آموزش روتوش کردن تصاویر در فتوشاپ با 2 ابزار کاربردی (بسیار ساده)
قبل از اینکه بخواهیم 2 ابزار کاربردی روتوش تصاویر در فتوشاپ را برای شما شرح بدهیم، در اولین قدم بهتر است بدانیم روتوش تصویر چیست و چه کاربردی دارد. روتوش در یک تعریف ساده به معنی دستکاری تصاویر می باشد. در بیشتر موارد تصاویری که ما ایجاد میکنیم، ایراداتی دارند که میتوان آنها را با روتوش برطرف کرد. این ایرادات معمولا شامل موارد زیر هستند:
- اصلاح نور، رنگ و روشنایی تصاویر
- رفع چین و چروک صورت، کک و مک، خال و از بین بردن عناصر ناخواسته مثل سایه روشنها
- برطرف کردن قرمزی چشم، براق کردن دندانها، صاف کردن پوست و غیره
- Makeup یا آرایش صورت که اکثر خانمها تمایل دارند تصاویر خودشان رو ویرایش کرده یا تغییراتی در چهره خود ایجاد کنند. این تغییرات معمولا شامل مواردی از قبیل تغییر رنگ چشم، آرایش چشم، خط چشم، آرایش ابرو، کوچک کردن بینی و سایر موارد مربوط به زیبایی ظاهری است
اینم بخونید بد نیست: 3 روش استفاده از فتوشاپ به صورت آنلاین بدون نیاز به نصب نرم افزار
آشنایی با ابزارهای روتوش عکس در فتوشاپ
همانطور که می دانید ابزارهای فتوشاپ در قالب یک پالت جداگانه در سمت چپ این نرم افزار قرار گرفتهاند تا کاربران دسترسی آسانتری به این ابزارها داشته باشند. در تصویر زیر، پالت فتوشاپ را به صورت مستقل میبینید و البته ابزارهای روتوش تصویر را هم در سمت چپ با رنگ قرمز مشخص کردهام.
اینم بخونید بد نیست: آموزش شفاف کردن عکس های تار در کامپیوتر و موبایل (اندروید و آیفون)
روش اول: روتوش تصاویر در فتوشاپ با ابزار Healing Brush
ابزار Healing Brush یا چسب زخم از جمله ابزارهای کاربردی می باشد که در ویرایش تصاویر مخصوصا چهره انسان حسابی به درد میخورد. با این ابزار می توانید از یک ناحیه سالم کپی برداری کرده و در ناحیه آسیب دیده آنرا قرار دهید. در این مثال میخواهم تصویر فوق را با هم ویرایش کنیم. پس در اولین قدم تصویر فوق را در فتوشاپ باز کنید (میتوانید از میانبر مربوط به این کار استفاده کنید، یعنی فشردن کلیدهای Ctrl + O)
[epcl_box type=”notice”]اگر می خواهید تصویر اصلی بدون تغییر باقی بماند، بهتر است بعد از باز کردن تصویر از منوی Image گزینه Duplicate را انتخاب کنید تا یک کپی از تصویر باز شده ایجاد شود و بتوانید تصویر اصلی را بدون تغییر ببندید[/epcl_box]بعد از اینکه تصویر خود را باز کردید، باید از تصویر ایجاد شده یک لایه همانند خود تصویر ایجاد کنید. برای انجام این کار می توانید از کلیدهای ترکیبی Ctrl + J استفاده کنید. به تصویر زیر دقت کنید. در اینجا من ابزار Healing Brush را انتخاب کرده و روی یک قسمت از آن راست کلیک کردهام تا بتوانم تنظیمات و شخصیسازیهای مدنظرم را اعمال کنم.
اینم بخونید بد نیست: چطور در پینترست پست و عکس بگذاریم؟
تنظیمات ابزار Healing Brush یا چسب زخم
- Size: تغییر اندازه ابزار یا Brush
- Hardness: تنظیم میزان سختی و نرمی ابزار
- Spacing: میزان فاصله تصویر
حالا باید با استفاده از این ابزار تصویر بالا را ویرایش یا به اصطلاح روتوش کنیم. منطور من از ویرایش تصویر، برداشتن جوشهای صورت و چین و چروک اطراف چشم می باشد. برای اینکار مراحل زیر را دنبال میکنیم:
- ابتدا کلید Alt را نگه داشته و روی ناحیه سالم کلیک میکنیم
- کلید فشرده شده را رها کرده و روی ناحیه آسیب دیده کلیک میکنیم
اینم بخونید بد نیست: 3 روش تبدیل عکس به نقاشی در فتوشاپ – گام به گام و تصویری
دقت کنید برای ویرایش نقاط آسیب دیده بهتر است روی نزدیک ترین نقطه به آن بخش کلیک کنید تا تصویر مصنوعی یا ساختگی به نظر نرسد. به همین راحتی می توانید تصویر فوق را ویرایش کرده و البته نتیجه را هم میتوانید در تصویر زیر ببینید. ببنید که با چند حرکت ساده چقدر تصویر را زیباتر کردیم.
اگر تصویر شما دارای نویز میباشد بهتر است از منو Filter و زیر منو Noise گزینه despeckle را انتخاب کنید تا نویز تصویر تا حدی گرفته شود. البته می توانید قبل از شروع کار و روتوش عکس، نویز آن را بگیرید تا ویرایش تصویر راحتتر انجام شود.
اینم بخونید بد نیست: فرمت JPG و JPEG چه تفاوتهایی با هم دارند؟
روش دوم: روتوش تصاویر در فتوشاپ با ابزار Clone Stamp
یکی دیگر از ابزارهای روتوش تصاویر در فتوشاپ ابزار Clone Stamp است که تقریبا از نظر کارایی شبیه به همان ابزار Healing Brush میباشد که در بخش قبلی راجع به آن صحبت کردیم.
Clone Stamp یک تفاوت کلی با ابزار Healing Brush دارد. توسط ابزار چسب زخم زمانی که از یک ناحیه کپیبرداری می کنیم، همسانسازی (یکی شدن) انجام شده و تغییری در سایه روشنها ایجاد نمی شود. یا به عبارت سادهتر این ابزار هوشمندانه عمل می کند.
ولی ابزار Clone Stamp یا مهر لاستیکی عینا از ناحیه سالم کپی برداری کرده و ناحیه آسیب دیده را هم به همان شکل کپی شده تغییر می دهد. بنابراین نمی توانیم انتظار داشته باشیم که این ابزار سایه روشنها را تغییر بدهد. ولی تصاویر سیاه و سفید در بسیاری از موارد با این ابزار به آسانی قابل ویرایش می باشند. تصویری که در پایین مشاهده میکنید، به کمک ابزار مهر لاستیکی یا Clone Stamp ویرایش شده است.
کار با ابزار Clone Stamp اصلا سخت نیست. دقیقا مثل کار با ابزار Healing Brush کلید Alt را نگه داشته و ناحیه سالم تصویر را انتخاب میکنیم، سپس کلید Alt را رها کرده و روی ناحیه مورد نظر یا آسیب دیده کلیک میکنیم. تمام شد. دیدید که روتوش تصاویر در فتوشاپ چقدر آسان و چقدر لذتبخش است.
اینم بخونید بد نیست: معرفی تلگرام + حل مشکلات رایج
جمع و جور کنیم
توصیه میکنم حسابی این دو ابزار را تمرین کنید تا دقیقا به تفاوت آنها و نقاط قوت و ضعف هر کدام پی ببرید. میدانید که برای یادگیری فتوشاپ یا هر مهارت دیگری، باید تمرین کرد و تمرین کرد و تمرین کرد.
به عنوان آخرین پیشنهاد از شما میخواهم دو تصویر مختلف را انتخاب کرده و به کمک 2 روشی که با هم مرور کردیم آنها را روتوش کنید. در حین تمرین کار با این ابزارها را به خوبی یاد خواهید گرفت. شاید ابتدا تغییرات انجام شده چندان باب میل شما نباشد، ولی نا امید نشده و تمرین را ادامه دهید. مطمئن باشید در آخر نتیجه بسیار خوبی خواهید گرفت.
اینم بخونید بد نیست: آموزش طراحی بنر تبلیغاتی در فتوشاپ – گام به گام بدون پیش نیاز
طبق روال همیشه اگر در حین تمرینات به مشکل خوردید حتما در بخش نظرات موضوع را با ما و سایر کاربران اون با من مطرح کنید.