تبلیغات
برنامه نویسیمعرفی و بررسیموبایل

3 قدم برای یادگیری برنامه نویسی موبایل و پول درآوردن از آن!

تبلیغات
4.3
(4)

چیزهایی درباره طراحی و برنامه‌نویسی موبایل شنیدید و کنجکاو شدید ببینید چطور می‌شود برنامه‌نویس موبایل شد؟ چطور بعد از برنامه‌نویس موبایل شدن به درآمد مناسب برسیم؟ اصلا چطور می‌شود آموزش اندروید یا آموزش برنامه‌نویسی iOS را شروع کرد؟‌ در این مقاله به شکل مفصل درباره این موضوع صحبت خواهیم کرد.


یادش بخیر! زمانی که بچه بودم هنوز گوشی‌های هوشمند وجود نداشتند و حتی گوشی‌های دکمه‌ای به ندرت دستِ مردم دیده می‌شد. خوب یادم است اولین بار، وقتی 11 سالم بود، تلفن همراه یکی از اقوامِ درجه یک (شوهرخاله گرامی!) را دست گرفتم. حس‌وحال آن لحظه، قابل توصیف نیست. باورم نمی‌شد موفق شدم موبایل دست بگیرم. با خودم می‌گفتم از اینجا به هر جایی که دوست داشته باشم، می‌توانم زنگ بزنم! البته موبایلی که دستِ من بود، زمین تا آسمان با چیزی که این روزها دست می‌گیریم فرق داشت. یک گوشی سنگین، زشت و پر از دکمه!

خیلی طول نکشید که اولین تلفن همراه خودم را خریدم. باز هم کلی دکمه و امکاناتِ محدود. جذاب‌ترین لحظه، زمانی بود از گوشی‌های کلاسیک به گوشی‌های هوشمند مهاجرت کردم. HTC desire 620! باز هم روزگار گذشت و گذشت و زمانی که مشغول نوشتن این مقاله هستم، یک گوشی هوشمند جدید با امکانات بسیار متنوع روی میزم استراحت می‌کند 🙂 سرتان را درد آوردم تا به اینجا برسم که پیشرفت تلفن‌های همراه، واقعا به سرعت برق و باد اتفاق افتاد. در این مقاله دوست دارم درباره نحوه ساخت اپلیکیشن موبایل و درآمدی که یک برنامه‌نویس موبایل می‌تواند داشته باشد باهم گپ بزنیم. همراه مجله اون با من باشید 🙂

اندروید چیست؟

لقمه را نپیچانیم! اصلا موضوع پیچیده‌ای نیست. اندروید یک سیستم‌عامل موبایل مبتنی بر هسته لینوکس است که برای دستگاه‌های با صفحه نمایشِ لمسی، مثل تبلت‌ها و گوشی‌های همراه بهینه شده است. Android سالِ 2008 میلادی رسما، منتشر شد و اولین آشنایی من با این رباتِ دوست‌داشتنی به سالِ 2014 برمی‌گردد. از همان لحظه تا امروز، به این سیستم‌عامل وفادار ماندم و قرار نیست هیچ‌وقت هم به iOS مهاجرت کنم 🙂 در این سال‌ها اندروید حسابی پوست انداخت و با امکانات بسیار متنوع، به پختگی لازم رسید. اندروید از بازار سیستم‌عامل‌های گوشی همراه، سهمِ 75درصدی دارد و بیشتر از 2 میلیارد و 800 میلیون دستگاه از آن استفاده می‌کنند. بله. درست شنیدید! حالا خوب می‎‌فهمید چرا افراد زیادی دوست دارند طراح یا برنامه‌نویس موبایل شوند، آن هم برنامه‌نویس اندروید!

اپلیکیشن‌های موبایل چطور ساخته می‌شوند؟

من برنامه‌نویس حرفه‌ای موبایل نیستم. اما چند سال قبل برای به نتیجه رساندن یک پروژه، مجبور شدم ساخت اپلیکیشن موبایل را یاد بگیرم! همینجا بود که چرخی در وب زدم و آموزش ساخت اپلیکیشن موبایل فرادرس را تهیه کردم. بعد از چند هفته تمرین کردن، با مقدمات برنامه‌نویسی اندروید آشنا شدم. موفق شدم یک UI ساده بسازم و منطق موردنیاز اپلیکیشن خودم را پیاده‌سازی کنم. چیزی که در ادامه می‌خوانید حاصل تجربیات من در این چند سال است. امیدوارم برایتان مفید باشند.

اپلیکیشن‌های موبایل چطور ساخته می‌شوند؟

همانطور که می‌دانید، دنیای سیستم‌عامل‌های موبایل، 2 بازیگر اصلی بیشتر ندارد:

  1. اندروید
  2. iOS

در ادامه نحوه ورود به دنیای هر کدام را بررسی خواهیم کرد. به نظر من برای برنامه‌نویس موبایل شدن، 3 قدم باید بردارید. این 3 قدم را مشاهده کنید:

قدم اول – زبان برنامه نویسی خود را انتخاب کنید

قبل از ساخت اپلیکیشن موبایل، باید سیستم‌عامل خود را مشخص کنید. اگر می‌خواهید برای اندروید کد بزنید، قبل از هر چیز، باید زبان برنامه‌نویسی موردنظر را انتخاب کنید. اوایل که سروکله اندروید پیدا شد، بیشتر برنامه‌نویسان اپلیکیشن‌های موبایل خود را با زبان جاوا می‌نوشتند. اما به مرور Kotlin هم نشان داد، توانایی‌های زیادی دارد و می‌تواند برای ساخت اپلیکیشن موبایل مورد استفاده قرار بگیرد. پس اگر می‌خواهید به صورتِ Native برای اندروید اپلیکیشن بسازید، یکی از این 2 زبان را انتخاب کنید. جاوا یا کاتلین.

در طرف مقابل، iOS را داریم. اگر پلتفرم iOS را برای توسعه انتخاب می‌کنید، شرایط کار کمی فرق می‌کند. تا قبل از سال 2014، برنامه‌نویسان iOS از زبان برنامه‌نویسی Objective C برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل محصولات اپل استفاده می‌کردند. اما از این تاریخ، Swift جای خودش را به Objective C داد و این زبان برنامه‌نویسی کهنه‌کار را بازنشسته کرد. سایت فرادرس آرشیو بزرگی از دوره‌های برنامه‌نویسی موبایل تهیه کرده و به نظر من یکی از بهترین سایت‌های آموزش برنامه نویسی آنلاین فرادرس به حساب می‌آید. برای یادگیری زبان جدید موردنظر خود حتما سری به دوره‌های آموزشی این سایت بزنید.

اگر برای اندروید می‌خواهید اپلیکیشن بسازید، جاوا و کاتلین گزینه‌های مناسبی هستند؛ اگر توسعه‌دهنده iOS هستید، با زبان برنامه‌نویسی سویفت دوست شوید!


قدم دوم – یک IDE مناسب انتخاب کنید

اگر ساخت اپلیکیشن موبایل را مانند آشپزی در نظر بگیریم، اول باید انتخاب کنید چه غذایی می‌خواهید بپزید (انتخاب سیستم‌عامل: اندروید یا آی‌اواس؟) در قدم بعدی باید مواد اولیه موردنیاز را آماده کنید (فرض کنیم انتخابِ زبان برنامه‌نویسی) سپس باید این مواد مناسب را در ظروف مناسب بپزیم و غذا را آماده کنیم (انتخاب یک محیط توسعه یکپارچۀ مناسب)

IDE مخفف Integrated Development Environment است. به فارسی به آن می‌گوییم محیطِ توسعه یکپارچه! اصلا چیز عجیب‌وغریبی نیست. IDE یک نرم‌افزار است که به شما کمک می‌کند بهتر و سریع‌تر از قبل کد بزنید و اپلیکیشن موبایل یا هر نوع نرم‌افزار دیگری تولید کنید. پس انتخاب یک IDE مناسب، می‌تواند سرعت کارتان را چند برابر کند!

اگر برای اندروید می‌خواهید اپلیکیشن بسازید، Android Studio را انتخاب کنید و اگر سراغ خانواده اپل رفتید، Xcode بهترین محیط توسعۀ یکپارچه‌ای است که می‌توانید استفاده کنید. در تصویر زیر ببینید کدام برندها از اندروید استودیو و ایکس‌کد استفاده کرده‌اند:

چه برندهایی از اندروید استودیو و Xcode برای توسعه اپلیکیشن موبایل خود استفاده کرده‌اند


قدم سوم – آموزش ببینید و تمرین کنید!

تیر خلاص! هر چقدر 2 قدم قبلی ساده بودند، این 2 قدم سخت هستند. البته سخت واژه مناسبی نیست. بهتر است بگویم به تلاش بیشتری نیاز دارند. شما بعد از انتخاب زبان برنامه‌نویسی و محیط توسعه خود، باید شروع به یادگیری و آموزش کنید. در واقع قدم سوم همیشه همراه شماست و هیچ‌وقت تمام نمی‌شود. بعضی از دوستان می‌پرسند چقدر طول می‌کشد برنامه‌نویسی موبایل یاد بگیرم؟ به نظرم این سوال خیلی درست نیست. چون آموزش همیشه استمرار دارد و کسی نمی‌تواند بگوید که من دیگر نیازی به آموزش ندارم. حتی بزرگترین برنامه‌نویس‌های دنیا هم مرتب در حال یادگیری و آموزش هستند. در بخش پایانی مقاله بیشتر درباره منابع آموزشی موردنیاز برای یادگیری برنامه‌نویسی موبایل صحبت می‌کنم. اما اگر اشاره کوتاهی داشته باشم، بهترین کار این است که از سایت‌های آموزش برنامه‌نویسی معتبر برای یادگیری برنامه‌نویسی موبایل استفاده کنید. من، بین سایت‌های غیرایرانی، دوره‌های آموزشی Codecademy را دنبال می‌کنم؛ بین سایت‌های ایرانی هم معمولا دوره‌های آموزشی فرادرس را تهیه می‌کنم.


یک طراح و برنامه نویس موبایل اندروید چه ویژگی‌هایی دارد؟

کسی که وارد وادی برنامه‌نویسی می‌شود، باید عاشقانه این مسیر را شروع کند؛ چون بدون شک در طول راه، خستگی و گاهی پیچیده شدن کار، ممکن است برنامه‌نویسِ ما را از ادامه راه دلسرد کند. پس مهم‌ترین ویژگی یک برنامه‌نویس موبایل حرفه‌ای و موفق، سخت‌‌کوشی و تلاش مستمر است. به نظر من یک برنامه‌نویس موبایل باید این ویژگی‌ها را هم داشته باشد:

  • توانایی حل مسئله داشته باشد
  • زمان را خوب مدیریت کند
  • با اعضای تیم خود نهایت مشارکت را داشته باشد
  • هیچ‌وقت از یادگیری سیر نشود
  • تلفن همراه و ساخت اپلیکیشن‌های جذاب برای موبایل را دوست داشته باشد
  • عاشق قهوه باشد 🙂 ( این مورد را خیلی جدی نگیرید 🙂 )

یک برنامه نویس موبایل چقدر درآمد دارد؟

به بخشِ خوشمزۀ ماجرا رسیدیم 🙂 کنار عشق و عاشقی باید هم پول هم درآورد! خیلی از علاقه‌مندان به برنامه‌نویسی موبایل دوست دارند از درآمد شغلِ آینده خود خبر داشته باشند و با آگاهی وارد این مسیر شوند. همانطور که می‌دانید وقتِ انسان، باارزش‌ترین دارایی اوست و نباید این وقت را بیهوده هدر دارد. بیایید در قدم اول نگاهی به درآمد برنامه‌نویسان موبایل در خارج از ایران بیندازیم:

طبق گزارشی که سایت ZipRecruiter منتشر کرده، درآمد برنامه‌نویسان اندروید در سال 2021 در شهرهای مختلف آمریکا به شکل زیر است:

سطح درآمدمیانگین سالانهمیانگین ماهانه
درآمد بالا140.000 دلار11.666 دلار
75% بالا121.000 دلار10.083 دلار
درآمدِ متوسط105.037 دلار8.753 دلار
25% پایین85.000 دلار7.083 دلار

اما برنامه‌نویسان موبایلی که در ابران فعالیت می‌کنند چقدر درآمد دارند؟ سوال خوبی است. اگر یک برنامه‌نویس موبایل (چه اندروید، چه iOS) توانایی بالایی داشته باشد، به راحتی می‌تواند استخدام شرکت‌های مختلف در بخش خصوصی شود. با بررسی سایت‌های استخدامی و سرویس‌های کاریابی، زمانی که من این مقاله را می‌نویسم (تابستان 1400)، یک برنامه‌نویس موبایل با کارمندی می‌تواند درآمدی بین 5 تا 20 میلیون تومان در ماه داشته باشد. البته همانطور که گفتم، مهارت، حرف اول را می‌زند. با بالا و پایین شدن مهارتِ برنامه‌نویس، این اعداد هم بالا و پایین می‌شوند.

یک برنامه‌نویس موبایل، با توجه به توانایی و مهارت‌های خود، می‌تواند با کارمندی ماهی 5 تا 20 میلیون تومان درآمد داشته باشد!

اما پول پارو کردن چه زمانی اتفاق می‌افتاد؟ زمانی که شما از کارمندی به کارآفرینی برسید. یک ایده جذاب در ذهنتان پرورش بدهید و با مهارت‌های برنامه‌نویسی خود، آن ایده را به یک اپلیکیشن جذاب و کاربردی تبدیل کنید. آن موقع دیگر اعداد و ارقام اهمیت خودشان را از دست می‌دهند و در برابر خلاقیت شما، سر تعظیم فرود می‌آورند.


چطور آموزش برنامه‌نویسی موبایل را شروع کنیم؟ (پیشنهادِ اون با مَن)

گفتنی‌ها را گفتیم، تا به مهم‌ترین قسمتِ ماجرا برسیم. تا اینجای کار، با مراحل شروع برنامه‌نویسی موبایل و ساخت اپلیکیشن موبایل آشنا شدیم. حتما این سوال برایتان ایجاد شده که چطور آموزش جاوا یا آموزش سوئیفت را شروع کنید و رسما درگیرِ برنامه‌نویسی موبایل شوید. من مخالف سرسختِ آموزش‌های حضوری هستم؛ این دوره‌های حضوری وقت زیادی را از ما می‌گیرند و معمولا بازدهی نسبتا پایینی دارند (البته همیشه استثنا وجود دارد!) پس شدیدا آموزش آنلاین برنامه‌نویسی را توصیه می‌کنم. به این ترتیب در خانه یا محل کار خود، با هزینه‌ای معقول می‌توانید برنامه‌نویسی را شروع کنید. با توجه به تجربۀ قبلی من، آموزش‌های برنامه نویسی فرادرس استاندارد و باکیفیت هستند و در مراحل مختلف برنامه‌نویسی (مقدماتی، متوسط و پیشرفته) می‌توانید روی آن‌ها حساب باز کنید. امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. در بخشِ نظراتِ سایت منتظرِ حضورتان هستم 🙂

اینم بخونید بد نیست: 10 روش کسب درآمد از سایت های محتوا محور (تلخ و شیرین!)

چقدر این محتوای آموزشی برایتان مفید بود؟

از راست به چپ (سمتِ راست 1 ستاره، سمتِ چپ 5 ستاره)

میانگین 4.3 / 5. امتیاز شما ثبت شد: 4

اولین نفری باشید که بازخوردتان را ثبت می‌کنید

تبلیغات

محمد انوری

مرتب باید ساخت. گاهی یک محصول، گاهی یک اثر هنری و گاهی لبخندی شیرین بر لبانِ دیگری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا