مرورگر Brave چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم؟
مرورگر Brave چیست؟ امروزه تقریبا تمام محتوایی که در اینترنت وجود دارد، به پشتوانه تبلیغاتی که در این فضا انجام میشود، منتشر میشود. و بر این اساس ممکن است تصور کنید که تبلیغات، بخش جدانشدنی فضای اینترنت است. اما باید بدانید که مرورگر Brave با هدف حذف تبلیغات اجباری و حفظ حریم خصوصی کاربران ایجاد شده و تا امروز توانسته تا حد زیادی، به اهداف خود، دست پیدا کند. این ویژگی مرورگر Brave در کنار ویژگیهای دیگری که دارد، باعث شد تا بتواند در مدتی کوتاه، محبوبیت بسیاری کسب کند؛ بهطوری که برخی معتقدند که این مرورگر میتواند بهزودی، جایگزین مرورگر کروم شود.
ما در این مقاله بهصورت مفصل راجعبه مرورگر بریو، نحوه راهاندازی آن، ویژگیها و امکاناتی که دارد و همچنین علت برتری آن نسبت به مرورگرهای دیگر، توضیح دادهایم.
اینم بخونید بد نیست: حالت incognito mode چیست؟ چطور از حالت ناشناس در مرورگرهای کروم، فایرفاکس، سافاری و Edge استفاده کنیم؟
مرورگر Brave چیست و با چه هدفی راهاندازی شد؟
مرورگر بریو همچون مرورگرهای دیگر، نرمافزاری برای جستوجو و گشتوگذار در فضای اینترنت است. برندان آیک (Brendan Eich) و برایان باندی (Brian Bondy) بنیانگذار مرورگر بریو هستند. ایده اصلی آنها برای راهاندازی مرورگر Brave ارائه راهکاری برای مشکل تبلیغات ناخواسته در فضای اینترنت بود. درواقع آنها معتقد بودند که اصلیترین مشکل اینترنت در حال حاضر، تبلیغاتهای ناخواسته و اجباری است. به همین منظور مرورگر بریو را بهگونهای طراحی کردند که در آن، تمامی تبلیغات مسدود شوند.
تاریخچه مرورگر بریو
مرورگر Brave در سال 2015 توسط پایهگذاران آن (برندان آیک و برایان باندی) راهاندازی شد. برندان آیک که خالق زبان برنامهنویسی جاوا اسکریپت پایهگذار پروژه موزیلا بود، معتقد بود که امروزه بزرگترین مشکل اینترنت، تبلیغات اجباری آن است. درواقع کاربرانی که از مرورگرهای مختلف برای جستوجو در اینترنت استفاده میکنند، نسبت به تماشای تبلیغات ناگزیزند.
از سوی دیگر، افزونههایی که برای بلاک کردن تبلیغات وجود دارند نیز، عملکرد قوی و صددرصدی ندارند. پایهگذاران مرورگر Brave با درنظر گرفتن این مشکل، حذف تبلیغات و حفظ حریم خصوصی کاربران را دستور کار خود قرار دادند و محبوبیت ارزهای دیجیتال در آن زمان نیز، باعث شد تا ایدهای توسط برندان آیک مطرح و اجرایی شود که مرورگر بریو را به یک مرورگر بسیار محبوب تبدیل کند. در ادامه راجعبه این ایده و نحوه اجرای آن توضیح دادهایم.
سهیم بودن همه افراد از گردش مالی تبلیغات اینترنتی در Brave Browser
دو سازنده مرورگر Brave میدانستند که بخش زیادی از توجه، هزینه و وقت کاربران اینترنت به رایگان در اختیار شرکتهای تبلیغاتی قرار داده میشود و این شرکتها دائما کاربران را با سیل عظیمی از تبلیغات روبهرو میکنند. آنها برای مقابله با این مشکل، حفظ حریم خصوصی کاربران و مسدود کردن تبلیغات را در دستور کار خود قرار دادند. اما در همان زمان بود که ارزهای دیجیتال محبوبیت بسیاری بدست آوردند و همین موضوع باعث ارائه ایدهای جدید و جذاب توسط برندان آیک شد تا روی این مرورگر، پیادهسازی شود.
او مثلثی را در نظر گرفت که ضلعهای آن شامل کاربران عادی، وب مسترها (تولیدکنندگان محتوا در فضای اینترنت) و شرکتهای تبلیغاتی بود. اصل مهم این مثلث این بود که هر سه ضلع آن، در گردش مالیای که از طریق تبلیغات ایجاد میشود، سهیم باشند. این امر به این معنی است که حتی شما به عنوان یک کاربر عادی در مرورگر Brave، تنها با مشاهده تبلیغات در این فضا، در گردش مالی ایجاد شده توسط آن، سهیم خواهید بود!
برای اجرا شدن این ایده، ارز دیجیتال این مرورگر که بت (BAT) نام دارد نیز معرفی شد؛ که در ادامه رمز ارز بت را معرفی کرده و راجعبه کاربرد آن توضیح دادهایم.
آشنایی با BAT، توکن اختصاصی مرورگر بریو
BAT که مخفف عبارت (Basic Attention Token) است، توکن اختصاصی مرورگر Brave بوده و بهمنظور تقسیم عادلانه گردش مالی بهوجود آمده توسط تبلیغات اینترنتی، ایجاد شده است.
راهکار برندان آیک برای اینکه حتی کاربران عادی نیز در گردش مالی ایجاد شده توسط تبلیغات در این فضا سهیم باشند، به این صورت بود که آگهیدهندگان، توکنهایی رمزگذاری شده را در تبلیغاتهای خود قرار دهند تا کاربران پس از مشاهده بتوانند بخشی از آن توکنها را دریافت کنند. به همین منظور نیز توکن BAT بهصورت اختصاصی برای مرورگر Brave ایجاد شد.
شما در صورت فعالیت در این مرورگر و کسب توکن بت میتوانید آن را در صرافیهای آنلاین ارز دیجیتال، به هر واحد پولیای که میخواهید تبدیل کرده و از آن استفاده کنید.
اینم بخونید بد نیست: فعالسازی dark mode در مرورگرهای گوگل کروم، فایرفاکس، Edge و Opera
با وبگردی کسب درآمد داشته باشید!
با توجه به توضیحاتی که ضمن معرفی و بررسی مرورگر brave ارائه کردیم، دریافتید که در این مرورگر تبلیغات اجباری نمایش داده نمیشود و شما در صورت مشاهده تبلیغات، در ازای توجه، وقت و اینترنتی که صرف میکنید، سهمی خواهید داشت. جالب است بدانید که شعار مرورگر بریو این است:
«در گردش مالی میان تبلیغ دهنده و تبلیغ گیرنده شما بهعنوان کاربر، باید شریک باشید.»
یک نکته دیگر این است که سهم این مرورگر از درآمد حاصل از تبلیغات، تنها ۳۰ درصد است؛ و ۷۰ درصد دیگر، به کاربران عادی یا همان مخاطبان تبلیغات داده میشود.
پس میتوان گفت مهمترین ویژگی مثبت این مرورگر نسبت به سایر مرورگرها این است که نه تنها تبلیغات اجباری در آن جایی ندارد؛ بلکه کاربران عادی در ازای مشاهده تبلیغات در این فضا، در گردش مالی آن شریک خواهند بود. و به این صورت میتوان از طریق مشاهده تبلیغات در مرورگر brave کسب درآمد داشت.
حفظ حریم خصوصی کاربران در مرورگر بریو (brave)
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار مثبت مرورگر brave، توجه ویژه آن به حفظ حریم خصوصی کاربران است. باید اشاره داشته باشیم که این مرورگر در سال 2019 توانست عنوان «بهترین محصول با محوریت حفظ حریم خصوصی» را دریافت کرده و جایزه Golden Kitty را دریافت کند.
اما امنیت مرورگر brave چگونه برقرار میشود؟ یکی از راهکاریهای این مرورگر این است که برای جلوگیری از ردیابی رفتار کاربران توسط افرادی که در شبکه حضور دارند، از بلاکلیستهای مختلفی که شامل ردیابهای ثبت شده میشوند، استفاده میکند. همچنین برای تشخیص ردیابهای جدید و قرار دادن آنها در بلاکلیست، از امکان یادگیری ماشینی مبتنی بر فضای ابری، استفاده میکند.
این راهکار در کنار راهکارهای دیگر باعث شده است که تا حد زیادی، حریم خصوصی کاربران، حفظ شود و مرورگر بریو به امنترین مرورگر در حال حاضر تبدیل شود.
محافظت از کاربران از حملات فیشینگ در مرورگر بریو
یکی دیگر از اقدامات امنیتی مرورگر brave برای حفظ امنیت کاربران، انجام اقداماتی برای جلوگیری از حملات فیشینگ است. فیشینگ یکی از رایجترین حملات سایبری است. درواقع فیشینگ حملاتی است که در آن هکرها بهمنظور سرقت اطلاعات کاربران، به سایتهای معتبر دسترسی پیدا کرده و دامنههای جعلی ایجاد میکنند. سپس با استفاده از ارسال ایمیل و پیامهای آلوده، افراد را فریب داده و به سمت صفحههای جعلی که توسط خودشان ایجاد شده است، سوق میدهند و در نهایت اطلاعات شخصی آنها را برای اهداف مختلف بهسرقت میبرند.
در تاریخ 8 سپتامبر مرورگر brave توئیتی منتشر کرد و در آن اعلام کرد که برای بالا بردن امنیت خود و محافظت از کاربران از حملات فیشینگ، از فناوری متنبار شرکت امنیتی فیش فورت (PhishFort) استفاده کرده است.
باید اشاره داشته باشیم که شرکت فیش فورت (PhishFort) یک شرکت فعال در خصوص مبارزه با حملات فیشینگ است. این شرکت نسبت به کشف، رهگیری و جلوگیری از حملات فیشینگ، عملکردی قوی داشته و هماکنون با شرکتها و برندهای بزرگ در حوزه رمزارزها، مشارکت دارد.
اینم بخونید بد نیست: آموزش غیر فعال كردن كلمات پیشنهادی گوگل در مرورگرهای گوگل کروم، فایرفاکس و سافاری
بررسی مرورگر brave و مقایسه آن با مرورگرهای دیگر از لحاظ سرعت
میتوان گفت که در حال حاضر سریعترین مرورگر، مرورگر brave است. درواقع مسدود کردن تبلیغات در این مرورگر و همچنین اقدامات دیگر، باعث شده است که بریو در مقایسه با مرورگرهای دیگر، بسیار پرسرعتتر باشد. این ویژگی باعث میشود کاربرانی که از این مرورگر استفاده میکنند، زمان و حجم اینترنت بسیار کمتری مصرف کنند. در نتیجه میتوان گفت که سرعت بالای مرورگر بریو، یکی از دیگر از عوامل تاثیرگذار در محبوبیت آن است.
در ادامه نکاتی راجعبه تستهای سرعت روی این مرورگر و مقایسه آن با مرورگرهای دیگر، ارائه کردهایم:
- براساس آزمایشی که توسط سایت Zdnet، تحت یک سیستم مشخص انجام شد، مرورگر بریو توانست عنوان «سریعترین مرورگر» را دریافت کند. نکتهای که باید به آن اشاره داشته باشیم این است که اختلاف سرعت این مرورگر نسبت به مرورگرهای دیگر، در این آزمایش، بسیار چشمگیر است.
- مرورگر brave برای ویندوز و همچنین نسخههای دیگر دسکتاپ دوبرابر سریعتر از مرورگرهای کروم و فایرفاکس است.
- نکته جذابتر راجعبه این مرورگر این است که بریو در نسخه موبایل، هشت برابر سریعتر مرورگرهای دیگر است!
مقایسه مرورگر بریو با مرورگر کروم (browser brave vs chrome)
به ادعای برخی از افراد و تستهای صورت گرفته، مرورگر brave کاملا مانند مرورگر کروم است؛ با این تفاوت که مرورگر بریو، امنتر، سریعتر و روانتر است! اما بگذارید کمی دقیقتر این دو مرورگر را با یکدیگر مقایسه کرده و ببینیم آیا واقعا بریو میتواند جایگزین خوبی برای کروم باشد؟
- مقایسه سرعت: همانطور که در بخش قبلی توضیح دادیم، سرعت مرورگر بریو بر اساس تستهای انجام شده، با اختلاف زیادی، بیشتر از سرعت مرورگر کروم است.
- مقایسه امنیت: راجعبه امنیت بالای مرورگر بریو توضیح دادیم؛ اما بگذارید آن را با کروم نیز مقایسه کنیم:
- در مرورگر بریو تمامی ترکرهای شخص ثالث بهصورت پیشفرض، بلاک میشوند و اطلاعات کاربران در این مرورگر محفوظ میماند. اما در مرورگر کروم، فعالیتهای کاربران و سایتهایی که وارد آن شدهاند، توسط سایتهای بزرگ مانند گوگل و فیسبوک، رصد و ذخیره میشود.
- در مرورگر brave امکان فعال کردن قابلیت Tor نیز وجود دارد. این قابلیت ISP شما را مخفی نگه میدارد و شما میتوانید با امنیت بیشتری وارد سایتهای مختلف شوید.
- مقایسه میزان مصرف رم: مرورگر بریو برای رم کامپیوترها کاملا بهینه شده است و این درحالی است که مرورگر کروم، حجم زیادی از رم را استفاده میکند.
تمام این موارد، و بسیاری از موارد دیگر باعث شده است برخی مرورگر brave برتر از کروم بدانند و استفاده از آن را ترجیح دهند.
اینم بخونید بد نیست: آموزش تشخیص ورژن مرورگر گوگل کروم و نحوه آپدیت آن
افزایش دوبرابری تعداد کاربران مرورگر بریو در سال 2020
محبوبیت مرورگر brave از ابتدای راهاندازی آن همواره درحال افزایش است. براساس آمار منتشر شده، تعداد کاربران این مرورگر در سال 2021 بیش از 2 برابر افزایش یافته است. در همان سال نیز بهطور متوسط، ماهانه 25.4 میلیون نفر، از این مرورگر استفاده میکردند. کاربران فعال روزانه مرورگر بریو نیز در سال 2020، افزایش 126 درصدی داشت و تعداد آنها در آن سال از 3.8 میلیون نفر، به 8.6 میلیون نفر در روز رسیده بود.
این آمارها نشان میدهد که عملکرد این مرورگر در طی سالیان گذشته، بسیار عالی بوده است و با امکانات و شرایطی که در اختیار کاربران خود قرار میدهد، توانسته محبوبیت بسیار زیادی کسب کند. همچنین باتوجه به رشد کاربران مرورگر brave و آماری که روزبهروز درحال افزایش است، این مرورگر بتواند به یکی از رقبای اصلی مرورگر کروم تبدیل شود.
آیا مرورگر بریو بهترین مرورگر در حال حاضر است؟
در نهایت بر اساس بررسیهای انجام شده و توضیحاتی که ارائه کردیم، میتوان گفت که مرورگر brave در حال حاضر، بهترین مرورگر بازار است. سرعت بالا، عدم نمایش تبلیغات، صرفهجویی در وقت، صرفهجویی در حجم اینترنت مصرفی، امنیت بالا، مصرف پایین رم و باتری، امکان کسب درآمد و… مواردی است که باعث میشود این مرورگر برای بسیاری از افراد، یک مرورگر ایدهآل باشد.
نکته نهایی که باید به آن اشاره داشته باشیم، این است که با وجود توجه ویژه مرورگر brave به امنیت و حفظ حریم خصوصی کاربران، باید در نظر داشته باشید که هیچ مرورگری ۱۰۰ درصد امن نیست! و در نهایت شما باید در استفاده از هر مرورگری، نسبت به اشتراکگذاری اطلاعات خصوصی خود، دقت کافی داشته باشید.