آموزش حل مشکل توقف Google play Store با 17 روش کاربردی
Google play store یکی از نرمافزارهای اصلی در دستگاههای اندروید است که برای دانلود و بروزرسانی سایر نرمافزارها از آن استفاده میکنیم. بسیاری از کاربران در رابطه با توقف این نرمافزار گزارشهایی دادهاند. پس تصمیم گرفتیم در این پست به ارائهی راهکارهایی برای حل مشکل توقف Google play Store بپردازیم. با مجله اون با من همراه باشید. 🙂
کاربرد نرمافزار Google play store
اگر گوشی موبایل خود را یک زبان در نظر بگیرید، اپلیکیشنها کلمات این زبان هستند. همانطور که ما در به کارگیری یک زبان، به مرجعی مثل دیکشنری برای دانستن معنای کلمات و استفاده از آنها نیاز داریم، برای دستیابی به اپلیکیشنها هم به یک نرمافزار مرجع نیاز داریم.
این نرم افزار مرجع در سیستمعامل اندروید Google play store است. با استفاده از این برنامه میتوانید نرمافزارهای موردنیاز خود را جستجو و دانلود کنید. پس میتوان گفت این نرمافزار قلب تپندهی دستگاه اندروید شماست و اهمیت بسیار زیادی دارد.
حل مشکل توقف Google play store
در استفاده از Google play store نیز مانند همهی امکانات دیگر، ممکن است با مشکلاتی مواجه شویم. یکی از مشکلاتی که در رابطه با این نرمافزار رایج است و کاربران زیادی با آن مواجه شدهاند، توقف این نرمافزار است. این توقف میتواند دلایل متعددی داشته باشد.
پس ما از سادهترین راهحل شروع میکنیم و رفته رفته به سراغ آموزش راهکارهای پیچیدهتر میرویم. هم مشکل را حل میکنیم و هم میبینیم دلیل بوجود آمدن این مشکل چه بوده است. در ادامه 17 راهکار مختلف را ارائه دادهایم.
پیشنهاد من این است که شما هم قدم به قدم از اولین روش شروع کنید. اگر مشکل همچنان برقرار بود به سراغ روش بعد و بعدتر بروید. بیایید بدون معطلی به حل مشکل بپردازیم:
روش 1 : بستن برنامهی google Play Store
تعجب کردید؟ بله این ابتداییترین کاری هست که باید امتحان کنید. گفتم که از سادهترین روش شروع میکنیم. پس نرمافزار Google play store را یکبار کاملا ببندید. میتوانید این کار را از طریق بستن آن در بخش برنامههای باز و یا از بخش تنظیمات انجام دهید.
- به قسمت تنظیمات دستگاه اندروید خود بروید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در صفحهی باز شده به لیست All Apps بروید.
- در لیست اپلیکیشنها، Google play store را انتخاب کنید.
- در صفحهی باز شده بر روی گزینهی FORCE STOP کلیک کنید.
به این ترتیب برنامه کاملا بسته میشود. حالا دوباره برنامه را باز کنید. اگر مشکل حل شد با خیال راحت از آن استفاده کنید. اما اگر Google play store همچنان متوقف بود نگران نباشید. 16 راهکار دیگر پیش رو داریم.
روش 2 : روشن و خاموش کردن Airplane mode
یکی از کارهایی که ممکن است این مشکل را برطرف کند، قراردادن دستگاه اندروید در حالت Airplane و بازگرداندن مجدد آن به حالت قبل است.
این راهکار در مواردی جوابگو بوده است و امتحان کردن آن ضرری ندارد. شاید به نظر بیفایده برسد اما پیشنهاد میکنم این کار را انجام دهید. شاید با همین کار به نتیجه برسید.
اینم بخونید بد نیست: آموزش تبدیل گوشی اندروید به آیفون با نرم افزارهای کاربردی
روش 3 : خاموش و روشن کردن wifi دستگاه اندروید
این کار هم مشابه روش قبلی انجام میشود. ممکن است در اتصال شما به اینترنت مشکلی به وجود آمده باشد که موجب توقف Google play store شده باشد.
یکی از راههای مطمئن شدن از اتصال درست به اینترنت این است که wifi دستگاه اندروید خود را یکبار خاموش و مجددا روشن کنید.
روش 4 : خاموش و روشن کردن مودم
روش دیگری که برای اطمینان از اتصال مناسب دستگاه اندروید به اینترنت وجود دارد، خاموش و روشن کردن مودم است. با این کار و برقراری اتصال مجدد به اینترنت، میتوانید اتصال به اینترنت خود را تست کنید و برنامه را چک کنید. اگر مشکل همچنان برقرار بود، به سراغ روش بعد بروید.
اینم بخونید بد نیست: آموزش حل مشکل تیک تاک در ایران برای اندروید و IOS با روشهای متنوع
روش 5 : خاموش و روشن کردن گوشی موبایل
این کار مثل شوک دادن به دستگاه اندروید است. همهی ما در مواجه با بعضی مشکلات در دستگاههای خود، گاهی این کار را انجام دادهایم. این کار هم ضرری به دستگاه نمیرساند. وقتگیر نیست و به راحتی انجام میشود. پس این روش را هم امتحان کنید.
روش 6 : چک کردن date and time و تنظیم آن در صورت نیاز
این روش هم ممکن است در نگاه اول به نظر بیفایده بیاید. اما بد نیست بدانید که دلیل بسیاری از مشکلات نرمافزار Google play ریشه در تاریخ و زمان دستگاه اندروید دارد. این امکان وجود دارد که سرورهای Google play در همگام سازی با ساعت و تاریخ دستگاه شما دچار اختلال شده باشند. پس از این روش هم به راحتی عبور نکنید.
برای بررسی این روش به بخش تنظیمات date and time رفته و آنرا روی حالت خودکار تنظیم کنید. در صورتی که تغییری در توقف برنامه ایجاد نشد، آنرا بطور دستی و تا حد امکان دقیق تنظیم کنید. انتظار میرود در صورتی که دلیل توقف Google play store، بروز اختلال در همگام سازی سرورهای آن با تاریخ و ساعت دستگاه شما باشد، از طریق این اقدامات مشکل برطرف شود.
اینم بخونید بد نیست: 8 روش افزایش سرعت گوشیهای اندروید
روش 7 : غیرفعال کردن VPN
بطور کلی VPNها و فیلترشکنها ابزارهای فوقالعادهای هستند. مخصوصا برای ما ایرانیها که امکان دسترسی به بسیاری از نرمافزارها و وبسایتهای جهان مثل یوتیوب را نداریم. این برنامهها در استفاده از Google play store هم بسیار کاربردی هستند. اما چرا؟
برای دانلود بعضی از اپلیکیشنها موقعیت جغرافیایی کاربر مهم است. به طور مثال بعضی از نرمافزارها از دسترس افرادی که ساکن ایران هستند، خارج است و امکان دانلود و نصب آنها برای کاربران ساکن ایران وجود ندارد. در این موارد این VPNها هستند که به کمک ما میآیند. با فعال کردن VPN موقعیت جغرافیایی ما به ظاهر تغییر یافته و امکان دانلود اپلیکیشن مورد نظرمان را به دست میآوریم.
اما با وجود مزایای استفاده از این VPNها، گاهی معایبی هم وجود دارد. یکی از دلایل متوقف شدن Google play store میتواند استفاده از VPN باشد. در اینصورت با غیرفعال کردن VPN میتوانید بررسی کنید که آیا دلیل توقف Google play store برای دستگاه شما این مورد بوده است یا خیر. اگر این مورد دلیل توقف برنامه بوده باشد، با غیرفعال کردن VPN مشکل حل میشود.
روش 8 : فعال کردن برنامههای Disable شده
بسیاری از برنامهها برای اینکه عملکرد مناسبی داشته باشند، نیازمند برنامههای دیگری هستند. این مسئله در رابطه با Google play store که یک نرمافزار سیستمی است بیشتر صدق میکند. اگر اخیرا نرمافزاری را Disable کردهاید که به نظرتان ممکن است دلیل ایجاد این مشکل باشد، به راحتی میتوانید آنرا مجددا فعال کرده و اختلال بوجود آمده را برطرف کنید. برای این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- به بخش تنظیمات دستگاه اندروید خود بروید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارها پایین بروید. نرمافزارهایی که غیرفعال شدهاند در انتهای لیست اپلیکیشنها قرار دارند.
- روی هرکدام از نرمافزارهای Disable شده کلیک کنید تا به صفحهی اطلاعات آن نرمافزار بروید.
- در این صفحه بر روی گزینهی Enable کلیک کنید تا نرمافزار مربوطه دوباره فعال شود.
این روش را امتحان کنید و مجددا به برنامهی Google play store بروید تا ببینید آیا این راهکار موثر بوده است یا خیر.
اینم بخونید بد نیست: معرفی ۸ آنتی ویروس رایگان برای اندروید + لینک دانلود
روش 9 : فعال کردن Download manager
یکی از مواردی که ممکن است باعث بروز مشکل توقف Google play store شود، غیرفعال شدن Download manager است. در این صورت مشکل به راحتی قابل حل است. برای رفع اختلال در این مورد مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارها، Downloads و یا Download manager را انتخاب کنید.
- در صفحهی باز شدهی مربوط به این نرمافزار، ببینید که آیا این برنامه فعال است و یا غیرفعال شده است.
اگر تنها کلیدهایی که در این صفحه میبینید Disable و Force Stop هستند، این برنامه غیرفعال نیست و میتوانید این احتمال را رد کنید.
- اما در صورتی که کلید Enable را در این صفحه مشاهده کردید، با کلیک کردن بر آن، نرم افزار Download manager را فعال کنید.
- مجددا به Google play store رفته و از موثر بودن این کار اطمینان حاصل کنید.
در صورتی که مشکل حل نشد ناامید نشوید. راهکارهای دیگری هم پیش رو داریم.
روش 10 : نصب جدیدترین نسخهی google play store
شاید مسخره یا غیرممکن بنظر برسد، اما گاهی اوقات بروزرسانی Google play در دسترس است، اما تا چند روز پس از انتشار، بطور خودکار نصب نمیشود. در این صورت باید نرمافزار Google play store خود را بطور دستی بروزرسانی کنید. در صورتی که توقف Google play store شما مربوط به قدیمی بودن نسخهی این نرمافزار باشد، با انجام این کار مشکل برطرف خواهد شد.
اینم بخونید بد نیست: آموزش ساخت اکانت اسنپ چت (Snapchat) در اندروید و آیفون
روش 11 : پاکسازی حافظه cache برنامهی google play store
در بعضی موارد تنها با تخلیهی حافظهی پنهان Play store میتوانید مشکل توقف آنرا برطرف کنید. اما حافظهی پنهان چیست؟ حافظهی پنهان محلی برای ذخیره سازی موقت دادههاست. پس پاک کردن آن مشکلی ایجاد نمیکند. با انجام این کار به احتمال زیاد Google play store مجددا راهاندازی میشود. برای این کار مراحل زیر را دنیال کنید:
- ابتدا وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارها، Google play store را انتخاب کنید.
- در صفحهی اطلاعات مربوط به این نرمافزار، به پایین صفحه بروید و روی گزینهی Clear cache کلیک کنید.
بسته به نوع دستگاه، ممکن است نیاز باشد ابتدا به قسمت Storage رفته و سپس در آنجا روی گزینهی Clear cache کلیک کنید.
روش 12 : پاکسازی حافظه data برنامهی Google play store
این روش هم تقریبا مشابه راهکار قبلی است با این تفاوت که حافظهی بیشتری را تخلیه میکند. با این کار برنامه به حالت اول بازمیگردد و اطلاعات ذخیره شدهی شما را پاک میکند که امیدواریم این اطلاعات شامل دادههایی که مشکل ساز شدهاند هم باشد.
در استفاده از این روش باید این نکته را به یاد داشته باشید که با این کار، حساب کاربری، تنظیمات و پرونده و سایر اطلاعات پاک میشوند. پیش از انجام این کار، مطمئن شوید که اطلاعات حساب کاربری خود را در اختیار دارید. زیرا کاملا از حساب Google play store خارج میشوید و باید مجددا وارد حساب خود شوید.
برای استفاده از این روش مراحل زیر را دنبال کنید:
- ابتدا وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارها، Google play store را انتخاب کنید.
- در صفحهی اطلاعات مربوط به این نرمافزار، به پایین صفحه بروید و روی گزینهی Clear Data کلیک کنید.
بسته به نوع دستگاه، ممکن است نیاز باشد ابتدا به قسمت Storage رفته و سپس در آنجا روی گزینهی Clear Data کلیک کنید.
اینم بخونید بد نیست: حل مشکل زیرنویس با فونت عجیب و ناخوانا و هماهنگ نبودن زیرنویس در MXPlayer (اندروید)
روش 13 : پاک کردن حافظه cache , data برنامه google play services
این احتمال وجود دارد که مشکل توقف Google play store به دلیل مشکلات Google play services باشد. اگر Google play store قلب دستگاه اندروید باشد، Google play services روح آن است.
play services فرایندی در پس زمینهی دستگاه شماست که به برنامهها امکان برقراری ارتباط با قسمتهای مختلف دستگاه اندروید شما را میدهد. علاوه بر این به نرمافزارها امکان همگامسازی و ارسال اعلانها را نیز میدهد.
اگر پاک کردن حافظهی Data و Cache نرمافزار Google play store کارساز نبود، ممکن است لازم باشد این کار را برای Google play services هم انجام دهید.
پاکسازی حافظهی پنهان (Cache) برنامهی Google play services
- وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارها، Google play services را انتخاب کنید.
- در صفحهی اطلاعات مربوط به این نرمافزار، به پایین صفحه رفته و روی گزینهی Clear cache کلیک کنید.
بسته به نوع دستگاه، ممکن است نیاز باشد ابتدا به قسمت Storage رفته و سپس در آنجا روی گزینهی Clear cache کلیک کنید.
پاکسازی حافظهی دادهها (data) برنامهی Google play services
- ابتدا وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارها، Google play services را انتخاب کنید.
- در صفحهی اطلاعات مربوط به این نرمافزار، به پایین صفحه بروید و روی گزینهی Clear Data کلیک کنید.
بسته به نوع دستگاه، ممکن است نیاز باشد ابتدا به قسمت Storage رفته و سپس در آنجا روی گزینهی Clear Data کلیک کنید.
روش 14 : نصب جدیدترین نسخهی google play services
مورد دیگری که میتواند در حل مشکل توقف Google play store به شما کمک کند، دانلود و نصب آخرین نسخهی Google play services است.
از آنجا که جدیدترین نسخهی نرمافزارها پایدارترین نسخهی آنهاست، بهتر است نرمافزارهای خود را بروز نگه دارید. با کلیک کردن بر لینک زیر، میتوانید جدیدترین نسخهی Google play services را دانلود و نصب کنید.
برای دانلود جدیدترین نسخهی Google play services کلیک کنید
روش 15 : حذف برنامهی google play store (در واقع حذف بروزرسانی آن)
یکی از راههای حل این مشکل حذف و نصب مجدد برنامهی Google play store است. اما این امکان وجود ندارد.
از آنجایی که Google play store یک نرمافزار سیستمی است امکان حذف آن وجود ندارد. کاری که در اینجا میتوانید انجام دهید حذف بروزرسانیهای آن است. برنامه را به نسخهی قدیمی رسانده و آنرا مجددا بهروزرسانی کنید. انجام این کار آسیبی به دستگاه شما نمیزند. برای به کار بستن این روش مراحل زیر را دنبال کنید:
- وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- در منوی تنظیمات روی Apps کلیک کنید.
- در لیست نرمافزارهای دستگاه خود، Google play store را انتخاب کنید.
- در صفحهی اطلاعات مربوط به این نرمافزار، روی گزینهی Uninstall updates کلیک کنید.
- بعد از انجام این کار در صورتی که Google play store همچنان متوقف بود، نرمافزار را بروزرسانی کنید.
انتظار میرود انجام مراحل گفته شده موجب حل مشکل توقف Google play شود.
روش 16 : ریست کردن اکانت گوگل
اگر برنامهی Google play store شما هنوز متوقف است، ممکن است لازم باشد حساب Google حساب خود را از دستگاه اندرویدتان حذف کرده و آن را دوباره اضافه کنید.
قبل از انجام این کار از داشتن اطلاعات خود اطمینان حاصل کنید. در غیر اینصورت ممکن است حساب Google شما به کلی از دسترستان خارج شود. برای به کار بستن این روش مراحل زیر را دنبال کنید:
- به بخش تنظیمات دستگاه خود بروید.
- روی Account کلیک کنید.
- روی حساب کاربری موردنظر که قصد حذف آن را دارید کلیک کنید.
- سپس روی کلید منو در گوشهی بالا سمت راست ضربه بزنید و روی Remove account کلیک کنید. (این کار را برای تمامی حسابهای Google خود انجام دهید.)
- حالا برای وارد کردن مجدد حساب Google خود مجددا به بخش تنظیمات بروید و روی Account کلیک کنید.
- تنها چیزی که میبینید باید کلید Add account باشد. روی آن ضربه بزنید.
- حساب Google خود را مجددا وارد کنید.
اینم بخونید بد نیست: آموزش نصب 2 واتساپ روی یک گوشی در اندروید
روش 17 : بازگشت به تنظیمات کارخانه و ریست کردن دستگاه اندروید
این آخرین و البته پرریسکترین راهکار برای حل مشکل توقف Google play است. در صورتی که هیچکدام از روشهای ارائه شده در بالا جوابگو نبود، این کار را انجام میدهیم.
البته باید توجه داشته باشید که با بازگشت به تنظیمات کارخانه تمامی اپلیکیشنها و اطلاعات دستگاه شما از بین میرود. دستگاه شما درست به شکل روز اول درمیآید.
پیش از انجام این روش حتما از اطلاعات مورد نیاز و مهم خود، نسخهی پشتیبان (back-up) تهیه کنید. هرچند که بعید است به این روش نیازی پیدا کنید و به احتمال زیاد از طریق یکی از روشهای گفته شده به نتیجه میرسید، اما بد نیست این راهحل را نیز به عنوان راهکار آخر در نظر داشته باشید.
این کار را به این صورت میتوانید انجام دهید:
- ابتدا وارد تنظیمات دستگاه اندروید خود شوید.
- از منوی تنظیمات بر گزینهی Backup and reset کلیک کنید.
- در صفحهی باز شده روی گزینهی Factory data reset کلیک کنید.
با اینکار همه چیز به روز اول بازمیگردد و همانطور که همهی اطلاعات دستگاه شما حذف شده، تمامی مشکلات نرمافزاری دستگاه اندرویدتان هم از بین رفته است.
کلام آخر
امیدوارم این مطلب به شما در حل مشکل توقف Google play کمک کرده باشد. تجربههای خود را در رابطه با این مشکل، با کاربران مجله اون با من درمیان بگذارید و اگر در زمان استفاده از این راهکارها با مشکل مواجه شدید حتما موضوع را از ما بپرسید 🙂