بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر – نوستالژیهای جذاب!
در این پست به بررسی 10 عنوان از بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر میپردازیم.
صنعت بازی سازی تنها به ژانرهای اکشن، ترسناک و دیگر ژانرهای معروف محدود نمیشود. همواره شرکتهای بازی سازی در تلاش بودهاند تا با خلق آثاری متفاوت و جذاب، گیمرها را به چالش بکشند که همین امر موجب شده تا بازیهای بینظیری در سبک استراتژیک ساخته شود.
سبک استراتژیک یکی از سبکهای بسیار متفاوت در صنعت بازی سازی است که به زیر شاخههایی متفاوت تقسیم میشود، به طور مثال یکی از این شاخهها 4X میباشد. استراتژیک 4X سبکی که در آن، بازیکن با اداره یک قلمرو چهار رویکرد مختلف را دنبال میکند. هر چهار رویکرد با حروف EX شروع میشوند و به همین خاطر نام این سبک را 4X یا چهار ایکس گذاشتهاند. این چهار رویکرد عبارتند از Explore (اکتشاف)، Expand (گسترش)، Exploit (بهرهبرداری)، Exterminate (انهدام)
این ژانر با به کار گیری عواملی مانند هوش، دقت، سرعت العمل، آینده نگری، حوصله، در بعضی موارد کار تیمی توانسته است فیلتری برای گیمرها باشد، به این معنا که هر گیمری به دنبال این دسته از بازیها نمیرود. به طور خلاصه سبک استراتژیک بیشتر روی مدیریت قلمرو و پیشرفتهایی که معمولا به واسطه تجارت یا تولید نیازها بدست میآید تمرکز دارد. در مجموع در بازیهای استراتژیک شما میتوانید ارتش خود را آموزش داده و از آن ها برای ایجاد صلح و یا یورش به مناطق دیگر استفاده کنید.
10 – Stronghold Crusader (جنگهای صلیبی)
اینم بخونید بد نیست: نقد و بررسی بازی death stranding
- شرکت سازنده: Firefly Studios
- سال انتشار: 2008
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز
به شخصه معتقدم این عنوان بهترین بازی در سبک استراتژیک میباشد. کمتر گیمر ایرانی پیدا میشه که این عنوان را بازی نکرده و با آن خاطره نداشته باشد. بازی جنگهای صلیبی که شما را به سالهای 1095 میبرد، به جنگ مسیحیان عیله اعراب ( مسلمانان ) میپردازد. در این بازی شاهد رویارویی حاکمان سرزمینهای مختلف که همگی مستند به تاریخ هستند مانند ریچارد شیردل، صلاحالدین، سلطان مصطفی و غیره هستیم.
در این بازی شما با ساخت منابع اولیه، خرید و فروش، ساخت سلاح و تولید مواد غذایی پیشرفت کرده تا در جنگهای پشرو که عمدتا سخت و طولانی هستند پیروز شوید. این بازی در زمان انتشار از گرافیک و جذابیت خوبی برخوردار بود، به طوری که بین بازیهای رقیب حرفی برای گفتن داشت.
گیم پلی روان و عدم پیچیدگی در بازی ( البته شما باید در این بازی از هوش بالایی برخوردار باشید تا بتوانید بهترین استراتژی را برای نبردتان انتخاب کنید ) و وجود مراحل زیاد و سخت باعث شده این بازی به نوستالوژی بیاد ماندنی تبدیل شود که حتی مسابقاتی در قالب استیم برای آن در نظر گرفته شود.
اینم بخونید بد نیست: نقد بازی جنگ های صلیبی
9 – Command & Conquer Generals 1 ( فرماندهی و تسخیر جنرالها 1 )
- شرکت سازنده: EA Games
- سال انتشار: 2003
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز
قطعا نام بازی جنرال به گوشتان خورده است، یکی دیگر از بهترین بازیهای تاریخ را میتوان بازی Command & Conquer Generals 1 نام برد. این بازی در نسخههای متفاوتی ارائه شد ( 200 Mod برای این بازی ساخته شد ) اما لازم به ذکر است که تنها دو نسخه Generals 1 و Generals Zero: Hour 2 توانستند جایگاه خوبی را میان بازیهای استراتژیک کسب کنند.
بازی دارای داستانی تقریبا مشابه با واقعیت دارد و بیش از 95 درصد سلاحهای استفاده شده در آن حقیقی هستند. بازی دارای سه گروه به نام ایالات متحده آمریکا و چین که به عنوان ابرقدرت شناخته میشوند و ارتش آزادی بخش جهان است که در تلاش برای نابود کردن دو ابر قدرت دیگر با استفاده از سلاحهای میکروبی میباشد.
جنرال دارای مراحل داستانی است که برای یک بازی استراتژیک بسیار تحسین برانگیز است که همچین خط داستانی را داشته باشد. گرافیک قابل قبول و گیمپلی ساده و جذاب به بازی اعتبار خاصی بخشیده است.
اینم بخونید بد نیست: نقد و بررسی بازی Ghost Recon Wldlands
8 – Generals Zero: Hour Command & Conquer (فرماندهی و تسخیر جنرالها در ساعت صفر)
- شرکت سازنده: EA Games
- سال انتشار: 2005
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز
این عنوان نسخه دوم بازی Generals 1 است، با این تفاوت که پکهای کاملتری به بازی اضافه شده که دارای تسلیحات بیشتر، فرماندهان جدید برای هر یک از ارتشها و داستان جداگانه آن ها میباشد. این بازی را میتوان یکی از بهترین پیشرفتهای شرکت EA Games دانست. بازی تقریبا از همان اِلِمانهای نسخه پبشین بهره گرفته، با این تفاوت که بازی دارای زرق و برق بیشتری از لحاظ گرافیک و جزییات نسبت به نسخه قبل است.
در این نسخه داستان بازی پیچیدهتر شده و با اضافه شدن فرماندههای بیشتر داستان بازی گره میخورد و برای باز شدن آن باید داستان هرکدام از فرماندهها را طی کنید. سلاحهای به کار رفته در بازی کاملا واقعی میباشند که نسبت به نسخه قبلی خود پیشرفت چشمگیری داشته است. نقشههای بازی طراحی قابل قبولی دارند و تنوع آنها زیاد است.
7 – Company of Heroes 1 (گروهان قهرمانان 1)
- شرکت سازنده: Relic Entertainment
- سال انتشار: 2006
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز و OS X
به تصویر کشیدن صحنههای خونین جنگ جهانی دوم که بتواند بیننده را به وجد بیاورد و با احساسات آن بازی کند کار بسیار سخت و دشواری است. این امر در سینما شاید کار سختی باشد اما در صنعت بازی سازی امری غیر ممکن است. اما شرکت Relic Entertainment با ساخت بازی Company of Heroes غیرممکنها را به ممکن تبدیل کرد. به همین دلیل ما این بازی را در عنوان بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر آوردهایم.
داستان پر پیچ و خم در کنار لوکیشنهای واقعی و شخصیت پردازی زیبا توانسته این بازی را به شاهکاری بیبدیل در سری بازیهای استراتژیک تبدیل کند. مراحل جذاب در کنار صحنههای نبرد و موسیقیهای حماسی در حین انجام عملیات هر گیمری را عاشق میکند. هوش مصنوعی در این بازی خیره کننده است و نبردهای سخت و خونین جنگ جهانی دوم را به گیمر القا میکند.
گرافیک بازی در بالاترین حد میتواند شمارا متعجب کند، چرا که در خلق صحنههای نبرد ( انفجار، تیراندازی، تیر خوردن سربازها، نورپردازی و غیره ) به ریزترین جزییات پرداخته شده است. این نقطه عطفی برای شرکت بازی سازی Relic Entertainment بود که تلاش خود را برای ادامه ساخت نسخه دوم بازی را با همین عنوان ادامه دهد.
6 – Company of Heroes 2 (گروهان قهرمانان 2)
- شرکت سازنده: Relic Entertainment
- سال انتشار: 2013
- پلتفرم: Windows Windows و OS X
در قسمت اول بازی Company of Heroes شاهد نسخه اولیهای بودیم که علاوه بر گرافیک و نقاط عطف دارای نقاط ضعف بسیاری بود که در پستهای بعد به نقد کامل آن میپردازیم. اما در سری دوم بازی Company of Heroes شاهد یکی از بینظیرترین بازیها با کمترین ایرادات و نقاط ضعف روبرو هستیم که تا به امروز هیچ بازیای را ندیدهام که به این اندازه بینقص و تحسین برانگیز باشد.
اما در کنار همهی تعریف و تمجیدها، نقاط ضعفی وجود دارد که برای یک بازی استراتژیک با این حجم از جزییات طبیعی است که میتوان آن را نادیده گرفت. داستان بازی همانند سری قبل در زمان جنگ جهانی دوم صورت میگیرد. داستان بازی بیشتر به مقابله شوروی و آلمان میپردازد که آلمان نفسهای آخر را میزند چرا که بیش از 90 درصد منابع و ارتش خود را از دست داده و در حال مقاومت با بازماندههای خود است که شامل زنها و کودکان میشود.
گیم پلی جذاب، خلق نبردهای نزدیک به واقعیت و دِموهای احساسی، موسیقی متن زیبا، جلوههای بصری که با ظرافت کامل طراحی شدهاند همگی در یک قاب به نام Company of Heroes 2 ( گروهان قهرمانان 2 ) توسط شرکت بازی سازی Relic Entertainment به کسانی که جویای بهترینها هستند ارائه شده است. به همین دلیل است که ما آن را در دسته بندی بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر قرار دادهایم.
5 – Warcraft III
- شرکت سازنده: Blizzard Entertainment
- سال انتشار: ۲۰۰۲
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز، OS X
یکی دیگر از بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر را میتوان Warcraft III نام برد. این بازی در سبک استراتژیک و زیر شاخه آن MOBA قرار دارد. گنجاندن تعداد زیادی از قهرمانان با داستانهایی مختص به خود و نقش آفرینی آنها در بازی توانسته آن را به یکی از محبوبترین بازیهای دنیا تبدیل بکند. این بازی هرچند گرافیک زبان زدی ندارد ولی در زمان خود یک غول بی شاخ و دم بود که توانست همه رقبای خود را کنار بزند و به یکی از پر فروشترین بازیها تبدیل شود.
خط فکری شرکت Blizzard Entertainment در این بازی بیشتر بر روی نقش آفرینی بازیکنان تمرکز داشته که در این امر به طور قطع میتوان گفت 100 درصد موفق بوده است. با انتخاب قهرمان خود و افزایش قدرت آن به نبرد با دشمنان بپردازید تا پیروز میدان باشید
4 – DOTA 2
- شرکت سازنده: Valve
- سال انتشار: 2013
- پلتفرم: ویندوز مایکروسافت، OS X، لینوکس
بازی دوتا 2 را میتوان یک مادی از عنوان Warcraft دانست که توسط شرکت Valve توسعه داده شد. این بازی که بیشترین کاربر را دارد، محبوبترین بازی در جهان شناخته میشود.
بازی از لحاظ گرافیک نمره قابل قبولی را دارد که با وجود آنلاین بودن و جزییات فراوان میتوان با سرعت معمولی اینترنت داخلی بدون مشکل بازی را اجرا کرد. در داستان پردازی قهرمانان و ویژگیهای آنها دقت فراوانی شده که این بازی را تبدیل به شاهکاری بیبدیل کرده است. این بازی از آن جا حائز اهمیت است که توانسته رکورد بازی همزمان 24 میلیون کاربر را ثبت کند و همین دلیلی بر آن است که بازی Dota 2 را جزو بهترین بازی های استرتژیک کامپیوتر قرار دادهایم.
اینم بخونید بد نیست: نقد و بررسی بازی Dota 2
3 – Commandos Behind Enemy Lines (پشت خط دشمن)
- شرکت سازنده: Pyro Studios
- سال انتشار: 1998
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز
مجموعه بازیهای Commandos (کماندوز) را میتوان به عنوان بهترین بازیهای استراتژی تاکتیکی در زمان خود نام برد. این سری بازی آنقدر محبوب بود که توانست در فروش نسخههای خود یکی از موفقترین بازیها شود. این بازی در 5 سری انتشار پیدا کرد که فقط 3 تا از آن ها که محبوبیت بیشتری دارند را معرقی میکنیم.
قسمت اول کماندوها در سال ۱۹۹۸ معرفی شد که گرافیک و نورپردازی ضعیفی داشت. داستان بازی تنها به هدایت نیروهایی ختم میشود که در جنگ جهانی دوم هدفشان نابودی پایگاههای آلمانی است. حال چرا این بازی را در عنوان بهترین بازی های استراتژیک کامپیوتر لحاظ کردیم، درجه سختی و پیچیدگی زیاد در انجام ماموریتها شده که در این زمینه فوقالعاده کار شده است.
2 – Commandos Beyond the Call of Duty (کماندوها ندای وظیفه)
- شرکت سازنده: Pyro Studios
- سال انتشار: 2001
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز
قسمت 2 بازی کماندوها توسط Pyro Studios ساخته شد. در این قسمت مانند نسخه پیشین هدف از بین بردن مواضع، پشت خط دشمن است. داستان این فسمت همانند قسمت قبل تعدادی کماندو با همکاری هم و فنون نظامی بالا برای شکست دشمن اقدام میکنند. شما باید از یک استراتیژی برای نابودی آلمانیها استفاده کنید و تمام عملیات خود را بصورت مخفیانه انجام دهید.
اینم بد نیست بخونید: 8 بازی رایگان برای لینوکس که حتما باید امتحان کنید
1 – Commandos 2 Men of Courage (کماندوها مردان شجاع)
- شرکت سازنده: Pyro Studios
- سال انتشار: 2002
- پلتفرم: مایکروسافت ویندوز
ماموریت شما در این قسمت کنترل کماندوهای دشمن در مقررشان و طبق معمول انجام عملیاتهای مخفی، دزدیدن صلاح، استفاده از وسایل کوهنوردی و بالا رفتن از کوه، استفاده از دوربین مادون قرمز و دید در شب، استفاده از تک تیرانداز و انجام حرکات تیمی یک دست و منظم برای رسیدن به پیروزی جزو ماموریتهای شما میباشد.
Where’s age of empires