یک جدول واحد در یک سیستم پایگاه داده رابطه ای مربوط می‌شود. عادی سازی سه مرحله اساسی را دنبال می‌کند که هر ساختمان در آخرین مرحله است. اولین مورد از این‌ها اولین فرم عادی یا First normal form است.

First normal form بیان می‌کند که:

  • هر ستون در جدول باید منحصر به فرد باشد.
  • جداول جداگانه باید برای هر مجموعه از داده‌های مرتبط ایجاد شود.
  • هر جدول باید با یک ستون منحصر به فرد یا ستون‌های به هم پیوسته به نام کلید اصلی شناسایی شود.
  • هیچ ردیف نباید تکراری باشد.
  • هیچ ستونی نباید تکراری باشد.
  • هیچ تقاطع سطر/ستونی حاوی مقدار تهی نیست.
  • هیچ تقاطع سطر/ستونی حاوی فیلدهای چند ارزشی نیست.

1U Server

سرور 1U، یک سرور مسطح است که در رک مانت (rackmount) یا شاسی سرور پایه نصب می‌شود . یک واحد فضا را اشغال می‌کند. شکل آن شبیه جعبه پیتزا است و از یک پردازنده اصلی، فضای ذخیره سازی، اسلات حافظه، پورت‌ها و رابط‌ها تشکیل شده است.

1xRTT

فناوری انتقال رادیویی تک حامل (1xRTT) به یک استاندارد فناوری بی سیم 3G مطابق با پلت فرم Code Division Multiple Access (CDMA) اشاره دارد. 1xRTT نوع اولیه فناوری CDMA2000 بود که برنامه کاربردی CDMA اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) استاندارد بین المللی مخابرات سیار 2000 (IMT-2000) می‌باشد.

سیستم‌های پایه 1xRTT دارای پتانسیل نظری شبکه، تقریباً 144 کیلوبایت بر ثانیه هستند. حتی اگر حداکثر نرخ ممکن تقریباً 80 کیلوبایت در ثانیه باشد.
1xRTT به عنوان استاندارد 2.5G نیز شناخته می‌شود.

2-D Barcode

بارکد دو بعدی (two-dimensional barcode) اطلاعات را در دو محور افقی و عمودی ذخیره می‌کند. این تصویر گرافیکی را می‌توان چاپ کرد، روی یک صفحه دیجیتال جاسازی کرد یا برای اسکن و تجزیه و تحلیل ارائه نمود.

بارکدهای دو بعدی یا two-dimensional barcode به بارکدهای ماتریسی یا کدهای ماتریسی نیز معروف هستند.

24/7 Support

در زمینه فناوری اطلاعات، پشتیبانی 24/7 به معنای خدمات پشتیبانی است که 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته ارائه می‌شود. 24/7 Support ممکن است شامل مجموعه‌ای از خدمات فناوری اطلاعات باشد. مانند نظارت بر سرور، پشتیبانی مرکز تماس، پشتیبانی پایگاه داده و غیره.

256-Bit Encryption

رمزگذاری 256 بیتی یک تکنیک رمزگذاری داده/فایل است که از یک کلید 256 بیتی برای رمزگذاری و رمزگشایی داده‌ها یا فایل‌ها استفاده می‌کند.

256-Bit Encryption یکی از امن‌ترین روش‌های رمزگذاری پس از رمزگذاری 128 و 192 بیتی است و در اکثر الگوریتم‌ها، پروتکل‌ها و فناوری‌های رمزگذاری مدرن از جمله AES و SSL استفاده می‌شود.

2G

نسل دوم فناوری تلفن بی‌سیم (2G) به فناوری‌های شبکه مخابراتی اشاره دارد که بر اساس استاندارد سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) در سال 1991 توسط Radiolinja در فنلاند راه‌اندازی شد.

قابل توجه ترین ارتقاء 2G نسبت به نسل قبلی خود، رمزگذاری دیجیتال مکالمات تلفنی و کارایی قابل توجهی بالاتر در spectrum است که امکان کاوش بیشتر برای تلفن‌های همراه را فراهم می‌کند. 2G همچنین خدمات داده تلفن همراه را معرفی کرد که با پیام‌های متنی SMS آغاز شد.

2GL

زبان نسل دوم برنامه نویسی (2GL) گروهی از زبان‌های برنامه نویسی مرتبط با زبان‌های اسمبلی است. برخلاف زبان‌های نسل اول، برنامه‌ها را می‌توان به صورت نمادین با استفاده از کلمات انگلیسی نوشت، به گونه‌ای که انسان بتواند آن را بفهمد و متعاقباً توسط اسمبلر به زبان ماشین تبدیل شود.

زبان اسمبلی مختص کامپیوتر و CPU است. این اصطلاح در تمایز بین زبان‌های ماشین (1GL) و زبان‌های برنامه نویسی سطح بالاتر (3GL، 4GL، و غیره) استفاده می‌شود.

همچنین 2GL به عنوان زبان نسل دوم برنامه نویسی شناخته می‌شود.

2NF

فرم عادی دوم (Second normal form) دومین مرحله در عادی سازی پایگاه داده است. 2NF بر روی اولین فرم معمولی (1NF) ساخته می‌شود.

عادی سازی فرآیند سازماندهی داده‌ها در پایگاه داده به گونه‌ای است که باید دو الزام اساسی را برآورده کند:

داده‌های اضافی وجود ندارد (تمام داده‌ها فقط در یک مکان ذخیره می‌شوند).
وابستگی داده‌ها منطقی هستند (همه اقلام داده مرتبط با هم ذخیره می‌شوند).

یک جدول 1NF به شکل 2NF است به شرط این که:

یک جدول 1NF به شکل 2NF است اگر و فقط در صورتی که تمام ویژگی‌های غیر اصلی آن از نظر عملکردی به کل هر کلید کاندید وابسته باشند.
A 1NF table is in 2NF form if and only if all of its non-prime attributes are functionally dependent on the whole of every candidate key.

2PC

یک commit دو فازی یک پروتکل استاندارد شده است که تضمین می‌کند یک commit پایگاه داده در شرایطی که یک عملیات commit به دو بخش جداگانه تقسیم شود، اجرا می‌شود.

در مدیریت پایگاه داده، ذخیره تغییرات داده به عنوان commit و لغو تغییرات به عنوان بازگشت (rollback) شناخته می‌شود.

هر دو را می‌توان به راحتی با استفاده از ثبت تراکنش زمانی که یک سرور درگیر است، تحلیل کرد. اما زمانی که داده‌ها در سرورهای مختلف جغرافیایی در محاسبات توزیع شده پخش می‌شوند (یعنی هر سرور یک موجودیت مستقل با رکوردهای جداگانه گزارش می‌کند)، این فرآیند می‌تواند پیچیده‌تر شود. .

3D Mouse

ماوس سه بعدی دستگاهی است که با استفاده از فناوری اولتراسوند امکان ناوبری چند وجهی را فراهم می‌کند. ماوس سه بعدی این امکان را به کاربر می‌دهد که با هر دو دست به طور همزمان کار کند و 3-D Mouse برای استفاده در برنامه‌های کنسولی، مانند طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) و کنسول‌های بازی مانند Wii طراحی شده است.

ماوس‌های سه بعدی دارای چندین درجه در آزادی حرکت هستند. آنها به کاربر این امکان را می‌دهند که تصاویر سه بعدی بدون استفاده از میانبرهای صفحه کلید یا هر رابط نرم افزاری به طور همزمان زوم، حرکت و چرخش کند. علاوه بر این، کاربر لازم نیست هنگام پیمایش با این ماوس، دست‌های خود را تغییر دهد.

3-D Scanner

اسکنر سه بعدی دستگاهی است که اشکال یا مدل‌های سه‌بعدی محیط‌های دنیای واقعی یا اجسام جامد را شناسایی، تجزیه و تحلیل، جمع‌آوری و ترسیم/نمایش می‌دهد.

یک اسکنر سه بعدی امکان ثبت اشکال هندسی و بازآفرینی ظاهر فیزیکی اشیاء محسوس را فراهم می‌کند و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در یک دستگاه کامپیوتری ساخته و نمایش داده شوند.

3-D Software

نرم افزار سه بعدی نوعی نرم افزار گرافیک کامپیوتری است که امکان طراحی، توسعه و تولید گرافیک و انیمیشن‌های سه بعدی را فراهم می‌کند. نرم افزار سه بعدی به کاربران امکان تجسم، طراحی و کنترل یک شی، محیط یا هر عنصر گرافیکی را در یک محدوده سه بعدی می‌دهد. نرم افزار سه بعدی شامل برنامه‌های طراحی به کمک کامپیوتر (CAD) و بسته‌های انیمیشن است.

3-D Spreadsheet

صفحه‌گسترده سه بعدی، صفحه‌گسترده‌ای است که دارای چندین صفحه متقابل و عملکردهای سه بعدی برای سازماندهی، تجزیه و تحلیل، محاسبات و ذخیره‌سازی داده‌ها است. داده‌ها به شکل پشته‌ای از جداول به همان اندازه و شکل مرتب شده‌اند. یک برنامه صفحه گسترده 3 بعدی به کاربران امکان می‌دهد این جداول داده‌ها را به صورت جداگانه یا گروهی تجزیه و تحلیل کنند. 3-D Spreadsheet برای ردیابی، گردآوری و فرمول‌بندی حجم عظیمی از اطلاعات استفاده می‌شود، زیرا به آن‌ها اجازه می‌دهد تا محاسبات متعدد بر روی چندین کاربرگ به راحتی انجام شود.

یک صفحه گسترده سه بعدی به عنوان یک صفحه گسترده چند بعدی نیز شناخته می‌شود.

3-D Stereo Technology (S3-D)

فناوری استریو سه بعدی (3-D) (S3-D) تکنیکی است که توهم عمق را در یک تصویر متحرک ایجاد می‌کند و به طور جداگانه دو تصویر افست را در چشم راست و چپ ناظر نمایش می‌دهد.

دو تصویر افست به صورت دو بعدی (2-D) برای بیننده دیده می‌شوند و توسط مغز به عنوان یک تصویر 3 بعدی منفرد سنتز می‌شوند. یک تصویر متحرک سه بعدی ممکن است به روش‌های مختلفی ایجاد شود – بیشتر آنها، به جز اتواسترئوسکوپی سه بعدی، نیاز دارند که بیننده از عینک‌های سه بعدی استفاده کند.

S3D همچنین به عنوان stereoscopic 3-D شناخته می‌شود.

3-D TV

تلویزیون سه بعدی نوعی تلویزیون است که تصویری سه بعدی را به بینندگان نمایش می‌دهد. این تلویزیون از تکنیک‌های درک عمق (سه بعدی) برای نمایش داده‌ها و تصاویر روی صفحه تلویزیون استفاده می‌کند.

تلویزیون سه بعدی به عنوان تلویزیون استریوسکوپی نیز شناخته می‌شود.

3.5 Inch Floppy Disk

دیسک فلاپی 3.5 اینچی در دهه 1980 معرفی شد که مهمترین آن با مکینتاش اصلی اپل بود. استفاده از دیسک‌های 3.5 اینچی سریع به سایر سیستم‌ها از جمله Commodore Amiga، Atari ST و IBM PC و کلون‌ها گسترش یافت.

دیسک‌های اول تا 360 کیلوبایت و 720 کیلوبایت را پشتیبانی می‌کردند و دیسک‌های بعدی از 1.44 مگابایت پشتیبانی می‌کردند که رایج‌ترین استاندارد شد. اصطلاح “دیسک 3.5 اینچی” حتی در کشورهایی که معمولاً از سیستم متریک برای اندازه گیری استفاده می کنند، استفاده می‌شود.

301 Redirect

تغییر مسیر 301 یک پیاده سازی کد است که به مرورگرهای وب دستور می‌دهد تا به طور خودکار از یک مقصد سایت به مقصد دیگر حرکت کنند. در ریدایرکت 301 این تغییر به صورت خودکار و بدون هیچ گونه فعالیت کاربر انجام می‌شود.

302 Redirect

ریدایرکت 302 نامی برای کد وضعیت HTTP است که شامل عدد 302 است. با این کد، مرورگر از یک URL به URL دیگر هدایت می‌شود. ریدایرکت 302 اغلب به سادگی یک تغییر مسیر موقت نامیده می‌شود، برخلاف ریدایرکت 301 که بر اساس کد وضعیت HTTP متفاوتی است و به عنوان تغییر مسیر دائمی مشخص می‌شود.

303 Redirect

تغییر مسیر 303 پاسخی به کد وضعیت HTTP 303 است که به آن کد وضعیت «See Other» نیز می‌گویند. کارشناسان نوع خاص تغییر مسیر را به عنوان پاسخی به درخواست یک شناسه منبع یکپارچه (URI) توصیف می‌کنند که یک شی در دنیای واقعی را شناسایی می‌کند.

تغییر مسیر 303 ممکن است به نام HTTP 303 نیز نامیده شود.

32-Bit

32 بیتی در سیستم‌های کامپیوتری به تعداد بیت‌هایی اطلاق می‌شود که می‌توانند به صورت موازی ارسال یا پردازش شوند. به عبارت دیگر، تعداد بیت‌هایی که یک عنصر داده را تشکیل می دهند، 32 بیت است.

برای یک گذرگاه داده، 32 بیت به معنای تعداد مسیرهای موجود است، به این معنی که دارای 32 مسیر به صورت موازی برای انتقال داده است.
برای ریزپردازنده‌ها، عرض رجیسترها را نشان می‌دهد و می‌تواند هر داده‌ای را پردازش کند و از آدرس‌های حافظه‌ای که در 32 بیت نمایش داده شده‌اند استفاده کند.
برای سیستم عامل‌ها، 32 بیت به نحوه مدیریت داده‌ها اشاره دارد. برای نشان دادن آدرس حافظه استفاده می‌شود و در ارتباط با ریزپردازنده کار می‌کند.
همانطور که برای دستگاه های گرافیکی مانند دوربین‌های دیجیتال یا اسکنرها، به تعداد بیت‌های استفاده شده برای نمایش پیکسل‌ها اشاره دارد. 24 بیت برای اطلاعات رنگ و 8 بیت برای اطلاعات کنترل (کانال آلفا) استفاده می‌شود.

3D Printer

چاپگر سه بعدی نوعی چاپگر طراحی مواد است که مدل‌ها و محصولات سه بعدی دستگاه‌ها و قطعات را با استفاده از فرآیند ساخت افزودنی طراحی و می‌سازد.

چاپگرهای سه بعدی نمونه‌های اولیه سه بعدی و محصول نهایی را با ساخت مستقیم آن‌ها با استفاده از طراحی به کمک رایانه (CAD) یا نمودارها، شکل‌ها و الگوهای طراحی سه بعدی ایجاد شده توسط نرم افزار مربوط به خود، تولید (چاپ سه بعدی) می‌کنند.

چاپگرهای سه بعدی را می‌توان چاپگرهای تولیدی افزودنی یا چاپگرهای ساخت اجسام نیز نامید.

3D Printing

پرینت سه بعدی یک فرآیند تولیدی است که از طریق آن اجسام جامد سه بعدی (3D) ایجاد می‌شود. پرینت سه بعدی امکان ایجاد مدل‌های فیزیکی سه بعدی از اشیاء را با استفاده از یک سری چارچوب توسعه افزودنی یا لایه‌ای فراهم می‌کند، بدین شکل که لایه ها پشت سر هم قرار می‌گیرند تا یک شی سه بعدی کامل ایجاد کنند.

چاپ سه بعدی به عنوان تولید اجسام نیز شناخته می‌شود.

3G

نسل سوم ارتباطات سیار (3G)، مجموعه‌ای از استانداردها است که در نتیجه ابتکار اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) به نام IMT-2000 (International Mobile Telecommunications-2000) به وجود آمده است. انتظار بود سیستم‌های 3G از طریق ارتباطات بی‌سیم سریع‌تر و آسان‌تر و همچنین خدمات «در هر زمان و هر مکان»، چند رسانه‌ای با کیفیت را به دستگاه‌های تلفن همراه ارائه دهند.

این اصطلاح به عنوان نسل سوم مخابرات سیار نیز شناخته می‌شود.

3GL

زبان نسل سوم برنامه نویسی (3GL) گروهی از زبان‌های برنامه نویسی است که پیشرفت‌های قابل توجهی را در زبان‌های نسل دوم ارائه کرده است. در درجه اول هدف زبان نسل سوم، این است که زبان برنامه نویسی را برای برنامه نویسان دوست داشتنی کند.

کلمات انگلیسی برای نشان دادن متغیرها، ساختارهای برنامه نویسی و دستورات استفاده می‌شود و برنامه نویسی ساختاریافته توسط اکثر 3GL ها پشتیبانی می‌شود. 3GLهای رایج شناخته شده عبارتند از: FORTRAN، BASIC، Pascal و خانواده C (C، C+، C++، C#، Objective-C)

همچنین 3GL به عنوان یک زبان نسل سوم یا یک زبان برنامه نویسی سطح بالا شناخته می‌شود.

3GPP

پروژه مشارکت نسل سوم (3GPP) یک قرارداد مشترک بین شرکای صنعت مخابرات برای رسمی کردن سیستم‌های بی‌سیم 3G موبایل جهانی بر اساس فناوری‌های دسترسی رادیویی و مشخصات سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) است.

پسوند فرمت فایل 3GPP (.3gp) برای سرویس چندرسانه ای 3G تعریف شده است و همچنین در فناوری های بی سیم موبایل نسل دوم (2G) و نسل چهارم (4G) استفاده می‌شود.

اسناد 3GPP به صورت عمومی از طریق وب سایت 3GPP در دسترس است.

3GPP2

پروژه مشارکت نسل سوم 2 (3GPP2) یک همکاری با هدف توسعه مشخصات قابل قبول جهانی برای نسل سوم (3G) سیستم‌های تلفن همراه است. 3GPP2 بر مناطق آمریکای شمالی و آسیا تمرکز دارد. این بدنه استاندارد (3GPP2) پشت CDMA2000 است که ارتقاء 3G CDMA نام دارد. CDMA بیشتر در ایالات متحده و همچنین در برخی از فناوری مخابرات کشورهای ژاپن، چین، کره جنوبی و هند استفاده می‌شود.

3ivx

3ivx یک مجموعه کدک بوده که توسط 3ivx Technologies ایجاد شده است که به کاربران اجازه می‌دهد تا علاوه بر انتقال QuickTime اپل، جریان‌های داده سازگار با MPEG-4 را با استفاده از انتقال‌های Microsoft ASF و AVI ایجاد کنند. کدک به سمت سیستم‌های تعبیه‌شده‌ای هدف‌گذاری شده است که در مقایسه با رایانه‌های رومیزی نیاز به مدیریت ویدیو با عملکرد پردازنده پایین‌تر دارند.

3NF

سومین شکل عادی (third normal form) – یا 3NF – بخشی از مجموعه‌ای از مفاهیم برای عادی سازی پایگاه داده است که شامل اولین فرم عادی (1NF) و دومین فرم عادی (2NF) می‌شود.

این ایده‌ها به ادگار کاد، دانشمند داده و کار او در دهه 1970 بازمی‌گردد – که برای IBM کار می‌کرد، کاد این مفاهیم را برای مدیریت کار پایگاه داده رابطه‌ای ارائه کرد.

3rd Generation Partnership Project (3GPP)

پروژه مشارکت نسل سوم (3GPP) یک قرارداد مشترک بین شرکای صنعت مخابرات برای رسمی کردن سیستم‌های بی‌سیم 3G موبایل جهانی بر اساس فناوری‌های دسترسی رادیویی و مشخصات سیستم جهانی ارتباطات سیار (GSM) است.

پسوند فرمت فایل 3GPP (.3gp) برای سرویس چندرسانه ای 3G تعریف شده است و همچنین در فناوری های بی سیم موبایل نسل دوم (2G) و نسل چهارم (4G) استفاده می‌شود.

اسناد 3GPP به صورت عمومی از طریق وب سایت 3GPP در دسترس است.

3rd Generation Partnership Project 2 (3GPP2)

پروژه مشارکت نسل سوم 2 (3GPP2) یک همکاری با هدف توسعه مشخصات قابل قبول جهانی برای نسل سوم (3G) سیستم‌های تلفن همراه است. 3GPP2 بر مناطق آمریکای شمالی و آسیا تمرکز دارد. این بدنه استاندارد (3GPP2) پشت CDMA2000 است که ارتقاء 3G CDMA نام دارد. CDMA بیشتر در ایالات متحده و همچنین در برخی از فناوری مخابرات کشورهای ژاپن، چین، کره جنوبی و هند استفاده می‌شود.

3V’s

3V اصطلاحی است که برای تعریف ویژگی‌های مختلف داده‌های بزرگ استفاده می‌شود: داده‌هایی مانند حجم، تنوع و سرعت.

در سال 2001، اصطلاح 3V برای تعریف ساختارها یا ویژگی‌هایی که مخازن داده‌های ذخیره شده و متعلق به یک سازمان را تشکیل می‌دهند، ابداع شد. اکنون از 3V برای تعریف روندها و ابعاد کلان داده استفاده می‌شود.

40 Gigabit Ethernet (40GbE)

اترنت 40 گیگابیتی یک استاندارد اترنت است که امکان انتقال فریم را با سرعت 40 گیگابیت در ثانیه (Gbps) فراهم می‌کند. این استاندارد معمولاً فقط برای اتصال سرورهای محلی در نظر گرفته شده‌ است. (ستون فقرات اینترنت به استاندارد قوی تر 100 گیگابیتی اترنت (100GbE) نیاز دارد.)

این فناوری از کابل کشی Quad Small Form Factor Pluggable (QSFFP) استفاده کرده که از یک اتصال دهنده فیبر با چگالی بالا استفاده می‌کند که دارای 12 رشته فیبر است. فناوری‌های اترنت 40 گیگابایت همراه با 100 گیگابایت، آثار IEE Higher Speed Study بودند.

40GbE

اترنت 40 گیگابیتی یک استاندارد اترنت است که امکان انتقال فریم را با سرعت 40 گیگابیت در ثانیه (Gbps) فراهم می‌کند. این استاندارد معمولاً فقط برای اتصال سرورهای محلی در نظر گرفته شده‌ است. (ستون فقرات اینترنت به استاندارد قوی تر 100 گیگابیتی اترنت (100GbE) نیاز دارد.)

این فناوری از کابل کشی Quad Small Form Factor Pluggable (QSFFP) استفاده کرده که از یک اتصال دهنده فیبر با چگالی بالا استفاده می‌کند که دارای 12 رشته فیبر است. فناوری‌های اترنت 40 گیگابایت همراه با 100 گیگابایت، آثار IEE Higher Speed Study بودند.

411

اصطلاح “411” یک کلمه عامیانه اینترنتی است که در چت به عنوان راهی برای صحبت در مورد ارتباط اطلاعات استفاده می‌شود. به عنوان مثال: “آیا در مورد پلت فرم جدید داده های بزرگ شنیده‌اید؟ 411 روی آن چیست؟”

در مبادلات تلفنی ایالات متحده، شماره 411 پسوندی است که برای اطلاعات استفاده می‌شود. با گذشت زمان، این عدد به اصطلاحی برای صحبت در مورد دستاوردهای تازه فناوری در زمینه ارتباطات تبدیل شد. افراد جوان‌تر، ممکن است از آن استفاده کنند، به خصوص در چت یا پیام‌های متنی، به جای دیگر عبارات محاوره‌ای قدیمی تر مانند “چه چیزی؟” استفاده می‌شود.

45 Nanometer (45 nm)

45 نانومتر (45 nm) به فناوری اطلاق می‌شود که اینتل هنگام تولید پردازنده‌های تراشه‌های نیمه‌رسانا در سال‌های 2007-2008 استفاده کرده است.

اندازه این تراشه‌ها 45 نانومتر بود و کوچک‌ترین تراشه‌های کامپیوتری بودند که در زمان خود تولید شده‌ بودند.

4G

نسل چهارم بی‌سیم (4G) مخفف نسل چهارم استانداردهای بی سیم و جایگزین نسل سوم ارتباطات است. استانداردهای 4G که توسط بخش رادیویی اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU-R) تنظیم شده است، به عنوان ارتباطات پیشرفته بین المللی موبایل (IMT-Advanced) مشخص می‌شود.

انتظار می‌رود که یک سیستم سلولی پیشرفته IMT، پهنای باندی بالاتر از 100 مگابیت در ثانیه را به کاربران خدمات اینترنت تلفن همراه ارائه دهد که برای پشتیبانی از محتوای چندرسانه‌ای با کیفیت بالا کافی است.

4GL

نسل چهارم زبان برنامه‌نویسی (4GL) گروهی از زبان‌های برنامه‌نویسی است که سعی می‌کنند بیشتر از 3GL، به زبان انسانی و شکل تفکر و مفهوم‌سازی واقعی‌تر نزدیک شوند.

4GLها در جهت کاهش زمان، کاهش حجم کاری و هزینه کلی توسعه نرم افزار، طراحی شده‌اند. کاربرد اصلی 4GL‌ها عبارتند از: پرس و جوهای پایگاه داده،

  • دستکاری داده‌ها.
  • طراحان و مولدهای صفحه نمایش.
  • سازندگان رابط کاربری گرافیکی.
  • بهینه سازی ریاضی.
  • توسعه وب و زبان‌های هدف عمومی.

4NF

Fourth normal form (4NF) سطحی از عادی‌سازی پایگاه داده است که در آن هیچ وابستگی چند ارزشی غیر ضروری وجود ندارد.

فرم چهارم معمولی بر اساس سه شکل نرمال اول (1NF، 2NF و 3NF) و فرم معمولی Boyce-Codd (BCNF) ساخته شده است.  Fourth normal form بیان می‌کند که علاوه بر پایگاه داده‌ای که الزامات BCNF را برآورده می‌کند، نباید بیش از یک وابستگی چند ارزشی داشته باشد.

5-4-3 Rule

قانون 5-4-3 دستورالعملی است که در طراحی شبکه‌های اترنت مشترک استفاده می‌شود و جریان ترافیک بهینه را ارتقا می‌دهد. اعداد قانون 5-4-3 به تعداد تکرارکننده‌ها و بخش‌هایی اشاره دارد که باید در ستون‌های اصلی اترنت اشتراک‌گذاری شده وجود داشته باشند.

این قانون بیان می‌کند که حداکثر باید پنج بخش وجود داشته باشد که توسط چهار تکرارکننده به هم متصل می‌شوند، و تنها سه بخش از آن‌ها می‌توانند حاوی فرستنده یا پایانه‌های فعال باشند.

5-Tuple

5-tuple به مجموعه‌ای از پنج مقدار مختلف اشاره دارد که شامل یک اتصال پروتکل کنترل انتقال یا پروتکل اینترنت (TCP/IP) است.  5-Tuple شامل آدرس IP منبع / شماره پورت، آدرس IP مقصد / شماره پورت و پروتکل در حال استفاده است.

5.1 Surround Sound

صدای فراگیر 5.1 یک فناوری صوتی چند کاناله است که از تکنیک فراگیر شش کانالی استفاده می‌کند. این تکنیک از پنج کانال با پهنای باند کامل استفاده می‌کند که در فرکانس 3 تا 20000 هرتز کار می‌کنند.

فناوری صدای فراگیر 5.1 مورد نیاز بلندگوهایی است که جلوه‌های صدای فراگیر واقعی را ارائه می‌کنند. 5.1 Surround Sound یک استاندارد صنعتی در نظر گرفته می‌شود و توسط تمام دی وی دی‌ها، بازی‌های ویدیویی و بسیاری از انواع دیگر رسانه‌ها پشتیبانی می‌شود.

5.25 Inch Floppy Disk

فلاپی دیسک 5.25 اینچی جانشین فلاپی دیسک 8 اینچی بود که در اواخر دهه 1970 و در دهه 1980 به عنوان فضا ذخیره‌سازی قابل حمل عمل کرد. این دیسک در سال 1976 ساخته شد و از نظر ظرفیت مشابه فلاپی دیسک 8 اینچی بود اما از رسانه‌های با حجم بالا و تکنیک‌های ضبط استفاده می کرد. به دلیل قیمت پایین و اندازه کوچکتر، فلاپی دیسک 5.25 اینچی به سرعت جایگزین مدل قبلی خود شد.

5G

نسل پنجم بی سیم (5G) یک معماری شبکه بی‌سیم است که بر اساس استاندارد شبکه بی‌سیم IEEE 802.11ac ساخته شده است، که هدف آن افزایش سرعت ارتباطات داده تا سه برابر در مقایسه با نسل قبلی خود، یعنی 4G (IEEE 802.11n) است.

5G  در حالت فرکانس 5 گیگاهرتز کار می‌کند.

5GL

زبان نسل پنجم برنامه‌نویسی (5GL) گروهی از زبان‌های برنامه‌نویسی است که بر این فرض ساخته شده است که یک مشکل را می‌توان حل کرد و یک برنامه کاربردی ساخته شده برای حل آن می‌توان ارائه داد.

بیشتر زبان های برنامه نویسی مبتنی بر محدودیت و منطق 5GL هستند. یک تصور غلط رایج در مورد 5GL مربوط به عملکرد برخی از توسعه‌دهندگان 4GL است که محصولات خود را به عنوان 5GL معرفی می‌کنند، در حالیکه در اصل 5GL، محصول تکامل یافته‌ی ابزارهای 4GL است.

64-bit

64 بیتی به تعداد بیت‌هایی که می‌توانند به صورت موازی پردازش یا منتقل شوند یا تعداد بیت‌هایی که برای عناصر منفرد در قالب‌های داده استفاده می‌شود، اشاره دارد. همچنین 64-bit به اندازه کلماتی اشاره دارد که کلاس خاصی از معماری کامپیوتر، گذرگاه‌ها، حافظه و CPU را تعریف می‌کند.

6DOF

Six degrees of freedom (6DOF) به تعداد خاصی از محورها اشاره دارد که یک جسم صلب قادر است آزادانه در فضای سه بعدی حرکت کند. شش درجه آزادی، تعداد پارامترهای مستقلی را که پیکربندی یک سیستم مکانیکی را تعریف می‌کنند، مشخص می‌کند. به طور خاص، بدن می‌تواند در سه بعد، روی محورهای X، Y و Z حرکت کند، به طور کلی Six degrees of freedom می‌تواند جهت‌گیری بین محورها یاد شده را با استفاده از چرخش که معمولاً به نام pitch، yaw و roll نامیده می‌شود، تغییر دهد.

6LoWPAN

پروتکل اینترنت نسخه 6 (IPv6) از طریق شبکه‌های شخصی بی‌سیم کم‌مصرف (Over Low-Power Wireless Personal Area Networks) (6LoWPAN) به استفاده از پروتکل‌های اینترنتی معاصر در انواع مختلف سخت افزار اشاره دارد.

ارجاع به 6LoWPAN مربوط به برچسب‌گذاری یا طراحی انواع مختلف سخت‌افزار محدود، به منظور تسهیل مشارکت آن‌ها در اینترنت اشیا (IoT) یا یک شبکه متنوع متصل به IP است.

6to4

6to4 یک طرح انتقال IPv4 به IPv6 و یکی از راه حل‌های تغییر زیرساخت شبکه از IPv4 به IPv6 است. مفهوم زیربنایی 6to4 بسیار شبیه به تونل‌سازی است، اما در ساختار 6to4، آدرس IPv4 داده شده یک گره به پیشوند IPv6 اضافه می‌شود و تمام ترافیک بعدی به سایر گره‌های فعال 6to4 منتقل می‌گردد.

8-Bit

8 بیت معیاری از اطلاعات کامپیوتری است که عموماً برای اشاره به سخت‌افزار و نرم‌افزار در دورانی استفاده می‌شد که رایانه‌ها تنها قادر به ذخیره و پردازش حداکثر 8 بیت در هر بلوک داده بودند.

این محدودیت عمدتاً به دلیل فناوری پردازنده موجود در آن زمان بود که نرم‌افزار باید با آن مطابقت می‌کرد. در حال حاضر، زمانی که 8 بیت ذکر می‌شود، به طور کلی نشانگر کامپیوترهای کند، گرافیک با وضوح پایین است؛ زیرا 8-Bit منجر به بلوک شدن گرافیک و زمان محاسبه کند می‌شد.

8-Bit Unicode Transformation Format (UTF-8)

فرمت تبدیل یونیکد 8 بیتی (UTF-8) یک قرارداد نسبتاً جدید کد، برای رمزگذاری کاراکترهای مختلف است. UTF-8 یک استاندارد برای هویت کاراکتر و مرجعی برای طیف گسترده‌ای از زبان‌های برنامه‌نویسی و دستگاه‌ها، از جمله رایانه‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه است. پروتکل UTF-8 به استاندارد کردن نمایش حروف، اعداد و سایر کاراکترها کمک می‌کند.

UTF-8 با نام RFC 2279 نیز شناخته می‌شود.

8b/10b Encoding

رمزگذاری 8b/10b یک کد خط مخابراتی است که در آن هر بایت داده هشت بیتی به یک کاراکتر انتقال 10 بیتی تبدیل می‌شود. رمزگذاری 8b/10b توسط IBM اختراع شد و در انتقال داده‌ها در اتصالات سیستم سازمانی، اترنت گیگابیتی و کانال فیبر استفاده می‌شود. این رمزگذاری از انتقال مداوم با تعداد متعادل صفر و یک در جریان کد، پشتیبانی می‌کند. 8b/10b همچنین می‌تواند خطاهای انتقال تک بیتی را نیز تشخیص دهد.

90 nanometer (90 nm)

90 نانومتر (90 نانومتر) به فناوری استفاده شده توسط اینتل هنگام تولید تراشه‌های نیمه هادی مبتنی بر فناوری نانو در مقیاس بسیار کوچک از سال 2000 تا 2004 اشاره دارد.

اندازه این تراشه‌ها 90 نانومتر بود و کوچک‌ترین تراشه‌های کامپیوتری تولید شده در زمان خود بودند.

9P

9P یک پروتکل شبکه است که توسط آزمایشگاه‌های بل توسعه یافته است و به عنوان وسیله‌ای برای اتصال اجزای یک سیستم پلان 9 عمل می‌کند. سیستم پلان 9 یک سیستم عامل توزیع شده است که به عنوان یک پلتفرم برای اهداف تحقیقاتی طراحی شده است.

9P، تمام رابط‌های سیستم را از طریق سیستم فایل نشان می‌دهد. فایل‌ها به عنوان اشیاء کلیدی در نظر گرفته می‌شوند و برای نمایش پنجره‌ها، اتصالات شبکه، فرآیندها و رابط‌های کاربر استفاده می‌گردد.

9wm

9wm یک رابط کاربری گرافیکی مدیریت پنجره انباشته است که برای سیستم پنجره X ساخته شده است. مدیر پنجره 9wm یک برنامه منبع باز است و به زبان C و بدون وابستگی نوشته شده است. 9wm برای کار با Plan 9 ساخته شده است و بر اساس نسخه قبلی یک رابط کاربری گرافیکی به نام 8½ است.

واژه‌نامه تکنولوژی – حرف B

B Channel

(کانال B) (Bearer Channel) داده‌های اصلی، صدا و سایر خدمات الکترونیکی را در یک شبکه دیجیتال خدمات یکپارچه به نام ISDN (integrated service digital network) حمل می‌کند. سرویس اولیه ISDN معمولاً از 23 کانال حامل در ایالات متحده و حدود 30 کانال حامل در اروپا تشکیل شده است.

B Programming Language

زبان برنامه‌نویسی B یک زبان مبتنی بر زبان برنامه نویسی ترکیبی پایه یا BCPL و پیشرو زبان برنامه نویسی C (و زبان های مجموعه C بعدی) است که در برنامه‌نویسی پایگاه کد، در چند دهه گذشته بسیار فراگیر شده است.

زبان برنامه‌نویسی B در اواخر دهه 1960 توسعه یافت و با دنیس ریچی، که به عنوان خالق زبان برنامه نویسی C نیز شناخته می‌شود، مرتبط شد. کن تامپسون و دنیس ریچی، زبان B را بر اساس BCPL توسعه دادند. این زبان برای برنامه های کاربردی مستقل از ماشین طراحی شده است.

Brick and Mortar

Brick and Mortar (B&M) به مشاغلی اطلاق می‌شود که به یک فضای فیزیکی محدود می‌شوند، مانند یک ساختمان خاص که مشتریان برای خرید محصولات به آن مراجعه می‌کنند.

در دهه 1990، مردم شروع به معرفی مشاغل سنتی به عنوان کسب و کارهای brick-and-mortar کردند تا آن‌ها را از سایت‌های تجارت الکترونیکی مانند آمازون که در سطح وب ظاهر شدند، متمایز کنند. در طول رونق اینترنت، بسیاری از صاحب نظران بر این باور بودند که فروشگاه‌های brick-and-mortar با پورتال‌های خرید آنلاین جایگزین می‌شوند.

Business Blog (b-blog)

وبلاگ تجاری (b-blog) وبلاگی از مقالات آنلاین منتشر شده و غیررسمی است که یا در سیستم ارتباطات داخلی یک شرکت (اینترانت) گنجانده شده است یا در اینترنت برای خواندن عموم پست می‌شود.

وبلاگ‌های تجاری از لحن شخصی‌تری نسبت به وب سایت‌های شرکتی استفاده می‌کنند و در درجه اول برای اهداف روابط عمومی و ارتباط با کاربران استفاده می‌شوند.

وبلاگ تجاری ممکن است به عنوان وبلاگ شرکتی (corporate blog) یا گزارش وب شرکتی (corporate Web log) نیز شناخته شود.

Broadband Code Division Multiple Access (B-CDMA)

دسترسی چندگانه تقسیم کد پهن باند (B-CDMA) یک فناوری تلفن همراه، مبتنی بر CDMA است که از انتقالی با باند پهن استفاده می‌کند. B-CDMA یک پیشرفت نسبت به CDMA نسل اول است که از انتقال باند باریک استفاده می‌کرد. این نوع فناوری امکان استقرار بهتر سیگنال‌های فرستنده را فراهم می‌کند.

به طور کلی، CDMA یک روش دسترسی به کانال است که به پایانه‌های مختلف کمک می‌کند تا از طریق زیرساخت یکسانی پیام را ارسال کنند. این تکنولوژِ یک نوع مالتی پلکس است که جریان‌ داده‌های مختلف را در یک کانال یا رسانه ارتباطی یکسان در خود جای می‌دهد.

با B-CDMA، مهندسان پهنای باند شکل موج‌های CDMA را گسترش می‌دهند. این عمل به فرآیند ایجاد سیستم‌های سیگنالینگ کارآمد برای شبکه‌های بی‌سیم کمک می‌کند. این نوع ساخت و ساز را می‌توان در ساختارهای مختلفی مانند شبکه‌های اتوبوسرانی، شبکه‌های حلقه‌ای و انواع مختلف شبکه‌های نقطه به نقطه یافت.

Bi-Directional Predictive Frame (B-Frame)

فریم پیش‌بینی دو جهته (B-Frame) بخشی از استاندارد فشرده‌سازی ویدئو MPEG است. در این روش، گروه‌هایی از تصاویر متوالی جمع‌آوری می‌شوند تا گروهی از تصاویر (GOP) را تشکیل دهند که برای ارائه ویدیو به ترتیب نمایش داده می‌شوند. B-Frame به فریم‌های دیگری که مستقیماً قبل یا بعد از آن هستند، مربوط می‌شود.

با این روش، نیازهای ذخیره‌سازی داده برای هر تصویر بسیار کمتر از تکنیکی می‌شود که هر تصویر متوالی به طور کامل ذخیره می‌شود.

Broadband Remote Access Server (B-RAS)

سرور دسترسی از راه دور باند پهن (B-RAS) یک سرور تخصصی مبتنی بر یک شبکه ارائه‌دهنده خدمات اینترنت (ISP) است که همگرایی چندین منبع ترافیک اینترنتی را تسهیل می‌کند. این منابع عبارتند از کابل، DSL، اترنت یا اتصال بی‌سیم پهن باند. B-RAS آن‌ها را به یک شبکه واحد همگرا می‌کند که ترافیک را به سوی و از سمت مالتی پلکسرهای دسترسی خط مشترک دیجیتال هدایت و جهت‌دهی می‌کند.

مزایای کلیدی استفاده از B-RAS عبارتند از:

  • B-RAS یک نقطه واحد برای کنترل تغییر ارائه می‌دهد.
  • B-RAS یک مدل عملیاتی متداول و غیرقابل دسترسی است.
  • این فناوری، گره دسترسی چند سرویس (MSAN) مستقل است.

Basis Spline (B-Spline)

در ریاضیات، انواع خاصی از مقادیر عددی که با استفاده از چندجمله‌ای به دست می‌آیند، spline نامیده می‌شوند. B-Spline دسته خاصی از اسپلاین است که از انواع انیمیشن‌های گرافیکی کامپیوتری پشتیبانی می‌کند. متخصصان یک اسپلاین پایه (B-spline) را به عنوان اسپلاینی تعریف می‌کنند که قابلیت «حداقل پشتیبانی با توجه به درجه معین، راحتی و پارتیشن دامنه (minimal support with respect to a given degree, smoothness and domain partition)» دارد.

B-Tree

B-tree نوعی درخت یا ساختار داده است که با اجازه دادن به طیفی از اعداد گره که می‌توانند در طول زمان تغییر کنند، به پشتیبانی از سیستم‌های مختلف فناوری اطلاعات کمک می‌کند.

به طور کلی، درخت‌ها انواع داده‌های انتزاعی (ADT) هستند که ترتیب خاص مجموعه‌های گره را به منظور تبدیل داده‌ها به فرمت‌های در دسترس‌تر، امکان‌پذیر می‌کنند.

یکی از مزایای فرمت B-tree این است که توسعه‌دهندگان می‌توانند داده‌ها را به صورت راحت‌تری متعادل کنند. مزایای دیگر این روش شامل بهبود بهره‌وری دسترسی به داده برای مجموعه‌های بزرگ اطلاعات است. مدیران پایگاه داده می‌توانند از ابزارهایی مانند نمایه‌سازی برای بهبود عملکرد و الگوریتم‌های مختلف برای ارزیابی زمان دسترسی در تنظیمات خاص استفاده کنند.

B1 Security

امنیت B1 یک رتبه امنیتی برای ارزیابی امنیت برنامه‌ها و محصولات رایانه‌ای است که در سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و نظامی استفاده می‌شود. مرکز امنیت رایانه ملی ایالات متحده (NCSC) رتبه امنیتی B1 را ایجاد کرد تا به عنوان بخشی از معیارهای ارزیابی سیستم کامپیوتری مورد اعتماد (TESC)، استاندارد 5200.28-STD وزارت دفاع (DoD) استفاده شود.

B1FF

B1FF یک نمایه تخیلی از یک شخصیت پوستر USENET است که یک “n00b” معمولی را نشان می‌دهد. این شخصیت نوجوان خیالی از رایانه VIC-20 برادرش برای ورود به سیستم و پست کردن مواردی استفاده می‌کند که نشان‌دهنده استفاده ساده‌لوحانه و استفاده نامناسب از انجمن مهندسین تکنولوژی است.

B2 Security

امنیت B2 یک رتبه امنیتی برای ارزیابی امنیت برنامه‌ها و محصولات رایانه‌ای است که در سازمان‌ها و مؤسسات دولتی و نظامی استفاده می‌شود. این فناوری امنیتی بخشی از طبقه‌بندی/رتبه‌بندی‌های تولید شده توسط مرکز امنیت رایانه ملی ایالات متحده (NCSC)، به عنوان بخشی از معیارهای ارزیابی سیستم رایانه‌ای مورد اعتماد (TESC) شناخنه می‌شود.

Business to Anyone (B2A)

کسب و کار به هر کسی (B2A) به معنا تجارت به تجارت و تجارت به مصرف کننده است. B2A یک استراتژی تجاری بسیار گسترده است. B2A همچنین با عنوان تجارت برای همه (B2E) نیز نامیده می‌شود.

Business-to-Business (B2B)

Business-to-Business (B2B) یک مدل کسب و کار اینترنتی است که شامل مشاغلی می‌شود که خدماتی انجام می‌دهند یا محصولاتی را برای سایر مشاغل ارائه می‌دهند.

B2B شکلی از تجارت الکترونیکی است و می‌تواند شامل مشاغلی باشد که محصول، خدمات یا جزء کالایی را تولید می‌کنند که به کسب‌وکار دیگری فروخته می‌شود و سپس آن محصول را در وب‌سایت کسب و کار بعدی، برای فروش به مصرف‌کنندگان تبلیغ یا بازاریابی می‌شود.

گاهی اوقات از B2B به عنوان بازاریابی تجاری یا صنعتی یاد می‌شود.

Business to Business to Consumer (B2B2C)

کسب و کار به مصرف کننده (B2B2C) یک مدل تجارت الکترونیکی است که تجارت به تجارت (B2B) و تجارت با مصرف کننده (B2C) را برای یک معامله کامل محصول یا خدمات ترکیب می‌کند. B2B2C یک فرآیند همکاری است که در تئوری، کانال‌های ارائه خدمات و محصول سودمند را ایجاد می‌کند.

Business-to-Consumer (B2C)

تجارت به مصرف کننده (B2C) یک مدل تجارت اینترنتی و الکترونیکی (تجارت الکترونیک) است که به تراکنش مالی یا فروش آنلاین بین یک صاحب سبک و کار یا تجارت و مصرف کننده اشاره می‌کند. B2C شامل یک سرویس یا مبادله محصول از یک عرضه‌کننده به یک مصرف‌کننده است که به موجب آن بازرگانان محصولات را به مصرف‌کنندگان می‌فروشند.

B2D

پشتیبان گیری در دیسک (B2D) فرآیند استفاده از یک دستگاه ذخیره‌سازی مبتنی بر دیسک سخت و مکانیسمی برای ذخیره و بازیابی اطلاعات پشتیبان یا همان بک‌آپ است. B2D انتقال و آپلود داده‌های پشتیبان را از یک دیسک رایانه محلی به دیسک یک سرور ذخیره سازی راه دور امکان پذیر می‌کند.

Business-to-Government (B2G)

تجارت به دولت (B2G) یک مدل کسب و کار است و به مشاغلی اطلاق می‌شود که محصولات، خدمات یا اطلاعات را به دولت‌ها یا سازمان‌های دولتی می‌فروشند.

شبکه‌ها یا مدل‌های B2G راهی را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کنند تا برای پروژه‌های دولتی یا محصولاتی که دولت‌ها ممکن است خریداری کنند یا برای سازمان‌هایشان به آن نیاز داشته باشند، پیشنهادهای ارائه خدمات یا فروش بدهند. فعالیت‌های B2G از طریق اینترنت از طریق مناقصه بلادرنگ انجام می‌شود.

B2T

B2T فرآیند آپلود، انتقال یا ذخیره داده‌های پشتیبان از یک رایانه محلی در یک محیط فناوری اطلاعات به یک سیستم ذخیره‌سازی پشتیبان مبتنی بر نوار مغناطیسی است. B2T معمولاً در ذخیره‌سازی سازمانی اجرا می‌شود که در آن سرور/معماری ذخیره‌سازی هسته از درایوهای نوار به عنوان دستگاه ذخیره‌سازی بومی خود استفاده می‌کند.

اصطلاح پشتیبان گیری به نوار همچنین ممکن است به نرم افزاری اطلاق شود که ذخیره‌سازی داده‌های پشتیبان را در دستگاه‌ها یا درایوهای ذخیره‌سازی نوار امکان پذیر می کند.

Binary To Hexadecimal (B2X)

باینری به هگزادسیمال (B2X) یک فرآیند تبدیل شامل دو سیستم اعداد فوق الذکر است. عدد اصلی به صورت باینری، پایه 2 است و به فرمت هگزادسیمال، پایه 16 تبدیل شده است.

تبدیل را می‌توان با تبدیل هر گروه از 4 بیت باینری به همتای اعشاری آن انجام داد و معادل هگزادسیمال آن مقدار اعشاری معادل هگزادسیمال آن 4 بیت است. به عنوان مثال، مقدار باینری 1010 در اعشار 10 و متعاقباً “A” در هگزادسیمال است.

باینری زبانی است که توسط رایانه‌ها استفاده می‌شود، اما اغلب برای نمایش اطلاعات، زبانی گیج کننده است. بنابراین اغلب به عنوان مقادیر هگزادسیمال به کاربر ارائه می‌شود. هگزادسیمال اغلب برای کوتاه کردن مقادیر باینری استفاده می‌شود زیرا هر مقدار هگزادسیمال معادل چهار مقدار یا بیت باینری است. 16 مقدار در هگزادسیمال وجود دارد: 0 تا 9 و A تا F، یا 0 تا 15 در اعشار، در حالی که تنها دو مقدار برای باینری وجود دارد: 1 و 0. باینری اغلب در گروه های 4 بیتی مرتب می‌شود که در مجموع به 15 می‌رسد.

B3 Security

امنیت B3 یک رتبه امنیتی است که برای ارزیابی امنیت برنامه‌ها و محصولات رایانه‌ای برای استفاده در سازمان‌ها و موسسات دولتی و نظامی استفاده می‌شود. این فناوری از طبقه‌بندی‌ها/رتبه‌بندی‌هایی است که توسط مرکز امنیت رایانه ملی ایالات متحده (NCSC) به عنوان بخشی از معیارهای ارزیابی سیستم کامپیوتری مورد اعتماد (TESC) تولید شده است.

امنیت B3 حوزه‌های امنیتی را پوشش می‌دهد، جایی که سیستم دارای طراحی مهندسی پیشرفته، معماری امنیتی دقیق و نظارت مداوم است.

Business Analytics (BA)

تجزیه و تحلیل کسب و کار (BA) به تمام روش‌ها و تکنیک‌هایی اشاره دارد که توسط یک سازمان برای اندازه‌گیری و بررسی عملکرد آن سازمان استفاده می‌شود. تجزیه و تحلیل کسب و کار از روش‌های آماری تشکیل شده است که می‌تواند برای یک پروژه، فرآیند یا محصول خاص اعمال شود. BA همچنین می‌تواند برای ارزیابی کل یک شرکت استفاده شود. Business Analytics به منظور شناسایی نقاط ضعف در فرآیندهای موجود و برجسته کردن داده‌های معنی‌دار انجام می‌شود که به سازمان کمک می‌کند تا برای رشد و چالش‌های آینده آماده شود.

نیاز به تجزیه و تحلیل خوب کسب و کار باعث ایجاد نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل کسب و کار و پلتفرم‌های سازمانی شده است که داده‌های یک سازمان را استخراج می‌کنند تا برخی از این اقدامات را خودکار کرده و بینش‌های معناداری را انتخاب کنند.

Backend as a Service (BaaS)

(BaaS) یک مدل سرویس رایانش ابری است و به عنوان میان افزاری عمل می‌کند. این سرویس به توسعه دهندگان راه‌هایی را برای اتصال برنامه‌های وب و موبایل خود به سرویس‌های ابری از طریق رابط‌های برنامه نویسی برنامه (API) و کیت‌های توسعه دهندگان نرم افزار (SDK) ارائه می‌دهد. در مقایسه با سایر مدل‌های خدمات در محیط محاسبات ابری، BaaS نسبتاً جدید است.

ویژگی‌های BaaS شامل ذخیره‌سازی ابری، اعلان‌های فشار، کد سرور، مدیریت کاربر و فایل، یکپارچه‌سازی شبکه‌های اجتماعی، خدمات مکان و مدیریت کاربر و همچنین بسیاری از خدمات دیگر است. این سرویس‌ها API‌های مخصوص به خود را دارند که به آنها اجازه می‌دهد تا با سهولت نسبی با برنامه‌ها ادغام شوند. ارائه یک روش ثابت برای مدیریت داده‌های Backend به این معنی است که توسعه‌دهندگان مجبور نیستند برای هر سرویسی که برنامه‌ها استفاده می‌کنند یا به آن دسترسی دارند، Backend دیگری ایجاد کنند. برخی از ویژگی‌های BaaS مشابه سایر مدل‌های خدماتی مانند SaaS، IaaS و PaaS هستند، اما BaaS در رفع نیازهای وب و برنامه‌های تلفن همراه منحصربه‌فرد است.

Baby Boomer Compatibility

سازگاری بیبی بومر اصطلاحی عامیانه برای فشاری است که بر شرکت‌های فناوری برای تولید دستگاه‌های قابل استفاده و قابل درک برای نسل کودک بومر وارد شد.

بیبی بومر یا کودک نسل انفجار به معنا افرادی است که از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴ میلادی در طی دوران انفجار جمعیت، پس از جنگ جهانی دوم زاده شده‌اند.

BAK

بازگشت به صفحه کلید (BAK) یک عبارت عامیانه اینترنتی است که برای هشدار به دیگران از بازگشت کاربر به رایانه خود استفاده می‌شود. این نوع فناوری اغلب در ارتباطات متنی آنلاین برای شناسایی وضعیت کاربر به سایر کاربران در مکان‌های دیگر (آنلاین یا آفلاین بودن کاربران) استفاده می‌شود.

Back Button

دکمه برگشت یک کنترل اساسی است که توسط فناوری‌های مختلف استفاده می‌شود. در یک مرورگر وب، یک دکمه بازگشت به کاربر نهایی اجازه می‌دهد تا به صفحه وب که قبلاً مشاهده شده است بازگردد. دکمه برگشت نیز یکی از ویژگی‌های نرم افزار گوشی‌های هوشمند و سایر فناوری‌های مانند آن‌ها است.

Back Office Application

back office application شامل نرم‌افزاری است که یک سازمان برای مدیریت عملیاتی که به تلاش فروش مستقیم مربوط نمی‌شود (مانند یک فروشنده با مشتری حاضر) و رابط‌هایی که توسط مصرف کنندگان دیده نمی‌شود، استفاده می‌کند.

تمام سیستم‌های مرتبط با امور آی‌تی داخلی سازمان، واحدهای منابع انسانی و حسابداری جزو پشت صحنه یا همان back office سازمان به شمار می‌رود.

back office application به طور خودکار همه فرایندهای اداری یک کسب و کار را انجام می‌دهند.

در مقابل این فناوری، یک a front office application خواهد بود که فروش یا پردازش یک معامله را تسهیل می‌کند و افراد را تشویق به استفاده از خدمات بک آفیس می‌کند.

در فناوری بک‌آفیس خدماتی مبتنی بر رایانه از طریق یک شبکه، معمولاً مانند اینترنت، ارائه می‌شود.

Back Orifice (BO)

Back Orifice (BO) یک سیستم مدیریت از راه دور است که به کاربر اجازه می‌دهد تا کنترل کامل رایانه‌ای را که از راه دور سیستم عامل مایکروسافت ویندوز (OS) را از طریق اتصال TCP/IP اجرا می‌کند، از طریق یک کنسول ساده یا رابط کاربری گرافیکی (GUI) در دست بگیرد. .

BO در واقع کنترل بیشتری را بر روی یک شبکه محلی (LAN) یا از طریق اینترنت به دستگاه راه دور می‌دهد که این کار را با مانند شخصی که در مقابل رایانه نشسته، انجام می‌دهد و تمام اختیارات را دارد. این برنامه کاملاً بحث برانگیز است، زیرا برای نشان دادن کمبود امنیت در سیستم عامل ویندوز 98 توسعه یافته است و علیرغم داشتن یک هدف قانونی، مانند مدیریت از راه دور، تمام قابلیت‌های بالقوه مورد نیاز توسط هکرها را دارد.

Back Quote

Back Quote در اکثر صفحه کلیدهای فیزیکی و منطقی کامپیوتر و موبایل یا رشته‌های کلید یافت می‌شود. Back Quote در نوشتن اسناد متنی، ارسال دستورات کامپیوتری و نوشتن برنامه‌های برنامه نویسی استفاده می‌شود.

Back-End Developer

توسعه‌دهنده بک‌اند نوعی برنامه‌نویس است که منطق محاسباتی منطقی و هسته‌ای یک وب‌سایت، نرم‌افزار یا سیستم اطلاعاتی را ایجاد می‌کند. توسعه دهنده بک‌اِند، اجزا و ویژگی‌هایی را ایجاد می کند که به طور غیرمستقیم توسط یک کاربر از طریق یک برنامه یا سیستم front-end قابل دسترسی است.

توسعه دهندگان Back-end اساسا منطق عملکردی اصلی و عملیات یک برنامه نرم افزاری یا سیستم اطلاعاتی را توسعه داده و حفظ می‌کنند. به طور معمول، یک توسعه دهنده Back-end مهارت‌های برنامه نویسی خبره در C++، C#، Java و سایر زبان‌های برنامه نویسی سطح بالا دارد.

نقش کلیدی یک توسعه دهنده Back-end این است تا اطمینان حاصل کند که داده‌ها یا خدمات درخواست شده توسط سیستم یا نرم افزار فرانت‌اند از طریق ابزارهای برنامه‌ریزی شده ارائه می‌شوند. توسعه‌دهندگان Back-end همچنین کل بک‌اند یک سیستم را ایجاد و نگهداری می‌کنند که شامل منطق اصلی برنامه، پایگاه‌های داده، داده‌ها و یکپارچه‌سازی برنامه‌ها، API و سایر فرآیندهای بک‌اند است. علاوه بر این، یک توسعه دهنده Back-end آزمایش و اشکال زدایی هر برنامه یا سیستمی را انجام می‌دهد.

Back-End System

سیستم بک‌اند به هر سیستمی گفته می‌شود که از برنامه‌های Back Office، پشتیبانی می‌کند. این سیستم‌ به عنوان بخشی از مدیریت شرکت استفاده می‌شوند و با به دست آوردن اطلاعات کاربر و جمع‌آوری اطلاعات از سایر سیستم‌ها برای ارائه خروجی کار می‌کند.

این فناوری جداسازی سیستم‌های کامپیوتری فرانت‌اند و بک‌اند، فرآیند محاسباتی را در هنگام کار با توسعه و نگهداری چندلایه ساده می‌کند. سیستم‌های Back-end با پایگاه‌های داده و اجزای پردازش داده سر و کار دارند، بنابراین هدف سیستم back-end راه اندازی برنامه‌های سیستم عامل در پاسخ به درخواست‌ها و عملیات سیستم front-end است. به عبارت دیگر، سیستم بک‌اند پاسخ‌هایی را به آنچه که بخش فرانت آغاز کرده است، پیاده‌سازی می‌کند.

Back-Hack

بک هک فرآیند شناسایی حملات به یک سیستم و در صورت امکان شناسایی منشا حملات است. هک برگشتی یا بک هک را می‌توان نوعی مهندسی معکوس تلاش‌های هک در نظر گرفت، جایی که مشاوران امنیتی و سایر متخصصان سعی می‌کنند حملات را پیش‌بینی کنند و روی پاسخ‌های کافی به این حملات کار کنند.

Backbone

ستون فقرات یا بَک بُن، بخشی از زیرساخت شبکه رایانه‌ای است که شبکه‌های مختلف را به هم متصل می‌کند و مسیری را برای تبادل داده بین این شبکه‌های مختلف فراهم می‌سازد.

یک بَک بُن ممکن است شبکه‌های محلی مختلف را در دفاتر، دانشگاه‌ها یا ساختمان‌ها به هم متصل کند. هنگامی که چندین شبکه محلی (LAN) در یک منطقه قابل توجه به هم متصل می‌شوند، نتیجه یک شبکه گسترده (WAN) یا شبکه منطقه شهری (MAN) است.

Backbone Cabal

در فناوری اطلاعات، اصطلاح «Backbone Cabal» برای توصیف گروهی (عموما خراب کار) از مدیران فعال (administrators) در تالار گفتمان Usenet در طول دهه 1980 استفاده می‌شد. هدف این گروه، خراب کاری و سرقت اطلاعات از بَک بُن‌های اطلاعاتی است.

Backbone Provider

ارائه‌دهنده بَک بُن، یک سازمان یا نهاد تجاری است که دسترسی به خطوط انتقال داده پرسرعت و سایر زیرساخت‌های مرتبط را برای سایر سازمان‌هایی که به آن نیاز دارند، فراهم می‌کند. این فناوری را می‌توان به عنوان یک ابر مجموعه از ISP‌ها (ارائه دهندگان خدمات اینترنتی) در نظر گرفت. در جایی که یک ISP اتصال اینترنت را برای کاربران نهایی فراهم می‌کند، یک ارائه‌دهنده بَک بُن اتصال نهایی ایجاد کرده و شاهراه ارتباطی را به وجود می‌آورد.

Backbone Router

روتر ستون فقرات یا روتر بَک بُن، نوعی روتر است که سیستم‌های مجزا را در مش‌های مختلف یک شبکه با یکدیگر پیوند می‌دهد. همانطور که از نام آن پیداست، روتر بَک بُن در هر اتصال شبکه‌ای نقش ستون فقرات را ایفا می‌کند و به این ترتیب، بخشی از شبکه اصلی است. روتر بَک بُن اتصال هر سیستم مستقل با شبکه‌های بیرونی را ممکن می سازد.

Backbone.js

Backbone.js یک چارچوب برنامه وب با کنترلر نمای مدل (MVC) است که ساختاری را برای برنامه‌های کاربردی جاوا اسکریپت سنگین ارائه می‌دهد. این کار با ارائه مدل‌هایی با رویدادهای سفارشی و اتصال کلید-مقدار، نماهایی با استفاده از مدیریت رویدادهای اعلامی و مجموعه‌هایی با رابط برنامه‌نویسی (API) انجام می‌شود. همه این ویژگی‌ها با استفاده از رابط JSON RESTful به برنامه غالب متصل می‌شوند.

Backbone را می‌توان به عنوان یک کتابخانه فوق‌العاده سبک تعریف کرد که امکان ایجاد قسمت‌های فرانت با قابلیت نگهداری آسان را برای برنامه‌ها فراهم می‌کند. این روش، بک‌اند آگنوستیک نام دارد و با کتابخانه‌های جاوا اسکریپت مدرن موجود، بسیار خوب عمل می‌کند.

این کتابخانه سبک وزن در ساده‌سازی روند توسعه برنامه‌های کاربردی تعاملی، پیچیده و داده محور بسیار مفید است. Backbone.js با ساختاربندی کد و تقسیم آن به فایل‌های .js معنی‌دار، راه‌حلی ساده برای جدا کردن داده‌ها است.

Backchannel

بک کانال به استفاده از رایانه‌های شبکه‌ای و نرم افزار پیامرسانی فوری در یک محیط کاری مبتنی بر یادگیری یا تیمی برای ایجاد ارتباط خصوصی یا یک به یک بین دانش آموز/شنونده و معلم/گوینده اشاره دارد.

فناوری Backchannel به طور گسترده در کنفرانس‌ها، محیط‌های شبکه‌ای با نرم‌افزار ارتباطی و/یا چت پشتیبانی‌شده و همچنین برای ارائه سخنرانی‌های آکادمیک استفاده می‌شود.

Backend as a Service (BaaS)

بَک اِند به عنوان یک سرویس (BaaS) یک مدل سرویس رایانش ابری است که به عنوان میان افزاری عمل می‌کند. این فناوری به توسعه دهندگان راه‌هایی را برای اتصال برنامه‌های وب و موبایل خود به سرویس های ابری از طریق رابط‌های برنامه نویسی برنامه (API) و کیت های توسعه دهندگان نرم افزار (SDK) ارائه می‌دهد. در مقایسه با سایر مدل‌های خدمات در محیط محاسبات ابری، BaaS نسبتاً جدید است و تعداد محدودی ارائه‌دهنده این فناوری در دسترس وجود دارد.

Background Intelligent Transfer Service (BITS)

سرویس انتقال هوشمند پس‌زمینه (BITS) یکی از مؤلفه‌های مایکروسافت ویندوز است که از ویندوز 2000 شروع می‌شود و امکان انتقال فایل‌ها بین سرور و کلاینت و همچنین دانلود فایل‌ها از همتایان را فراهم می‌کند. نسخه‌های اخیر Microsoft Update، Windows Update، Microsoft Systems Management Server و Windows Server Update Services از Background Intelligent Transfer Service برای ارائه به‌روزرسانی‌های برنامه به مشتریان استفاده می‌کنند.

نسخه 1.0 BITS فقط از دانلودها پشتیبانی می‌کرد، در حالی که با معرفی نسخه 1.5، از آپلود و دانلود پشتیبانی می‌شد.

معمولا Background Intelligent Transfer Service داده‌ها را در پس زمینه انتقال می‌دهد و در صورت بروز اختلال، انتقال را از سر می‌گیرد. سرویس انتقال هوشمند پس‌زمینه به انتقال از طریق HTTPS، HTTP و SMB کمک می‌کند. از یک صف برای انتقال فایل ها استفاده می‌کند و انتقال فایل را به صورت ناهمزمان و به ترتیب انجام می‌دهد.

Backlight

نور پس زمینه یا بَک لایت، دسته‌ای از روشنایی است که در نمایشگرهایی با استفاده از فناوری نمایشگر کریستال مایع (LCD) استفاده می‌شود. نمایشگرهای کریستال مایع به تنهایی نمی‌توانند نور تولید کنند و برای ارائه تصاویر قابل مشاهده باید به منابع نور وابسته باشند.

از این فناوری علاوه بر استفاده در نمایشگرهای کامپیوتر، تلویزیون‌های LCD و گوشی‌های هوشمند، نور پس زمینه در نمایشگرهای کوچک مانند ساعت مچی هوشمند و ماشین حساب جیبی نیز برای بهبود خوانایی در شرایط کم نور استفاده می‌شود.

Backlink

بک لینک، هر لینک ورودی به یک وبسایت از هر وبسایت دیگری است. این روشی برای ثبت یا ردیابی وبسایت‌های خارجی است که به وبسایت یک فرد یا سازمان پیوند دارند.

بک لینک به عنوان لینک ورودی، لینک وارد شونده (incoming link)، لینک به درون (inbound link) یا لینک داخلی (inward link) نیز شناخته می‌شود.

بک لینک هاپرلینکی است که برای پیوند دادن یک وبسایت (که پیوند را اضافه می‌کند) با وب سایت دیگری (که از آن لینک اضافه شده و در حال دریافت بک لینک است) استفاده می‌شود. به طور معمول، یک بک لینک زمانی ایجاد می‌شود که یک وبسایت خارجی یک هایپرلینک را در وبسایت خود تعبیه کند که به یک صفحه وب یا وبسایت دیگر اشاره می‌کند. بک لینک را می‌توان در محتوا، تصویر، ویدیو، کد HTML یا هر رسانه دیجیتال دیگری جاسازی کرد. ایجاد بک لینک یک روش رایج در بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) و برای بهبود رتبه صفحه یک وبسایت است.

Backout Plan

“طرح پشتیبان یک رویکرد” یکپارچه سازی حاکمیت فناوری اطلاعات است که فرآیندهای مورد نیاز برای بازگرداندن یک سیستم به حالت اولیه یا قبلی خود را در صورت عدم موفقیت یا توقف اجرای آن مشخص می‌کند.

Backout Plan به یک لیست اقدام ایجاد شده قبل از یکپارچه‌سازی نرم‌افزار یا سیستم پایبند است. این فهرست شامل مراحل و تکنیک‌های دقیق برای حذف یا از بین بردن یک سیستم جدید، و همچنین معکوس کردن تغییرات فرآیند است.

Backplane

Backplane یا Backplane System یک اتصال دهنده الکتریکی است که چندین مدار الکتریکی را به یکدیگر متصل می‌کند. کانکتورهای backplane موازی با یکدیگر هستند تا هر پایه را به پین نسبی خود در هر کانکتور متصل کنند و یک گذرگاه کامپیوتری کامل را تشکیل دهند. اتوبوس کامپیوتر از چندین برد مدار پشتیبانی می‌کند که به آن‌ها  بُرد یا صفحه دختر (daughter boards) می‌گویند. وقتی این بردها با هم ترکیب می‌شوند، یک سیستم کامپیوتری ایجاد می‌شود. در برخی موارد، این اصطلاح ممکن است به عنوان مترادف برای مادربرد استفاده شود.

Backpressure

Backpressure به جمع آوری داده ها در یک سوئیچ I/O اشاره دارد که بافرها پر هستند و قادر به دریافت داده‌های اضافی نیستند. تا زمانی که گلوگاه داده‌ها از بین نرود یا بافر خالی نشود، هیچ بسته داده اضافی منتقل نمی‌شود.

برای ایجاد backpressure، سوئیچ I/O باید سیگنال‌های تشخیص برخورد نادرست (false collision detection signals) را پخش کند یا بسته‌های داده را به مبدأ خود بازگرداند.

Backpropagation

پس انتشار، الگوریتمی است که در هوش مصنوعی (AI) برای تنظیم دقیق توابع وزن ریاضی و بهبود دقت خروجی‌های شبکه عصبی مصنوعی استفاده می‌شود.

یک شبکه عصبی مصنوعی را می‌توان به عنوان گروهی از گره‌های ورودی/خروجی متصل (I/O) در نظر گرفت. سطح دقتی که هر گره تولید می‌کند به عنوان یک تابع ضرر (نرخ خطا) بیان می‌شود. پس انتشار، گرادیان ریاضی یک تابع از دست دادن را با توجه به وزن‌های دیگر در شبکه عصبی محاسبه می‌کند. سپس از محاسبات برای دادن وزن کمتری به گره‌های شبکه مصنوعی با نرخ خطای بالا نسبت به گره‌هایی با نرخ خطای کمتر استفاده می‌شود.

پس انتشار از روشی به نام قانون زنجیره‌ای برای بهبود خروجی‌ها استفاده می‌کند. اساساً، پس از هر عبور رو به جلو از یک شبکه، الگوریتم یک گذر به عقب را برای تنظیم وزن‌های مدل انجام می‌دهد.

هدف مهم Backpropagation این است که به دانشمندان داده‌ای بینشی در مورد اینکه چگونه تغییر یک تابع وزن باعث تغییر توابع کاهش و رفتار کلی شبکه عصبی می‌شود، دهد. این اصطلاح گاهی اوقات به عنوان مترادف برای “تصحیح خطا” استفاده می‌شود.

Backronym

اصطلاح Backronym ترکیبی از کلمات backward و acronym است. acronym زمانی اتفاق می‌افتند که افراد ساختارهای کلمه‌ای را به یک مخفف نسبت می‌دهند. به همین دلیل، نام Backronym اغلب «مخفف معکوس» نامیده می‌شود.

Backscatter

Backscatter نوعی پیام هرزنامه/ایمیل ناخواسته است که به اشتباه به صندوق ورودی ایمیل هدایت می‌شود. بَک اسکاتر، به عنوان پیام‌های برگشتی پنهان می‌شوند، به طوری که توسط سرور ایمیل به عنوان هرزنامه فیلتر نمی‌شوند.

Backscatter به نام‌های outscatter ،misdirected bounces ، blowback و collateral spam نیز شناخته می‌شود.

Backside Bus (BSB)

 (BSB) یک گذرگاه داخلی است که واحد پردازش مرکزی را به حافظه کش مانند سطح 2 (L2) و سطح 3 (L3) کش متصل می‌کند. CPU اغلب اطلاعات این گذرگاه را در حافظه پنهان ذخیره می‌کند. این داده‌ها باید در هنگام نیاز به سرعت بازیابی شوند.

قبل از BSB، کامپیوترها از سیستمی با اصطلاح تک اتوبوس (single bus system) استفاده می‌کردند که بسیار کندتر از BSB بود. BSB ارتباط CPU با حافظه کش را با کاهش سیگنال‌های عمومی و حذف رویه‌های اضافی بهبود بخشید. با روی کار آمدن فناوری‌های جدیدتر، امروزه اکثر رایانه‌های شخصی کش L2 و L3 را در CPU ادغام می‌کنند و استفاده BSB را منسوخ کرده‌اند.

Backslash

بک اسلش (\) یک نماد یا علامت چاپی است که در برنامه‌های کامپیوتری و محاسباتی برای انجام عملیات و وظایف خاص استفاده می‌شود. این نماد، بخشی از مجموعه کاراکترهای ASCII است و عمدتاً در برنامه‌نویسی رایانه و دستورات سیستم عامل استفاده می‌شود.

بک اسلش با نام‌های اسلش معکوس، اسلش، بک اسلانت، بک اسلت، بک واک، بش، فرار، هک، شیب معکوس، ویرجول معکوس و سولیدوس معکوس نیز شناخته می‌شود.

Backsourcing

Backsourcing فرآیند دشوار فسخ یا انقضای یک قرارداد برون سپاری (outsource) در حوزه فناوری اطلاعات است. این فرآیند دارای هزینه‌های مستقیم چون: اختلالات عملیاتی و هزینه‌های جریمه است که با هزینه‌های غیرمستقیمی چون: آسیب رساندن به شهرت و روابط سازمان با مشتریان، کارکنان، سرمایه‌گذاران و شرکای سازمانی مرتبط است.

Backspace (BKSP)

کلید Backspace کلیدی است که در اکثر صفحه کلیدها، ماشین تحریرها و رابط‌های صفحه کلید مجازی یافت می‌شود. کلید backspace از ماشین تحریر منشا گرفته است. در سیستم‌های کامپیوتری مدرن، Backspace کاراکتر سمت چپ مکان‌نما را حذف می‌کند و تمام متن را بعد از آن نقطه به یک موقعیت جابه‌جا می‌کند.

Backtick

بک تیک در علوم کامپیوتر نشان‌دهنده شکل “پوسته‌ای یا صدفی (Shell)” از ساختار فرمان است که برخی آن را “اپراتور دوگانه(double operator)” می‌نامند. اساساً، استفاده از بکتیک‌ها امکان ارزیابی یک رشته را به عنوان بخشی از یک دستور کلی فراهم می‌کند. ممکن است بَک‌تیک در زبان‌های محاسباتی مانند Perl یا انواع دیگر کد استفاده شود.

Backtracking

Backtracking یک الگوریتم برای در نظر گرفتن برخی یا همه راه‌حل‌ها ممکن برای مسائل محاسباتی داده شده است، به ویژه برای مسائل رضایت از محدودیت(constraint satisfaction issues).

این الگوریتم را فقط می‌توان برای مسائلی استفاده کرد که می‌توانند مفهوم “راه حل کاندید جزئی (partial candidate solution)” را بپذیرند. عقبگرد یا Backtracking به عنوان یک تکنیک مهم برای حل مسائل و معماهای رضایت از محدودیت در نظر گرفته می‌شود. همچنین این الگوریتم، یک تکنیک عالی برای تجزیه در نظر گرفته می‌شود و همچنین اساس بسیاری از زبان‌های برنامه نویسی منطقی را تشکیل می‌دهد.

Backup

پشتیبان گیری یا تهیه بَک‌آپ به فرآیند تهیه کپی از داده‌ها یا فایل‌های داده برای استفاده در صورت از بین رفتن داده‌های اصلی یا فایل‌های داده اشاره دارد. یک نسخه پشتیبان ممکن است به تهیه کپی برای اهداف تاریخی، مانند مطالعات طولی، آمار یا برای سوابق تاریخی یا برآوردن الزامات یک خط مشی حفظ داده اشاره داشته باشد. بسیاری از برنامه‌ها، به خصوص در محیط ویندوز، فایل‌های پشتیبان را با استفاده از پسوند فایل .BAK تولید می‌کنند.

Backup and Recovery

پشتیبان‌گیری و بازیابی به فرآیند تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات در صورت از دست‌رفتن و راه‌اندازی سیستم‌هایی اشاره دارد که امکان بازیابی آن داده‌ها را در صورت از دست رفتن داده‌ها گذشته، فراهم می‌کند. پشتیبان‌گیری از داده‌ها نیاز به کپی و بایگانی داده‌های رایانه‌ای دارد تا در صورت حذف یا خراب شدن داده‌ها قابل دسترسی باشد. داده‌های گدشته، تنها در صورتی قابل بازیابی هستند که از آن‌ها نسخه پشتیبان تهیه شده باشد.

Backup and Recovery Test

تست پشتیبان‌گیری و بازیابی فرآیندی است که برای اطمینان از اینکه آیا داده پشتیبان‌گیری شده در هنگام بازیابی در یک موقعیت اضطراری، می‌تواند اطلاعات از دست‌رفته را جایگزین کند یا خیر، استفاده می‌شود.

این نوع آزمایش می‌تواند شامل انواع مختلفی از تجزیه و تحلیل باشد.

Backup Appliance

دستگاه پشتیبان گیری نوعی دستگاه/تجهیزات ذخیره‌سازی داده است که نرم‌افزار پشتیبان گیری و اجزای سخت افزاری آن را را در یک دستگاه معین، جمع می‌کند.
این دستگاه در جهت پشتیبان‌گیری طراحی شده و همه جانبه است که یک رابط مرکزی برای فرآیندهای پشتیبان گیری، ابزارها و زیرساخت ها فراهم می‌کند.

Backup Bit

یک بیت پشتیبان، واحدی از داده‌های باینری است که مقدار یک یا صفر را نشان می‌دهد. برخی از فرآیندها از بیت پشتیبان برای تعیین اینکه آیا یک فایل نسخه پشتیبان تهیه شده، استفاده می‌کند.

یک بیت پشتیبان به عنوان بیت آرشیو نیز شناخته می‌شود.

Backup Client

کلاینت پشتیبان، گره مبدأ در فرآیند پشتیبان‌گیری است که حاوی داده‌هایی است که باید در سرور ذخیره‌سازی مقصد پشتیبان‌گیری شوند. کلاینت پشتیبان معمولاً رایانه یا سرور کاربر نهایی، در یک محیط پشتیبان‌گیری فعال شبکه است.

کلاینت پشتیبان را می‌توان به نرم‌افزار پشتیبان‌گیری کلاینت پایان (client-end backup software) نیز ارجاع داد.

Backup Copy

یک نسخه پشتیبان (Backup Copy) یک نمونه تکراری و بَک‌آپ از یک فایل داده، برنامه، سیستم یا سرور است که با استفاده از نرم‌افزار پشتیبان‌گیری ایجاد شده است. بَک‌آپ کپی، به عنوان وسیله‌ای برای بازیابی داده‌های اصلی در صورت حذف، خراب شدن یا از دست رفتن آن‌ها استفاده می‌شود.

یک نسخه پشتیبان از داده‌ها شبیه به داده‌هایی است که پشتیبان‌گیری می‌شود و معمولاً در یک مرکز ذخیره‌سازی و حافظه پشتیبان خارجی، ذخیره می‌شود.

یک نسخه پشتیبان به عنوان فایل پشتیبان (backup file) نیز شناخته می‌شود.

Backup Manager

مدیر پشتیبان، برنامه‌ای است که فرآیندهای پشتیبان‌گیری داده‌ها را در رایانه، سرور یا دستگاه شبکه زمان‌بندی، مدیریت و اجرا می‌کند. بَک‌آپ منیجر یک برنامه یکپارچه است که بر روی معماری سرویس گیرنده/سرور برای استخراج نسخه‌های پشتیبان داده‌ها از یک کامپیوتر منبع یا محیط IT به یک مرکز ذخیره‌سازی راه دور کار می‌کند.

Backup on the Web

پشتیبان‌گیری در وب یک حفاظت آنلاین از داده‌ها برای ارائه مدیریت و محافظت از داده‌ها برای کاربران فردی و همچنین مشاغل بزرگ و کوچک است.

این اصطلاح با نام‌های پشتیبان‌گیری آنلاین (online backup)، پشتیبان‌گیری وب (Web backup)، پشتیبان‌گیری مبتنی بر وب (Web-based backup)، پشتیبان‌گیری خارج از سایت مبتنی بر شبکه (net-based off site backup) و سایر عبارات مشابه نیز شناخته می‌شود.

Backup Server

سرور پشتیبان نوعی سرور است که امکان پشتیبان‌گیری از داده‌ها، فایل‌ها، برنامه ها و یا پایگاه‌های داده را در یک سرور تخصصی داخلی یا خارجی فراهم می‌کند. بَک‌آپ سرور، فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را ترکیب می‌کند که خدمات ذخیره‌سازی و بازیابی پشتیبان را برای رایانه‌های متصل، سرورها یا دستگاه‌های مرتبط را فراهم می‌کند.

Backup Software

نرم‌افزار پشتیبان‌گیری به هر برنامه‌ای گفته می‌شود که پشتیبان‌گیری از فایل‌ها، پوشه‌ها، اسناد، داده‌های نرم‌افزار، اکثر انواع داده‌ها و کامپیوتر/سرور را به‌طور کلی امکان‌پذیر می‌سازد. نرم افزار پشتیبان‌گیری امکان ایجاد یک کپی دقیق از فایل‌های کامپیوتری را فراهم می‌کند که می‌تواند برای بازیابی فایل‌های اصلی در صورت خراب شدن فایل، حذف تصادفی/عمدی استفاده شود.

Backup Storage

ذخیره‌سازی (حافظه) پشتیبان به یک دستگاه ذخیره‌سازی، رسانه یا امکاناتی اشاره دارد که برای ذخیره کپی‌ها و نمونه‌هایی از داده‌های پشتیبان استفاده می‌شود. ذخیره‌سازی پشتیبان امکان نگهداری، مدیریت، بازیابی و بازیابی اطلاعات پشتیبان را برای هر فرد، برنامه، کامپیوتر، سرور یا هر دستگاه محاسباتی را فراهم می‌کند.

Backup To Disk (B2D)

پشتیبان گیری در دیسک (B2D) فرآیند استفاده از یک دستگاه ذخیره‌سازی مبتنی بر دیسک سخت و مکانیسمی برای ذخیره و بازیابی اطلاعات پشتیبان یا همان بک‌آپ است. B2D انتقال و آپلود داده‌های پشتیبان را از یک دیسک رایانه محلی به دیسک یک سرور ذخیره سازی راه دور امکان پذیر می‌کند.

Backup To Tape (B2T)

B2T فرآیند آپلود، انتقال یا ذخیره داده‌های پشتیبان از یک رایانه محلی در یک محیط فناوری اطلاعات به یک سیستم ذخیره‌سازی پشتیبان مبتنی بر نوار مغناطیسی است. B2T معمولاً در ذخیره‌سازی سازمانی اجرا می‌شود که در آن سرور/معماری ذخیره‌سازی هسته از درایوهای نوار به عنوان دستگاه ذخیره‌سازی خود استفاده می‌کند.

اصطلاح پشتیبان گیری به نوار همچنین ممکن است به نرم افزاری اطلاق شود که ذخیره‌سازی داده‌های پشتیبان را در دستگاه‌ها یا درایوهای ذخیره‌سازی نوار امکان پذیر می کند.

Backup to the Cloud

پشتیبان گیری در حافظه ابری به استفاده از فناوری‌های رایانش ابری برای اهداف پشتیبان و پشتیبان‌گیری اشاره دارد.

این عبارت می‌تواند به هر فرآیند، چارچوب یا هدفی اشاره داشته باشد که از منابع ابری برای ایجاد، مدیریت و نگهداری داده‌ها، فرآیندها و خدمات پشتیبان استفاده می‌کند.

Backup Window

یک پنجره پشتیبان، پنجره‌ای است که برای پشتیبان‌گیری از داده‌ها، برنامه‌ها یا یک سیستم مناسب‌ است. زمانی که نرم‌افزار پشتیبان مجاز است فرآیند پشتیبان‌گیری را در یک سیستم کامپیوتری شروع کند، پنجره‌ای تحت این نام باز شده و بَک‌آپ گیری آغاز می‌شود.

Backus Normal Form

Backus Normal Form (BNF) یک روش نمادگذاری فرا نحوی است که برای تعیین نحو زبان‌های برنامه‌نویسی کامپیوتر، مجموعه دستورات/دستورالعمل، قالب‌بندی سند و پروتکل‌های ارتباطی استفاده می‌شود. BNF زمانی اعمال می‌شود که توضیحات زبان مورد نیاز باشد.

BNF به شکل Backus-Naur نیز شناخته می‌شود.

Backward Chaining

زنجیره عقب‌نشینی(Backward Chaining)، یک روش استنتاج است که به طور گسترده در هوش مصنوعی، اثبات‌کننده‌های قضایای خودکار و دستیاران اثبات، استفاده می‌شود. روش‌شناسی زنجیره‌ای به عقب را می‌توان به عنوان بازگشت از یک هدف توصیف کرد. بسیاری از زبان‌های برنامه‌نویسی از زنجیره عقب گرد در موتورهای استنتاج خود پشتیبانی می‌کنند.

به زنجیره عقب نشینی به عنوان استدلال عقب‌رفته (backward reasoning) نیز گفته می‌شود.

Backward Compatible

سازگار با عقب یا گذشته (Backward Compatible) به یک سیستم سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری اشاره دارد که می‌تواند از رابط نسخه قدیمی همان محصول استفاده کند. یک محصول یا مدل استاندارد جدید زمانی که قادر به خواندن، نوشتن یا مشاهده فرمت‌های قدیمی‌تر باشد، سازگار با عقب (گذشنه) در نظر گرفته می‌شود. سازگاری به عقب اجازه می‌دهد تا فناوری جدیدتر بدون جانشینی مجدد و تغییرات بسیار، پیشرفت کند.

Bacn

Bacn به هر ایمیلی اطلاق می‌شود که هرزنامه یا ناخواسته نیست اما گیرنده/خواننده زمان ندارد یا در حال حاضر برای خواندن آن در دسترس نیست. Bacn اغلب یک ایمیل مشترک یا انتخابی است که برای مدت زمان نامشخصی در صندوق ورودی خوانده نشده باقی می ماند.

Bacn به عنوان “باکُن (bacon)” تلفظ می‌شود و گاهی اوقات نیز به این صورت املا می‌شود.

Bad Frame Interpolation

Bad Frame Interpolation پس از گم شدن بسته‌ها و فایل‌ها و/یا خراب شدن آن‌ها اتفاق می افتد، به ویژه در هنگام استفاده از پروتکل صوتی از طریق اینترنت (VoIP). هدف Bad Frame Interpolation جایگزینی بسته‌های دارای مشکل داده با تخمین مقادیر بسته بالقوه با استفاده از فریم‌های صوتی قبلی است. این تکنولوژی کیفیت صدا را افزایش می‌دهد تا انتقال صدا را با وجود خطاها، ممکن کند.

Bad Sector

بدسکتور بخشی بدون استفاده است که در یک مسیر روی یک دیسک مغناطیسی یا نوری است که روی هارد دیسک یا درایو فلش رایانه قرار دارد. بد سکتور، معمولاً در نتیجه آسیب فیزیکی یا به ندرت ناتوانی سیستم عامل (OS) در دسترسی به اطلاعات ایجاد می‌شود.

دلیل ایجاد بدسکتور آسیب فیزیکی به سطح دیسک یا در نتیجه خرابی ترانزیستور فلش مموری است. هنگامی که بخش bad توسط نرم‌افزار ابزار دیسک شناسایی میشود – مانند SCANDISK یا CHKDSK در سیستمهای مایکروسافت، بخش‌های بدرد نخور را علامت گذاری می‌کند تا سیستم عامل بتواند در آینده از آن‌ها رد شود و آن‌ها را نخواند. همه سیستم‌های فایل حاوی مشخصات برای علامت‌‌گذاری و خواندن بد سکتور هستند.

بد سکتور به نام بلوک بد (bad block) نیز شناخته می‌شود.

Business Add-In (BADI)

افزونه تجاری (BADI) یک افزونه کد منبع است که توسط SAP برای بهبود کد ABAP موجود ارائه شده است. BADI از روش شی‌گرا و افزونه‌های تجاری برای ترسیم نیازهای خاص موجود در فرآیند کسب و کار استفاده می‌کند.

BADI‌ها به چشم‌انداز سیستم اجازه می‌دهند چند سطحی باشد (مخصوص کشور، صنعت خاص، شریک خاص، مشتری خاص، و غیره) و از این رو طیف وسیع‌تری از راه حل‌ها را بدون تأثیر بر کد منبع اصلی شی در خود جای می‌دهند.

Bagbiter

Bagbiter یک اصطلاح عامیانه است که برای تحقیر بخشی از کد، برنامه یا برنامه‌نویس پشت آن استفاده می‌شود. تعاریف این اصطلاح اغلب شامل فقدان عملکرد است، البته این کلمه به انواع دیگری از معانی نیز تعبیر می‌شود.

Bagging

“Bagging” یا bootstrap aggregation نوع خاصی از فرآیند یادگیری ماشینی است که از یادگیری گروهی برای تکامل مدل‌های یادگیری ماشین استفاده می‌کند. این تکنیک که در دهه 1990 پیشگام شد، از گروه‌های خاصی از مجموعه‌های آموزشی استفاده می‌کند که ممکن است برخی از مشاهدات بین مجموعه‌های آموزشی مختلف تکرار شوند.

Bait Advertising

تبلیغات طعمه یک تکنیک تبلیغاتی غیراخلاقی است که شامل فریب‌دادن مشتری با وعده فروش یا کالای ارزان قیمتی است که ممکن است به آن علاقه‌مند باشد، و هنگامی که توجه آن‌ها را جلب کرد، تبلیغ‌کننده آنلاین طرح را با غیرقابل دسترس کردن محصول تغییر می‌دهد و سپس مشتری را  به یک محصول مشابه که گران‌تر است هداینت می‌کند.

Bait Apps

اپلیکیشن‌های طعمه، برنامه‌های نرم‌افزاری هستند که ممکن است به صورت رایگان دانلود شوند، اما دارای گزینه‌هایی برای خرید ارز بازی یا ارز مجازی هستند که بازی را به نوعی گسترش می‌دهند. این بازی رایگان است، اما بازیکنان وسوسه می‌شوند تا «طعمه را بردارند» و پول‌های واقعی را برای انجام بازی‌ای که به صورت رایگان تبلیغ می‌شود، خرج کنند.

توزیع اپلیکیشن‌های رایگانی که خریدهای درون‌برنامه‌ای را ترویج می‌کنند، درگیر یک بحث حقوقی و اخلاقی شده است. این عمل بوی فریب می‌دهد – یا حداقل یک عمل غیراخلاقی است – زیرا این سوال وجود دارد که آیا می‌توان چنین برنامه‌ای را در وهله اول رایگان تبلیغ کرد؟.

Baitware

Baitware یک ابزار نرم‌افزاری رایگان در دسترس با عملکرد بسیار محدود است. Baitware اغلب با کدگذاری ضعیف به توسعه‌دهنده نرم‌افزار اجازه می‌دهد تا نسخه نرم‌افزاری محدودی را منتشر کند تا کاربران هدف را به خرید نسخه کامل نرم‌افزار ترغیب کند.

Back At Keyboard

بازگشت به صفحه کلید (BAK) یک عبارت عامیانه اینترنتی است که برای هشدار به دیگران از بازگشت کاربر به رایانه خود استفاده می‌شود. این نوع فناوری اغلب در ارتباطات متنی آنلاین برای شناسایی وضعیت کاربر به سایر کاربران در مکان‌های دیگر (آنلاین یا آفلاین بودن کاربران) استفاده می‌شود.

Bak File

فایل .bak فایلی با پسوند bak. است که به معنای یک فایل پشتیبان یا اغلب تکراری از فایل دیگری است که برای پشتیبان‌گیری و بازیابی در یک مکان ذخیره‌سازی امن ذخیره می‌شود. این قالب متداول توسط انواع مختلف سیستم‌های نرم‌افزاری، از جمله پردازش متن و نرم‌افزارهای اداری، برنامه‌های کاربردی نرم افزار طراحی و غیره استفاده می‌شود.

Bake-off

Bake-off یک فرآیند تحقیقاتی یا اثبات مفهوم است که در آن فن‌آوری‌های رقیب مقایسه می‌شوند و بهترین محصول یا خدمات انتخاب می‌شود.

Bake-off همچنین ممکن است به جلسه‌ای اشاره داشته باشد که در آن برنامه‌نویسان نرم افزار پروتکل‌های شبکه را با بهترین برنامه‌های نوآورانه خود به چالش می‌کشند.

یک بیک‌آف ممکن است یک بیک‌آف فناوری (technology bake-off) نیز نامیده شود.

Baklava Code

کد باقلوا (Baklava Code) یک اصطلاح فناوری اطلاعات برای کدهایی است که بیش از حد پیچیده است، به طور خاص، کد باقوا به معنا یک پایه کد که دارای لایه‌های انتزاعی یا لایه‌های معماری زیاد است.

Balanced Technology Extended (BTX)

فناوری توسعه یافته تعادل (BTX) یک فرم فاکتور برای مادربردهایی است که در ابتدا قرار بود جایگزین مادربرد ATX 2004 و 2005 شود. BTX برای کاهش نیاز برق و کاهش گرما طراحی شده است. علاوه بر این، BTX از فناوری پیشرفته‌ای استفاده می‌کند که شامل پیوست فناوری پیشرفته سریال (ATA)، گذرگاه سریال جهانی (USB) 2.0 و اتصال اکسپرس اجزای جانبی (PCI) می‌شود. این فناوری توسط اینتل استاندارد شده است و با ATX سازگار نیست.

Ball Grid Array (BGA)

آرایه شبکه توپ (BGA) نوعی فناوری نصب سطحی (SMT) است که برای بسته‌بندی مدارهای مجتمع استفاده می‌شود. BGA از بسیاری از لایه‌های هم‌پوشانی تشکیل شده است که می‌تواند شامل یک تا یک میلیون مالتی پلکسر، گیت منطقی، فلیپ فلاپ یا مدارهای دیگر باشد.

اجزای BGA به صورت الکترونیکی در بسته‌های استاندارد شده بسته بندی می‌شوند که شامل طیف گسترده‌ای از اشکال و اندازه‌ها است. این به دلیل حداقل اندوکتانس، تعداد سرب بالا و چگالی قابل توجه موثر شناخته شده است.

BGA به عنوان سوکت PGA نیز شناخته می‌شود.

آرایه شبکه توپ (BGA) از شبکه‌ای از گلوله‌های لحیم کاری یا سرب برای هدایت سیگنال‌های الکتریکی از برد مدار مجتمع استفاده می‌کند. این فناوری به جای پین‌هایی مانند PGA و BGA، از توپ‌های لحیم کاری استفاده می‌کند که روی برد مدار چاپی (PCB) قرار می‌گیرند. PCB با استفاده از سیم‌های چاپی رسانا، قطعات الکترونیکی را پشتیبانی و متصل می‌کند.

Business Activity Monitoring (BAM)

نظارت بر فعالیت های تجاری (BAM) فرآیند نظارت بر فعالیت‌های تجاری از طریق نرم‌افزار مدیریت فرآیند کسب و کار است. مدیران عملیات و مدیریت سطح بالا گزارش‌های BAM را در زمان واقعی دریافت می‌کنند تا بهره‌وری کسب و کار را ارزیابی کنند. نظارت بر فعالیت‌های تجاری همچنین مشخص می‌کند که آیا رایانه‌ها در سطح بهینه کار می‌کنند و یا چه زمانی نیاز به به روز رسانی دارند. حتی BAM می‌تواند تعیین کند که آیا یک کسب و کار نیاز به استفاده از نرم‌افزار جدید دارد یا خیر. این نوع راه حل سازمانی می‌تواند برای یک شرکت با هر اندازه‌ای استفاده شود.

BAM به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا در مدیریت راه‌حل‌ها و فرآیندها آگاه‌تر و ماهرتر باشند. این فرایند نظارتی می‌تواند منجر به افزایش سود بازار و بازگشت سرمایه شود.

Building Area Network (BAN)

شبکه منطقه‌ای ساختمان (BAN) یک شبکه محلی (LAN) است که کل یک ساختمان را پوشش می‌دهد. BAN ممکن است مجموعه‌ای از شبکه‌های محلی کوچکتر باشد. به عنوان مثال، اگر هر طبقه یک شبکه LAN واحد در نظر گرفته شود، ترکیب هر یک از آن‌ها در هر طبقه یک BAN در نظر گرفته می‌شود.
BAN همچنین به عنوان یک شبکه منطقه زیرزمین (Basement Area Network(BAN) نیز شناخته می‌شود.

Banach Space

فضای Banach یک فضای برداری هنجاری کامل در تحلیل ریاضی است. یعنی فاصله بین بردارها با ادامه دنباله به یکدیگر نزدیکتر می‌شود. این اصطلاح از نام ریاضیدان لهستانی استفان باناخ (1892-1945) نامگذاری شده است که به عنوان یکی از بنیانگذاران تحلیل تابعی شناخته می‌شود.

در علوم کامپیوتر، ریاضیدان شاهار مندلسون از فضای Banach در یادگیری ماشین برای محدود کردن خطاهای الگوریتم‌های یادگیری ماشین استفاده کرده است.

Banana Problem

یک مسئله موز، در فناوری اطلاعات، الگوریتم، قطعه کد یا مصنوع فناوری را توصیف می‌کند که دارای جداکننده‌های مبهم یا مشکلاتی با تعریف یا محدوده است. مشکل موز (Banana Problem) ممکن است شبیه یک خطای ستون حصاری باشد که به عنوان “مشکل با معادل گسسته یک شرط مرزی (problem with the discrete equivalent of a boundary condition)” توصیف می‌شود.

Band

باند طیفی از فرکانس‌ها در طیف الکترومغناطیسی رادیویی است. باندهای مختلف برای کاربردهای مختلف مانند پخش رادیویی یا باند شهروندی رزرو شده است. در زمینه تلفن همراه، باند به هر طیفی از فرکانس‌ها در باند فرکانس فوق العاده بالا (UHF) طیف رادیویی اشاره دارد. باندهای تلفن به اپراتورهایی که خدمات تلفن همراه را ارائه می دهند تنظیم و مجوز می‌دهد.

Band Pass Filter

فیلتر باند گذر یک مدار یا وسیله الکترونیکی است که فقط به سیگنال‌های بین فرکانس‌های خاص اجازه عبور می‌دهد و فرکانس‌های خارج از محدوده را تضعیف/رد می‌کند. فیلترهای باند گذر تا حد زیادی در گیرنده‌ها و فرستنده‌های بی‌سیم استفاده می‌شوند، اما در بسیاری از زمینه‌های الکترونیک نیز به طور گسترده استفاده می‌شوند.

Bandwidth

پهنای باند یک اصطلاح گسترده است که به عنوان اندازه گیری نرخ بیت ظرفیت انتقال از طریق یک سیستم ارتباطی شبکه تعریف می‌شود. پهنای باند نیز به عنوان ظرفیت حمل یک کانال یا سرعت انتقال داده آن کانال توصیف می‌شود. با این حال، به طور کلی پهنای باند، ظرفیت یک شبکه است. پهنای باند در شبکه‌های ارتباطی فیزیکی یا بی‌سیم وجود دارد.

Bandwidth Allocation Protocol (BAP)

پروتکل تخصیص پهنای باند (BAP) برای اصلاح پیوندها در پروتکل پیوند داده همراه با مسئولیت‌های تعیین شده برای تصمیم گیری در ارتباط با مدیریت پهنای باند استفاده می‌شود. این پروتکل برای پیاده‌سازی روتر طراحی شده است. همانطور که به BAP مربوط می شود، پیوندها می توانند به بسته های چند پیوندی نقطه به نقطه (PPP) اضافه یا حذف شوند. BAP در ارتباط با پروتکل کنترل تخصیص پهنای باند (BACP) کار می کند. BAP ضروری است زیرا چند پیوندها گسترده تر شده اند و BAP روشی قوی برای مدیریت پهنای باند بین دو همتا ارائه می دهد. BAC و BACP مکانیزم کنترل پویا را بر نحوه عملکرد پروتکل PPP Multilink ارائه می دهند.

Bandwidth Analyzer

تحلیلگر پهنای باند نوعی نرم‌افزار است که داده‌ها و معیارهای پهنای باند شبکه را شناسایی، جمع آوری، نظارت و تجزیه و تحلیل می‌کند. این فناوری توسط مدیران شبکه برای مشاهده کل شبکه/پهنای باند اینترنت که یک شبکه خاص دریافت و ارسال می‌کند، استفاده می‌شود.

تحلیلگر پهنای باند را می‌توان مانیتور پهنای باند نیز نامید.

Bandwidth Hog

پهنای باند hog یک اصطلاح عامیانه برای کاربران اینترنت است که نسبت به سایر کاربران در همان شبکه از پهنای باند بسیار بیشتری استفاده می‌کنند. به بیان ساده، Bandwidth Hog عموماً محتوا و فضا باند بیشتری را نسبت به سایر کاربران داراست.

گرازهای پهنای باند (Bandwidth Hog) نیز به عنوان کاربران سنگین اینترنت (heavy Internet users) شناخته می‌شوند.

Bandwidth Hugger

هاگر پهنا باند، کسی است که با هرزنامه‌ها به دلیل اعمال آن در ایمیل یا مکان‌های اینترنتی خاص مبارزه می کند. این اصطلاح به این معنی است که یک هاگر پهنای باند از پهنای باند در برابر نفوذ هرزنامه ها محافظت می‌کند، دقیقاً مانند یک درخت هوگر که با ایستادن در مقابل آن در برابر لاگر می‌توان محافظت شد. از سوی دیگر، افزایش دهنده پهنای باند هاگر، از پهنای باند با همکاری نزدیک با سرویس ایمیل یک ISP یا سیستم دیگری برای محافظت از آن در برابر هرزنامه ایجاد و محافظت می‌کند.

Bandwidth Meter

پهنای باند متر، ابزاری است که از طریق آن می‌توان جنبه های مختلف مربوط به پهنای باند مانند گزارش دهی و نظارت را انجام داد. چنین ابزاری را می‌توان به راحتی روی رایانه نصب کرد تا میزان مصرف اینترنت آن را ردیابی کند. همچنین می‌تواند نمودارهای بلادرنگ را نمایش دهد که از طریق آن کاربران می‌توانند به راحتی گزارش ایجاد کنند و بر اساس آپلود و بارگیری، هشدار صادر کند.

Bandwidth Monitor

مانیتور پهنای باند، ابزاری برای اندازه‌گیری پهنای باند واقعی موجود در یک سیستم محلی است. کاربران می‌توانند از مانیتورهای پهنای باند استفاده کنند تا به اطلاعاتی از عوامل مختلفی که در ارائه اینترنت پرسرعت دخیل هستند  و تصویر واقعی از پهنای باندی که در دسترس است، به دست آورند.

Bandwidth On Demand (BOND)

پهنای باند درخواستی (BOND) یک روش ارتباط داده‌ای است که ظرفیتی اضافی را برای پاسخگویی به تقاضاهای ترافیک فراهم می‌کند. این فناوری بیشتر در شبکه‌های گسترده (WAN) و خطوط شماره‌گیری استفاده می‌شود و به ارائه اتصال انعطاف‌پذیر و سفارشی‌شده برای برآورده کردن نیازهای داده‌های کاربر کمک می‌کند.

پهنای باند درخواستی انعطاف‌پذیری و همچنین مقیاس‌پذیری را برای مراکز داده و همچنین برای استقرار چند ابری فراهم می‌کند. BOND بیشتر برای نیازهای کوتاه مدت استفاده میشود.

پهنای باند درخواستی نیز به عنوان تخصیص پهنای باند پویا  (dynamic bandwidth allocation) شناخته می‌شود.

Bandwidth Shaping

شکل‌دهی پهنای باند، فرآیند تخصیص بخش‌هایی از اتصالات شبکه و همچنین ایجاد مقادیر استفاده از پهنای باند است که با انواع فعالیت‌ها مطابقت دارد.

Bandwidth Shaping همانطور که به ISP‌ها مربوط می‌شود، این اصطلاح به محدودیت‌هایی اشاره دارد که آن‌ها برای مدیریت مقدار پهنای باند استفاده شده توسط مصرف کنندگان فردی تعیین می‌کنند تا هیچ کاربری نتواند کنترل نامتناسبی بر دروازه اینترنت بدست آورد.

به شکل‌دهی پهنای باند، تخصیص پهنای باند، ابزار تخصیص پهنای باند، مدیریت پهنای باند و شکل‌دهی ترافیک نیز گفته می‌شود.

Bandwidth Test

تست پهنای باند، حداکثر پهنای باند یک شبکه یا یک اتصال اینترنتی را اندازه گیری می‌کند. رقم بدست آمده از تست پهنای باند معمولا بر حسب مگابایت بر ثانیه یا کیلوبایت بر ثانیه نمایش داده می‌شود. نتایج تست پهنای باند می‌تواند از زمانی به زمان دیگر متفاوت باشد و به عوامل زیادی بستگی دارد. با این حال، می‌تواند یک رقم نظری برای میانگین سرعت پهنای باند برای هر شبکه یا اتصال اینترنتی ارائه دهد.

Bang Path

مسیر انفجار، یک نوع تابع آدرس منسوخ است که هر سرور را در یک مسیر پیام و در داخل یک شبکه پیچیده، (به عنوان مثال، اینترنت) نشان می‌دهد. به آن مسیر bang یا انفجار می‌گویند، زیرا هر سرور تعیین شده با علامت تعجب از هم جدا می‌شود که به آن Hop یا bang نیز می‌گویند.

مسیر bang بخشی از یک پروتکل یونیکس به یونیکس “UNIX-to-UNIX” (UUCP) است که به انتقال فایل‌ها و پیام‌ها بین رایانه‌ها کمک می‌کند. هر علامت تعجب در مسیر بنگ گاهی اوقات “Hop” نیز نامیده می‌شود. در روزهای قبل از یک اینترنت جهانی کاملاً یکپارچه، قبل از اواخر دهه 1990، آدرس‌هایی که از مسیرهای انفجار استفاده می‌کردند رایج بود، و غیرعادی نبود که تا هشت یا ده هاپ وجود داشته باشد که در آن آدرس کل هر سرور را در مسیر پیام مشخص می‌کرد.

Banhammer

اصطلاح “banhammer” به قدرت مدیران سیستم برای ممنوع کردن مؤثر کاربران از فضای دیجیتال اشاره دارد. اختیارات مدیران به جهت بَن‌هَمر، از اتاق‌های گفتگوی اینترنتی (چت روم) شروع شد و در پلتفرم‌های بازی آنلاین نیز استفاده شد.

Banker Trojan

تروجان بانکر یک بدافزار است که برای به دست آوردن اطلاعات مالی یا هک کاربران از طریق یک سیستم بانکی یا مالی، معمولاً از طریق یک رابط بانکی آنلاین یا کارگزاری طراحی شده است.

تروجان‌های بانکر می‌توانند به روش‌های مختلفی کار کنند، به عنوان مثال، از طریق کاشت کد اضافه شده در وب‌سایت‌های بانک، یا از طریق رهگیری رمزهای عبور یا اطلاعات از طریق استفاده از کی لاگرها.

این نوع بدافزارها توسط مقامات ارشد امنیتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌اند و بانک‌ها و موسسات مالی در حال مقابله با آن هستند.

Banner Ad

بنر تبلیغاتی نوع خاصی از منبع تبلیغات آنلاین است که اغلب در بالا یا کنار یک صفحه وب نمایش داده می‌شود. این بنر، یک ساختار HTML است که یک تبلیغ خاص را نمایش می‌دهد و با کلیک روی آن، کاربر را به سایت تبلیغ کننده می‌برد.

اندازه استاندارد بنر تبلیغاتی در سراسر اینترنت عبارتند از: 720×90، 300×600، 300×250.

تبلیغات بنری در بیشتر دوران اینترنت محبوب بوده است. تبلیغات بنری نسبتاً زود به عنوان بخش عمده‌ای از تبلیغات آنلاین توسعه یافت. بازارهای تبلیغات بنری شامل وب‌سایت‌هایی است که قیمت‌ها و نرخ‌های خاصی را برای قرار دادن تبلیغات بنری ارائه می‌دهند.

Banner Blindness

بنر کور، یک پدیده خاص در تبلیغات آنلاین است که در آن کاربران بنرهای تبلیغاتی در یک صفحه را نادیده می‌گیرند.

محققان میزان کوری بنر را اندازه‌گیری می‌کنند تا بفهمند آیا انواع خاصی از تبلیغات بنری در وب‌سایت‌ها موثر هستند یا خیر. نتیجه تحقیقات این است که در جهت تبلیغات موثر به صورت آنلاین، بنرهای تبلیغاتی را چگونه و در کجا قرار دهیم تا در معرض دید کاربران قرار گیرد. مطالعات نشان می‌دهد که افراد بیشتر بر روی متن اصلی و سرفصل‌های سایت تمرکز می‌کنند تا اینکه به بنرهای تبلیغاتی در بالا یا کنار صفحه نگاه کنند یا با آنها تعامل داشته باشند.

Banner Rotator

چرخاننده بنر نوعی نرم‌افزار است که بنرهای تبلیغاتی را که کاربران در یک وب‌سایت خاص هر بار که صفحه به روز می‌شود مشاهده می‌کنند، می چرخاند. چرخاننده‌های بنر به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در یک صفحه وب برجسته شوند و نگاه کاربران را به خود جلب کنند.

چرخاننده بنر ممکن است چرخاننده تبلیغات بنر نیز نامیده شود.

Bandwidth Allocation Protocol (BAP)

پروتکل تخصیص پهنای باند (BAP) برای اصلاح پیوندها در پروتکل پیوند داده همراه با مسئولیت‌های تعیین شده برای تصمیم‌گیری در ارتباط با مدیریت پهنای باند استفاده می‌شود. این پروتکل برای پیاده‌سازی روتر طراحی شده است. همانطور که به BAP مربوط می‌شود، پیوندها می‌توانند به بسته‌های چند پیوندی نقطه به نقطه (PPP) اضافه یا حذف شوند.

BAP در ارتباط با پروتکل کنترل تخصیص پهنای باند (BACP) کار می‌کند. BAP، فناوری مهم در پیوند داده ضروری است زیرا روشی قوی برای مدیریت پهنای باند بین دو همتا است. BAC و BACP مکانیزم کنترل پویا را بر نحوه عملکرد پروتکل PPP Multilink ارائه می‌دهند.

Business Application Programming Interface (BAPI)

رابط برنامه‌نویسی برنامه کاربردی تجاری (BAPI) یک رابط برنامه‌نویسی شی‌گرا (OOP) است که داده‌ها و فرآیندهای سیستم برنامه کاربردی تجاری دقیق را فراهم می‌کند و در عین حال ارتباطات برنامه نویسی برنامه SAP خارجی را نیز تسهیل می‌کند. فناوری اصلی BAPI طیف گسترده‌ای از توسعه را تسهیل ‌می‌کند.

Bar

نوار یا بار (Bar) یک مکان نگهدار متداول است که اغلب برای نامگذاری متغیرها یا سایر عناصر کد استفاده می‌شود. قراردادهای نامگذاری دلخواه مانند این به عنوان متغیرهای فرا نحوی شناخته می‌شوند.

Bar Code

بارکد یک شکل نوری و قابل خواندن ماشین از داده‌ها است که برای شناسایی اشیاء استفاده می‌شود. بارکد به ماشین اجازه می‌دهد تا اطلاعات زیادی را در مورد یک شیء به محض شناسایی شیء از طریق یک قالب کد بصری منحصر به فرد ایجاد شده با رسم خطوط مجاور با عرض و فاصله متغیر بازیابی کند. بارکدها در اصل نمایش خطی و تک بعدی اشیا بودند. بعدها، نمایش داده‌های دو بعدی پیشرفته به اشکالی مانند نقطه، مستطیل و سایر اشکال هندسی دو بعدی ظاهر شد.

Bar Code Rape

Bar Code Rape یک اصطلاح عامیانه برای عملی است که در آن غرفه‌داران نمایشگاه تجاری قبل از اینکه چیزی در مورد محصول یا خدماتی که تبلیغ می‌شود به آن‌ها بگویند بارکد تگ نام شرکت‌کنندگان را اسکن می‌کنند. روش صحیح این است که غرفه‌دار محصول یا خدمات را توضیح دهد و سپس فقط در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، بارکد بازدیدکنندگان را اسکن کند.

Braille and Audio Reading Download (BARD)

BARD یک سرویس کتابخانه وب است که شامل کتاب‌ها، مجلات، مقالات و موارد ضبط شده به خط بریل برای ساکنان ایالات متحده است که به دلیل ناتوانی‌های جسمی یا بینایی خود قادر به خواندن یا استفاده از مطالب چاپی نیستند. خدمات کتابخانه ملی نابینایان و معلولان جسمی حرکتی و کتابخانه کنگره با همکاری شبکه‌های کتابخانه‌های منطقه‌ای و زیرمنطقه‌ای ارائه می‌شود، این سرویس برای تمامی اعضای واجد شرایط رایگان است.

Bare Metal

بَره متال، یک سیستم کامپیوتری بدون سیستم عامل پایه (OS) یا برنامه‌های کاربردی نصب شده است. این اصطلاح یک کامپیوتر اجرای دستورالعمل به طور مستقیم بر روی سخت افزار منطقی بدون سیستم عامل مداخله را معنا می‌کند.

این مجموعه، ساختار و اجزای سخت‌افزار رایانه است که توسط سیستم عامل یا نرم‌افزار اصلی سیستم ورودی/خروجی (BIOS) یا بدون نرم‌افزار نصب می‌شود.

فلز لخت یا بَره متال، اصطلاحی است که برای تشخیص کامپیوترهای استاندارد و کامپیوترهایی که نو هستند و استفاده نشده‌اند، بکار می‌رود. معمولاً، رایانه‌ای که از یک سازنده ارسال می‌شود و تازه ساخته شده است، در حالت کلی فلزی خالی و بی‌استفاده است که شامل اجزای سخت‌افزاری ضروری، مانند پردازنده‌ها، مادربردها، هارد دیسک‌ها و کارت‌های شبکه است ولی سیستم عامل‌ و برنامه‌ها موردنیاز بر روی آن نصب نشده است.

در مراحل بعدی سیستم‌عامل و برنامه‌ها مورد نیاز بر روی آن نصب می‌شود و از حالتی بلااستفاده، به کامپی.تری جهت انجام کارها مختلف تبدیل می‌شود . از حالت Bare Metal خارج می‌شود.

Barrel Shifter

بشکه (بارل) شیفتر یک مدار الکترونیکی دیجیتال تخصصی است که هدف آن جابجایی کل کلمه داده توسط تعداد معینی از بیت، تنها با استفاده از منطق ترکیبی، بدون استفاده از منطق ترتیبی است. ساده‌ترین راه برای دستیابی به این هدف، استفاده از یک سری مالتی پلکسرها است که در آن یک خروجی به ورودی مالتی پلکسر بعدی در زنجیره متصل ‌می‌شود؛ این فرآیند به روشی خاص که به مقدار تغییر مشخص شده، بستگی دارد.

Basically Available, Soft State, Eventual Consistency (BASE)

BASE یک فلسفه طراحی سیستم داده است که در دسترس بودن را مهم‌تر از ثبات عملیات می‌داند. BASE به‌عنوان جایگزینی برای تولید معماری‌های داده مقرون‌به‌صرفه‌تر و مقیاس‌پذیرتر، ارائه گزینه‌های بیشتر برای توسعه شرکت‌ها/کلاینت‌های فناوری اطلاعات و صرفاً دستیابی به سخت‌افزار بیشتر برای گسترش عملیات داده، توسعه داده شد.

Base Address

آدرس پایه، یک آدرس مطلق است که به عنوان یک نقطه مرجع برای سایر آدرس‌ها عمل می‌کند. آدرس پایه در محاسبات به عنوان آدرس نسبی یک دستورالعمل در یک برنامه یا محل یک قطعه داده که در حال حاضر توسط برنامه روی آن کار می‌شود استفاده می‌شود. بسته به اینکه سازنده چگونه رابط سخت افزاری/نرم افزاری را طراحی می‌کند، آدرس پایه ممکن است آدرس‌پذیر یا قابل ارجاع باشد.

برای محاسبه یک آدرس مطلق، یک افست به آدرس پایه اضافه می‌شود.

Base Class

کلاس پایه یک کلاس در یک زبان برنامه نویسی شی‌گرا است که سایر کلاس‌ها از آن مشتق شده‌اند. این روش، ایجاد کلاس‌های دیگر را تسهیل می‌کند که می‌توانند از کدهای به‌طور ضمنی از کلاس پایه (به جز سازنده‌ها و تخریب‌کننده‌ها) استفاده مجدد کنند. یک برنامه‌نویس می‌تواند عملکرد کلاس پایه را با اضافه کردن یا نادیده گرفتن اعضای مرتبط با کلاس مشتق شده گسترش دهد.

یک کلاس پایه ممکن است کلاس والد یا سوپرکلاس نیز نامیده شود.

Base Class – .NET

کلاس پایه، در زمینه سی شارپ (#C)، کلاسی است که برای ایجاد یا استخراج کلاس‌های دیگر استفاده می‌شود. کلاس‌های مشتق شده از یک کلاس پایه، کلاس‌های فرزند، زیر کلاس‌ها یا کلاس‌های مشتق شده نامیده می‌شوند. یک کلاس پایه از هیچ کلاس دیگری ارث نمی‌برد و والد یک کلاس مشتق شده در نظر گرفته می‌شود.

کلاس پایه ابزاری را تشکیل ‌می‌دهد که به وسیله آن وراثت از طریق اشتقاق انجام می‌شود. یک کلاس مشتق شده از یک کلاس پایه، داده‌ها و رفتار را به ارث می‌برد. به عنوان مثال، وسیله نقلیه می‌تواند یک کلاس پایه باشد که کلاس‌های مشتق شده خودرو و اتوبوس را می‌توان از آن استخراج کرد. هم ماشین و هم اتوبوس وسیله نقلیه هستند و هر کدام نشان دهنده تخصص‌های خود در کلاس پایه هستند.

مانند جاوا، اما برخلاف C++، سی شارپ از چندین وراثت کلاس‌ها پشتیبانی نمی‌کند. C# با علامت گذاری صریح یک اصلاح کننده مجازی برای همه اعضای مجازی است و با جاوا متفاوت است.

یک کلاس پایه به عنوان کلاس والد یا سوپرکلاس نیز شناخته می شود.

Base Station (BS)

ایستگاه پایه، یک نقطه ارتباطی ثابت است و بخشی از سیستم تلفن بی‌سیم شبکه است. این اطلاعات را به و از یک واحد فرستنده/گیرنده، مانند تلفن همراه، منتقل می‌کند. یک ایستگاه پایه، که اغلب به عنوان یک سایت تلفن همراه شناخته می‌شود، به تلفن‌های همراه اجازه می‌دهد تا در یک منطقه محلی کار کنند، تا زمانی که به یک ارائه‌دهنده خدمات تلفن همراه یا بی‌سیم متصل باشد.

Base Station Controller (BSC)
کنترل‌کننده ایستگاه پایه (BSC) یک جزء حیاتی شبکه تلفن همراه است که یک یا چند ایستگاه پایه فرستنده گیرنده (BTS) را کنترل می‌کند، که به عنوان ایستگاه‌های پایه یا سایت‌های سلولی نیز شناخته می‌شود. عملکردهای کلیدی BSC شامل مدیریت شبکه رادیویی (مانند کنترل فرکانس رادیویی)، مدیریت انتقال BTS و تنظیم تماس است.

یک BSC با یک مؤلفه مرکز سوئیچینگ سیار (MSC) که خارج از BTS است کار می‌کند و آن را قادر می‌سازد خدمات تلفن همراه کامل را ارائه کند و ظرفیت مورد نیاز را برآورده کند. ایستگاه‌های پایه باید با MSC ارتباط برقرار کنند و داده‌ها باید به عنوان سرریز اطلاعات مدیریت شوند که بر کارایی MSC تأثیر می‌گذارد. یک BSC الزامات مدیریت فعالیت ایستگاه پایه MSC را حذف می‌کند و به MSC اجازه می‌دهد تا وظایف مهمی مانند تعادل ترافیک و مدیریت پایگاه داده را انجام دهد.

Base Transceiver Station (BTS)

ایستگاه فرستنده و گیرنده پایه (BTS) قطعه‌ای از تجهیزات شبکه است که ارتباط بی‌سیم بین دستگاه و شبکه را تسهیل می‌کند.

یک BTS شامل موارد زیر است:

آنتن هایی که پیام‌های رادیویی را پخش می کنند
فرستنده و گیرنده
دوبلکسرها
تقویت کننده‌ها
BTS همچنین به عنوان ایستگاه پایه (BS)، ایستگاه پایه رادیویی (RBS) یا گره B (eNB) شناخته می‌شود.

Base URL

در توسعه وب، برنامه‌های کاربردی طراحی می‌توانند یک URL پایه یا مکان پایه را تعریف کنند که به تبدیل URL‌های وب نسبی در یک صفحه خاص به URLهای وب مطلق کمک می‌کند. عنصر HTML <base> اجازه می‌دهد تا یک URL پایه برای همه URLهای مرتبط در یک سند خاص استفاده شود. URL پایه یکی از اجزای ثابت آدرس وب است و به یک صفحه وب مربوط می‌شود.

Base64

Base64 یک تکنیک رمزگذاری و رمزگشایی است که برای تبدیل داده‌های باینری به فرمت متنی استاندارد آمریکایی برای تبادل اطلاعات (ASCII) و بالعکس استفاده می‌شود. بیس 64 برای انتقال داده‌ها روی رسانه‌ای استفاده می‌شود که فقط از فرمت‌های ASCII پشتیبانی می‌کند، مانند پیام‌های ایمیل در افزونه ایمیل چند منظوره اینترنتی (MIME) و زبان نشانه‌گذاری توسعه پذیر (XML).

Base64 همچنین به عنوان Base64 Content-Transfer-Encoding شناخته می‌شود.

Baseband

کلمه baseband بسته به زمینه، معانی یا کاربرد کمی متفاوت دارد، اما به طور سنتی، سیگنالی در یک محدوده فرکانسی بسیار باریک است که داده‌ها یا اطلاعات بر روی آن قرار می‌گیرند و سپس منتقل می‌شوند. به آن سیگنال کم گذر نیز می‌گویند زیرا می‌تواند فرکانس‌های نزدیک به صفر را شامل شود. از این نظر، یک شکل موج صوتی به عنوان یک باند پایه در نظر گرفته می‌شود در حالی که سیگنال‌های رادیویی اغلب در سطوح مگاهرتز رتبه‌بندی می‌شوند، باند پایه در نظر گرفته نمی‌شوند.

Baseband Unit (BBU)

واحد بیس باند (BBU) دستگاهی در سیستم‌های مخابراتی است که فرکانس باند پایه را معمولاً از یک واحد رادیویی راه دور منتقل می‌کند، که ممکن است از طریق فیبر نوری به آن متصل شود.

BBU‌ها در طیف وسیعی از سیستم‌های مخابراتی که داده‌ها را به نقاط پایانی کاربر هدایت می‌کنند و همچنین برای انواع مختلف معماری سازمانی مفید هستند.

Baseboard Management Controller (BMC)

کنترلر مدیریت پایه (BMC) یک پردازشگر خدماتی است که قادر است وضعیت فیزیکی سرورها، رایانه‌ها یا سایر دستگاه‌های سخت‌افزاری را با کمک حسگرها نظارت کند. قسمتی از رابط مدیریت پلتفرم هوشمند، کنترل‌کننده مدیریت پایه در داخل برد مدار اصلی یا مادربرد دستگاه یا رایانه‌ای که قرار است نظارت شود تعبیه شده است. یک کنترلر مدیریت پایه به یک مدیر کمک می‌کند تا تعداد زیادی از سرورها یا دستگاه‌ها را از راه دور نظارت کند و در نتیجه به کاهش هزینه عملیاتی شبکه کمک کند.

Base Station (BS)

ایستگاه پایه، یک نقطه ارتباطی ثابت است و بخشی از سیستم تلفن بی‌سیم شبکه است. این اطلاعات را به و از یک واحد فرستنده/گیرنده، مانند تلفن همراه، منتقل می‌کند. یک ایستگاه پایه، که اغلب به عنوان یک سایت تلفن همراه شناخته می‌شود، به تلفن‌های همراه اجازه می‌دهد تا در یک منطقه محلی کار کنند، تا زمانی که به یک ارائه‌دهنده خدمات تلفن همراه یا بی‌سیم متصل باشد.

Base Station Controller (BSC)
کنترل‌کننده ایستگاه پایه (BSC) یک جزء حیاتی شبکه تلفن همراه است که یک یا چند ایستگاه پایه فرستنده گیرنده (BTS) را کنترل می‌کند، که به عنوان ایستگاه‌های پایه یا سایت‌های سلولی نیز شناخته می‌شود. عملکردهای کلیدی BSC شامل مدیریت شبکه رادیویی (مانند کنترل فرکانس رادیویی)، مدیریت انتقال BTS و تنظیم تماس است.

یک BSC با یک مؤلفه مرکز سوئیچینگ سیار (MSC) که خارج از BTS است کار می‌کند و آن را قادر می‌سازد خدمات تلفن همراه کامل را ارائه کند و ظرفیت مورد نیاز را برآورده کند. ایستگاه‌های پایه باید با MSC ارتباط برقرار کنند و داده‌ها باید به عنوان سرریز اطلاعات مدیریت شوند که بر کارایی MSC تأثیر می‌گذارد. یک BSC الزامات مدیریت فعالیت ایستگاه پایه MSC را حذف می‌کند و به MSC اجازه می‌دهد تا وظایف مهمی مانند تعادل ترافیک و مدیریت پایگاه داده را انجام دهد.

Base Transceiver Station (BTS)

ایستگاه فرستنده و گیرنده پایه (BTS) قطعه‌ای از تجهیزات شبکه است که ارتباط بی‌سیم بین دستگاه و شبکه را تسهیل می‌کند.

یک BTS شامل موارد زیر است:

آنتن هایی که پیام‌های رادیویی را پخش می کنند
فرستنده و گیرنده
دوبلکسرها
تقویت کننده‌ها
BTS همچنین به عنوان ایستگاه پایه (BS)، ایستگاه پایه رادیویی (RBS) یا گره B (eNB) شناخته می‌شود.

Base URL

در توسعه وب، برنامه‌های کاربردی طراحی می‌توانند یک URL پایه یا مکان پایه را تعریف کنند که به تبدیل URL‌های وب نسبی در یک صفحه خاص به URLهای وب مطلق کمک می‌کند. عنصر HTML <base> اجازه می‌دهد تا یک URL پایه برای همه URLهای مرتبط در یک سند خاص استفاده شود. URL پایه یکی از اجزای ثابت آدرس وب است و به یک صفحه وب مربوط می‌شود.

Base64

Base64 یک تکنیک رمزگذاری و رمزگشایی است که برای تبدیل داده‌های باینری به فرمت متنی استاندارد آمریکایی برای تبادل اطلاعات (ASCII) و بالعکس استفاده می‌شود. بیس 64 برای انتقال داده‌ها روی رسانه‌ای استفاده می‌شود که فقط از فرمت‌های ASCII پشتیبانی می‌کند، مانند پیام‌های ایمیل در افزونه ایمیل چند منظوره اینترنتی (MIME) و زبان نشانه‌گذاری توسعه پذیر (XML).

Base64 همچنین به عنوان Base64 Content-Transfer-Encoding شناخته می‌شود.

Baseband

کلمه baseband بسته به زمینه، معانی یا کاربرد کمی متفاوت دارد، اما به طور سنتی، سیگنالی در یک محدوده فرکانسی بسیار باریک است که داده‌ها یا اطلاعات بر روی آن قرار می‌گیرند و سپس منتقل می‌شوند. به آن سیگنال کم گذر نیز می‌گویند زیرا می‌تواند فرکانس‌های نزدیک به صفر را شامل شود. از این نظر، یک شکل موج صوتی به عنوان یک باند پایه در نظر گرفته می‌شود در حالی که سیگنال‌های رادیویی اغلب در سطوح مگاهرتز رتبه‌بندی می‌شوند، باند پایه در نظر گرفته نمی‌شوند.

Baseband Unit (BBU)

واحد بیس باند (BBU) دستگاهی در سیستم‌های مخابراتی است که فرکانس باند پایه را معمولاً از یک واحد رادیویی راه دور منتقل می‌کند، که ممکن است از طریق فیبر نوری به آن متصل شود.

BBU‌ها در طیف وسیعی از سیستم‌های مخابراتی که داده‌ها را به نقاط پایانی کاربر هدایت می‌کنند و همچنین برای انواع مختلف معماری سازمانی مفید هستند.

Baseboard Management Controller (BMC)

کنترلر مدیریت پایه (BMC) یک پردازشگر خدماتی است که قادر است وضعیت فیزیکی سرورها، رایانه‌ها یا سایر دستگاه‌های سخت‌افزاری را با کمک حسگرها نظارت کند. قسمتی از رابط مدیریت پلتفرم هوشمند، کنترل‌کننده مدیریت پایه در داخل برد مدار اصلی یا مادربرد دستگاه یا رایانه‌ای که قرار است نظارت شود تعبیه شده است. یک کنترلر مدیریت پایه به یک مدیر کمک می‌کند تا تعداد زیادی از سرورها یا دستگاه‌ها را از راه دور نظارت کند و در نتیجه به کاهش هزینه عملیاتی شبکه کمک کند.

Baseline

در مدیریت فناوری اطلاعات، یک خط مبنا (Baseline)، مقادیر یا شرایط مورد انتظاری است که همه عملکردها با آن مقایسه می‌شوند. خط مبنا یک نقطه مرجع ثابت است. از منظر مدیریت پروژه، ایجاد خطوط مبنا به عنوان پایان رسمی برنامه‌ریزی پروژه و شروع اجرا و کنترل پروژه در نظر گرفته می‌شود. کنترل خطوط پایه برای مدیریت پروژه و فناوری اطلاعات بسیار مهم است.

Basename

Basename نام دایرکتوری در نام مسیر یونیکس است که بعد از آخرین اسلش قرار می‌گیرد. همچنین نام یک ابزار استاندارد در سیستم‌های شبه یونیکس است که با دادن نام مسیر یونیکس، نام پایه را برمی‌گرداند. این برنامه بخشی از Single Unix Specification است و تقریباً روی هر سیستمی از جمله اکثر توزیع‌های لینوکس نصب می‌شود.

Bourne Again Shell (Bash)

Bourne again shell (Bash) یک پوسته رایگان یونیکس است که می‌تواند به جای پوسته Bourne استفاده شود. Bash یک پیاده سازی کامل از رابط سیستم عامل قابل حمل IEEE برای Unix (POSIX) و مشخصات پوسته Open Group است.

Bash اساساً یک پردازشگر فرمان است که معمولاً در یک پنجره متنی اجرا می‌شود و به کاربر اجازه می‌دهد تا دستوراتی را که باعث اعمال تغییرات می‌شود تایپ کند. این فناوری می‌تواند دستورات را از یک فایل به نام اسکریپت بخواند. Bash از موارد زیر پشتیبانی میکند:

تغییر نام فایل
پایپینگ (تکنیکی برای افزایش سرعمت کامپیوتر)
خواندن اسناد
اجرای دستورها متعدد

(Beginner’s All-Purpose Symbolic Instruction Code (BASIC

کد دستورالعمل نمادین همه منظوره مبتدی (BASIC) یک زبان برنامه‌نویسی سطح بالا و ساده است که در 1 می 1964 معرفی شد. اگرچه این زبان دیگر یک زبان برنامه‌نویسی اصلی نیست، اما بیسیک در درجه اول به عنوان ابزاری برای آموزش اصول برنامه‌نویسی اساسی استفاده می‌شود.

BASIC توسط توماس کورتز و جان کمنی از کالج دارتموث توسعه داده شد تا به دانش‌آموزان توانایی نوشتن برنامه برای سیستم اشتراک گذاری زمان دارتموث (DTSS) را بدهد. عموماً این دانشجویان روی علوم کامپیوتر متمرکز نبودند و فاقد سوابق فنی بودند. زمانی که بیسیک منتشر شد، استفاده از کامپیوتر برای تحقیق و آموزش مفهوم جدیدی بود.

Basic Combined Programming Language (BCPL)

زبان برنامه نویسی ترکیبی پایه (BCPL) یک زبان کامپیوتری است که توسط مارتین ریچاردز در دانشگاه کمبریج در سال 1966 ایجاد شد. این زبان بر اساس زبان قبلی خود یعنی زبان برنامه‌نویسی ترکیبی (Combined Programming Language) ساخته شد که در اوایل دهه 1960 توسعه یافت.

زبان برنامه نویسی ترکیبی پایه برای اندازه کوچک کامپایل، تا 16 کیلوبایت و قابلیت حمل ساخته شده است. در این زبان، یک نوع داده به عنوان یک عدد صحیح، کاراکتر، عدد ممیز شناور یا متغیر عمل می‌کند.

Basic Input/Output System (BIOS)

یک سیستم ورودی/خروجی اولیه (BIOS) یک برنامه از پیش نصب شده است که در هنگام راه‌اندازی در رایانه‌های مبتنی بر ویندوز استفاده می‌شود. CPU در ابتدا به بایوس دسترسی پیدا می‌کند و پس از آن سیستم عامل بارگذاری می‌شود.

یک سیستم ورودی/خروجی اولیه با نام های بایوس سیستم (system BIOS) یا ROM BIOS نیز شناخته می‌شود.

BIOS یک نرم افزار داخلی است که حاوی کدهای عمومی مورد نیاز برای کنترل صفحه کلید، صفحه نمایش، درایو دیسک و سایر عملکردها است. هدف اصلی BIOS راه‌اندازی سخت افزار و بارگذاری پایه و راه اندازی یک سیستم‌عامل است. BIOS در یک تراشه ROM غیرقابل حذف در داخل کامپیوتر قرار می‌گیرد و از در دسترس بودن بایوس همیشه اطمینان می‌دهد و از خرابی تصادفی دیسک جلوگیری می‌کند. BIOS هر اتصال سخت‌افزاری را بررسی می‌کند و دستگاه‌ها را مکان‌یابی می‌کند، پس از آن سیستم‌عامل در حافظه رایانه بارگذاری می‌شود.

Basic Rate Interface (BRI)

رابط نرخ پایه (BRI) یکی از دو سطح خدمات ارائه شده توسط شبکه دیجیتال خدمات مجتمع (ISDN) است. BRI برای استفاده خانگی و در مقیاس کوچک ساخته شده است. BRI از دو کانال حامل (کانال B) و یک کانال داده (کانال D) برای انتقال داده‌ها تشکیل شده است. کانال B داده، صدا و سایر خدمات را حمل می‌کند، در حالیکه کانال D داده‌های کنترلی و سیگنالینگ را حمل می‌کند.

Basically Available, Soft State, Eventual Consistency (BASE)

BASE یک فلسفه طراحی سیستم داده است که در دسترس بودن را مقدم از ثبات عملیات می‌داند. BASE به‌عنوان جایگزینی برای تولید معماری‌های داده مقرون‌به‌صرفه‌تر و مقیاس‌پذیرتر، ارائه گزینه‌های بیشتر برای توسعه شرکت‌ها/کلاینت‌های فناوری اطلاعات و صرفاً دستیابی به سخت‌افزار بیشتر برای گسترش عملیات داده، توسعه داده شد.

Basis Spline (B-Spline)

در ریاضیات، انواع خاصی از مقادیر عددی که با استفاده از چندجمله‌ای به دست می‌آیند، spline نامیده می‌شوند. پایه اسپلاین دسته خاصی از اسپلاین است که از انواع انیمیشن‌های گرافیکی کامپیوتری پشتیبانی می‌کند. متخصصان یک اسپلاین پایه (B-spline) را به عنوان اسپلاینی تعریف می‌کنند که «حداقل پشتیبانی با توجه به درجه معین، صافی و پارتیشن دامنه» دارد.

Bastion Host

میزبان سنگر یا مستحکم، یک کامپیوتر تخصصی است که عمداً در یک شبکه عمومی قرار می‌گیرد. از منظر شبکه ایمن، Bastion Host در خارج از فایروال در سیستم‌های فایروال تک قرار می‌گیرد یا اگر سیستمی دارای دو فایروال باشد، اغلب بین دو فایروال یا در سمت عمومی یک منطقه غیرنظامی (DMZ) قرار می‌گیرد.

میزبان مستحکم یا سنگر، تمام ترافیک ورودی را پردازش و فیلتر می‌کند و از ورود ترافیک مخرب به شبکه جلوگیری می‌کند و مانند یک دروازه عمل می‌کند. رایج‌ترین نمونه هاست‌های مستحکم عبارتند از: ایمیل، سیستم نام دامنه، وب و سرورهای پروتکل انتقال فایل (FTP). فایروال ها و روترها نیز می‌توانند به هاست پایگاه تبدیل شوند.

Batch File

فایل‌های دسته‌ای یا بَچ یک فایل متنی است که حاوی یک سری دستورات برای یک سیستم عامل کامپیوتر است. فایل‌های بَچ چندین دستور را در یک فایل واحد کپسوله می‌کنند و برای توالی دستوراتی که کاربران مکرراً استفاده می‌کنند ایجاد می‌شوند. فایل‌های batch که معمولا استفاده می‌شوند بخشی مهمی از اکثر سیستم عامل‌های هستند. توالی دستورات در فایل بچ با وارد کردن نام فایل دسته‌ای در خط فرمان آغاز می‌شود.

فایل‌های بَچ، فایل‌های متنی با یک سری دستورات هستند که توسط مفسر فرمان (command interpreter) اجرا می‌شوند. آن‌ها به کاربران اجازه می‌دهند تا یک اسکریپت دسته‌ای را برای خودکارسازی بسیاری از دستورات تنظیم کنند. هنگامی که فایل‌های بَچ اجرا می‌شوند، یک برنامه پوسته فایل را می‌خواند و دستورات آن را خط به خط اجرا می‌کند. فایل‌های بَچ دنباله‌ای از فایل‌های اجرایی را به صورت خودکار اجرا می‌کنند.

Batch Job

یک Batch Job در SAP یک برنامه پس‌زمینه برنامه‌ریزی‌شده است که معمولاً به طور منظم و بدون دخالت کاربر اجرا می‌شود. Batch Job با حافظه اختصاص داده شده بیشتری نسبت به کارهایی که در پیش زمینه انجام می‌شوند، ارائه می‌شوند. آن‌ها برای پردازش حجم بالایی از داده‌ها که معمولاً در صورت اجرا در پیش‌زمینه، حافظه طولانی‌مدت مصرف می‌کنند، و همچنین برای اجرای برنامه‌هایی که نیاز به تعامل کمتری با کاربر دارند، استفاده می‌شوند.

Batch Processing

پردازش دسته‌ای یک اصطلاح کلی است که برای برنامه‌های پرکاربردی که با حداقل تعامل انسانی اجرا می‌شوند، استفاده می‌شود. کارهای پردازش دسته‌ای می‌توانند بدون هیچگونه تعامل کاربر نهایی، اجرا شوند یا می‌توانند برنامه‌ریزی شوند تا به تنهایی به عنوان منابع دارای اجازه پردازش، راه‌اندازی شوند.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.3 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 3

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

علیرضا حدیدی

زندگی همچون بادکنکی است در دستان کودکی که همیشه ترس از ترکیدن آن لذت داشتنش را از بین می‌برد از آن لذت ببر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا