تبلیغات
کاربردیموبایل

اندروید یا آندروید؟ تلفظ صحیح Android کدام است؟

تبلیغات
4.7
(3)

اندروید (Android) یک سیستم عامل موبایل بر پایه هسته لینوکس است. اندروید در طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های هوشمند مثل موبایل، تبلت، ساعت، خودرو و غیره استفاده می‌شود. در ایران هم مثل سایر کشورها گوشی های اندرویدی بازار مناسبی دارند و به خاطر تنوع برند و قیمتی که نسبت به رقیب اصلی خود یعنی iOS ارائه می‌دهند، طرفداران بیشتری دارند. اما شما چطور این کلمه را تلفظ می‌کنید. می‌گویید اندروید یا آندروید؟ اصلا کدام یکی درست است؟ کمی جلوتر متوجه خواهیم شد.

واقعا تلفظ صحیح کلمه اندروید انقدر مهم است؟

واقعا تلفظ درست کلمه android کدام است؟
فاجعه چرنوبیل یک اشتباه مرگبار بود

بعضی از اشتباهات فاجعه به بار می‌آورند. بعضی از اشتباهات خیلی مهم نیستند و بعضی از آنها باعث تمسخر مردم می‌شوند. اشتباهی که امروز راجع به آن صحبت می‌کنیم چندان مرگبار نیست و مشکلی برای کسی به وجود نمی‌آورد. اما انقدر خاطر من را آزرده کرده که راجع به آن صحبت کنم تا موضوع شفاف شود و متوجه بشویم که نحوه تلفظ این کلمه به چه شکل است. اندروید یا آندروید؟

یکی از اشتباهات رایجی که در کشور ما وجود دارد مربوط به تلفظ صحیح کلمات انگلیسی است. ما فارسی زبان هستیم و اگر انگلیسی هم یاد بگیریم، همچنان به عنوان زبان دوم ما به حساب می‌آید. البته هیچ ایرادی ندارد اگر نتوانیم مثل زبان مادری خودمان، انگلیسی صحبت کنیم. خود من هم ادعایی در زبان انگلیسی ندارم و همیشه در حدی زبان بلد بودم که گلیم خودم را از آب بیرون بکشم. اما گاهی اشتباه گفتن بعضی از کلمات و اصرار داشتن روی درستی آن، برای من مثل شکنجه است.

فوکوس، پورش، بی ام و و …

اسم درست این ماشین پورشه است نه پورش …

از زمانی که نوجوان بودم بابت تلفظ صحیح کلمات به خودم خیلی سخت می‌گرفتم. دوست داشتم هر کلمه آنطور که واقعا هست ادا شود. کلمات زمانی زیبا هستند که زیبا بیان شوند. هر کلمه هزاران هزار حرف پشت خود دارد و با اشتباه بیان کردن یک کلمه، ارزش آن را پایین می‌آوریم. این فقط مربوط به زبان انگلیسی نیست و در ادبیات شیرین پارسی هم این موضوع صدق می‌کند.

اینم بخونید بد نیست: معرفی 8 آنتی ویروس قدرتمند و رایگان برای اندروید

حالا اَندروید درست است یا آندروید؟

کمی از ادبیات و گله و ناله‌های من فاصله بگیریم. بحث اصلی ما سر اندروید بود. احتمالا شما هم با مراجعه به فروشگاه‌های موبایل متوجه شده‌اید که بعضی از فروشندگان برای سیستم عامل محبوب Android از دو گویش اَندروید و آندروید استفاده می‌کنند.

احتمالا بعد از مواجه شدن با این ماجرا از خودتان پرسیده‌اید پس کدام فروشنده درست می‌گوید؟ من چطور این کلمه را بیان کنم؟ بگویم اندروید یا آندروید؟ اگر جایی بگویم آندروید به من می‌خندند؟ اگر بگویم اندروید چطور؟ خلاصه کلی سوال این چنینی در سرتان چرخ می‌زند. اجازه بدهید حاشیه گویی یا داستان سرایی را تمام کرده و مستقیم سراغ جواب اصلی بروم:

تلفظ صحیح Android، اَندروید است. نه آندروید.

چه استدلالی برای این حرفت داری؟

دوستان عزیزم، لطفا دیگر از کلمه آندروید استفاده نکنید. این کلمه چه در ایران چه در هر جای دیگر از این کره خاکی اشتباه است. برای این که این نکته را ثابت کنم، چند مدرک هم برای شما آماده کرده‌ام. من یک تحقیق کوچک در دیکشنری‌های معتبر دنیا انجام دادم و همه و همه به یک چیز ختم شدند:

دیکشنری lexico می‌گوید که تلفظ صحیح این کلمه اَندروید است.

گوگل ترنسلیت این کلمه را اَندروید تلفظ می‌کند.

دیکشنری معتبر کمبریج می‌گوید تلفظ صحیح این کلمه چه در English و چه در American اَندروید است.

با کمی جستجو باز هم می‌توانیم منابع بیشتری جمع کنیم، اما به نظرم همین‌ها کافی هستند.

پس چرا بعضی‌ها می‌گویند آندروید؟

نمی‌دانم چطور این نوع تلفظ به کشور ما راه پیدا کرد. اما بعضی از افراد به اشتباه اَندروید را به این شکل تلفظ می‌کنند. بعضی‌ها هم در کمال تاسف فقط برای باکلاس جلوه دادن ماجرا یا خاص بودن از آندروید استفاده می‌کنند. آخر چه کلاسی در اشتباه گفتن کلمات وجود دارد؟ بعضی‌ها هم فقط برای این برخلاف جریان آب شنا کنند این کلمه را به این شکل تلفظ می‌کنند. اما به هر حال این کار درست نیست و صمیمانه خواهش می‌کنم از همان کلمه زیبای اَندروید استفاده کنند.

اینم بخونید بد نیست: چطور رمز فایل ZIP و RAR را بشکنیم؟

جمع و جور کنیم

پس تلفظ صحیح Android را متوجه شدیم. اگر دوست و آشنایی دارید که از کلمه آندروید استفاده می‌کند، این پست را برایش بفرستید. البته مراقب باشید کار به دعوا ختم نشود 🙂

اگر هم با نظر من موافق نیستید یا احساس می‌کنید چیزهای دیگری هم باید به این پست اضافه کنم، حتما در بخش نظرات با من در این میان بگذارید تا سایر کاربران اون با من هم از نظرات ارزشمند شما استفاده کنند.

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.7 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 3

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا