سیستم مورد نیاز ویندوز 11 چیست؟
بالاخره در تیرماه سال 1400، انتظارها به پایان رسید و مایکروسافت، آخرین نسخه از ویندوز را معرفی کرد: ویندوز 11.
در این معرفی، مایکروسافت اعلام کرد که استانداردهای ویندوز 11 نسبت به ویندوز 10 سختگیرانهتر طراحی شدهاند. برای نصب این ویندوز، کامپیوتر شما باید حتما تمام مولفههای لازم را داشته باشد. این شرکت، همچنین نرمافزاری به نام PC Health Check را معرفی کرد تا کاربرانش بتوانند به کمک آن، استانداردهای لازم برای نصب ویندوز 11 روی سیستم خود را بررسی کنند.
اینم بخونید بد نیست: آموزش دانلود و نصب ویندوز 11 (قدم به قدم)
اما فقط 4 روز بعد از اعلام این خبر، مایکروسافت این ابزار را به خاطر چیزی که «خطای جزئی در دقت یا کمدقتی» میخواند از دسترس خارج کرد. این برنامه، در بعضی مواقع تشخیص میداد که کامپیوتر نمیتواند ویندوز 11 را نصب کند؛ اما نمیتوانست دلیلش را پیدا کند.
در 27 آگوست، این ایراد رفع شد و PC Health check به میدان بازگشت. حالا کاربران بهراحتی میتوانند با نصب یک نرمافزار، متوجه قابلیت سیستمشان برای نصب ویندوز 11 شوند.
اما برای آگاهشدن از توانایی سیستمتان برای نصب ویندوز 11، حتما لازم نیست نرمافزار خاصی نصب کنید. در این مقاله از مجله اون با من، تمام فاکتورهای سیستم مورد نیاز ویندوز 11 را بررسی کردهایم. شما میتوانید خودتان ویژگیهای سیستمتان را با آنچه در این مقاله نوشته شده، مقایسه کنید.
اینم بخونید بد نیست: آموزش نصب پوسته یا Theme جدید در ویندوز 10
حداقل سیستم مورد نیاز ویندوز 11
براساس آنچه وبسایت رسمی مایکروسافت اعلام کرده است؛ ویندوز 11 برای نصب به سیستمی با ویژگیهای زیر نیاز دارد. (منبع)
Processor: 64-bit architecture at 1 GHz or faster; Intel: eight-generation or newer; AMD Ryzen 3 or better; Qualcomm Snapdragon 7c or higher
RAM: 4 GB or higher
Storage: 64 GB or larger storage device
System firmware: UEFI, Secure Boot capable
TPM: Trusted Platform Module (TPM) version 2.0
Graphics card: Direct X12 or later capable; WDDM 2.0 driver or newer
Display: High-def (720p) display, larger than 9” diagonal in size, 8 bits per color channel (or better)
ویندوز 11 برای آپدیت برنامههای خود به اتصال اینترنت و یک اکانت مایکروسافت (MSA) نیز نیاز دارد.
درحال حاضر رایانههایی که تمام این ویژگیها را نداشته باشند نیز میتوانند از ویندوز 11 استفاده کنند اما با انتشار رسمی ویندوز 11 در اواخر سال جاری میلادی، این دستگاهها دیگر نمیتوانند ویندوز خود را به نسخههای جدیدتر ارتقا دهند.
اینم بخونید بد نیست: آیا باید منتظر انتشار ویندوز 11 باشیم؟ (آپدیت مرداد 1400)
استفاده از نرمافزار PC Health Check برای تشخیص سیستم مورد نیاز ویندوز 11
همانطور که گفته شد شما میتوانید با نصب این نرمافزار نیز از مناسب بودن سیستم خود اطمینان حاصل کنید. این نرمافزار فقط برای اعضای برنامه Windows Insider مایکروسافت در دسترس است. شما میتوانید با ثبت نام در ویندوز اینسایدر و ورود به حساب کاربری مایکروسافت خود از این نرمافزار استفاده کنید.
این برنامه، سیستم شما را برای نصب ویندوز 11 بررسی میکند و در صورت تشخیص مشکل، راهکارهایی برای حل آنها ارائه خواهد کرد.
برای اجرای برنامه پس از نصب آن در منوی Start خود عبارت PC heal را تایپ کنید. پنجره اپلیکیشن برای شما باز خواهد شد. در قسمت Introducing windows 11 میتوانید گزینه check now را مشاهده کنید. با کلیک روی آن، سیستم شما برای نصب ویندوز 11 اسکن خواهد شد. پس از اسکن، هر کدام از نسخههای ویندوز که برای سیستم شما مناسب بود، به شما معرفی میشود.
اگر بتوانید حداقل انتظارات ویندوز 11 را برآورده کنید، پیام meets requirements را مطابق شکل زیر دریاقت میکنید. درغیر این صورت، پیام doesn’t currently meet بر روی صفحه نمایشگر ظاهر میشود.
اینم بخونید بد نیست: بیت لاکر چیست؟ چطور آن را در ویندوز فعال کنیم و نحوه ریکاوری BitLocker به چه شکل است؟
ویژگیهای ویندوز 11
مایکروسافت در طراحی ویندوز 11 بنا را بر سادگی گذاشته است. رابط کاربری بسیار ساده و طراحی پنجرهها، این سیستمعامل را بیشترشبیه به macOS کرده است. ویندوز 11، ویندوزی مناسب برای گیمرهای حرفهای است. DirectX 12 آلتیمیت، Direct Storage و Auto HDR از جمله ویژگیهایی است که ویندوز 11 برای گیمرها تدارک دیده است.
نکتهای که در مورد این ویندوز بسیار موردتوجه قرارگرفته این است که مایکروسافت، نسخه 32 بیتی را حذف کرده و ویندوز را فقط در قالب نسخه 64 بیتی ارائه میدهد. در ضمن حداقل صفحه نمایشگر لازم برای نصب ویندوز 11، نه اینچ است. این یعنی ویندوز 11 را نمیتوان روی تبلتهایی که صفحه نمایش کوچکتر از 9 اینج دارند نصب کرد.
اینم بخونید بد نیست: نحوه تشخیص 32 یا 64 بیتی بودن ویندوز 7 و 8 و 10
ختم کلام
تکنولوژی روزبهروز در حال پیشرفت است. تنها راه عقب نیفتادن از این قافله، مطالعه مستمر و افزایش اطلاعات و آگاهی است. ما در مجله اون با مَن، هر روز مقالات آموزشی مفیدی از دنیای علم و تکنولوژی برای شما داریم. سر زدن به اینجا را فراموش نکنید. سوالات یا نظراتتان را نیز میتوانید در قسمت نظرات برایمان بنویسید.