هشت ویژگی که جای خالی آنها در ویندوز 11 حس میشود!
جدیدترین سیستمعامل مایکروسافت، ویندوز 11 با قابلیتهای جدید و ظاهری که بیشتر حال و هوای دستگاههای Mac را دارد چند وقتی است که منتشر شده است. با تمام این تغییرات، بعضی از ویژگیهایی که انتظارش را داشتیم در این سیستمعامل دیده نمیشود. در این نوشتار بیشتر درباره چیزهایی صحبت میکنیم که جایشان در ویندوز 11 خالی است. همراهِ اون با مَن باشید 🙂
اینم بخونید بد نیست: آموزش دانلود و نصب ویندوز 11 (قدم به قدم)
1 – قابلیت تسک بار عمودی (vertical)
هر چند در ویندوز 10، این قابلیت وجود داشت که کاربران تسکبار خود را به سمت راست، چپ یا بالای صفحه منتقل کنند. اما خروجی کار گاهی با مشکل همراه بود. انتظار میرفت در ویندوز 11 این ترفند بهبود پیدا کند و مشکلات آن حل شود. اما این اتفاق نیفتاد. کاربران ویندوز 11 فقط میتوانند تسکبار خود را در پایین صفحه داشته باشند.
اینم بخونید بد نیست: آموزش تغییر اندازه تسکبار در ویندوز 10
2 – قابلیت فیلمبرداری محاسباتی (Computational) برای وبکمها
در حالی که بسیاری از کاربران به سمت دورکاری یا ترکیبی از حضوری و دورکاری (Hybrid) روی آوردهاند. نیاز به استفاده حرفهایتر از وبکم به شدت احساس میشود. گوشیهای آیفون و به تازگی موبایلهای پیکسلِ گوگل، قابلیت پردازش تصویر محاسباتی را برای بالا بردن کیفیت تماسهای تصویری به محصولات خود اضافه کردهاند.
امیدوار بودیم این قابلیت را در ویندوز 11 هم ببینیم که میتوانست به عنوان یک مزیت رقابتی نسبت به دستگاه M1 از شرکت اپل باشد. که این اتفاق نیفتاد.
3 – بهروزرسانیهای سریعتر
در ویندوز 10 شاهد حرکت مایکروسافت به سمت آپدیتهای مستمر بودیم که برای امن نگه داشتن و افزایش کارایی کامپیوترها حرکت بسیار خوبی بود. شاید گاهی حجم این آپدیتها شما را کلافه میکند. تا حدی که بستن آپدیتهای خودکار ویندوز روی میآورید. به نظر میرسد سرعت انتشار این آپدیتها در ویندوز 11 کند شده است.
4 – افزایش سرعت خاموش شدن (shutdown)، راهاندازی دوباره (restart) و حالتِ sleep
دستگاههایی که ویندوز 10 را اجرا میکردند در shutdown و restart و بیداری از حالتِ خواب (wake-from-sleep time) کند بودند. البته این فرآیندها با بستن برنامههای باز مثل task manager سرعت بیشتری میگیرند. دوست داشتیم این کارها در ویندوز 11 سرعت بیشتری بگیرند. اما مایکروسافت تغییر خاصی در این مورد اِعمال نکرده است.
5 – قابلیت سهانگشتی (Three-finger) برای کشیدن و رها کردن (drag and drop)
MacOS قابلیت لمس سهانگشتی برای drag and drop را روی trackpad تعبیه کرده است. اما مایکروسافت برای انجام این کار از دوبار کلیک (double-click) پشتیبانی میکند. در این قسمت هم شاهد بهروزرسانی و تغییر خاصی نبودیم. قابلیت جذابی که انتظار داریم در محصولات مایکروسافت ببینیم.
6 – گزینهای ساده برای معکوس کردن جهت (direction) اسکرول (scroll)
MacOS امکان جابهجایی جهت حرکت ماوس را به سادگی برای کاربران فراهم میکند. این گزینه در System Preferences به سادگی در دسترس است. اما در ویندوز 10 باید Registry سیستم را تغییر دهید و کار کمی پیچیده میشود. در ویندوز 11 هم شاهد تغییر خاصی در این مورد نبودیم.
اینم بخونید بد نیست: آموزش بکاپ گرفتن از رجیستری ویندوز و نحوه ریستور کردن آن
7 – ساده کردن مراحل ساخت کاربر جدید (user account)
در ویندوز 10، شما باید حتما به سیستم لاگین کنید تا بتوانید یک کاربر جدید بسازید. و اینکه مایکروسافت به شما پیشنهاد میکند حساب کاربری جدید را به Microsoft account وصل کنید. در حالی که دوست داریم فرآیند ساخت کاربر جدید بسیار ساده و بدون فشارهای مایکروسافت برای ساخت Microsoft account باشد. در ویندوز 11 دقیقا خلاف چیزی که ما میخواهیم اتفاق میافتد. برای ساخت کاربر شما باید یک حساب کاربری مایکروسافت و اتصال اینترنت داشته باشید.
اینم بخونید بد نیست: آموزش اضافه كردن یوزر جدید و حذف User در ويندوز 10
8 – بهبود تنظیمات برای استفاده از چند دوربین، وبکم، میکروفن و هدست
طی این سالها کار در خانه (دورکاری و فریلنسری) به شدت افزایش پیدا کرده است. به همین ترتیب کاربران بیشتری نیاز دارند به طور همزمان از چند دستگاه مثل هدست، وبکم و غیره استفاده کنند.
در ویندوز 10 انتخاب یکی از این دستگاهها در کنار سایر آنها مشکل است و گاهی ویندوز از شما درخواست میکند سایر دستگاهها را غیرفعال کنید. هر چند در ویندوز 11 شاهد امکانات جذابتری برای کار در منزل بودیم. چیزهایی مثل ساخت دسکتاپ مجازی که مدیریت کارهای مختلف را برای کاربران آسان میکند. اما در مدیریت چند دستگاه سختافزاری مجزا، تغییری در ویندوز 11 نمیبینیم.
به نظر شما جای چه چیزهایی در ویندوز 11 خالی است؟ دوست دارید چه قابلیتهایی به این سیستمعامل جدید مایکروسافت اضافه شود؟ نظراتتان در پایین صفحه با ما در میان بگذارید.