معرفی 8 سایت خارجی برای دانلود تصویر با کیفیت و استفاده در تولید محتوا + لینک سایتها
بخش بزرگی از وب را تصاویر تشکیل دادهاند. محتوای متنی وقتی با تصویر یا عناصر دیگر محتوا همراه میشود، تاثیرگذاری بیشتری پیدا میکند. از مدتها قبل احساس کردم وب فارسی پر از تصاویر تکراری، بی روح، خسته کننده و عذاب آور شده است. راستش خسته شدم از بس تصاویر یک شکل و کپی در سایتهای مختلف دیدم. واقعا لازم است به عنوان وبمستر به تصاویر سایت خود اهمیت بیشتری بدهیم. بعد از مدتها سروکله زدن با سایتهای مختلف دانلود تصویر با خودم گفتم باید یک پست درباره معرفی سایت های دانلود تصاویر با کیفیت بنوسیم و حالا این پست خدمت شما، با لذت بخوانید.
اینم بخونید بد نیست: کیفیت صوتی 128 Kbps و 320 Kbps چه فرقی با هم دارند؟
ساخت تصاویر یا نوشتن محتوای متنی | کدام یک شکنجه است؟
فرض کنید ۱۰ نفر تولیدکننده محتوا، دور هم جمع شدهاند و با هم حرف میزنند. میخواهیم بین آنها برویم و یک سوال بسیار مهم را مطرح کنیم. این سوال که کدام بخش از تولید محتوا برای شما سختتر است؟ نگارش ۳۰۰۰ کلمه مطلب یا ساختن ۵ عکس مرتبط با پست؟ بیایید باهم جوابهای احتمالی را بررسی کنیم:
- نویسنده اول؛ حاضرم چند قورباغه زنده را قورت بدهم ولی کاری با فتوشاپ نداشته باشم.
- نویسنده دوم؛ هر نصویری که پیدا میکنم، ویرایش میکنم، میسازم یا هر بلایی سر آن میآورم به اندازه شکار یک گراز وحشی انرژیام را میگیرد.
- نویسنده سوم: اذیت نکن. چهار پنج تا عکس ساختن که کاری ندارد. در کمتر از سه سوت واستون میسازم.
- نویسنده چهارم: خیر. باور کنید دیگر سراغ ویرایش تصویر نمیروم. من نویسنده و تولیدکننده محتوائم. چرا باید کارهای گرافیکی انجام بدهم؟
- نویسنده پنجم: ببخشید من فقط سئوکارم. فکر کنم جمع رو اشتباه اومدم!
- نویسنده ششم: …
رابطه تولیدکننده محتوا با نرم افزارهای گرافیکی
شاید بیشتر کسانی که دستی در آتش تولید محتوا دارند حاضرند چندهزار کلمه مطلب بنویسند اما کاری با تصاویر نداشته باشند. در واقع برای خود من یکی از زمانگیرترین کارهایی که باید انجام دهم، ویرایش تصاویر پستهایم میباشد. مراحل نوشتن محتوا را معمولا خیلی سریع جلو میبرم. حالا چه بخواهیم چه نخواهیم بخشی از کار ما به عنوان تولیدکننده محتوا با تصاویر گره خورده است.
تولید محتوا و تصویر با هم رابطه مستقیمی دارند. هرچند وظیفه کارشناس تولیدمحتوا متنی نیست که پای فتوشاپ بنشیند و کار گرافیکی انجام بدهد. ولی بهتر است برای راحتی خودمان هم که شده یک نرم افزار گرافیکی قدرتمند مثل فتوشاپ را یاد بگیریم. البته لازم نیست حتما یک گرافیست فوق حرفهای باشیم (البته امیدوارم در آخر اینطور شود) فقط کار با بعضی از ابزارها و یک سری تکنیکها برای ما کافی هستند.
اگر در کار با تصاویر خیلی خوب نیستید، اصلا نگران نباشید. من را که میبینید تا چند وقت قبل به زور میتوانستم فتوشاپ را درست اجرا کنم. چه برسد به اینکه تصویرسازی هم انجام دهم. اما امروز به اندازهای که خودم از پس کارهایم بربیایم کار با فتوشاپ را یاد گرفتهام. من گرافیست افتضاحی بودم و هیچوقت فکر نمیکردم بتوانم با یک نرم افزار گرافیکی کار کنم. اما حالا که این کار را انجام میدهم باید اعتراف کنم که بسیار لذتبخش است.
اینم بخونید بد نیست: معرفی 3 روش استفاده از فتوشاپ آنلاین (بدون نصب نرم افزار)
چرا گوگل را ول کنیم و سراغ این سایتها بیاییم؟
یک عادت قدیمی بین وبلاگ نویسان وجود دارد. زمانی که صحبت از تصاویر میشود، سریع موضوع موردنظر خود را گوگل کرده و سراغ تب Images میروند. بعد چندثانیهای عکسها را نگاه میکنند تا شکار خود را پیدا کنند. البته گوگل کردن و پیدا کردن عکس برای محتوا اصلا کار بدی نیست. تازه مزایای خودش را هم دارد. مثلا به جای محدود شدن به لیست من، شما بین تمام سایتها و سرویسهای جهان جستجو خود را انجام میدهید. همینطور گوگل دست شما را برای شخصی سازی باز میگذارد. مثلا میتوانید مشخص کنید که فقط تصاویر با یک رزولوشن خاص جستجو شوند یا بسیاری از مزایای دیگر که گوگل کردن تصاویر دارد.
اما پیدا کردن عکس خوب در گوگل مشکلاتی هم دارد. مثلا عکسهای بسیار فسیل و گندیده در آن کم نیستند. همینطور عکسهای کم کیفیت یا بی کیفیت در جستجو گوگل نمایش داده میشوند. و یک نکته هم مربوط به کپی رایت است. حتما جمله “Images may be subject to copyright” را هنگام دانلود تصاویر دیده باشید. این جمله به این نکته اشاره میکند که استفاده از تصاویر بدون رضایت صاحب اثر ممکن است مشکلاتی برای شما به وجود بیاورد.
اینم بخونید بد نیست: گوگل ادسنس چیست و آیا استفاده از آن در ایران ممکن است؟
معرفی بهترین سایت های دانلود تصاویر با کیفیت
قبل از مطالعه ادامه مطلب، چند نکتهای را با هم مرور کنیم. من این سایتهای دانلود تصاویر با کیفیت را به تولیدکنندگان محتوا معرفی کردم، اما هر کسی میتواند از آنها استفاده کند. بعضی از این سایتها فیلتر هستند و برای استفاده باید IP سیستم خود را تغییر دهید. این لیست میتواسنت بسیار طولانیتر شود اما سعی داشتم بهترینها را معرفی کنم. مثل همیشه کمی هم تجربه شخصی من چاشنی کار شده است. همینطور ترتیبی که برای معرفی سایتها انتخاب کردم تصادفی بوده و ربطی به قدرت سایتها ندارد.
1 – Flicker
flicker یکی از بهترین سایتهای اشتراک تصویر و ویدئو در دنیا است. آرشیو فلیکر بسیار غنی است و شامل دستهبندیهای مختلفی میشود. Flicker قابلیت های بسیار جذابی دارد. مثلا میتوانید جستجو خود را در یک طیف رنگی خاص انجام دهید یا تصاویر را بر اساس مجوز (License) جستجو کنید. در Flicker تصاویر رایگان خوبی پیدا میکنید و به جرات میتوانم بگویم که یکی از بهترین سایتهای دانلود تصاویر با کیفیت در دنیاست.
2 – dribbble
خود من هم گاهی از dribbble استفاده میکنم. یک سایت خوب با آرشیو نسبتا خوب. برای استفاده از امکانات مختلف سایت و دانلود تصاویر باید یک حساب کاربری برای خود بسازید. امکان ثبت نام با گوگل هم وجود دارد که مراحل ساخت حساب کاربری را سرعت میبخشد. تصاویر موجود در دریبل بسیار زیبا و باکیفیت هستند و هیچ Watermark یا تبلیغاتی روی آنها قرار ندارد.
3 – pixabay
Pixabay سال 2010 شروع به کار کرد و امروز یکی از بهترین سایتهای اشتراک عکس رایگان با قانون Copyleft است. بیشتر از 1 میلیون تصویر با کیفیت بالا در دستههای مختلف مثل تصاویر وکتوری، نقاشی و غیره در آرشیو این سایت ذخیره شده است. pixabay به جز عکس از ویدئو هم پشتیبانی میکند. کار با pixabay برای من بسیار لذت بخش است و توصیه میکنم حتما به خاطر مسائلی مثل رعایت اصول UI و UX، آرشیو غنی، پشتیبانی از ویدئو و غیزه این سایت را امتحان کنید.
4 – shutterstock
shutterstock یکی از قدیمیترین سایتهای ذخیره سازی عکس در دنیا است که از سال 2003 فعالیت خود را شروع کرد. آقای Jon Oringer هم برنامه نویس است هم عکاس و با ترکیب این دو مورد سایت قدرتمندی مثل shutterstock را ساخته است. آرشیو بسیار گسترده این سایت تنوع فوقالعادهای در اختیارتان میگذارد. بیشتر از 200 میلیون تصویر و 10 میلیون ویدئو در این سایت وجود دارند. متاسفانه سایت قدرتمند shutterstock رایگان نیست و دانلود تصاویر از آن با کمی مشکل همراه است.
5 – pexels
حس شیرین و لذتبخشی هنگام استفاده از سایت pexels داشتم. pexels آرشیو بزرگی مثل shutterstock ندارد و به بزرگی آن سایت نیست. اما حس خوبی از کار با آن میگیرید. یک سری پیشنهاد (Suggest) در قسمت جستجو سایت وجود دارد تا راحتتر به دستهبندیهای مختلف بروید. دانلود کردن عکسها مثل آب خوردن است و به راحتی میتوانید فایلها را ذخیره کنید.
6 – gratisography
یک سایت رایگان عالی برای دانلود تصاویر با کیفیت. هر عکسی که در gratisography باز میکنید، سیستم به طور خودکار تصاویر مرتبط با آن را هم به شما نشان میدهد. همینطور تگهای مختلفی که روی تصویر خوردهاند را مشاهده میکنید تا اگر دوست داشتید وارد آن تگها شوید. بعضی از دستهبندیهای این سایت عبارتند از: مد، حیوانات، کسب و کار، خوراکیها، طبیعت و غیره.
7 – unsplash
جذابترین تصاویر دنیا را در unsplash پیدا کنید. آرشیو متنوع این سایت به شما کمک میکند دست خالی سایت را ترک نکنید. یکی از قابلیتهای خوبی که unsplash دارد، پشتیبانی از اسکرول خودکار است، به این ترتیب نیازی نیست هر چند ثانیه صفحه جدید باز کنید و تصاویر به صورت خودکار به شما نمایش داده میشوند. دانلود تصاویر از unsplash رایگان است اما برای استفاده کامل از خدمات سایت یک حساب کاربری برای خودتان بسازید.
8 – stocksnap
stocksnap از لحاظ ترافیک دریافتی و رتبه الکسا فاصله زیادی با سایر رقبایش دارد و کمی از آنها جا مانده است. اما هنوز هم به خاطر عکسهای رایگان و با کیفیت که منتشر میکند، گزینه خوبی برای استفاده میباشد. کاربران میتوانند تعداد بازدید، لایک و دانلود هر عکس را مشاهده کنند و بدون نیاز به ثبت نام هر عکسی را که میخواهند دانلود کنند. در گوشه و کنار این سایت تبلیغات Adobe Stock و shutterstock را مشاهده میکنیم.
همشون فیلترن که !
سلام …
متاسفانه بعضی از این سایتها فیلتر هستن …
باید IP خودتون رو عوض کنید …